Lähtö 20.7.2013 Vuonojen Norja

Print the page

Norja – Tanska.

Molde

Tällä matkalla saat ihailla pohjoisen Atlantin huuhtelemia rantajyrkänteitä, suojaisia vuonoja ja somia, rauhallisia pikkukaupunkeja. Nouset laivaan napapiirin pohjoispuolelta, vireästä kalastus- ja yliopistokaupungista Tromssasta. Jylhiltä Lofooteilta löydät kalastuskylät, lammaslaitumet ja pienet taidegalleriat. Brønnøysundin seudulla levittyvät levolliset saaristomaisemat, Moldessa ruusutarhat ja lumihuippuiset vuoret. Hulppeimmat näkymät taitavat silti odotella Gudvangenin tuntumassa; huikean kapea ja jyrkkärinteinen Nærøyfjord on maailman komeimpia ja säväyttävimpiä vuonoja. Loppumatkan herkkuja ovat sievä Stavanger valkoisine puutaloineen sekä taiteilijoiden ja lomanviettäjien rakastama Tanskan viehättävä Skagen. Risteilysi päättyy vehreiden kukkuloiden ympäröimään Osloon, monien mainioiden museoiden kulturelliin keskukseen.


Asiantuntijavieraana on meteorologi Lea Saukkonen.

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 1 vko

20.7. la Lento Helsinki-Tromssa.
Tromssa, Norja lähtö klo 19.00
21.7. su Svolvær, Lofootit, Norja klo 10.00-17.00
22.7. ma Brønnøysund, Norja klo 8.00-13.00
23.7. ti Molde, Norja klo 9.00-14.00
24.7. ke Gudvangen/Vik i Sogn, Norja klo 12.00-18.00. Venekuljetus maihin.
25.7. to Stavanger, Norja klo 10.00-17.30
26.7. pe Skagen, Tanska klo 12.30-19.00
27.7. la Oslo, Norja tulo klo 8.00. Lento Oslo-Helsinki

Alustavat lentoaikataulut

20.7. la Menolennot
SK7201 Helsinki 13.45 – 14.45 Tromssa
SK7203 Helsinki 14.00 – 15.00 Tromssa
SK7205 Helsinki 14.15 – 15.15 Tromssa

27.7. la Paluulennot
SK7218 Oslo 16.25 – 18.55 Helsinki
SK7216 Oslo 16.40 – 19.10 Helsinki
SK7214 Oslo 16.55 – 19.25 Helsinki

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö 2 hengen hytissä

STANDARD Fanny (4.) 1295 € 
Pinta (5.) 1 395 €
Cornelia (5.) 1 545 €
CLASSIC Nina (4.) 1 745 €
Antonia (5.) 1 945 €
COMFORT Kristina (7.) 2 145 €
Regina (8.) 2 345 €
       Maisemahytit 2 415 €
PREMIUM  Odysseus (5. ja 7.) 2 595 €
Kolumbus (5. ja 7.) 2 795 €

 

Lisämaksu 1 hengen hytissä
Standard-luokissa 250 €
Classic ja Comfort 300 €
Premium 995 €

Lapset (2-15 v) ylävuoteessa 745 €

ENNAKKOVARAAJAN ETUHINTAISET PAIKAT ON LOPPUUNMYYTY!

Risteilyhintaan sisältyy

  • Risteily m/s Kristina Katarinalla valitussa hyttiluokassa
  • Lennot Helsinki-Tromssa/Oslo-Helsinki kenttäkuljetuksineen matkakohteissa
  • Aamiaiset ja illalliset ravintola Polariksessa. Yksi illallisista teemaillallinen viineineen
  • Kapteenin tervetulotilaisuus
  • Runsas ohjelma laivalla
  • Satamamaksut
  • Premium-luokissa lisäksi: lounge-palvelut Helsinki-Vantaan lentokentällä, juomavalikoima hytissä, yksi illallisista kapteenin pöydässä ja myöhäisempi hytin luovutus (mikäli mahdollista)

