Lähtö 2.8.2015 KRISTINA CRUISES 30 vuotta! Juhlaristeily Norjan vuonot, Saksa, Hollanti & Belgia 11 pv, m/s Serenissima – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Tällä risteilyllä koko laiva on varattu vain KC-risteilyvieraiden käyttöön.

Norja – Saksa – Hollanti – Belgia

Kristina Cruises 30 vuotta – juhlamatka

Tervetuloa tälle unohtumattomalle elokuiselle risteilylle m/s Serenissimalla. Nousemme laivaan pohjoisessa Tromssassa ja aloitamme matkamme kohti etelää. Svolvaer esittelee satumaisen kauniita Lofoottien maisemia. Iloinen Bronnösund taas sijaitsee lähellä myyttistä Torghattenin vuorta. Tulipalossa tuhoutunut Ålesund edustaa nykyään Art Noveau tyylistä arkkitehtuuria ja onkin valittu Norjan kauneimmaksi kaupungiksi. Flåm ja Gudvangen näyttävät parhaat puolensa unohtumattomalla junamatkalla. Edvard Griegin kotikaupungissa Bergenissä viivähdämme päivän ennen uuden ja vanhan ajan sekoitusta, Stavangeria. Meripäivänä muistelemme vielä Norjan upeita maisemia ja valmistaudumme Länsi-Euroopan kohteisiin: vähän tunnettuun Emdeniin sekä kanavien Amsterdamiin. Risteily päättyy rannikkokaupunki Oostendeen ja nousemme paluulennolle Brysselissä, Euroopan Unionin hermokeskuksessa.

Tällä risteilyllä koko laiva vain Kristina Cruises –risteilyvieraiden käytössä!

 

Taiteilija- ja luennoitsijavieraina:

Esiintyjät_sesum1

Laulaja, kirjailija SONJA LUMME, näyttelijä, oopperalaulaja ARNE NYLANDER sekä pianisti JUSSI LISKI

 

 

 

 

 

Luvassa monipuolista ohjelmaa sanoin ja sävelin!

Luentoaiheina mm. Viikinkien retket ja elämä, Ihanat Yrtit ja Parhaat niksit puutarhaan. Musiikin ja teatterin maailmaan siirrytään mm. Pohjoisin sävelin, musiikin legendojen seurassa, merilauluin sekä riemastuttavan Diivan divaani-musikaalikomedian parissa.

KC-matkanjohtajina tällä risteilyllä:

Saura Paananen, Ulla Ticklén, Tapio Reingoldt

Saura Paananen, Ulla Rantamo, Tapio Reingoldt.

Mukana ollaan – tapaamisiin!
Mikko ja Ritva Partanen

 

 

 

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 11 pv

2.8. su           Lento Helsinki – Tromssa. Laivaan nousu, lähtö klo 19.00
3.8. ma         
Svolvaer, Norja klo 09.30 – 17.00
4.8. ti            
Bronnösund, Norja klo 09.00 – 12.30
5.8. ke          
Ålesund klo 11.00 – 17.00
6.8. to          
Flåm, Norja klo 10.00 – 14.00, Gudvangen, Norja klo 17.00 – 20.00
7.8. pe          
Bergen, Norja klo 08.00 – 20.00
8.8. la           
Stavanger, Norja klo 08.00 – 19.00
9.8. su          
Päivä merellä
10.8. ma       
Emden, Saksa klo 07.00 – 15.00
11.8. ti          
Amsterdam, Hollanti klo 09.00 – 17.00
12.8. ke        
Oostende, Belgia tulo klo 08.00. Laivasta nousu. Lento Bryssel – Helsinki

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

2.8. Menolento AY651 / DY 376
Helsinki 8.30 – Oslo 8.55
Oslo 13.40 – Tromssa 15.35

12.8. Paluulento AY818
Bryssel 19.20 – Helsinki 22.45

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

 

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

                                                                                            2 hh                        1 hh

Sisähytti 2 hengen kansi  3                                           TÄYNNÄ              TÄYNNÄ            
Standart
–lk 2 hengen ulkohytti kansi  3, 4, 5             TÄYNNÄ               2.995 €
Superior -lk
2 hengen ulkohytti kansi 3, 4                   TÄYNNÄ                    –
Deluxe – lk
2 hengen ulkohytti kansi 4, 6                     TÄYNNÄ                    –
Junior Sviitti
2 hengen ulkohytti kansi  6                     TÄYNNÄ                    –
Owner Sviitti 2 hengen ulkohytti kansi 6                    TÄYNNÄ                    –
Executive Sviitti 2 hengen ulkohytti kansi 7               TÄYNNÄ                    –

