Löytöretki lähtö 8.10.2016 Purjelaivaristeily Välimerellä – Historiallinen Kreikka ja unelmien Italia 1 vko, s/y Royal Clipper – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Pialku_stmed3_pienireus – Monemvasiá – Katakolon – Taormina – Amalfi – Ponza – Civitavecchia – Rooma

Lähde purjehtimaan huikealla s/y Royal Clipperillä etelän lämpimään syksyyn – tyylikkäämmin et voi Välimerta valloittaa! Tasokas purjelaiva luo risteilylle aivan oman, ainutlaatuisen tunnelman. Lomaasi täydentävät komeat näkymät ja nähtävyydet sekä muuan tarkoin varjeltu salaisuus. Kreikassa saat uppoutua antiikin ajan mahtaviin muistoihin; Ateenan temppeleihin sekä olympiakisojen syntykotiin, muinaiseen Olympiaan. Säväyksen tekee myös Monemvasián keskiaikainen kylä labyrinttikujineen, kirkkoineen ja tavernoineen, sekä sen sijainti pystysuoran kalliovuoren juurella. Vuoren rinteelle rakennettu Sisilian kaunotar, Taormina, kutsuu kävelylle romanttisine näköaloineen. Todelliset luksusmaisemat odottavat Amalfin seudulla, jota ei turhaan hehkuteta yhdeksi maailman upeimmista rannikkoalueista. Sitten ankkuroidut Ponzan saaren kylkeen, italialaisten ikiomaan piilopaikkaan. Siellä on luolia ja arkeologista nähtävää sekä mukavan rauhaisa ilmapiiri. Se on hyvä paikka vetää henkeä ennen Roomaa, joka pitää nähdä kerran – ja montakin kertaa – elämässään.

KC-risteilylomia matkustajapurjelaivoilla on toteutettu syksystä 2014 alkaen ja matkat ovat saaneet jatkuvasti huippupalautteet asiakkailtamme!

”Matkoja ei voi laittaa paremmuusjärjestykseen, mutta kyllä tämä on kolmen parhaan joukossa.
Meille unelman toteutuminen, jonka haluamme kokea uudelleen.”    Anne & Launo Kallas

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana suomalainen Kristina Cruises-matkanjohtaja

KC-matkanjohtaja:

Saura Paananen

Saura Paananen

 

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 1 vko

8.10. la          Lento Helsinki – Ateena, Kreikka. Laivaan nousu Pireuksessa, lähtö klo 22.00
9.10. su         Monemvasia, Kreikka klo 12.00 – 16.00
10.10. ma      Katakolon, Kreikka klo 13.00 – 21.00
11.10. ti         Päivä merellä
12.10. ke       Taormina (Sisilia), Italia klo 09.00 – 17.00
13.10. to       Amalfi, Italia klo 14.00 – 23.00
14.10. pe       Ponza (Ponzan saaret), Italia klo 09.00 – 16.00
15.10. la        Civitavecchia, Italia. Tulo klo 07.00. Kuljetus Roomaan. Paluulento Suomeen.                                                                                                                      

kartta_stmed3 Välimeren risteily PurjelaivallaPidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, mikä vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja kunnollisia jalkineita.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolento 8.10.
D8720           Helsinki 06.35 – 10.15. Ateena

Paluulento 15.10.
AY786           Rooma 18.40 – 23.00 Helsinki

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh
Kategoria 4, ulkohytti 2 955 4 125
Kategoria 3, ulkohytti 3 110 4 360
Kategoria 2, ulkohytti 3 255 4 580

Tutustu s/y Royal Clipperiin >>

Hintaan sisältyy

 • Risteily s/y Royal Clipperillä valitussa hyttiluokassa
 • Lento Helsinki – Ateena, Rooma – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen
 • Matkaohjelman mukaiset satamakuljetukset
 • Matkaohjelman mukaiset, suomeksi tulkatut retket
 • Täysihoito laivalla
 • Lounaat Ateenassa ja Roomassa
 • Laivalla tee, kahvi ja vesi aterioiden yhteydessä, muut juomat lisämaksusta
 • Tervetuliais-cocktailit ja kapteenin ilta
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Laivan monipuoliset vesiurheilumahdollisuudet (pl. laitesukellus)
 • Palvelumaksut laivalla
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Suomalaisen KC-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 3 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Retkillä voi olla paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
 • Risteily ei sovellu liikuntarajoitteisille. Laivalla ei ole mahdollisuutta esimerkiksi rollaattorin/pyörätuolin käyttöön.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Näin ollen kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutusyhtiö Eurooppalaisen matkavakuutuksen voit ottaa kätevästi myyntitoimistostamme. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

 

Matka- / retkiohjelma

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) tarjoillaan laivalla risteilyn aikana.

