Lähtö 10.10.2015 – Välimeren risteily – Kreikan saaret & Turkki 1 vko, s/y Star Clipper . LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Ateena (Pireus) – Camlimani – Kusadasi – Patmos – Amorgos – Mykonos – Monemvasia

Suosittuun syysloma-aikaan!

Tässä toisenlainen risteilyloma – upea viikko matkustajapurjelaivalla! S/Y Star Clipper, on klassinen purjealus, joka modernein mukavuuksin purjehtii läpi Kreikan saarten Turkin rannikon. Matka alkaa Ateenan satamakaupunki Pireuksesta, josta laiva suuntaa merelle. Nyt on hyvää aikaa nauttia kiireettömästä ja hiljaisesta matkanteosta. Upeista rannoistaan tunnettu Camlimani ja upea Efesos Kusadasista käsin esittelevät Turkkia. Seuraavaksi saarihyppelyä pohjoisten Kykladien alueella. Piskuinen Patmos on Egeanmeren pienimpiä asuttuja saaria, rauhallinen Amorgos taas itäisin. Mykonoksella pääset tutustumaan pyhään Deloksen saareen ja Monemvasiassa taas ihastelet kaupungin historiassa tärkeässä osassa näytellyttä korkeaa kalliovuorta, joka toimi puolustuslinnakkeena bysantin aikaan. Risteily päättyy takaisin Pireukseen, josta jätämme hyvästit Star Clipper purjelaivalle ja suuntaamme rentouttavan viikon jälkeen takaisin Suomeen.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Ensimmäinen KC-risteilyloma näillä matkustajapurjelaivoilla toteutettiin syksyllä 2014 ja saimme huippupalautteet matkalla olleilta asiakkailtamme!

”Matkoja ei voi laittaa paremmuusjärjestykseen, mutta kyllä tämä on kolmen parhaan joukossa. Meille unelman toteutuminen, jonka haluamme kokea uudelleen.”
Anne & Launo Kallas

Esiintyjä_stmed2Risteilyllä mukana myös
musiikkitaiteilija Arja Saijonmaa

 

 

KC-matkanjohtajana tällä risteilyllä:

Ulla Rantamo

 

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 1vko

10.10. la        Lento Helsinki Ateena (Kreikka) Laivaannousu Pireuksessa. Lähtö klo 21.45
11.10 su
       Päivä merellä
12.10. ma      Camlimani klo 8.00 – 12.30, Kusadasi (Turkki) klo 13.30 – 23.00
13.10. ti
        Patmos (Kreikka) klo 9.30 – 18.00        
14.10. ke
      Amorgos (Kreikka) klo 10.00 – 18.00
15.10. to
      Mykonos (Kreikka) klo 9.00 – 22.30
16.10. pe
      Monemvasia (Kreikka) klo 12.00 – 18.00
17.10. la
       Pireus (Kreikka) Tulo klo 7.00

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

10.10.2015 Menolento DY5886
Helsinki 6.35 – 10.15 Ateena

17.10.2015 Paluulento DY5887
Ateena 10.55 – 14.25 Helsinki

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö 2

                                                                      2hh               1hh

Kategoria 4 ulkohytti                               2.795 €          3.455 €        
Kategoria 3
ulkohytti                               2.895 €          3.600 €
Kategoria 2
hengen ulkohytti                   2.985 €          3.735 €

Tutustu s/y Star Clipperiin >>

Hintaan sisältyy:

 • Risteily s/y Star Clipperillä valitussa hyttiluokassa
 • Lento Helsinki – Ateena – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen
 • Täysihoito laivalla
 • Matkaohjelman mukaiset retket
 • Tee, kahvi ja vesi aterioiden yhteydessä
 • Tervetuliais-cocktailit ja kapteenin ilta
 • Viihde laivalla
 • Laivan vesiurheilumahdollisuudet (pl. laitesukellus)
 • Palvelumaksut laivalla
 • Satamamaksut
 • KC-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä matkalla passin tulee olla voimassa vähintään 6 kk matkan jälkeen.  Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Kristina Cruises ei vastaa matkustajille tai matkatavaroille aiheutuneista vahingoista. Huolehdithan siitä, että myös matkavakuutuksesi on voimassa.
 • Huom. Risteily ei sovi liikuntarajoitteisille.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

 

Matka-/retkiohjelma

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) tarjoillaan laivalla

Lauantai 10.10.  Helsinki – Ateena – Pireus

Lento Helsingistä Ateenan ja kuljetus kaupunkiin. Opastettu tutustuminen Ateenan Akropoliin mm. mahtavaan Parthenonin temppeliin. Opastetun kierroksen sijasta voi halutessa viettää vapaa-aikaa kaupungilla. Yhteisen lounaan jälkeen kuljetus Pireuksen satamaan, missä Star Clipper odottaa.

