22.12.2017 Löytöretki 12 pv alk. 4 195 € Purjelaivaristeily Kaakkois-Aasiassa – Thaimaa, Malesia & Singapore, s/y Star Clipper – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Thaimaa – Malesia – Singapore

Vaihtaisitko vuoden pimeimmän ajan trooppiseen vehreyteen, lämpöön ja idän eksotiikkaan? Nautiskele joulun pyhistä tasokkaalla purjelaivalla, ihanilla Thaimaan saarilla! Risteilyelämystäsi täydentävät historialliset nähtävyydet Malesiassa ja vuodenvaihde upeassa Singaporessa. Phuketin lomasaarelta lähdet kohti luonnonkauniita saariryhmiä, jotka hurmaavat maisemillaan, koralliriutoillaan ja valkoisilla hietikoillaan. Jouluaattoa vietät sukeltajien paratiisiksi kutsutuilla Similansaarilla ja joulupäivää tarunomaisella Phang-Nga -lahdella, jossa merta pilkuttavat jännittävät, pystysuorat kalliomuodostelmat. Hong-saaren hiekkarantoja komistavat vehreät jyrkänteet, ja kukkulainen Adang-saari on säilynyt poikkeuksellisen rauhaisana ja koskemattomana. Rentouttavan saarihyppelyn jälkeen saavut Malesiaan. Penangin saaren pääkaupungista löydät yhden Kaakkois-Aasian parhaiten säilyneistä historiallisista keskustoista. Melakan erikoisuuksia ovat punahehkuinen kolonialistinen arkkitehtuuri ja hauskasti koristellut polkupyöräriksat. Matka huipentuu Singaporen moderniin kaupunkivaltioon, joka osaa sekä ällistyttää että säväyttää.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Rentoudu Thaimaan luonnonkauniilla saarilla; valkoisilla hietikoilla, varjoisilla metsäpoluilla ja kirkkaassa meressä, jossa on hienoja koralliriuttoja ja rikasta merenalaista elämää.
 • Ihastele Malesian monia kasvoja: vehmasta luontoa, eri uskontojen pyhättöjä, värikkäitä kiinalaiskortteleita perinnepuoteineen ja gallerioineen sekä kiehtovana kontrastina hyvin säilynyttä eurooppalaistyylistä siirtomaa-ajan arkkitehtuuria.
 • Vietä unohtumaton uudenvuoden aatto Singaporen Marina Bayn ympäristössä. Alueella on paljon ravintoloita, luksushotelleja sekä huikeaa, futuristista arkkitehtuuria, joka yllättää jopa kasvitieteellisessä puutarhassa. Aattona on ilmaiskonsertteja ja keskiyöllä upea meren ylle satava ilotulitus taustanaan pilvenpiirtäjien vaikuttava siluetti.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut ja hinnat. Tarkempi matkaohjelma valmistuu pian.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana suomalainen Kristina-matkanjohtaja

Saura Paananen

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 12 pv

22.12. pe      Lento Helsinki – Phuket (23.12.)
23.12. la        Phuket (Thaimaa) Laivaan nousu, lähtö klo 22.00
24.12. su      Koh Similan (Similansaaret, Thaimaa) klo 12.00 – 18.00
25.12. ma     Phan Nga Bay (Thaimaa) klo 09.30 – 11.30
Koh Hong (Thaimaa) klo 12.00 – 18.00
26.12. ti        Ko Adang (Thaimaa) klo 10.00 – 18.00
27.12. ke       Penang (Malesia) klo 08.30 – 19.30
28.12. to       Päivä merellä
29.12. pe      Malacca (Malesia) klo 08.00 – 16.00
30.12. la       Singapore tulo klo 07.30. Laivasta nousu, hotelliyöpyminen Hotel Marina Mandarin                          Singapore
31.12. su      Singapore, buffet-illallinen ja hotelliyöpyminen
1.1. ma        Singapore, paluulento Suomeen
2.1. ti             Paluu Suomeen

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, mikä vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja kunnollisia jalkineita. 

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolento 22.12. AY151
Helsinki 19.20 – 10.25 Phuket (23.12.)   

Paluulennot  1.1. AY132
Singapore 23.45 – 5.45 Helsinki (2.1.)