Lauantai 8.10. Helsinki – Ateena – Pireus (Kreikka)

Tervetuloa Kristina-risteilylle! Matkamme alkaa suoralla reittilennolla Helsingistä Kreikan pääkaupunkiin Ateenaan, joka on yksi maailman vanhimmista kaupungeista historian ulottuessa jopa 3400 vuotta taaksepäin. Ateenan vanha historia on edelleen nähtävillä ja kaupungin alueella onkin useita antiikin aikaisia monumentteja sekä taideteoksia. Tutustumme Ateenan Akropoliiseen ja mm. sen mahtavaan Parthenonin temppeliin. Opastetun kierroksen sijasta voi halutessa viettää vapaa-aikaa kaupungilla. Yhteisen lounaan jälkeen kuljetus Pireuksen satamaan, jossa s/y Royal Clipper odottaa. Laiva suuntaa merelle illalla klo 22.00.

Sunnuntai 9.10. Monemvasia (Kreikka)

Rannikolta katsoen Monemvasia näyttää vain isolta, merestä nousevalta kiveltä. Pengertietä pitkin kävellen läpi teräksisen linnoituksen portin silmien eteen avautuu upeasti säilynyt Bysantin aikainen linnoitussatama, jossa loistonsa aikana asui yli 60 000 ihmistä. Bysanttilaiset perustivat Monemvasian puolustuslinnakkeen niemen päähän, korkealle vuorelle 1200-luvulla ja paikka toimi myös tärkeänä satamalinkkinä Konstantinopoliin.  Tänä päivänä Monemvasian asumisen keskus sijaitsee mantereella, jonne johtaa niemeltä kivetty tie. Vierailijat voivat tutkia tämän antiikin linnoituksen jäänteitä ja ihastella upeita maisemia vuoren laelta. Lähdemme kohti Katakolonia klo 16.00.

Maanantai 10.10. Katakolon (Kreikka)

Unelias Katakolon ottaa vierailijat vastaan houkuttelevalla rannalla, jossa vieri vieressä olevat kahvilat kutsuvat tapaksilla ja viileillä juomilla. Paremmin Katakolon tunnetaan erityisesti sen arkeologisesta kohteesta Olympiasta, jonne myös päivän retkemme vie. Lähdemme merelle klo 21.00.

Retki Olympiaan
Puolipäiväretki (n. 4 h)
Matka vie Kreikan historiassa taaksepäin aina olympiakisojen syntymään saakka. Antiikin ensimmäiset olympialaiset järjestettiin vuonna 776 eKr. Olympiassa, lähellä Katakolonia. Vierailumme kohokohtia ovat alkuperäinen stadion ja arkeologinen museo sekä Olympian monumentaalisin rakennus Zeuksen temppeli, missä oli yksi antiikinajan seitsemästä ihmeestä, kullasta ja norsunluusta valmistettu Zeuksen patsas. Retken päätteeksi vietämme hieman vapaa-aikaa nykyaikaisessa Olympian kaupungissa.

Tiistai 11.10. Päivä merellä

Vietämme päivää merellä nauttien laivan palveluista sekä suuren purjelaivan ainutlaatuisesta tunnelmasta ja matkanteosta.

Keskiviikko 12.10. Taormina (Sisilia, Italia)

Saavumme tänään Sisiliaan kohteenamme Taormina, joka on yksi saaren tunnetuimpia lomakohteita. Vuorenrinteeseen rakennettu pieni kaupunki sijaitsee Naxoksen lahdella, jonne laivamme kiinnittyy. Päivän retki vie meidät tutustumaan tähän ihastuttavaan kaupunkiin ja sen nähtävyyksiin. Taorminasta jatkamme kohti Amalfia klo 17.00.