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Retket

Suosittelemme retkien varaamista ennakkoon, retkille voidaan ottaa vain rajoitettu määrä matkustajia. Laivalla retkiä on saatavilla vain rajoitetusti tai ne voivat olla loppuunmyytyjä jo aiemmin. Retket opastetaan suomeksi tai englanniksi, jolloin ne tulkataan suomen kielelle. Lähes kaikki retket sisältävät kävelyä, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet! Retkien toteutuminen edellyttää väh. 25 osallistujaa. Muutokset retkiohjelmissa mahdollisia. Lapset alle 16 v saavat 20 % alennuksen aikuisten retkihinnoista (ei lapsialennusta Kalastusta Lofooteilla -retkestä). Retkivaraukset ovat sitovia. Hinnat € / hlö.

Svolvær (Lofootit, Norja)

Storvåganin parhaat palat
21.7. • 68 € • Puolipäiväretki (n. 3 h)
Lyhyt bussimatka vie meidät satamasta Storvåganin vanhaan kalastajakylään, jossa vierailemme kolmessa eri kohteessa. Espolinin galleriassa tutustumme norjalaisen kuvataiteilija Kaare Espolin Johnsonin (1907–1994) merihenkiseen taiteeseen. Lofoottien museossa sukellamme kalastajien elämään arktisella saaristoalueella. Vedenalaiseen maailmaan sekä Pohjois-Norjan rannikon kaloihin ja nisäkkäisiin perehdymme Lofoottien meriakvaariossa. Akvaariossa on 23 allasta, joissa on nähtävillä meren asukkaiden kirjo syvänmeren kaloista matalan veden kaloihin ja nisäkkäisiin.

Lofootit ja viikinkimuseo
21.7. • 84 € • Puolipäiväretki (n. 5 h)
Retki alkaa bussimatkalla Lofoottien dramaattisissa maisemissa. Vuorten lomassa on laaksoja ja tasankoja, joiden hedelmällistä maaperää jo viikingit aikanaan hyödynsivät. Matkalla pysähdymme Borgin kylässä, joka ylpeilee viikinkimuseollaan. Näyttely on rakennettu muistuttamaan viikinkikylää, joka on herätetty henkiin arkeologisten löydösten avulla ja koristeltu viikinkien tyyliin. Takaisin Svolværiin ajamme hienoa maisemareittiä, joka tarjoaa mahdollisuuden valokuvata ja ihastella Lofooteille avautuvaa näkymää.

Kalastusta Lofooteilla
21.7. • 120 € • Puolipäiväretki (n. 3 h)
Lofootit ovat niittäneet mainetta kalastajien unelmakohteena, sillä kalasaaliin ohella täällä voi nauttia ainutlaatuisista maisemista pohjoisen arktisilla vesillä. Kalastus on yksi saariryhmän tärkeimmistä elinkeinoista, ja etenkin turskanpyyntiä on harjoitettu jo satojen vuosien ajan. Kesäkuukausina pyydetään muun muassa seitiä ja makrillia. Retkelle lähdetään paikallisten kalastajien opastuksella perinteisellä aluksella. Ei lapsialennusta.

Brønnøysund (Norja)

Hildurin viinitila ja maustepuutarha
22.7. • 82 € • Puolipäiväretki (n. 2,5 h)
Lyhyt bussimatka vie meidät satamasta Hildurin tilalle, joka on Pohjois-Norjan ainoa viini- ja maustetarha. Hyvin hoidetussa puutarhassa on yli 200 kukkaa ja kasvia. Lisäksi talvipuutarhassa on kokoelma kaktuksia ja mehikasveja, orkideoita sekä trooppisia kasveja. Opastetulla kierroksella kuljemme kauniin puutarhan polkuja ja vierailemme tilan omistajan talossa, jota koristavat antiikkiesineet. Maistelemme tilan viiniä ja paikallisia erikoisuuksia. Kierroksen päätteeksi on vapaa-aikaa ja mahdollisuus ostaa tilan tuotteita – mm. mausteita, hunajaa ja juustoja Løpstikka-myymälästä.

