Lähtö 13.7.2013 Vienanmeri & Solovetskin saari

Print the page

 

Solovetski

Kesän uniikki uutuusristeily vie Vienanmeren syrjäisille, arktisille vesille, tuntemattomana säilyneiden seutujen ja kuulaiden merimaisemien taikaan. Retkesi alkaa Kirkenesin kylästä ja Arkangelin suuresta satamakaupungista, jota leimaa kiehtova tunnelma: näillä tienoilla on viivähtänyt ani harva matkailija. Jos hiukkasen onnistaa, saat tähyillä laivan kannelta maitovalaita, kun lähestyt pienen munkkiveljestön asuttamaa Solovetskia. Vierailu Unescon suojelemalla, salaperäisellä luostarisaarella voi hyvinkin olla koko matkan kohokohta.  Jykevien muurien ja linnakerakennelman suojaama kompleksi oli aikoinaan Venäjän vaikutusvaltaisimpia ortodoksiluostareita ja myöhemmin pahamaineisen vankileirin näyttämönä. Vielä on monta jännittävää pysäkkiä edessä: laivastotukikohta Murmansk, Nordkappin dramaattiset rantakalliot sekä vuoriston ja vuonojen ympäröimä viihtyisä Tromssa.

Juhani Lokki
Asiantuntijavieraana on professori Juhani Lokki.
Juhani Lokki on johtanut Luonnontieteellistä museota 12 vuotta ja opastanut mm. Huippuvuorilla ja Grönlannissa. Tämä aktiivinen luonnossa liikkuja on monien lintuoppaittemme tekijä ja luontoa käsittelevien suurteosten päätoimittaja.

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 1 vko

13.7. la Lento Helsinki-Ivalo.
Kirkkoniemi, Norja lähtö klo 17.00
14.7. su Päivä merellä
15.7. ma Arkangeli, Venäjä klo 9.00-18.00.
Venekuljetus maihin.
16.7. ti Solovetskin saari, Venäjä klo 8.00-18.00.
Venekuljetus maihin.
17.7. ke Päivä merellä
18.7. to Murmansk, Venäjä klo 8.00-18.00
19.7. pe Honningsvåg/Nordkapp, Norja klo 12.00-17.00
20.7. la Tromssa, Norja tulo klo 8.00.
Lento Tromssa-Helsinki

Viisumikäytäntö Venäjällä
Maihinmeno-oikeus Venäjällä ilman henkilökohtaista viisumia edellyttää osallistumista järjestetylle retkelle. Jos haluatte kulkea kohteissa omatoimisesti, neuvomme mielellämme viisumin hankinnassa. Viisumin hankinnasta vastaa matkustaja. Viisumimaksu ei sisälly risteilyn hintaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin, mikäli viisumikäytäntö muuttuu.

Alustavat lentoaikataulut

13.7. la Menolennot
SK7220 Helsinki 09.50 – 11.30 Ivalo
SK7222 Helsinki 09.50 – 11.30 Ivalo
SK7224 Helsinki 09.50 – 11.30 Ivalo

20.7. la Paluulennot
SK7202 Tromssa 15.30 – 18.30 Helsinki
SK7204 Tromssa 15.45 – 18.45 Helsinki
SK7206 Tromssa 16.00 – 19.00 Helsinki

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö 2 hengen hytissä

STANDARD Fanny (4.) 1 625 €
Pinta (5.) 1 725 €
Cornelia (5.) 1 875 €
CLASSIC Nina (4.) 2 075 €
Antonia (5.) 2 275 €
COMFORT Kristina (7.) 2 475 €
Regina (8.) 2 675 €
       Maisemahytit 2 745 €
PREMIUM  Odysseus (5. ja 7.) 2 925 €
Kolumbus (5. ja 7.) 3 125 €

 

Lisämaksu 1 hengen hytissä
Standard-luokissa 250 €
Classic ja Comfort 300 €
Premium 995 €

Lapset (2-15 v) ylävuoteessa 895 €

ENNAKKOVARAAJAN ETUHINTAISET PAIKAT ON LOPPUUNMYYTY!