Kuljetus Taorminaan ja retki Amfiteatteriin
Puolipäiväretki (n. 4 h)
Giardini Naxokselta lähdemme ajomatkalle vuoristotietä pitkin kohti Taorminaa. Matkan varrella näemme pieniä kyliä sekä ihastuttavia puutarhoja. Taorminaan päästyämme teemme kävelykierroksen tässä keskiaikaa huokuvassa kaupungissa. Pysähdymme kuuluisassa 1400-luvulta olevassa Corvajan palatissa sekä antiikin aikaisessa amfiteatterissa, joka on kuuluisa mahtavasta koostaan ja ainutlaatuisesta akustiikastaan. Teatteria käytetään vielä tänäkin päivänä kesäajan ulkoilmakonserteissa. Ennen paluuta laivalle vietämme vielä hieman vapaa-aikaa Corso Umberton kävelykadulla, jonka varrella käsityöläiset myyvät töitään ja kahvilat tarjoilevat aitoa italialaista kahvia paikallisten herkkujen kanssa nautittavaksi.

Torstai 13.10. Amalfi (Italia)

Amalfi on pittoreski kylä Salernon maakunnassa Campanian alueella. Amalfin rannikko onkin listattu UNESCOn maailmanperintöluetteloon. Kaupungissa on nähtävissä upeaa keskiaikaista arkkitehtuuria kuten St. Andrewn katedraali, kirkkotorni sekä Cappuccinin luostari. Amalfin kaupunki jatkuu vuorenrinteiltä merelle asti ja kaupungin rannat ovatkin niin paikallisten kuin lomailijoiden suosiossa. Sitruunainen Limoncello-likööri on Amalfin alueelta kotoisin. Päivän retkellä suuntaamme läheiseen Ravellon kaupunkiin. Amalfin jätämme taaksemme klo 23.00.

Ravello ja Rufulon huvila
Puolipäiväretki (n. 3,5 h)
Retkemme alkaa maisema-ajelulla kiiveten rinnettä ylös Amalfista Ravelloon, joka on yksi Amalfin rannikon kuuluisimmista kohteista. Näemme upean katedraalin saapuessamme Ravellon pääaukiolle. Katedraalin ollessa auki sisällä voi nähdä marmorista tehdyn saarnastuolin, upeat mosaiikit sekä pylväät, joita vartioivat kauniit marmorileijonat. Vierailemme mahtavassa Rufolon huvilassa. Näemme useita arabialais-sisilialaiseen tyyliin tehtyjä rakennuksia, ylellisen puutarhan sekä päärakennuksen. Säveltäjä Richard Wagnerin sanotaan mykistyneen nimenomaan huvilan upeasta puutarhasta. Retki päättyy takaisin Amafiin, jonne saavutaan kaunista maisemareittiä pitkin.

Perjantai 14.10. Ponza (Ponzan saaret, Italia)

Ponza on Tyrrhenanmeressä sijaitseva ihastuttava saari, joka muistuttaa muodoltaan puolikuuta. Pastellisävyiset talot nousevat siisteinä riveinä satamasta, jossa huolitellut jahdit ja aikaa nähneet kalastusveneet kiinnittyvät rintarinnan. Ponzaa eivät vaivaa turistimassat, joten koskemattomassa kaupungissa on mukava kuljeskella ja viettää aikaa. Ponzasta lähdemme Civitavecchiaan klo 16.00.

Lauantai 15.10. Civitavecchia – Rooma (Italia) – Helsinki

Satamakaupunki Civitavecchia on ennen kaikkea portti Rooman ikuiseen kaupunkiin, joka tarjoaa kävijöilleen aina jotain erikoista. Tässä historiallisessa, seitsemälle kukkulalle rakennetussa kaupungissa on monia tunnettuja nähtävyyksiä ja museoita lähes jokaisen kulman takana. On aika tullut sanoa näkemiin s/y Royal Clipperille. Laivasta nousun jälkeen nousemme bussiin, joka kuljettaa meidät Roomaan. Teemme kaupunkikiertoajelun, jonka aikana näemme useita kaupungin nähtävyyksiä. Kiertoajelu päättyy Piazza Navonan aukiolle. Lounaan jälkeen jää vielä vapaa-aikaa ennen matkaa lentokentälle. Kiitos matkaseurasta!

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X