Tutustu m/s Serenissimaan >>

Hintaan sisältyy

  • Risteily m/s Serenissimalla valitussa hyttiluokassa
  • Lento Helsinki – Tromssa, Bryssel – Helsinki lentokenttäkuljetuksineen
  • Täysihoito; ruokajuomat (viini, olut, virvoitusjuomat) aterioiden yhteydessä
  • Asiantuntijaluennot
  • Laivan pianistin ohjelmaa ja ohjelma laivalla
  • Satamamaksut
  • Palvelurahat laivalla
  • KC – matkanjohtajien palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

  • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
  • Kristina Cruises ei vastaa matkustajille tai matkatavaroille aiheutuneista vahingoista. Huolehdithan siitä, että myös matkavakuutuksesi on voimassa.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

Matka-/retkiohjelma

Tällä risteilyllä retkiä myydään yksittäin. Suosittelemme retkien varaamista hyvissä ajoin ennakkoon, niin varmistat mukaanpääsyn. Retket opastetaan englanniksi, jolloin ne tulkataan suomen kielelle. Useat retket sisältävät runsaasti kävelyä tutustumiskohteissa, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet! Retkien toteutuminen edellyttää vähimmäisosallistujamäärän. Joillekin retkille voidaan ottaa vain rajoitettu määrä osallistujia. Muutokset retkiohjelmissa ovat mahdollisia.

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) tarjoillaan laivalla risteilyn aikana. Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun.

Retkivaraukset ovat sitovia. Hinnat € / hlö.
Retket tulee varata viimeistään TORSTAIHIN 23.7.2015 mennessä.

 

Sunnuntai 2.8. HELSINKI – TROMSSA (Norja)

Tervetuloa Kristina-risteilylle! Matkamme alkaa reittilennoilla Oslon kautta Tromssaan, jossa m/s Serenissima odottaa. Kaukana pohjoisessa sijaitsevaaTromssaa ympäröivät lumihuippuiset vuoret, satunnaiset saaret, vuonot ja arktiset maisemat. Tätä upeaa näkymää pääsee parhaiten ihailemaan kaapeliautolla, joka vie Stosteinen-vuoren huipuille. Jäämeren katedraali on ehkä Tromssan tunnetuin maamerkki upeine lasimaalauksineen. Tromssa on myös Norjan saamelaisten asuinaluetta. Irrotamme köydet ja aloitamme risteilyn klo 19.00.

Maanantai 3.8. SVOLVAER (Norja)

Pohjois-Norjassa sijaitseva Lofootit on arktisten saarten ryhmittymä, joka on ollut risteilylaivojen kohde vuodesta 1989. Alueen maisemat ovat upeita vaihtelevuudeltaan: vihreitä ruohokenttiä, suomaata, järviä, jyrkkiä vuoria ja valkeita rantoja. Lofoottien pittoreskit kylät levittyvät saarten rannoille. Svolvaer on pieni kalastajakylä ja Lofoottien epävirallinen pääkaupunki. Kylän maamerkkinä toimii Svolvaergeita eli ”Pukinsarvi”-vuori. Svolvaer on innoittanut taiteilijoita kautta aikain ja kylässä voit vierailla vieläkin taiteilijoiden ateljeissa. Klo 17.00 suuntaamme keulan kohti Bronnösundia.

Lofootit ja viikinkimuseo
3.8. • 84 € • Puolipäiväretki (n. 5 h)

Retki alkaa bussimatkalla Lofoottien dramaattisissa maisemissa. Vuorten lomassa on laaksoja ja tasankoja, joiden hedelmällistä maaperää jo viikingit aikanaan hyödynsivät. Matkalla pysähdymme Borgin kylässä, joka ylpeilee viikinkimuseolla. Näyttely on rakennettu muistuttamaan viikinkikylää, joka on herätetty henkiin arkeologisten löydösten avulla ja koristeltu viikinkien tyyliin. Takaisin Svolværiin ajamme hienoa maisemareittiä, joka tarjoaa mahdollisuuden valokuvata ja ihastella Lofooteille avautuvaa näkymää.