Tarujen Torghatten
22.7. • 54 € • Puolipäiväretki (n. 2,5 h)
Torghatten-vuori on yksi Norjan rannikon tunnetuimmista maamerkeistä. Vuoren keskellä on kuvauksellinen, jääkauden muovaama tunneli, joka on innoittanut monien tarinoiden ja legendojen syntyyn. Bussimatka satamasta Torghatten-vuorelle kulkee ohi Brønnøysundin keskustan tärkeimpien nähtävyyksien. Ylitämme Brønnøysundin sillan ja ihailemme kaunista rannikkomaisemaa. Torghatten-vuorella nousemme kävellen n. kilometrin kivikkoista maastoa ylöspäin, 160 metriä pitkän tunnelin suulle. Tunnelin päästä avautuu henkeäsalpaava näkymä merelle. Reitti on vaikeakulkuinen ja vaatii hyvää fyysistä kuntoa. Suosittelemme retkelle hyviä kävelykenkiä.

Molde (Norja)

Molde ja Atlantin rannikkotie
23.7. • 63 € • Puolipäiväretki (n. 4 h)
Maisemakierros alkaa Molden keskustasta ja kulkee ohi kaupungin tärkeimpien nähtävyyksien kohti vuoren rinteellä sijaitsevaa näköalatasannetta. Täältä ihastelemme vuonojen ja lumihuippuisten vuorten ympäröimää maisemaa. Matkalla Atlantin rannikkotielle ohitamme kuvauksellisen Eiden kylän ja näemme luontoa, jollaista ei ole missään muualla maailmassa. Atlantin rannikkotie on norjalaisen insinööritaidon mestariteos. Maailman kauneimpien tieosuuksien joukkoon äänestetyn tien rakennustöitä koetteli hurrikaanien sarja, ennen tien valmistumista vuonna 1989. Tämä 8 kilometriä pitkä maisemareitti kulkee saarekkeelta toiselle yhdistäen 8 eri sillan avulla Averøyan saaren mantereeseen. Teemme valokuvauspysähdyksen Budin perinteisessä kalastajakylässä ja palaamme laivalle Molde-vuonoa reunustavaa reittiä pitkin.

Vik (Norja)

Vik ja kuvauksellinen Sognevuono
24.7. • 72 € • Puolipäiväretki (n. 2,5 h)
Vikin kunta sijaitsee dramaattisista maisemistaan tunnetun, Norjan pisimmän vuonon Sognefjordin eteläisellä rannalla. Maisemakierroksella ajamme kuvauksellisen vuonon reunustamaa tietä Vangsnesin kylään näköalapaikalle, jota koristaa Saksan keisari Wilhem II:n pystyttämä vuonoa vartioiva patsas. Upeat maisemat tarjoavat vierailijalle unohtumattoman elämyksen ja erinomaisen mahdollisuuden kuvata vuo-nomaisemaa. Vierailemme Vikin kahdessa, arkkitehtuuriltaan erikoisessa kirkossa, jotka kertovat alueen historiasta ja viikinkien asemasta kristinuskon sanansaattajina Norjassa. Ennen paluuta laivalle käymme maistelemassa paikallista erikoisuutta Gammelost-juustoa.

Stavanger (Norja)

Stavanger ennen ja nyt
25.7. • 64 € • Puolipäiväretki (n. 3,5 h)
Kävelykierros Stavangerin vanhassa kaupungissa on kuin kurkistus menneiden vuosisatojen elämään. Vieriviereen rakennetut valkoiset puutalot ovat kaupungin idyllisen miljöön perusta. Vierailemme erikoisessa säilykemuseossa, jossa näemme kuinka sardiineja ja kalapullia säilöttiin. Jatkamme kierrosta bussilla Stavangerin katedraalille, joka rakennettiin kivestä lähes 1000 vuotta sitten. Maisemakierroksella näemme kaupungin ympäristöä, teemme valokuvapysähdyksiä ja näemme kallioon isketyt kolme miekkaa, jotka muistuttavat kuningas Harald Kaunotukan johtamista viikinkitaisteluista.