Risteilyhintaan sisältyy

  • Risteily m/s Kristina Katarinalla valitussa hyttiluokassa
  • Lennot Helsinki-Ivalo/Tromssa-Helsinki kenttäkuljetuksineen matkakohteissa
  • Aamiaiset ja illalliset ravintola Polariksessa. Yksi illallisista teemaillallinen viineineen
  • Kapteenin tervetulotilaisuus
  • Runsas ohjelma laivalla
  • Satamamaksut
  • Premium-luokissa lisäksi: lounge-palvelut Helsinki-Vantaan lentokentällä, juomavalikoima hytissä, yksi illallisista kapteenin pöydässä ja myöhäisempi hytin luovutus (mikäli mahdollista)

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Retket

Suosittelemme retkien varaamista ennakkoon, retkille voidaan ottaa vain rajoitettu määrä matkustajia. Laivalla retkiä on saatavilla vain rajoitetusti tai ne voivat olla loppuunmyytyjä jo aiemmin. Retket opastetaan suomeksi tai englanniksi, jolloin ne tulkataan suomen kielelle. Lähes kaikki retket sisältävät kävelyä, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet! Retkien toteutuminen edellyttää väh. 25 osallistujaa. Muutokset retkiohjelmissa mahdollisia. Lapset alle 16 v saavat 20 % alennuksen aikuisten retkihinnoista (ei lapsialennusta Kuningasrapusafarista). Retkivaraukset ovat sitovia. Hinnat € / hlö.

KOLME RETKEÄ YHTEISHINTAAN:
Arkangelin kierros + Solovetskin mystinen luostarisaari + Murmanskin kaupunkikierros
 = 160 € / hlö

Arkangeli (Venäjä)

Arkangelin kierros 
15.7. • 68 € • Puolipäiväretki (n. 3,5 h)
Tsaari Iivana Julman vuonna 1584 rakennuttama Arkengeli toimi Venäjän ensimmäisenä sekä pitkään maan merkittävimpänä merisatamana. Kaupunki on yhä Vienanmeren tärkein satama ja monien tutkimusmatkojen alkupiste, mutta siellä on myös vireää kulttuurielämää. Bussikierroksella kurkistamme kaupungin menneisyyteen ja nykyaikaan. Poikkeamme historiallisilla monumenteilla ja näemme sievän satavuotiaan Pyhän Nikolauksen ortodoksikirkon. Käymme myös monipuolisessa taidemuseossa. Mittaviin kokoelmiin kuuluu kaunista venäläistä ikoni- ja maalaustaidetta, vanhoja tekstiilejä sekä monenlaista koristetaidetta 1300-luvulta nykypäivään.

Solovetskin saari (Venäjä)

Solovetskin mystinen luostarisaari
16.7. • 50 € • Puolipäiväretki (n. 3 h)
Eristynyt luostarisaari, Solovetskin saariston pääsaari, on Unescon maailmanperintökohde ja Vienanmeren kiehtovimpia ja vaikuttavimpia paikkoja. Opastetun kävelykierroksen aikana kuljemme massiivisen linnakkeen suojaamassa ortodoksiluostarissa, jonka perusti kolme munkkia 1400-luvulla. Siitä kehkeytyi aikanaan yksi Venäjän vauraimmista ja merkittävimmistä luostareista. Kommunistivallan ajalla paikka toimi pahamaineisena vankilana, mutta vuonna 1990 alkuperäinen toiminta alkoi elpyä uudelleen. Kiertelemme vuosisatojen mittaan tehdyissä komeissa kirkoissa ja alueen muissa rakennuksissa sekä museossa, jotka vihjaavat paikan monivaiheisesta historiasta.

