Lähtö 2.8.2013 Pietari & Tallinna

Print the page

Venäjä – Viro.

Pietari

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut, hinnat sekä retkikuvaukset.

Koe hengästyttävän upea Pietari. Kymmenien kanavien ja satojen siltojen mahtava metropoli on sekoitus vanhaa ja uutta, itää ja länttä, muodikkuutta ja perinteikkyyttä. Yksin Talvipalatsi on mittavine taidekokoelmineen hiljentävä. Pietarissa näet loistoa ja rikkautta tosin muuallakin kuin kirkoissa, palatseissa ja tsaarien aikaisten taidekokoelmien äärellä. Ydinkeskustan katukuvaa hallitsevat tyylikkäät ravintolat, kalliit muotiputiikit ja elegantit, shoppailevat pietarilaisnaiset. Miljoonakaupungin jälkeen Tallinna tuntuu kodikkaan kompaktilta, kenties tutultakin. Nopeasti uudistuvasta kaupungista voit kuitenkin löytää joka kerralla jotain uutta ostettavaa, maistettavaa ja nähtävää. Tai anna ajan seisahtua. Tunnit kuluvat kuin varkain keskiaikaisen vanhankaupungin kujia mittaillen ja sen monissa leivoskahviloissa herkutellen.

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 4 pv

2.8. pe Helsinki (Eteläsatama, Makasiiniterminaali)
lähtö klo 17.00
3.8. la Pietari, Venäjä tulo klo 8.30
4.8. su Pietari, Venäjä lähtö klo 18.00
5.8. ma Tallinna, Viro klo 9.30-15.00
Helsinki (Eteläsatama, Makasiiniterminaali) tulo klo 20.00

 

 

Viisumikäytäntö Venäjällä
Maihinmeno-oikeus Venäjällä ilman henkilökohtaista viisumia edellyttää osallistumista järjestetylle retkelle. Jos haluatte kulkea kohteissa omatoimisesti, neuvomme mielellämme viisumin hankinnassa. Viisumin hankinnasta vastaa matkustaja. Viisumimaksu ei sisälly risteilyn hintaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin, mikäli viisumikäytäntö muuttuu.

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö 2 hengen hytissä

 
STANDARD Fanny (4.) 595 €
Pinta (5.) 670 €
Cornelia (5.) 720 €
CLASSIC Nina (4.) 795 €
Antonia (5.) 945 €
COMFORT Kristina (7.) 1 070 €
Regina (8.) 1 145 €
       Maisemahytit 1 195 €
PREMIUM  Odysseus (5. ja 7.) 1 245 €
Kolumbus (5. ja 7.) 1 295 €

 

Lisämaksu 1 hengen hytissä
Standard-luokissa 140 €
Classic ja Comfort 180 €
Premium 595 €

Lapset (2-15 v) ylävuoteessa 295 €

ENNAKKOVARAAJAN ETUHINTAISET PAIKAT ON LOPPUUNMYYTY!

Risteilyhintaan sisältyy

  • Risteily m/s Kristina Katarinalla valitussa hyttiluokassa
  • Aamiaiset ja illalliset ravintola Polariksessa
  • Kapteenin tervetulotilaisuus
  • Runsas ohjelma laivalla
  • Satamamaksut
  • Premium-luokissa lisäksi: juomavalikoima hytissä

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Retket

Suosittelemme retkien varaamista ennakkoon, retkille voidaan ottaa vain rajoitettu määrä matkustajia. Laivalla retkiä on saatavilla vain rajoitetusti tai ne voivat olla loppuunmyytyjä jo aiemmin. Retket opastetaan suomeksi tai englanniksi, jolloin ne tulkataan suomen kielelle. Lähes kaikki retket sisältävät kävelyä, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet! Retkien toteutuminen edellyttää väh. 25 osallistujaa. Muutokset retkiohjelmissa mahdollisia. Lapset alle 16 v saavat 20 % alennuksen aikuisten retkihinnoista. Retkivaraukset ovat sitovia. Hinnat € / hlö.

