Lähtö 27.7.2013 Oslo & Itämeren helmet

Print the page

Norja – Tanska – Saksa – Liettua – Viro.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut, hinnat sekä retkikuvaukset.

Kesäistä viikkoa tähdittävät pohjolan modernit pääkaupungit ja charmikkaat lomanviettokohteet. Tuttavallisen kokoinen, vehreä Oslo on risteilyn oiva alku erinomaisine museoineen ja kulttuurikohteineen; kenties poikkeat Vigelandin veistospuistoon tai Holmenkollenin hiihtomuseoon. Iloisessa Kööpenhaminassa ilahduttaa vanha, värikäs satama ja asukkaiden huoleton tunnelma. Rento ilmapiiri odottaa myös Pohjois-Saksan Sassnitzissa – pienellä saarella, kansallispuiston kupeessa sijaitseva pikkukaupunki on monien kesälomalaisten suosikki. Liettuan Klaipedassa kiehtovat historiasta vihjaavat, vanhat saksalaistyyliset talot ja ympäristön upeat luontomaisemat. Kauniista näkymistä ja hiekkarannoista saat nauttia myös idyllisellä Saarenmaalla. Maista saaren makeanhapanta leipää, käy katsomassa maaseudun vanhoja tuulimyllyjä tai vietä päivää Kuressaaren kauniissa kaupungissa.

Asiantuntijavieraana on FT, symbolitutkija Liisa Väisänen.

Duo Seilarit
Esiintyjävieraana Duo Seilarit

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 7 pv

27.7. la Lento Helsinki-Oslo
28.7. su Oslo, Norja lähtö klo 13.00
29.7. ma Kööpenhamina, Tanska klo 10.00-19.00
30.7. ti Sassnitz, Saksa klo 8.00-15.00
31.7. ke Klaipeda, Liettua klo 12.00-18.30
1.8. to Saarenmaa, Viro klo 10.00-20.00
2.8. pe Helsinki (Eteläsatama, Makasiiniterminaali)
tulo klo 10.00

Alustavat lentoaikataulut

27.7. la Menolennot
SK7217 Helsinki 15.15 – 15.45 Oslo
SK7215 Helsinki 15.30 – 16.00 Oslo
SK7213 Helsinki 15.45 – 16.15 Oslo

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö 2 hengen hytissä

 
STANDARD Fanny (4.) 1 095 €  
Pinta (5.) 1 195 €
Cornelia (5.) 1 345 €
CLASSIC Nina (4.) 1 545 €
Antonia (5.) 1 745 €
COMFORT Kristina (7.) 1 945 €
Regina (8.) 2 145 €
       Maisemahytit 2 215 €
PREMIUM  Odysseus (5. ja 7.) 2 395 €
Kolumbus (5. ja 7.) 2 595 €

 

Kaikki tarjoukset koskevat vain uusia varauksia.

Lisämaksu 1 hengen hytissä
Standard-luokissa 250 €
Classic ja Comfort 300 €
Premium 995 €

Lapset (2-15 v) ylävuoteessa 695 €

Risteilyhintaan sisältyy

  • Risteily m/s Kristina Katarinalla valitussa hyttiluokassa
  • Lento Helsinki-Oslo kenttäkuljetuksineen matkakohteessa
  • Aamiaiset ja illalliset ravintola Polariksessa. Yksi illallisista teemaillallinen viineineen
  • Kapteenin tervetulotilaisuus
  • Runsas ohjelma laivalla
  • Satamamaksut
  • Premium-luokissa lisäksi: lounge-palvelut Helsinki-Vantaan lentokentällä, juomavalikoima hytissä ja yksi illallisista kapteenin pöydässä

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Retket

Suosittelemme retkien varaamista ennakkoon, retkille voidaan ottaa vain rajoitettu määrä matkustajia. Laivalla retkiä on saatavilla vain rajoitetusti tai ne voivat olla loppuunmyytyjä jo aiemmin. Retket opastetaan suomeksi tai englanniksi, jolloin ne tulkataan suomen kielelle. Lähes kaikki retket sisältävät kävelyä, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet! Retkien toteutuminen edellyttää väh. 25 osallistujaa. Muutokset retkiohjelmissa mahdollisia. Lapset alle 16 v saavat 20 % alennuksen aikuisten retkihinnoista. Retkivaraukset ovat sitovia. Hinnat € / hlö.

