Lähtö 6.8.2013 Itämeren kierros

Print the page

Latvia – Ruotsi – Ahvenanmaa.

 

Tällä risteilyllä pääset mukaan Visbyn kuuluisan Keskiaikaviikon tunnelmiin ja tapahtumiin!

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut, hinnat sekä retkikuvaukset.

Yltiökoristeellista jugendarkkitehtuuria, tyylikkäitä putiikkeja ja katukahviloiden rentoa lomatunnelmaa – risteilysi ensimmäinen etappi, näyttävä Riika on hurmaava kesäkaupunki. Lämpimät säät tuovat elävän musiikin vanhankaupungin aukioille ja aluetta reunustaviin suuriin puistoihin. Elämää on aamusta yömyöhään.  Elokuun alku on myös vuoden hauskin aika poiketa Visbyhyn. Pääset paikalle juuri parahiksi kesän kohokohdan, näyttävän keskiaikaviikon tapahtumiin. Muurien suojaama vanha hansakaupunki muuntuu turnajaisten ja markkinoiden näyttämöksi, kaduilla saattavat astella aikakauden asuihin sonnustautuneet paikalliset sekä komeat ritarit hevosineen. Mukavan vilkasta on myös purjehtijoiden kansoittamassa, vehreässä Maarianhaminassa. Näe historiallinen purjerahtialus Pommern, poikkea taidekäsityöpuoteihin tai piipahda lehmusten varjostaman torin hyörinään.

Petri Minkkinen
Asiantuntijavieraana on VTT, tutkija Petri Minkkinen.

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 6 pv

6.8. ti Helsinki (Eteläsatama, Makasiiniterminaali)
lähtö klo 12.00
7.8. ke Riika, Latvia tulo klo 13.00
8.8. to Riika, Latvia lähtö klo 15.00
9.8. pe Visby, Gotlanti, Ruotsi klo 9.00-18.00
10.8. la Maarianhamina, Ahvenanmaa klo 10.00-16.00
11.8. su Helsinki (Eteläsatama, Makasiiniterminaali)
tulo klo 10.00

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö 2 hengen hytissä

STANDARD Fanny (4.) 765 €
Pinta (5.) 840 €
Cornelia (5.) 890 €
CLASSIC Nina (4.) 965 €
Antonia (5.) 1 115 €
COMFORT Kristina (7.) 1 240 €
Regina (8.) 1 315 €
       Maisemahytit 1 365 €
PREMIUM  Odysseus (5. ja 7.) 1 415 €
Kolumbus (5. ja 7.) 1 465 €

 

Lisämaksu 1 hengen hytissä
Standard-luokissa 140 €
Classic ja Comfort 180 €
Premium 595 €

Lapset (2-15 v) ylävuoteessa 295 €

Ennakkovaraajan etu € / aikuinen
Standard-luokissa 50 €
Classic, Comfort ja Premium 80 €

Ennakkohintaisia paikkoja myydään lähdöittäin vain rajoitettu määrä.

Risteilyhintaan sisältyy

  • Risteily m/s Kristina Katarinalla valitussa hyttiluokassa
  • Aamiaiset ja illalliset ravintola Polariksessa
  • Kapteenin tervetulotilaisuus
  • Runsas ohjelma laivalla
  • Satamamaksut
  • Premium-luokissa lisäksi: juomavalikoima hytissä

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Retket

Suosittelemme retkien varaamista ennakkoon, retkille voidaan ottaa vain rajoitettu määrä matkustajia. Laivalla retkiä on saatavilla vain rajoitetusti tai ne voivat olla loppuunmyytyjä jo aiemmin. Retket opastetaan suomeksi tai englanniksi, jolloin ne tulkataan suomen kielelle. Lähes kaikki retket sisältävät kävelyä, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet! Retkien toteutuminen edellyttää väh. 25 osallistujaa. Muutokset retkiohjelmissa mahdollisia. Lapset alle 16 v saavat 20 % alennuksen aikuisten retkihinnoista. Retkivaraukset ovat sitovia. Hinnat € / hlö.

Riika (Latvia)

Riian bussi- ja kävelykierros
7.8. • 32 € • Puolipäiväretki (n. 4 h)
Riika on Baltian suurin kaupunki, jossa sekoittuvat mielenkiintoisella tavalla latvialaiset, saksalaiset ja venäläiset vaikutteet. Baltian Pariisiksi nimetty metropoli on elegantti sekoitus keskiaikaisia rakennuksia, neuvostoaikaisia monumentteja ja moderneja liiketaloja. Bussikierroksella näemme maalauksellisen, Väinäjoen suulle rakennetun kaupungin tärkeimmät korttelit ja kuuluisat jugend-rakennukset, jotka ovat täynnä toinen toistaan kiehtovampia tarinoita. Pysähdymme Unescon suojelemaan historialliseen keskustaan kattavalle kävelykierrokselle ja ihailemaan erinomaisesti säilynyttä vanhaa kaupunginosaa. Vapaa-ajalla voi jatkaa koristeellisten julkisivujen tutkiskelua tai vaikkapa rentoutua paikallista olutta siemaillen.