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh
Kategoria 6, sisähytti täynnä
Kategoria 5, ulkohytti 4 860
Kategoria 4, ulkohytti 4 195
Kategoria 3, ulkohytti 4 295
Kategoria 2, ulkohytti täynnä

Tutustu s/y Star Clipperiin >>

 • Laivatyyppi: löytöretkilaiva – purjelaivatunnelmaa nykyajan mukavuuksin
 • Laivan koko: pieni, 170 matkustajaa
 • Kanssamatkustajat: amerikkalaisia ja eurooppalaisia
 • Kristina-luokitus: 3+ tähteä

Hintaan sisältyy

 • Risteily s/y Star Clipperillä valitussa hyttiluokassa
 • Lento Helsinki – Phuket, Singapore – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen
 • Matkaohjelman mukaiset satamakuljetukset
 • Kaksi hotelliyötä Singaporessa
 • Uuden vuoden illallisbuffet Singaporessa
 • Matkaohjelman mukaiset, suomeksi tulkatut retket
 • Täysihoito laivalla
 • Laivalla tee, kahvi ja vesi aterioiden yhteydessä, muut juomat lisämaksusta
 • Tervetuliais-cocktailit ja kapteenin ilta
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Laivan monipuoliset vesiurheilumahdollisuudet (pl. laitesukellus)
 • Palvelumaksut laivalla
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Suomalaisen Kristina-matkanjohtajan palvelut

Risteilyn hintaan sisältyvät retket:

 • Vierailu What Chalong temppelissä
 • Penangin saarikierros
 • Melakan kaupunkikierros
 • Singaporen kaupunkikierros

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Retkien tiedot ovat alustavia.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 6 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Lentokentillä ja retkillä on usein paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
 • Risteily ei sovellu liikuntarajoitteisille. Laivalla ei ole mahdollisuutta esimerkiksi rollaattorin/pyörätuolin käyttöön.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Näin ollen kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan.

Matka- / retkiohjelma

Tämän matkan hintaan sisältyy 5 retkeä. Matkalle on myynnissä myös yksi lisämaksullinen retki: Su 31.12. Henkeäsalpaava Singapore, puolipäiväretki, 62 €). Varaathan retken ennakkoon viimeistään 13.12.2017.

 

Risteilyn hintaan sisältyvät retket:

La 23.12. Vierailu Chalongin temppelissä  (sisältää lounaan)
Vierailemme saaren itäisellä puolella sijaitsevassa Wat Chalongin temppelissä, joka tunnetaan myös nimellä Wat Chaiyataram. Tämä 1800-luvulla perustettu buddhalaistemppeli on Phuketin suurin ja siellä voi kiivetä torniin ihailemaan pyhäinjäännöstä, jonka sanotaan olevan peräisin itse Buddhan ruumiista. Retkipäivän aikana nautimme lounaan.

Ke 27.12. Ihastuttava Penangin saari (puolipäiväretki)
Tämän päivän retki vie meidät tutkimusmatkalle Aasian helmeksi kutsutulle Penangin saarelle. Retken aikana näemme Batu Ferringhin rannan, tutustumme batiikkitekniikkaan ja vierailemme Penangin perhosten rahoitusalueella. Pysähdymme tyypillisessä malesialaisessa kylässä, jossa tutustumme maaseudun rauhaan ja kylässä elävien ihmisten elämään. Matkamme jatkuu kohti mystistä käärmetemppeliä, jossa kalkkarokäärmeet koristavat alttaria. Suuntaamme seuraavaksi ihastelemaan Wat Chaiamangkalaramin temppeliä, jossa on yksi maailman suurimmista makaavista Buddhista. Ennen paluuta laivalle teemme vielä jännittävän riksa-ajelun Georgetownissa.