Lysevuonon risteily
25.7. • 78 € • Puolipäiväretki (n. 3,5 h)
Lysevuono on valittu yhdeksi Norjan hienoimmista luonnonnähtävyyksistä. Risteilymatka paikallisella aluksella Stavangerista Lysevuonolle on täynnä toinen toistaan jylhempiä maisemia. Saamme hyvän käsityksen siitä, kuinka norjalaiset asuvat ja lomailevat alueella. Ohitamme kuuluisan Preikestolen (”saarnatuoli”) -kallionjyrkänteen, joka kohoaa noin 600 metrin korkeuteen merestä. Ennen paluuta laivalle pysähdymme idylliselle rannalle nauttimaan kahvihetkestä luonnonhelmassa.

Skagen (Tanska)

Maalauksellinen Skagen
26.7. • 64 € • Puolipäiväretki (n. 4 h)
Jyllannin pohjoiskärjen idyllinen kalastussatama Skagen sijaitsee kahden salmen – Skagerrakin ja Kattegatin yhtymäkohdassa. Kimmeltävä meri ja valkoiset hiekkadyynit luovat ainutlaatuisen valaistuksen, joka on innoittanut taidemaalareita kautta historian. Retkellä näemme Skagenin keltaisten talojen koristaman, idyllisen vanhan kaupunginosan, josta on kehittynyt tanskalaisten suosima lomanviettopaikka. Käymme katsomassa erikoista hiekkaan hautautunutta kirkkoa ja tutustumme paikallisten taiteilijoiden luomuksiin Skagenin museossa. Ennen paluuta laivalle ajamme minijunalla Tanskan ja koko Euroopan mantereen pohjoisimpaan kärkeen – Greneniin, paikalle, jossa Pohjanmeri ja Itämeri kohtaavat.

Oslo (Norja)

Oslon kaupunki ja viikinkimuseo
27.7. • 58 € • Puolipäiväretki (n. 3,5 h)
Norjan sykkivä pääkaupunki Oslo hurmaa skandinaavisella arkkitehtuurilla, loisteliaalla historialla ja taiteella. Maisemakierroksella näemme kaupungin maamerkkejä kuten kuninkaallisen palatsin, parlamentin ja kansallisteatterin. Teemme kävelyn Vigelandin veistospuistossa, jota koristaa noin 150 ihmiselämän vaiheita kuvaavaa kivi- ja pronssiveistosta. Näemme Oslon hienoimpia asuinalueita ja kuuluisan Holmenkollenin hyppyrimäen matkalla viikinkilaivamuseoon. Museossa säilytetään viikinkiajan arvokkaimpia aarteita – hämmästyttävän hyvin säilyneitä viikinkilaivoja. Näissä laivoissa haudattiin varakkaiden ja merkittävien sukujen edustajia ja laivat oli koristeltu ajan taidokkaimmilla käsitöillä ja tekstiileillä.

Oslo pähkinänkuoressa
27.7. • 45 € • Puolipäiväretki (n. 2 h)
Bussikierroksella näemme Oslon keskustan merkittäviä nähtävyyksiä, kuten kuninkaallisen palatsin, parlamentin ja kansallisteatterin. Ajamme ohi Oslon sydämessä sijaitsevien asuinalueiden ja suuntaamme Holmenkollenin kaupunginosaan, joka tunnetaan parhaiten vuosittain järjestettävistä Holmenkollenin hiihtofestivaaleista. Holmenkollen on maailman vanhin mäkihypyn suorituspaikka ja sen juurelta avautuu hieno näkymä kaupunkiin. Ennen paluuta laivalle pysähdymme lyhyesti Vigelandin veistospuistoon, jossa on esillä noin 150 Gustav Vigelandin kivi- ja pronssiveistosta. Tällä retkellä on vain vähän kävelyä.

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X