Pietari (Venäjä)

Pietarin kaupunkikierros
3.8. • 28 € • Aamupäiväretki (n. 3,5 h)
Kiertoajelun aikana ihailemme Pietarin tunnetuimpia maamerkkejä ja hienoa arkkitehtuuria sekä kuulemme sen kiehtovasta historiasta. Neva-joen rannalta katselemme Pietari-Paavalin linnoitusta, kaupungin ensimmäistä rakennelmaa. Pidämme valokuvaustauon majesteettisen Iisakin kirkon edustalla, näemme barokkityylisen Talvipalatsin ja värikkäiden sipulikupolien koristaman Verikirkon, joka rakennettiin tsaari Aleksanteri II:n murhapaikalle. Ajelemme myös pitkin Pietarin pääväylää, mahtavaa Nevski prospektia, jonka varrella vuorottelevat kaupat, ravintolat sekä monet komeat palatsit, kirkot ja teatterirakennukset.

Loistokas Eremitaasi
3.8. • 45 € • Iltapäiväretki (n. 3,5 h)
Tutustumme maailman upeimpiin ja laajimpiin taidemuseoihin lukeutuvan Eremitaasin aarteisiin. Katariina II Suuren vuonna 1764 perustaman hovimuseon kokoelmiin kuuluu nykyään liki kolme miljoonaa teosta, joiden joukossa on lukemattomien mestarien, kuten Leonardo da Vincin, Rubensin ja Vincent van Goghin töitä. Eremitaasissa on paljon Rembrandtin sekä impressionismin ja postimpressionisminajan taideteoksia. Jo museon puitteet ovat huikeat – kokoelma sijaitsee neljässä rakennuksessa, joista vaikuttavin on keisariperheen virka-asuntona toiminut barokkityylinen Talvipalatsi.

Jusupovin palatsi ja kanavaristeily
3.8. • 48 € • Iltapäiväretki (n. 3,5 h)
Retken aluksi perehdymme vauraalle ja vaikutusvaltaiselle Jusupovin perheelle rakennettuun, arvokkaaseen palatsiin. 1700-luvun puolivälissä tehty ja myöhemmin uudistettu rakennus on tyylikäs esimerkki venäläisestä klassismista. Pelkistetty ulkokuori kätkee sisäänsä koreat huoneet kattokruunuineen, veistoksineen ja maalauksineen – Jusupovit olivat tunnettuja taiteen keräilijöitä – sekä hienon rokokootyylisen teatterin. Näemme myös kuuluisat kellaritilat, jossa salaliittolaiset surmasivat Rasputinin. Palatsivierailun jälkeen rentoudumme kanavaristeilyllä ja katselemme kaupungin kultaisia kupoleita ja satumaisia palatseja vesireittien varrelta.

Balettiesitys
3.8. • 58 € • Iltaretki (n. 4 h)
Maailmankuululla venäläisellä balettitanssilla on pitkät perinteet ja tanssitaide on maassa edelleen hyvin arvostettua. Pietaria pidetään maan balettikeskuksena. 1800-luvulta juontuvat rakastetuimmat klassikot koskettavat edelleen iättömillä romanttisilla tarinoillaan ja taiturimaisella, hienostuneella tanssikielellään. Saamme nauttia perinteikkäästä klassisesta baletista ja Tšaikovskin iki-ihanasta Joutsenlammesta Eremitaasin teatterissa – Katariina Suuren palatsinsa yhteyteen rakennuttamassa pienessä, intiimissä teatterissa, jossa järjestetään silloin tällöin konsertteja sekä baletti- ja oopperaesityksiä. Balettiliput täytyy varata hyvissä ajoin ennen risteilyä.

Suurellinen Pietarhovin palatsi ja puisto
4.8. • 58 € • Aamupäiväretki (n. 5 h)
Matkaamme kaupungin ulkopuolella sijaitsevaan Pietarhovin palatsiin – tsaarien loisteliaimmalle kesäasunnolle ja sen ihastuttaville puistomaille. Pietari Suuri halusi valtavasta suurpalatsistaan Versaillesin veroisen kaunottaren, ja 1700-luvun lopulla rakennus uudistettiin vielä mahtailevaan barokkityyliseen loistoon. Kiertelemme lukemattomissa ylellisesti koristelluissa saleissa sekä puistossa, jota kaunistavat palatsit ja paviljongit sekä kymmenet suihkulähteet ja veistoksien reunustamat vesiputoukset. Huikea nähtävyys on Suuri suihkulähdekaskadi kullattuine pronssipatsaineen.

