Lähtö 6.7.2013 Huippuvuorten risteily

Print the page

Norja.

Huippuvuoret Norja

Astu Jäämeren hiljaisuuteen, Huippuvuorten yöttömään yöhön, ikijäätiköiden ja lumen valtakuntaan. Vuoriston reunustamasta Tromssasta alkaa unohtumaton löytöretkesi kohti Euroopan pohjoisinta kärkeä – jääkarhujen, valaiden, mursujen ja monien lintujen eristäytyneitä asuinseutuja. Matkan varrella vierailet vanhassa kaivoskaupungissa Ny Ålesundissa, jossa sijaitsee maailman pohjoisin ympärivuotisesti asutettu arktinen tutkimuskeskus – ja pohjoisin postitoimisto. Jäätiköiden ympäröimällä Magdalenavuonolla saat ihailla hyisten maisemien huikeutta ja pohjolan eksotiikkaa vaikuttavimmillaan. Huippuvuorten ihmeellinen saaristo jää mieliin tunnelmina ja kuvina, kun laiva palailee Norjan rannikolle. Viikon lopulla tähyilet kenties horisonttia Nordkappin jyrkillä, majesteettisilla rantakallioilla ennen saapumistasi määränpäähän, pieneen Kirkenesin rajakaupunkiin.

Kaj RönnbergPertti Forss
Asiantuntijavieraina ovat FM Pertti Forss ja Suomi-Grönlanti ystävyysseuran hallituksen jäsen, hammaslääkäri Kaj Rönnberg.

Pertti Forss on toiminut useilla Huippuvuorten vaelluksilla ja risteilyillä matkanjohtajana. Ensimmäisen kerran hän kävi Huippuvuorilla vuonna 1978. Erityisesti hän on kiinnostunut linnuista ja Huippuvuorten historiasta. Hän myös kerää Huippuvuoria käsittelevää kirjallisuutta. Muutamista hänen johtamista matkoista on tehty myös retkijulkaisu. Saariryhmän karut ja kylmät rannat kiehtovat edelleen häntä.

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 1 vko

6.7. la Lento Helsinki-Tromssa.
Tromssa, Norja lähtö klo 18.00
7.7. su Päivä merellä
8.7. ma Longyearbyen, Huippuvuoret,
Norja klo 13.00-19.00
Billefjord, Huippuvuoret, Norja klo 21.00-21.30
9.7. ti Magdalenavuono, Huippuvuoret,
Norja klo 9.00-15.00
10.7. ke Ny Ålesund, Huippuvuoret, Norja klo 9.00-13.00
11.7. to Päivä merellä
12.7. pe Honningsvåg, Norja tulo klo 12.00-18.00
13.7. la Kirkkoniemi, Norja tulo klo 7.00.
Lento Ivalo-Helsinki

Koska Huippuvuorten risteily toteutetaan arktisilla vesialueilla, vierailut satamissa ovat riippuvaisia paikallisista sääolosuhteista. Satamakäynnit ja ajat ovat viitteellisiä sää- ja jääolosuhteista johtuen. Aikataulu ja reitti saattavat muuttua.

Alustavat lentoaikataulut

6.7. la Menolennot
SK7201 Helsinki 13.45 – 14.45 Tromssa
SK7203 Helsinki 14.00 – 15.00 Tromssa
SK7205 Helsinki 14.15 – 15.15 Tromssa

13.7. la Paluulennot
SK7221 Ivalo 15.30 – 17.10 Helsinki
SK7223 Ivalo 15.30 – 17.10 Helsinki
SK7225 Ivalo 15.30 – 17.10 Helsinki

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö 2 hengen hytissä

STANDARD Fanny (4.) 1 525 €
Pinta (5.) 1 625 €
Cornelia (5.) 1 775 €
CLASSIC Nina (4.) 1 975 €
Antonia (5.) 2 175 €
COMFORT Kristina (7.) 2 375 €
Regina (8.) 2 575 €
       Maisemahytit 2 645 €
PREMIUM Odysseus (5. ja 7.) 2 825 €
Kolumbus (5. ja 7.) 3 025 €

 

Suluissa hyttien sijaintikansi. Standard-hytit ovat sisähyttejä.

Lisämaksu 1 hengen hytissä
Standard-luokissa 250 €
Classic ja Comfort 300 €
Premium 995 €

Lapset (2-15 v) ylävuoteessa 895 €

ENNAKKOVARAAJAN ETUHINTAISET PAIKAT ON LOPPUUNMYYTY!

Risteilyhintaan sisältyy

  • Risteily m/s Kristina Katarinalla valitussa hyttiluokassa
  • Lennot Helsinki-Tromssa/Ivalo-Helsinki kenttäkuljetuksineen matkakohteissa
  • Aamiaiset ja illalliset ravintola Polariksessa. Yksi illallisista teemaillallinen viineineen
  • Kapteenin tervetulotilaisuus
  • Runsas ohjelma laivalla
  • Satamamaksut
  • Premium-luokissa lisäksi: lounge-palvelut Helsinki-Vantaan lentokentällä, juomavalikoima hytissä, yksi illallisista kapteenin pöydässä ja myöhäisempi hytin luovutus (mikäli mahdollista)

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Retket

Suosittelemme retkien varaamista ennakkoon, retkille voidaan ottaa vain rajoitettu määrä matkustajia. Laivalla retkiä on saatavilla vain rajoitetusti tai ne voivat olla loppuunmyytyjä jo aiemmin. Retket opastetaan suomeksi tai englanniksi, jolloin ne tulkataan suomen kielelle. Lähes kaikki retket sisältävät kävelyä, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet! Retkien toteutuminen edellyttää väh. 25 osallistujaa. Muutokset retkiohjelmissa mahdollisia. Lapset alle 16 v saavat 20 % alennuksen aikuisten retkihinnoista (ei lapsialennusta Kuningasrapusafarista). Retkivaraukset ovat sitovia. Hinnat € / hlö.