Oslo (Norja)

Oslon kaupunki ja viikinkimuseo
28.7. • 58 € • Puolipäiväretki (n. 3,5 h)
Norjan sykkivä pääkaupunki Oslo hurmaa skandinaavisella arkkitehtuurilla, loisteliaalla historialla ja taiteella. Maisemakierroksella näemme kaupungin maamerkkejä kuten kuninkaallisen palatsin, parlamentin ja kansallisteatterin. Teemme kävelyn Vigelandin veistospuistossa, jota koristaa noin 150 ihmiselämän vaiheita kuvaavaa kivi- ja pronssiveistosta. Näemme Oslon hienoimpia asuinalueita ja kuuluisan Holmenkollenin hyppyrimäen matkalla viikinkilaivamuseoon. Museossa säilytetään viikinkiajan arvokkaimpia aarteita – hämmästyttävän hyvin säilyneitä viikinkilaivoja. Näissä laivoissa haudattiin varakkaiden ja merkittävien sukujen edustajia ja laivat oli koristeltu ajan taidokkaimmilla käsitöillä ja tekstiileillä.

Oslo pähkinänkuoressa
28.7. • 45 € • Puolipäiväretki (n. 2 h)
Bussikierroksella näemme Oslon keskustan merkittäviä nähtävyyksiä, kuten kuninkaallisen palatsin, parlamentin ja kansallisteatterin. Ajamme ohi Oslon sydämessä sijaitsevien asuinalueiden ja suuntaamme Holmenkollenin kaupunginosaan, joka tunnetaan parhaiten vuosittain järjestettävistä Holmenkollenin hiihtofestivaaleista. Holmenkollen on maailman vanhin mäkihypyn suorituspaikka ja sen juurelta avautuu hieno näkymä kaupunkiin. Ennen paluuta laivalle pysähdymme lyhyesti Vigelandin veistospuistoon, jossa on esillä noin 150 Gustav Vigelandin kivi- ja pronssiveistosta. Tällä retkellä on vain vähän kävelyä.

Kööpenhamina (Tanska)

Kööpenhaminan kaupunkikierros
29.7. • 39 € • Puolipäiväretki (n. 3 h)
Kööpenhamina on iloisen vilkas kaupunki, jossa tunnelma on rento, kulttuuritarjonta runsasta ja nähtävyydet mieleenpainuvia. Bussikierroksella tutustumme viehättävän kaupungin tärkeimpiin maamerkkeihin: näemme kuuluisan Tivoli-huvipuiston, kauniin raatihuoneentorin, Glypoteket-taidetalon sekä kansallismuseon. Jokaisella kaupunginosalla on omanlaisensa tunnuspiirteet. Vihreänä kaupunkina tunnettu Kööpenhamina ylpeilee lukuisilla puistoilla, palatseilla ja linnoilla. Pysähdymme jaloittelemaan Tanskan kuningasperheen rokokoo-tyylisistä palatseista koostuvan talvikodin – Amalienborgin edustalle ja ohitamme Christianborgin linnan, jossa työskentelee Tanskan parlamentti. Nyhavnin alueella ihastelemme vanhaa satama-aluetta ja ennen paluuta laivalle pysähdymme koko maan symbolina tunnetun ”Pienen merenneidon” patsaalla.

Pohjois-Sjellannin linnat
29.7. • 58 € • Puolipäiväretki (n. 5 h)
Suuntaamme Kööpenhaminasta ”Tanskan rivierana” tunnettua muodikkaiden lomarantojen ja ylellisten asuinalueiden reunustamaa rannikkotietä pitkin Helsingøriin. Näemme ulkopuolelta Unescon suojeleman Kronborgin linnan, joka tunnetaan William Shakespearen Hamletin synkkänä kotilinnana. Tarinan mukaan Kronborgissa nukkuu tanskalainen sankari, joka herää aina, kun Tanska joutuu vaaraan ja pelastaa valtakunnan. Jatkamme matkaa Hillerødiin, joka ylpeilee kuningattaren kauniilla Fredensborgin kesälinnalla ja Frederiksborgin mahtavalla renessanssilinnalla. Vierailemme barokkipuutarhan ympäröimässä Frederiksborgin linnassa, jossa toimii kansallishistoriallinen museo. Ennen paluuta laivalle tutustumme museon laajaan taidekokoelmaan nauttien linnan arvokkaasta tunnelmasta.

Sassnitz (Saksa)

Kylpyläkaupungit ja höyryjuna
30.7. • 48 € • Puolipäiväretki (n. 4 h)
Tutustumme Rügenin saaren tunnetuimpiin lomakaupunkeihin, niiden historiaan ja nykypäivään. Sassnitzin satamasta suuntaamme bussilla Binziin, joka oli suosittu merikylpylä jo 1800-luvun loppupuolella. Alueelle rakennettiin lomahotelleja, huviloita ja kylpylöitä sekä kapearaiteinen rautatie. Saksojen yhdistyttyä kaupunkia on uudistettu paljon ja tänä päivänä Binz on maan tärkeimpiä merenrantakylpylöitä. Kävelykierroksen jälkeen nousemme junaan nimeltä Raivoisa Roland (Rasender Roland), joka kuljettaa meidät Putbusin lomakaupunkiin. Nostalginen matka höyryveturin vetämissä matkustajavaunuissa yli sata vuotta vanhalla rautatiellä tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden maisemien ihailuun. Perillä näemme Putbusin linnan raunioita ja kauniin puiston, unohtamatta kaupungin ympyränmuotoista keskustaa uusklassisine valkoisine rakennuksineen.