Ylellinen Katariinan palatsi
4.8. • 50 € • Aamupäiväretki (n. 4,5 h)
Kaupungin kupeessa sijaitseva barokkityylinen Katariinan palatsi on Pietarin loisteliaimpia rakennuksia. Se rakennettiin 1700-luvun alussa Pietari Suuren vaimon kesäasunnoksi, mutta nykyinen, ylellinen ilme on keisarinna Elisabetin ansiota. Astelemme upeissa saleissa, jotka on somistettu taideteoksin, kultauksin, ornamentein ja silkkitapetein. Ihailemme myös mahtipontista Meripihkahuonetta, joka on saanut nimensä seinien meripihkapaneloinneista – nykyiset koristelut ovat kopioita, sillä alkuperäiset hävisivät toisen maailmansodan aikaan. Palatsikierroksen jälkeen jää hieman vapaata aikaa kuljeskella vehreässä puistopuutarhassa, jossa on monia kauniita siltoja ja paviljonkeja.

Pietari-Paavalin linnoitus & Iisakin kirkko
4.8. • 46 € • lltapäiväretki (n. 3,5 h)
Tällä retkellä näemme kaksi kaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä. Vierailemme Nevajoen saarella kohoavassa Pietari-Paavalin linnoituksessa, jonka Pietari Suuri perusti vuonna 1703 sotilaskäyttöön. Myöhemmin linnake toimi poliittisena vankilana. Nyt alueella on kaupungin historiallinen museo, yhä toimiva rahapaja sekä katedraali, jonne on haudattu Venäjän keisarit Pietari Suuresta lähtien. Käymme myös maailman suurimpiin katedraaleihin lukeutuvassa, 1800-luvulla rakennetussa Iisakin kirkossa, jonka kultainen kupoli näkyy yli kaupungin. Aikakauden nimekkäimpien venäläistaiteilijoiden kruunaamat sisätilat ovat huikean koristeelliset.

Ostosretki
3.8. • 12 € • Aamupäiväretki (n. 3,5 h)
3.8. • 12 € • Iltapäiväretki (n. 3,5 h)
4.8. • 12 € • Aamupäiväretki (n. 3,5 h)
4.8. • 12 € • Iltapäiväretki (n. 3,5 h)
Pietarista on kehkeytynyt viime vuosina erinomainen ostoskaupunki, jossa tarjonta on monipuolista. Lähdemme shoppailemaan tärkeimmälle ostoskadulle, viitisen kilometriä pitkälle Nevski prospektille. Suuntaamme kaupungin vanhimpaan ja tunnetuimpaan tavarataloon ja ostoskeskukseen, koko korttelin laajuiseen Gostiny Dvoriin, josta saa sekä muotia, matkamuistoja että kaviaaria. Mahdollisuus tutkia myös lähiseudun uudempia ostoskeskuksia, kuten tyylikästä Passagea, kirjakauppoja ja muita erikoisliikkeitä tai kahviloita.

Tallinna (Viro)

Merimuseon Lentosatama
5.8. • 46 € • Puolipäiväretki (n. 3,5 h)
Tällä retkellä suuntaamme Kalamajan entiselle työläis- ja teollisuusalueelle, josta on viime vuosina tullut erityisesti nuorten ja taitelijoiden suosima trendikäs kaupunginosa. Vanhojen puutalojen reunustamat kadut luovat tunnelmallisen miljöön, jossa on monia kahviloita, taidegallerioita, museoita, Patarein merilinnoitus ja pahamaineinen vankila. Tutustumme hiljattain avattuun, kansainvälistä kiinnostusta herättäneeseen Lentosatamaan. Historiallisen vesilentosataman valtaviin vesitasohalleihin rakennetun museon näyttely esitellään kolmessa tasossa: veden alla, pinnalla ja ilmassa. Näyttelyssä pääsee näkemään vanhoja laivoja, siellä voi testata taitojaan merenkulun eri osa-alueilla ja osallistua maailmanympärysmatkalle keltaisella sukellusveneellä. Lentosatamassa tarinat heräävät henkiin, kun kävijää odottavat sukellusvene Lembit, jäänmurtaja Suur Tõll, vesilentokone Short 184 sekä muut museoesineet luonnollisessa koossaan. Ennen paluuta laivalle jää hieman vapaa-aikaa Tallinnan keskustassa.

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X