Tiistai 4.8. BRONNÖSUND (Norja)

Eteläinen Helgeland tarjoaa uniikkia kulttuuriperintöä sekä luonnon kauneutta. UNESCOn maailmaperintölistalla oleva Vegan saaristo sekä kuuluisa myyttinen Torghattenin vuori ovat molemmat vierailtavissa Bronnösundista käsin. Tämä rannikkokaupunki itsessään on jo vierailemisen arvoinen paikka houkuttelevan keskustan ja monipuolisten palvelujen vuoksi. Kävelyllä keskustassa voi tutustua paikallisväestöön sekä rannikon elämään ja kulttuuriin. Mukava ja iloinen ilmapiiri kuvastavat hyvin kaupungin luonnetta. Bronnösundin jätämme taaksemme klo12.30.

Tarujen Torghatten
4.8. • 54 € • Puolipäiväretki (n. 2,5 h)

Torghatten-vuori on yksi Norjan rannikon tunnetummista maamerkeistä. Vuoren keskellä on kuvauksellinen, jääkauden muovaama tunneli, joka on innoittanut monien tarinoiden ja legendojen syntyyn. Bussimatka satamasta Torghatten-vuorelle kulkee ohi Brønnøysundin keskustan tärkeimpien nähtävyyksien. Ylitämme Brønnøysundin sillan ja ihailemme kaunista rannikkomaisemaa. Torghatten-vuorella nousemme kävellen noin kilometrin kivikkoista maastoa ylöspäin, 160 metriä pitkän tunnelin suulle. Tunnelin päästä avautuu henkeäsalpaava näkymä merelle. HUOM! Reitti on vaikeakulkuinen ja vaati hyvää fyysistä kuntoa. Suosittelemme retkelle hyviä kävelykenkiä.

Keskiviikko 5.8. ÅLESUND (Norja)

Ålesund on Norjan suurin turskankalastuskeskus Trondheimin ja Bergenin välissä. Kaupungin arkkitehtuuri on tunnettua ympäri maailman.  Vuoden 1904 tulipalossa tuhoutunut kaupunki on kokonaan uudelleen rakennettu ja edustaa pitkälti mielenkiintoista  Art Noveau tyyliä. Ålesund valittiin vastikään Norjan kauneimmaksi kaupungiksi. Iltapäivällä klo 17.00 jatkamme matkaamme kohti Flåmia ja Gudvangenia.

Ålesund ja Atlantin meripuisto
5.8. • 62 € • Puolipäiväretki (n. 3 h)

Sanotaan, että kahden vuonon väliin kolmelle saarelle rakennettu Ålesund on yksi Norjan kauneimpia kaupunkeja. Kiertoajelulla näemme keskustan merkittävimmät nähtävyydet ja katselemme erikoiseen kaupunkiin avautuvaa maisemaa vuoren rinteellä olevalta näköalatasanteelta. Vierailemme Atlantin meripuistossa, jonka kookkaat merivesialtaat kuuluvat pohjoismaiden suurimpiin. Maineikkaan meriakvaarion näyttelytiloissa tutustumme Norjan rannikon ja Atlantin vedenalaiseen elämään ja selvitämme mitä pinnan alla tapahtuu esimerkiksi saaristossa, vuonojen pohjalla ja merivirtauksissa. Meripuistossa vietetään vapaa-aikaa ja tutustutaan akvaarioon ja näyttelyihin omatoimisesti.

Torstai 6.8. FLÅM – GUDVANGEN (Norja)

Flåm on noin 500 asukkaan kylää, joka sijaitsee 204 km pitkän Sognevuonon sivuhaaran, Aurlandsvuonon perällä. Koska Flåm sijaitsee keskeisellä paikalla vuonojen Norjassa, se on samalla hyvin suosittu risteilylaivojen vierailukohde. Flåmsbana, Flåmin rautatie on tunnettu yhdestä maailman jyrkimmästä ja kauneimmasta reitistään.

Vuonoja ja vuoria
6.8. • 115 € • Puolipäiväretki (n. 5,5 h)

Retki alkaa kuuluisalla Flåmin junamatkalla, jonka aikana nousemme yli 800 metrin korkeuteen ja ihailemme huikeita vesiputouksia, kimaltelevia huippuja sekä mahtavia Sognevuonon maisemia. Myrdalin asemalla vaihdamme junaa ja jatkamme Vossin kaupunkiin, missä vietämme kahvihetken paikallisessa hotellissa. Paluumatkalla ajamme bussilla läpi hedelmällisen viljelysmaan ja jyrkkien vuoristoteiden Gudvangeniin, missä laivamme odottaa. Suosittelemme varaamaan retken hyvissä ajoin, koska junapaikkoja on rajoitetusti.