Pe 29.12. Historiallinen Melaka (puolipäiväretki)
Tämä kiehtova retki vie tutustumaan Melakan värikkääseen historiaan. Kaupungin kauniit kadut ja vanha arkkitehtuuri kertovat vauraan kaupankäynnin ja lukuisten vierasmaalaisten vaikutuksista Melakan menneisyyteen. Kaupunki on saanut vaikutteita niin Euroopasta kuin Aasiasta ja katukuvassa näkyy monien uskontojen kirjo. Siirrymme bussilla St.Paulin kukkulalle ihailemaan upeita maisemia ja vierailemme St. Francois Xavierin kappelissa. Käymme myös Chinatownissa, jossa vierailukohteena on Baba Nyonya -museo – tyypillinen 1800-luvulla eläneen kiinalaisen varakkaan perheen koti. Tutustumiskohteina ovat myös Kampung Kling -moskeija ja Malesian vanhin kiinalainen temppeli Cheng Hoon Teng. Lopuksi jää hieman vapaa-aikaa Chinatownin kuuluisalla Jonker-kadulla. Retkellä on paljon kävelyä.

La 30.12. Singaporen kaupunkikierros (puolipäiväretki)
Saavuttuamme Singaporeen lähdemme kaupunkikierrokselle dynaamiseen kaupunkiin. Kierroksella tutustumme useisiin saaren ominaispiirteisiin ja merkittävimpiin nähtävyyksiin. Päivän aikana näemme mm. St. Andrewin kateraalin, Padangin kaupungintalon ja nousemme linja-autosta  Singaporen siirtomaa-alueella ihailemaan menneiden vuosikymmenien loistoa sekä Merlion puistossa sijaitsevaa Merlion patsasta, joka on puoliksi leijona ja puoliksi kala. Retken aikana näemme kultakupolisen Sulttaanin moskeijan ja Singaporen Chinatownin sekä vierailemme kansallisessa orkideapuistossa.

Ma 1.1. Singaporen perinnereitti (puolipäiväretki)
Tämän retken aikana näemme Singaporen hurmaavan Joo Chiatin asuinalueen, jonka loisto on tänä päivänä hyvin saman kaltainen kuin alueen kukoistuksen aikakautena 1950-luvulla. Edelleenkin alueella on nähtävissä uskontojen moninaisuus sekä katoavat käsityöläisammatit. Ensimmäisen amerikkalaisen konsulin mukaan nimetty Balestier Roadin historiallisella alueella voi pysähtyä mm. Goh Chor Tua Pek Kong temppelissä tai art deco -myymälöissä aistien 1800-luvulla alkaneen brittiläisen kaupankäynnin perinteen.

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) tarjoillaan laivalla risteilyn aikana.

Lisämaksusta:

Su 31.12. Henkeäsalpaava Singapore, puolipäiväretki (n. 4h),
62 €

Päivän retkemme vie meidän kahteen henkeäsalpaavaan kohteeseen. Ensimmäiseksi tutustumme Gardens by the Bayn puistoalueeseen, jossa vierailemme kasvihuoneissa, joissa pääsemme ihailemaan upeaa vesiputousta ja salaista puutarhaa sekä Flowe Domea, kukkien ystävän paratiisia. Gardens by the Bay -vierailun jälkeen suuntaamme Marina Bay Sands SkyParkin jättimäiselle näköalatasanteelle, josta on huikeat näkymät Singaporen ylle.Retken toteutuminen edellyttää vähimmäisosallistujamäärää. Retkelle voidaan ottaa vain rajoitettu määrä osallistujia. Retkivaraukset ovat sitovia ja ilmoitetut hinnat € / hlö.

Huomoithan seuraavat seikat:

Retkellä kävellään tutustumiskohteissa, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet! Muutokset retkiohjelmissa ovat mahdollisia.

Kohteissa, joissa ei ole suomenkielistä retkeä, on mahdollista lähteä laivayhtiön lisämaksulliselle englanninkieliselle retkelle tai tutustua omatoimisesti kohteeseen Kristina®-matkanjohtajan avustuksella.

Perjantai 22.12. Helsinki – Phuket

Tervetuloa Kristina-risteilylle! Aloitamme matkan suoralla iltalennolla Helsingistä Phuketiin.