Murmansk (Venäjä)

Murmanskin kaupunkikierros 
18.7. • 62 € • Puolipäiväretki (n. 4 h)
Kuolanvuonon pohjukassa levittäytyvä, tundrakasvillisuuden ympäröimä Murmansk on maailman suurin pohjoisen napapiirin yläpuolella sijaitseva kaupunki. Se on myös tärkeä laivastotukikohta ja toimi maailmansotien aikaan liittoutuneiden sotasatamana. Kiertoajelun aikana tutustumme kaupungin satavuotiaaseen historiaan. Yksi mieleenpainuvimmista monumenteista on kukkulalle pystytetty massiivinen sotilaspatsas – sen luota avautuu hieno panoraama kaupunkiin. Vierailemme myös komeassa ortodoksikirkossa, jonka vieressä kohoaa symbolinen majakka. Lopuksi perehdymme museon näyttelyssä seudun menneisyyteen, alkuperäisasukkaiden elämään ja arktiseen luontoon.

Honningsvåg (Norja)

Nordkappin retki
19.7. • 89 € • Puolipäiväretki (n. 3,5 h)
Bussimatka Honningsvågista kohti Nordkappia, Euroopan mantereen pohjoisinta kärkeä, on kuin arktisten maisemien kuvakirja – laiduntavia porolaumoja, erämaisia luonnonmetsiä, saamelaisten asuinsijoja. Nordkappin niemi kohoaa yli 300 metrin korkeuteen Jäämeressä. Ihailemme luonnon mahtavuutta ja vierailemme Nordkapp-keskuksessa, jossa voi seurata Finnmarkista ja Nordkappista kertovaa panoraamaelokuvaa. Vapaa-ajalla voi tutustua kallioon rakennettuun tunneliin, vierailla kappelissa, ostaa matkamuistoja tai vaikkapa kirjoittaa postikortteja Nordkapp-kahvilassa. Retken aikana pysähdymme myös saamelaiskodassa, jossa on mahdollisuus tavata saamelaisia ja ostaa aitoja lapinkansan käsitöitä.

Kuningasrapusafari
19.7. • 174 € • Puolipäiväretki (n. 3,5 h)
Tämä erikoisretki tarjoaa mahdollisuuden osallistua unohtumattomalle kuningasrapusafarille Sarnesvuonon jylhissä maisemissa. Turvaohjeistuksen jälkeen siirrymme nopeisiin kumiveneisiin ja suuntaamme tarkastamaan syvällä vuonon pohjassa olevien rapumertojen saalista. Venäläisten siirtoistutuksen ansiosta Norjan pohjoisrannikolle levinnyt kuningasrapu voi painaa jopa 15 kiloa ja sen jalkojen kärkiväli on parhaimmillaan 2 metriä. Jatkamme matkaa ”Lavvo-leirille”, jossa valmistamme saaliista asiantuntijoiden opastuksella maittavan välipalan. HUOM! Retki vaatii hyvää fyysistä kuntoa. Ei lapsialennusta.

Tromssa (Norja)

Arktinen Tromssa
20.7. • 72 € • Puolipäiväretki (n. 3 h)
Arktinen Tromssa on Pohjoismaiden suurin napapiirin pohjoispuolella oleva kaupunki. Kaupunki sijaitsee kauniilla, metsän peittämällä saarella, josta on siltayhteys mantereelle. Bussikierroksella saamme hyvän yleiskuvan kaupungista ja sen tärkeimmistä nähtävyyksistä. Näemme kuuluisan revontuliobservatorion, meteorologisen instituutin ja kuvauksellisen Prestvatn-järven. Vierailemme arkkitehtuuriltaan mielenkiintoisessa Polaria-keskuksessa, jonka näyttely kertoo luonnosta, villieläimistä ja elämästä pohjoisen haastavissa olosuhteissa. Lopuksi käymme moderniin tyyliin rakennetussa Jäämeren katedraalissa, joka on tunnettu myös Tromssan maamerkkinä.

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X