Lähtö 24.6.2013 Visby & Maarianhamina

Print the page

Ruotsi – Ahvenanmaa.   

Pyörähdys Itämerellä on mainio miniloma keskikesän aikaan. Saaristomiljööt ovat vehmaimmillaan ja saarten kodikkaat pääkaupungit kutsuvimmillaan. Gotlannin suveen kuuluvat kalastuskylien pikkuruiset satamat ja niiden rantakioskit, joiden luona tuoksuu vastasavustetuille merenherkuille. Rannikolla näet aaltojen muovaamat ihmeelliset kalkkikiviveistokset, raukit. Valloittavinta saarella on kuitenkin Visbyn vanhakaupunki; komeat kauppiastalot, herttaiset hirsimökit ja hiljaiset sivukujat seinustoilla kiipeilevine ruusuineen. Ahvenanmaa on vilkkaimman lomakauden aikaan kansainvälinen kohtauspaikka. Merenlahtia ja salmia pilkuttavat lukemattomat valkoiset purjeet, ja Maarianhaminan kaduilla kuuluu monenkielinen puheensorina. Nautiskele luonnonläheisen merenkulkukaupungin ilmapiiristä, tai vieraile linnoituksilla ja kurkista saaren historiaan.

Esiintyjävieraana on Maddaleena – laulava nukke.

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 4 pv

24.6. ma Helsinki (Eteläsatama, Makasiiniterminaali)
lähtö klo 13.00
25.6. ti Visby, Gotlanti, Ruotsi klo 9.00-18.00
26.6. ke Maarianhamina, Ahvenanmaa klo 9.30-15.00
27.6. to Helsinki tulo klo 8.00

 

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö 2 hengen hytissä

Norm.
STANDARD Fanny (4.) 475 €
Pinta (5.) 525 €
Cornelia (5.) 575 €
CLASSIC Nina (4.) 625 €
Antonia (5.) 750 €
COMFORT Kristina (7.) 875 €
Regina (8.) 950 €
       Maisemahytit 995 €
PREMIUM Odysseus (5. ja 7.) 1 000 €
Kolumbus (5. ja 7.) 1 075 €

 

Suluissa hyttien sijaintikansi. Standard-hytit ovat sisähyttejä.

Lisämaksu 1 hengen hytissä
Standard-luokissa 110 €
Classic ja Comfort 130 €
Premium 495 €

Lapset (2-15 v) ylävuoteessa 195 €.

Risteilyhintaan sisältyy

  • Risteily m/s Kristina Katarinalla valitussa hyttiluokassa
  • Aamiaiset ja illalliset ravintola Polariksessa
  • Kapteenin tervetulotilaisuus
  • Runsas ohjelma laivalla
  • Satamamaksut
  • Premium-luokissa lisäksi: juomavalikoima hytissä

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Retket

Suosittelemme retkien varaamista ennakkoon, retkille voidaan ottaa vain rajoitettu määrä matkustajia. Laivalla retkiä on saatavilla vain rajoitetusti tai ne voivat olla loppuunmyytyjä jo aiemmin. Retket opastetaan suomeksi tai englanniksi, jolloin ne tulkataan suomen kielelle. Lähes kaikki retket sisältävät kävelyä, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet! Retkien toteutuminen edellyttää väh. 25 osallistujaa. Muutokset retkiohjelmissa mahdollisia. Lapset alle 16 v saavat 20 % alennuksen aikuisten retkihinnoista. Retkivaraukset ovat sitovia. Hinnat € / hlö.

Visby (Gotlanti, Ruotsi)

Visby & Högklint
25.6. • 39 € • Puolipäiväretki (n. 3 h)
Yhdistetty bussi- ja parin tunnin kävelykierros suuntautuu Visbyn keskustaan ja sen lähiympäristöön. Näemme Almedalenin puiston, entisen hansakaupungin sataman ja Visbyn vanhimman rakennuksen, Ruutitornin. Visbyn viehättävään vanhaankaupunkiin tutustumme kävellen. Kasvitieteellisessä puutarhassa on monia harvinaisia kasveja ja puita. Lopuksi ajamme bussilla kaupungin ulkopuolelle Högklintin kukkulalle, mistä avautuvat kauniit näkymät kaupunkiin ja merelle.

Gotlannin maaseuturetki
25.6. • 48 € • Puolipäiväretki (n. 4 h)
Bussiretki kulkee pohjoiseen pitkin Gotlannin luoteisrannikkoa kohti Krusmyntagården-yrttitarhaa. Näemme erilaisia maustekasveja, jonka jälkeen jatkamme matkaa Lickershamniin. Alueelle ovat tunnusomaisia raukit, korkeat meren ja tuulen muovaamat kivilohkareet, joista kuuluisin on iso Jungfrun-raukki. Ennen paluuta Visbyhyn käymme Elinghemsin kirkkoraunioilla ja tänä päivänä edelleen toimivassa keskiaikaisessa Bron kirkossa, mikäli se on auki yleisölle.

Maarianhamina (Ahvenanmaa)

Merellinen Ahvenanmaa
26.6. • 38 € • Puolipäiväretki (n. 3 h)
Kapealla niemellä kahden merenlahden välissä sijaitseva Maarianhamina on vilkas ja viehättävä pikkukaupunki. Venäjän tsaari Aleksanteri II:n 1800-luvulla perustama kaupunki on sekoitus historiallisia kohteita, skandinaavista designia ja leppoisaa saaristolaiselämää.  Bussikierroksella näemme Maarianhaminan tärkeimmät nähtävyydet ja sen ylpeydenaiheen – museolaiva Pommernin, joka on maailman viimeinen alkuperäisessä asussaan säilynyt nelimastoparkki. Ohitamme Kastelholman linnan ja pysähdymme historiaa henkivällä Bomarsundin linnoituksen rauniolla. Ennen paluuta laivalle kävelemme vanhojen perinnetalojen reunustamia polkuja Jan Karlsgårdenin ulkoilmamuseossa.

Merellinen Ahvenanmaa ja Kastelholman linna
26.6. • 47 € • Puolipäiväretki (n. 4 h)
Kapealla niemellä kahden merenlahden välissä sijaitseva Maarianhamina on vilkas ja viehättävä pikkukaupunki. Venäjän tsaari Aleksanteri II:n 1800-luvulla perustama kaupunki on sekoitus historiallisia kohteita, skandinaavista designia ja leppoisaa saaristolaiselämää.  Bussikierroksella näemme Maarianhaminan tärkeimmät nähtävyydet ja sen ylpeydenaiheen – museolaiva Pommernin, joka on maailman viimeinen alkuperäisessä asussaan säilynyt nelimastoparkki. Pysähdymme historiaa henkivällä Bomarsundin linnoituksen rauniolla ja kävelemme vanhojen perinnetalojen reunustamia polkuja Jan Karlsgårdenin ulkoilmamuseossa. Ennen paluuta laivalle, vierailemme keskiaikaisessa Kastelholman linnassa. Huom! Linnaa ympäröivä maasto on vaikeakulkuista ja linnassa on paljon jyrkkiä portaita.

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X