Sunnuntai 11.10. Päivä merellä

Meripäivää vietämme rentouttavasti nauttien laivan ainutlaatuisesta tunnelmasta ja palveluista seilaten kohti Kusadasia.

Ma 12.10. Kusadasi (Turkki)

Efesos
Puolipäiväretki (n. 4 h)

Yksi huikeimmista antiikin ajan kohteista on Efesoksen rauniokaupunki, jonne tämän päivän retkemme Kusadasista suuntaa. Retken aikana tutustumme Satakieli-vuoren rinteellä sijaitsevaan Neitsyt Marian taloon. Legendan mukaan Neitsyt Maria asui täällä elämänsä viimeiset vuodet tultuaan Efesokseen apostoli Johanneksen mukana. Päivän kohokohta on kuitenkin itse Efesoksen rauniokaupunki tarinoineen ja upeine monumentteineen. Kävelymatkan varrella entisen kaupungin läpi näemme kylpylöitä, temppelien raunioita, agorat ja Celcuksen kirjaston.  Efesoksen suuressa teatterissa saarnasi myös apostoli Paavali. Tuskin missään muualla on muinainen kreikkalais-roomalainen suurkaupunki säilynyt näin hyvin. 

Tiistai 13.10. Patmos (Kreikka)

Johanneksen luostari ja ilmestyksen luola
Puolipäiväretki (n. 3 h)

Kapea ja vuoristoinen Patmos on yksi Egeanmeren pienimmistä asutuista saarista. Tutustuminen pyhään saareen alkaa Patmoksen pääsatamasta Skalasta, jonka jälkeen matka jatkuu pääkaupunkiin, Choraan. Sen tärkein muistomerkki on 900-vuotias bysanttilainen Johanneksen luostari, jonka suojissa on uskomattoman arvokkaita esineitä – ikoneja, ristejä, veistoksia ja tuhansia harvinaisia vanhoja kirjoja sekä käsikirjoituksia. Luostarivierailun jälkeen käymme Ilmestyksen pyhässä luolassa, missä Johannes asui karkotuksensa aikana.

Keskiviikko 14.10. Amorgos (Kreikka)

Kalkittujen talojen, tuulimyllyjen ja kauniiden rantojen rauhallinen Amorgos on Kykladien saariryhmän itäisin saari. Vain 121 neliökilometrin kokoisella saarella asuu noin 1650 asukasta ja siitä on viime aikoina tullut suosittu lomakohde. Saaren pääkaupunki Chora sijaitsee saaren keskiosassa. Kirkot ja kapeat kivetyt kujat ovat tyypillistä saaren arkkitehtuuria. Amorgokseen on aikaa tutustua omatoimisesti päivän aikana.

Torstai 15.10. Mykonos (Kreikka)

Retki Deloksen saarelle
Puolipäiväretki (n. 3,5 h)

Muinainen pyhä saari ja Apollonin sekä Artemiksen syntymäpaikka Delos oli antiikin aikana tärkeä kauppakeskus. Nykyään saari on asumaton, mutta siellä on uskomaton määrä lukuisia arkeologisia muistomerkkejä. Mykonoksella kuljemme paikallisella laivalla Deloksen muinaiseen satamaan, josta alkaa noin pari tuntia kestävä opastettu kävelykierros. Tutuksi tulevat Agora, Pyhä Tie, Apollonin temppeli ja kuuluisa marmorileijonien katu. Antiikin loistohuviloissa – Kleopatran, Delfiinien ja Naamioiden taloissa – voimme ihailla upeita yli 2500 vuotta vanhoja mosaiikkilattioita. Kierroksen jälkeen palaamme laivalla Mykonokseen.

Perjantai 16.10. Monemvasia (Kreikka)

Bysanttilaiset perustivat Monemvasian puolustuslinnakkeen niemen päähän, korkealle vuorelle 1200-luvulla ja paikka toimi myös tärkeänä satamalinkkinä Konstantinopoliin.  Tänä päivänä Monemvasian asumisen keskus sijaitsee mantereella, jonne johtaa niemeltä kivetty tie. Vierailijat voivat tutkia tämän antiikin linnoituksen jäänteitä ja ihastella upeita maisemia vuoren laelta. Päivää vietetään tätä keski-aikaa huokuvassa kohteessa omatoimisesti.

Lauantai 17.10. Pireus – Ateena – Helsinki

Aamiaisen jälkeen jätämme jäähyväiset Star Clipper laivalle sekä suunnata kohti Ateenan lentokenttää ja kotiin vievää lentoa. Lento Ateena – Helsinki.

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X