Lauantai 23.12. Phuket (Thaimaa) lähtö klo 22.00

Lento saapuu aamulla Phuketiin, joka ei paljon esittelyjä kaipaa. Thaimaan ainoa saarella sijaitseva provinssi on kuuluisa lomakohde pitkälti trooppisen ilmaston, upeiden rantojen ja niitä ympäröivien komeiden vuorten ansiosta koralliriuttoja unohtamatta. Ennen kumiteollisuudesta elantonsa saanut Phuket täyttyy nykyisin matkailijoista, jotka etsivät rentoutumista ja upeita maisemia. Phuket on suurin piirtein samankokoinen kuin Singapore ollen näin Thaimaan suurin saari. Turismin lisäksi provinssi saa elantonsa kaivostoiminnasta, joka keskittyy tinaan. M/S Star Clipper odottaa matkustajiaan joko Phuketin syväsatamassa tai Patong Beachin edustalla ankkurissa, riippuen päivän säätilanteesta. Lentokentältä lähdemme kevyelle retkelle ja lounaalle, joiden sisältö tarkentuu lähempänä matka-ajankohtaa. Laivaan pääsemme nousemaan iltapäivällä.

Sunnuntai 24.12. Koh Similan (Similansaaret, Thaimaa) klo 12.00 – 18.00

Phuketista pohjoiseen Andamaanien merellä sijaitsevat yhdeksän Similansaarta muodostavat kansallispuiston, joka on tunnettu kirkkaista vesistään, jotka houkuttelevat sukeltajia ympäri maailman. Similansaaria kutsutaan joskus myös nimellä Ko Kao tai Nine Island. Similansaarten nimi juontuu malain kielestä sembilan, joka tarkoittaa yhdeksää eli saarten lukumäärää. Jokaisella on myös oma nimensä ja tunnetuin näistä on juuri Koh Similan, joka lumoaa kävijänsä upeilla snorklausmahdollisuuksilla, viidakkopoluilla ja omalaatuisella kivimuodostelmalla, jonka laelta on hienot näkymät merelle.

Maanantai 25.12. Phan Nga Bay (Thaimaa) klo 09.30. – 11.30 Koh Hong (Thaimaa) klo 12.00 – 18.00

Phan Nga Bayn merimaisema on samalla kaunis ja omaleimainen. Mangrovepuiden reunustama lahti on täynnä viidakkokasvillisuuden peittämiä kalkkikivimuodostelmia, jotka kohoavat jopa 300 metrin korkeuteen. Phan Nga -lahden uskotaan syntyneen noin 1200 vuotta sitten, kun vuorijonot jäivät tulvan alle äkillisen vedennousun seurauksena. Koh Hongin saaristo on taas ryhmä pieniä saaria, jotka sijaitsevat Krabin ja Phang Nga -lahden pohjoisosan välissä. Phan Nga -lahteen verrattuna vedet ovat hieman kirkkaampia snorklaamiseen. Koh Hong on saanut nimensä saaren sisällä sijaitsevasta laguunista, jonne on pääsy vain pienellä jollalla nousuveden aikaan. Star Clipper ankkuroituu saaren eteläpuolen lahdelle, joka on alueen kauneimpia. Sääolosuhteista riippuen muita ankkuroitumispaikkoja voivat olla Ko Dam Hok tai Ko Ong.

Tiistai 26.12. Ko Adang (Thaimaa) klo 10.00 – 18.00

Butangin saariryhmä sijaitsee aivan Thaimaan länsirannikon eteläisimmässä kohdassa Ko Tarutaon kansallispuiston läheisyydessä Malesian ja Thaimaan rajalla. Turismi ei ole vielä vallannut näitä 61 saarta ja Ko Adangin puistonvartijat ovat alueen ainoat asukkaat. Saarille kuten myös Ko Adangille tunnusomaista ovat tiheät sademetsien valtaamat kukkulat, valkoiset hiekkarannat sekä terveet koralliriutat. Sisämaassa on muutamia kävelypolkuja sekä vesiputouksia. Noin puolen tunnin kävelymatkan päässä Chadon rantakalliolta on upeat näkymät merelle yli saaren päärannan.

Keskiviikko 27.12. Penang (Malesia) klo 08.30 – 19.30

Penangin saari tai Pulau Pinang paikallisella malayn kielellä, tunnetaan porttina Pohjois-Malesiaan ja maan vanhimpana Brittiläisenä siirtokuntana sekä UNESCOn maailmanperintölistan kohteena. Pinang viittaa malayn kielellä arekapalmuun, jonka tuottamista betelpähkinöistä valmistetaan miljoonien ihmisten käyttämää pureskeltavaa nautintoainetta. Penangin pääkaupungissa Georgetownissa sijaitsee eniten Kaakkois-Aasiassa ennen maailmansotaa rakennettuja ja säilyneitä rakennuksia. Penangiin matkustetaan myös sen herkullisen ruokakulttuurin vuoksi, jota saaren vahva kiinalainen ja intialainen yhteisö värittävät. Teemme risteilyn hintaan sisältyvän Penangin saarikierroksen.