Longyearbyen (Huippuvuoret, Norja)

Pohjoisen kaupunki – Longyearbyen
8.7. • 89 € • Puolipäiväretki (n. 4 h)
Huippuvuorten suurin asutuskeskus – eksoottinen Longyearbyen sai nimensä amerikkalaiselta yrittäjältä John Munro Longyearilta, joka perusti kaupungin ja sen tuntumassa olevan hiilikaivoksen vuonna 1906. Arktinen kierroksemme vie meidät tutustumaan maailman pohjoisimpaan kirkkoon ja sen ympärille avautuvaan kauniiseen maisemaan. Vierailemme museossa, joka tarjoaa mahdollisuuden kurkistaa alueen historiaan, geologiaan, valaanpyyntiin ja kaivostoimintaan. Arktisessa taidegalleriassa ihastelemme paikallisten taiteilijoiden luomuksia ja seuraamme Huippuvuorten luonnosta kertovaa videota. Matkalla arktiselle huskyfarmille ajamme Advetdalen alueella ja eteemme avautuu häikäisevän upea näkymä laaksoon. Samalla, kun tutustumme koiriin ja maistelemme lämmintä juomaa, kuulemme kertomuksia koiravaljakoiden seikkailuista vaikeissa sääolosuhteissa karun luonnon helmassa.

Magdalenavuono (Huippuvuoret, Norja) 9.7.

Tavoitteenamme on ylittää 80° pohjoista leveyttä. Normaalisti tähän vuodenaikaan olosuhteet ovat suotuisat ja kapteenimme vie meidät niin pitkälle kuin se vain on mahdollista. Arktinen luonto on nyt parhaimmillaan. Tuhannet kiislat ja jääkyyhkyt pesivät vuonojen jyrkillä seinämillä. Risteilyn aikana olemme ehkä saattaneet jo nähdä valaita, mutta täällä tarkkailemme erityisesti kauniita maitovalaita. Näillä leveyksillä on myös tähän vuodenaikaan tarpeeksi viileää jääkarhuille, joita hyvällä onnella pääsemme näkemään. Iltapäivällä pysähdymme Magdalenavuonossa.

Ny Ålesund (Huippuvuoret, Norja) 10.7.

Ny Ålesund toimi aikoinaan monien pohjoisen alueen tutkimusmatkojen tukikohtana. Kylässä kaivettiin hiiltä aina 1960-luvulle saakka. Täällä maailman pohjoisimmassa ympärivuotisesti asutussa kylässä asuu nykyään pääasiassa arktisten alueiden tutkijoita, joita palvelemaan on rakennettu mm. maailman pohjoisin posti ja kauppa. Tutustumme kylään omatoimisesti kävellen.

Honningsvåg (Norja)

Nordkappin retki
12.7. • 89 € • Puolipäiväretki (n. 3,5 h)
Bussimatka Honningsvågista kohti Nordkappia, Euroopan mantereen pohjoisinta kärkeä, on kuin arktisten maisemien kuvakirja – laiduntavia porolaumoja, erämaisia luonnonmetsiä, saamelaisten asuinsijoja. Nordkappin niemi kohoaa yli 300 metrin korkeuteen Jäämeressä. Ihailemme luonnon mahtavuutta ja vierailemme Nordkapp-keskuksessa, jossa voi seurata Finnmarkista ja Nordkappista kertovaa panoraamaelokuvaa. Vapaa-ajalla voi tutustua kallioon rakennettuun tunneliin, vierailla kappelissa, ostaa matkamuistoja tai vaikkapa kirjoittaa postikortteja Nordkapp-kahvilassa. Retken aikana pysähdymme myös saamelaiskodassa, jossa on mahdollisuus tavata saamelaisia ja ostaa aitoja lapinkansan käsitöitä.

Kuningasrapusafari • TÄYNNÄ
12.7. • 174 € • Puolipäiväretki (n. 3,5 h)
Tämä erikoisretki tarjoaa mahdollisuuden osallistua unohtumattomalle kuningasrapusafarille Sarnesvuonon jylhissä maisemissa. Turvaohjeistuksen jälkeen siirrymme nopeisiin kumiveneisiin ja suuntaamme tarkastamaan syvällä vuonon pohjassa olevien rapumertojen saalista. Venäläisten siirtoistutuksen ansiosta Norjan pohjoisrannikolle levinnyt kuningasrapu voi painaa jopa 15 kiloa ja sen jalkojen kärkiväli on parhaimmillaan 2 metriä. Jatkamme matkaa ”Lavvo-leirille”, jossa valmistamme saaliista asiantuntijoiden opastuksella maittavan välipalan. HUOM! Retki vaatii hyvää fyysistä kuntoa. Ei lapsialennusta.

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X