Tarinan  mukaan pienessä Gudvangenin kylässä asustaa 1400 vuohta ja määrittelemätön määrä vuonopeikkoja 100 kyläläisen lisäksi. Täältä suosittu retkikohde on Naeroy-vuono, joka on myös UNESCON maailmanperintölistalla. Upeasti putoavat vesiputoukset ja hajanaiset maatilat vuonon rinteillä luovat satumaista tunnelmaa. Ei ihme, että alueen upeat puitteet, vuorten seinämistä muodostuvat varjot ja luolastot ovat luoneet mielikuvan, joka on hyvin havaittavissa Edvard Griegin musiikissa. Mielenkiintoisen päivän jälkeen käännämme kurssin kohti Bergeniä klo 20.00.

Perjantai 7.8. BERGEN (Norja)

Historiaa, perinteitä ja pikkukaupunki-ilmapiiriä huokuva Bergen on Norjan toiseksi suurin kaupunki. Bryggen-hansalaituri on ollut keskeinen osa kaupunkia vuosisatojen ajan, kuten vilkas kalatorikin. Vieraile Floyen-vuoren huipulla ainutlaatuisella köysiratajunalla ja ihaile komeaa Bergenin kaupunkimaisemaa 320 metrin korkeudesta. Bergen on myös kuuluisan säveltäjän Edvard Griegin kotikaupunki. Klo 20.00 aloitamme matkamme kohti viimeistä Norjan vierailukohdetta Stavangeria.

Bergen tutuksi
7.8. • 52 € • Puolipäiväretki (n. 3 h)

Kaupunkikierroksella tulevat tutuksi hansakortteli Bryggen, keskiaikaiset rakennukset, Griegin konserttisali, Mariankirkko ja monet muut Bergenin kuuluisista nähtävyyksistä. Bussikierroksen lisäksi retki sisältää myös ajelun ainutlaatuisella Fløibanen-köysiratajunalla 320 metriä merenpinnan yläpuolella kohoavalle Fløyen-vuorelle. Bergenin sään ollessa suotuisa voi vuorelta ihailla komeaa näkymää alas kaupunkiin, merta kohti sekä vuonoihin.

Lauantai 8.8. STAVANGER (Norja)

Stavanger on kiehtova sekoitus sekä uutta että vanhaa aina viikinkien ajoilta nykypäivän öljyteollisuuteen asti. Tämä näkyy kaupunkikuvassa muodikkaina kahviloina ja ravintoloina, jotka esittäytyvät muinaisten mukulakivikatujen ja 1700–luvun puutalojen katveessa. Kävellessä Stavangerin katuja kannattaa kiinnittää huomiota mielenkiintoiseen yksityiskohtaan nimittäin 23:n identtiseen valurautaiseen hahmoon, jotka kuvanveistäjä Antony Gormley on ripotellut ympäri kaupunkia. Patsaat ovat 1,8 metriä pitkiä ja ovat kaikki suunnattu kymmenen astetta länteen.  Stavanger jää taaksemme klo 19.00 jatkaessamme matkaa Länsi-Euroopan suuntaan.

Lysevuonon risteily
8.8. • 98 € • Puolipäiväretki (n. 3,5 h)

Lysevuono on valittu yhdeksi Norjan hienoimmista luonnonnähtävyyksistä. Risteilymatka paikallisella aluksella Stavangerissa esittelee toinen toistaan jylhempiä vuonomaisema. Saamme hyvän käsityksen siitä, kuinka norjalaiset asuvat ja lomailevat alueella. Ohitamme kuuluisan Preikestolen (“saarnatuoli“) -kalliojyrkänteen, joka kohoaa noin 600 metrin korkeuteen merenpinnasta. Ennen paluuta Stavangerin satamaan pysähdymme idylliselle rannalle nauttimaan kahvihetkestä
luonnonhelmassa. Risteilyn aikana kuullaan nauhoitettu englanninkielinen selostus.
Suosittelemme varaamaan risteilyn hyvissä ajoin, koska paikkoja on rajoitetusti.

Sunnuntai 9.8. PÄIVÄ MERELLÄ

Meripäivänä nautimme klassisesta matkanteosta upealla m/s Serenissimalla.

Maanantai 10.8.  EMDEN (Saksa)

Rannikkomaisemaa, patoja ja kaivantoja, tuulipuistoja, useita kanavia ja polkupyöriä… Emdenissä vierailija voisi helposti luulla olevansa Hollannissa. Suhteellisen pienenä Itäisen Friisian kaupunkina (n. 50 000 asukasta) Emdenissa vallitsee erityisen mukava ilmapiiri ja kaupunkikulttuuri.  Emdenin yli 1200-vuotisessa historiassa satama on aina näytellyt tärkeää roolia. Nykyään tämä yleissatama palvelee monia eri aloja aina autoista energiateollisuuteen. Hollannin läheisyys sekoittuu mukavasti saksalaiseen kulttuuriin, mikä näkyy mm. kaupunkiarkkitehtuurissa ja paikallisessa murteessa. Emdenistä Hollannin puolelle suuntaamme klo15.00.