Torstai 28.12. Päivä merellä

Vietämme rentouttavaa meripäivää s/y Star Clipperillä nauttien matkanteosta ja laivan palveluista.

Perjantai 29.12. Melaka (Malesia) klo 08.00 – 16.00

Malesian yksi suosituista käyntikohteista on pieni kaupunkivaltio Melaka, joka houkuttelee kävijöitä historialliseen keskustaansa. Satamaan saavuttuaan matkaaja pääsee sukeltamaan nopeasti monikulttuurisen maailman syleilyyn. Upea arkkitehtuuri ja paikallisen ruokaperinteen houkuttelevat aromit vievät mennessään. Aikaisemmin Melakan salmen rannalle kasvaneen kaupungin merkitys strategisena kaupankäynnin keskuksena kiinalaisten, intialaisten ja yhaimaalaisten kanssa oli merkittävä ja tuolloinen Melakan sulttaanikunta loikin perustan sille, mitä Malesia on tänä päivänä. Sanotaankin, että Melakassa voi saada ripauksen Malesian todellista sielukkuutta. Moderni Melaka syntyi pitkälti 1990-luvun Malesian nousukauden johdosta ja pitkälle sisämaahan jatkunut rakentaminen lähes kuoletti perinteisen kalastuselinkeinon meren rannalla. Nykyään Melaka on säilynyt Malesian yhtenä monipuolisimmista käyntikohteista. Monikulttuurinen perintö, runsas museotarjonta sekä muut kulttuurikohteet tarjoavat matkaajalle reilun kattauksen muistoja kotiin vietäväksi. Myös kaupungin ulkopuolella on muutama kohtuullinen rantakohde. Teemme Melakan kaupunkikierroksen, joka sisältyy risteilyn hintaan.

Lauantai 30.12. Singapore tulo klo 07.30. Laivasta nousu, hotelliyöpyminen

Strategisesti Malesian niemimaan kärjessä sijaitseva saarivaltio Singapore on nykymittapuulla moderni metropoli ja todellinen kulttuurien sulatusuuni. Kaupunki tarjoaa värikkäitä etnisiä kortteleita, lukemattomia shoppailumahdollisuuksia sekä upeita ruokaelämyksiä. Singapore, joka tarkoittaa Leijonan kaupunkia, on perustettu alun perin Sir Stamford Rafflesin toimesta. Pienestä kalastuskylästä lähtenyt nousukiito kauppasopimusten sekä liiketoimintaosaamisen kautta on vertaansa vailla oleva menestystarina. Tänä päivänä kävijä voi ihastella upeita nähtävyyksiä vaikkapa matkatessaan riksan kyydissä Chinatownin, Arabialaisen korttelin tai Little Indian läpi. Ja eihän Singaporen käynti ole mitään ilman kuuluisan Raffles-hotellin raikasta Singapore Sling cocktailia. On tullut aika sanoa näkemiin s/y Star Clipperille. Laivasta nousun jälkeen lähdemme kaupunkikierrokselle ja majoittaudumme Marina Mandarin Singapore hotelliin. Illalla vapaa-aikaa.

Sunnuntai 31.12. Singapore

Vietämme päivää Singaporessa omatoimisesti tai lisämaksulliselle retkelle osallistuen. Ilta huipentuu yhteiseen buffet-illalliseen  ja Singaporen mahtaviin uuden vuoden juhlallisuuksiin, joita on mukava seurata Marina Bayn alueella. Lisätietoja http://www.marinabaycountdown.sg/.

Maanantai 1.1. Singapore – Helsinki

Singaporessa on paljon nähtävää. Vietämme vielä aamupäivää Singaporessa omatoimisesti tai matkanjohtajan kanssa kaupunkiin tutustuen. Iltapäivälle lähdemme Singaporen perinnereitille ja nautimme yhteisen illallisen ennenkuin lento Suomeen lähtee. Kiitos matkaseurasta!

Tiistai 2.1. Paluu Suomeen

 

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X