Hansakaupunki Stralsund
30.7. • 48 € • Puolipäiväretki (n. 4 h)
Noin tunnin ajomatka Sassnitzista Stralsundiin vie Rügenin saaren maisemien halki mantereelle. Matkan varrelle jäävät kauniit merenpoukamat, avarat niityt, vehreät metsät ja idylliset kylät. Rügeniltä kulkee Stralsundiin silta, joka yhdistää saaren mantereeseen. Stralsund oli keskiajalla Hansaliiton jäsen ja vilkas kauppapaikka, jonka lipun alla seilasi noin 300 laivaa. Kaupungin taannoinen loisto ja vauraus näkyvät Stralsundin historiallisessa keskustassa. Kävelykierroksella näemme suurenmoisia goottilaisia rakennuksia, kirkkoja ja raatihuoneen. Ennen paluumatkaa Sassnitziin jää vapaa-aikaa vanhassakaupungissa.

Klaipeda (Liettua)

Klaipeda ja Palanga
31.7. • 42 € • Puolipäiväretki (n. 5,5 h)
Retkemme alkaa Itämeren rannalta Klaipedasta, joka on Liettuan kolmanneksi suurin kaupunki. Suuntaamme paikallisten suosimaan lomakeskukseen – Palangaan, jonka rikas luonto ja suojaisat hiekkarannat ovat niittäneet mainetta. Vierailemme kauniissa uusrenessanssityylisessä kartanossa, jonka ylpeydenaihe on ainutlaatuinen meripihkamuseo. Museokierroksella näemme taidokkaasti valmistettuja meripihkaesineitä eli ”Itämeren kultaa”. Tutustumme kartanoa ympäröivään puutarhaan pienen kävelykierroksen aikana. Lampien, metsän ja istutuksien ympäröimää puistoa on aikoinaan luonnehdittu Liettuan kauneimmaksi. Ennen paluuta laivalle tutustumme Klaipedan viehättävään, historialliseen keskustaan lyhyellä kävelykierroksella.

Kuurinkynnäs ja Klaipeda
31.7. • 44 € • Puolipäiväretki (n. 5,5 h)
Kuurinkynnäs on Unescon suojelema, kapea ja pitkä niemimaa, joka tunnetaan kauniista luonnosta. Lyhyt lauttamatka vie meidät Klaipedasta tarujen siivittämälle niemimaalle Kuurinkynnään kansallispuistoon. Saavumme Juodkranteen (”mustalle rannikolle”) – lomakohteeseen, joka on onnistunut säilyttämään vanhan charminsa. Teemme kävelyn maagisella noitavuorella, josta monet liettualaiset kansansadut ovat saaneet alkunsa. Jatkamme matkaa bussilla Nidaan, jossa pysähdymme hiekkadyyneille ihastelemaan Itämerelle avautuvaa maisemaa. Kävely Nidassa ohi kalastajien mökkien ja veneiden kertoo alueen perinteisestä elinkeinosta. Palaamme takaisin Klaipedaan ja tutustumme lyhyellä kierroksella kaupungin nähtävyyksiin.

Saarenmaa (Viro)

Suloinen Saarenmaa
1.8. • 76 € • Kokopäiväretki (n. 9 h) sis. lounaan
Kokopäiväretki antaa hienon väläyksen suositun lomasaaren kauneudesta; luonnon omintakeisuudesta ja perinnemaiseman idyllistä. Aamupäivällä ihastelemme maisemia vaikuttavalla Pangan rantatörmällä ja harvinaisella, veden täyttämällä Kaalin meteoriittikraatterilla. Piipahdamme myös Karjaan pienessä keskiaikaisessa kirkossa ja Anglan myllymäellä, jota koristavat somat, vanhat tuulimyllyt. Iltapäiväksi suuntaamme Saarenmaan pääkaupunkiin, viehättävään Kuressaareen. Kaupunkikierroksella näemme arkkitehtuurin parhaita paloja, mutta komein kaikista on mahtava piispanlinna, jossa astumme myös muurien suojaan. Lounaan jälkeen jää vapaata aikaa käyskennellä vaikkapa vanhankaupungin kujilla. Matkalla satamaan poikkeamme vielä entisajan maatalomiljöössä toimivassa Mikhlin talonpoikaismuseossa sekä Odalätsin luonnonlähteillä.

Kuressaari omatoimisesti
1.8. • 23 € • Kokopäiväretki (n. 6 h)
Laiva tulee syrjäiseen Saarenmaan risteilysatamaan noin 45 km Kuressaaresta.
Linja-autokuljetus satamasta Kuressaareen ja takaisin. Vapaa-aikaa Kuressaaressa jää noin 4,5 tuntia.

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X