Rundalen palatsi
8.8. • 49 € • Puolipäiväretki (n. 5,5 h)
Baltian barokkiarkkitehtuurin helmeksi tituleerattu Rundalen palatsi rakennettiin 1700-luvulla kuurinmaalaisen herttuan kesäasunnoksi. Arkkitehtonisen mestariteoksen takana on Venäjän hallitsijan hoviarkkitehti F.B. Rastrelli, joka tunnetaan myös monien Pietarin uljaimpien palatsien suunnittelijana. Riian ulkopuolella sijaitsevan linnan majesteetilliset salit on kunnostettu vanhaan, uljaaseen loistoonsa. Teemme kierroksen palatsissa ihastellen korkeita saleja, kattomaalauksia, kultakoristeita ja lukemattomia barokkitaiteen yksityiskohtia. Vierailun kruunaa kävely ranskalaisessa puutarhassa. Ennen paluuta laivalle nautimme rentouttavasta kahvihetkestä palatsin alueella.

Visby (Gotlanti, Ruotsi)

Visby & Högklint
9.8. • 39 € • Puolipäiväretki (n. 3 h)
Yhdistetty bussi- ja parin tunnin kävelykierros suuntautuu Visbyn keskustaan ja sen lähiympäristöön. Näemme Almedalenin puiston, entisen hansakaupungin sataman ja Visbyn vanhimman rakennuksen, Ruutitornin. Visbyn viehättävään vanhaankaupunkiin tutustumme kävellen. Kasvitieteellisessä puutarhassa on monia harvinaisia kasveja ja puita. Lopuksi ajamme bussilla kaupungin ulkopuolelle Högklintin kukkulalle, mistä avautuvat kauniit näkymät kaupunkiin ja merelle.

Gotlannin maaseuturetki
9.8. • 48 € • Puolipäiväretki (n. 4 h)
Bussiretki kulkee pohjoiseen pitkin Gotlannin luoteisrannikkoa kohti Krusmyntagården-yrttitarhaa. Näemme erilaisia maustekasveja, jonka jälkeen jatkamme matkaa Lickershamniin. Alueelle ovat tunnusomaisia raukit, korkeat meren ja tuulen muovaamat kivilohkareet, joista kuuluisin on iso Jungfrun-raukki. Ennen paluuta Visbyhyn käymme Elinghemsin kirkkoraunioilla ja tänä päivänä edelleen toimivassa keskiaikaisessa Bron kirkossa, mikäli se on auki yleisölle.

Maarianhamina (Ahvenanmaa)

Merellinen Ahvenanmaa
10.8. • 38 € • Puolipäiväretki (n. 3 h)
Kapealla niemellä kahden merenlahden välissä sijaitseva Maarianhamina on vilkas ja viehättävä pikkukaupunki. Venäjän tsaari Aleksanteri II:n 1800-luvulla perustama kaupunki on sekoitus historiallisia kohteita, skandinaavista designia ja leppoisaa saaristolaiselämää.  Bussikierroksella näemme Maarianhaminan tärkeimmät nähtävyydet ja sen ylpeydenaiheen – museolaiva Pommernin, joka on maailman viimeinen alkuperäisessä asussaan säilynyt nelimastoparkki. Ohitamme Kastelholman linnan ja pysähdymme historiaa henkivällä Bomarsundin linnoituksen rauniolla. Ennen paluuta laivalle kävelemme vanhojen perinnetalojen reunustamia polkuja Jan Karlsgårdenin ulkoilmamuseossa.

Merellinen Ahvenanmaa ja Kastelholman linna
10.8. • 47 € • Puolipäiväretki (n. 4 h)
Kapealla niemellä kahden merenlahden välissä sijaitseva Maarianhamina on vilkas ja viehättävä pikkukaupunki. Venäjän tsaari Aleksanteri II:n 1800-luvulla perustama kaupunki on sekoitus historiallisia kohteita, skandinaavista designia ja leppoisaa saaristolaiselämää.  Bussikierroksella näemme Maarianhaminan tärkeimmät nähtävyydet ja sen ylpeydenaiheen – museolaiva Pommernin, joka on maailman viimeinen alkuperäisessä asussaan säilynyt nelimastoparkki. Pysähdymme historiaa henkivällä Bomarsundin linnoituksen rauniolla ja kävelemme vanhojen perinnetalojen reunustamia polkuja Jan Karlsgårdenin ulkoilmamuseossa. Ennen paluuta laivalle, vierailemme keskiaikaisessa Kastelholman linnassa. Huom! Linnaa ympäröivä maasto on vaikeakulkuista ja linnassa on paljon jyrkkiä portaita.

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X