Itä-Friisinmaan maisemia ja laivanrakennusta
10.8. • 58 € • Puolipäiväretki (n. 4,5 h)

Tervetuloa Itä-Friisinmaahan! Tälle viehättävälle alueelle ovat tunnusomaisia vihreät niityt, keltaiset rapsipellot ja hiekkapohjaiset nummet, joita elävöittävät monet kanavat, linnat, majakat, myllyt ja kivikirkot. Alueen kauniita maisemia näemme samalla kun siirrymme bussilla Emdenin satamasta Papenburgiin. Opas kertoo noin tunnin ajomatkan aikana tämän Saksan luoteisosan historiasta ja asukkaista – friisiläisistä, jotka ovat ylpeitä perinteistään. Päivän kohokohta on vierailu Meyer Werftin laivatelakalla. Se perustettiin vuonna 1795 ja nykyään se on yksi suurimmista ja moderneimmista telakoista maailmassa. Meyer Werft omistaa suomalaisen Meyer Turku Oy telakkayhtiön ja kuten Turun telakalla, myös Papenburgissa rakennetaan isoja loistoristeilijöitä. Telakan vierailukeskus tarjoaa kattavan esittelyn Meyer Werftin toiminnasta. Vierialulla nähdään lyhyt englanninkielinen video, joka esittelee yli 200-vuotiaan yhtiön historiaa. Kierrämme näyttelytiloja tutustuen moderniin laivanrakentamiseen ja saamme tietoa mm. tietokoneohjatusta laivanrakennuksesta. Vierailijagalleriasta voimme ihailla rakenteilla olevaa loistoristeilijää. Lisäksi esillä on mielenkiintoisia näyttelyesineitä ja täysin varustettu mallihytti. Telakkavierailun jälkeen palaamme Emdeniin.

Tiistai 11.8. AMSTERDAM (Hollanti)

Amsterdam on niittänyt mainetta erityisen suvaitsevana kaupunkina. Amsterdamista tulee mieleen ensimmäisenä ehkäpä tulppaanit, puukengät tai monet kaupungissa asustaneista kuuluisista henkilöistä kuten Rembrandt Vang Gogh tai Anne Frank. Tiesitkö, että Amsterdamissa on itse asiassa enemmän kanavia kuin Venetsiassa? Kanavat yhdistävät palapelimäisesti 90 saarta toisiinsa 1280 sillalla. Hollannin pääkaupungissa riittää nähtävää ja koettavaa esimerkiksi vanhan ydinkeskustan alueella. Useat ravintolat ja ostosmahdollisuudet houkuttelevat ja täällä onkin mainio hetki tehdä tuliaisostoksia vielä ennen matkan jatkumista päätesatamaan Oostendeen.

Amsterdamin kaupunkikierros ja kanavaristeily
11.8. • 46 € • Puolipäiväretki (n. 3 h)

Kanavien ja siltojen Amsterdam on yksi Euroopan suosituimmista kaupunkikohteista. Kauniisti entisöidyt talot, pyöräilijät ja värikkäät raitiovaunut ovat Amsterdamia tyypillisimmillään. Bussikierroksella näemme monia taiteilijoita inspiroineen Amsterdamin merkittävämpiä nähtävyyksiä – museokorttelin, Dam-aukion, kuninkaallisen palatsin, konserttitalon ja paljon muuta. Amsterdamin maamerkkejä ovat kauniit kanavat, jotka ovat ansainneet kaupungille lempinimen ”Pohjoisen Venetsia”. Sanotaan, että paras tapa tutustua Amsterdamiin on idyllinen kanavaristeilty. Noin tunnin kestävällä risteilyllä näemme vanhoja, koristeellisia porvaristotaloja, jotka reunustavat kanavien varsia ja samalla sukellamme menneen ajan tunnelmaan.

Keskiviikko 12.8. OOSTENDE (Belgia) – HELSINKI

Satamakaupunki Oostendella on rikas kulttuuriperintö. Belgian kuninkaat Leopold I ja Leopold II viettivät lomiaan juuri Oostendessa 1800-luvulla. Tästä ovat jäljellä kuningasperheelle rakennettuja upeita huviloita sekä monumentteja. Oostendella on upeaa rantaviivaa yli 8 kilometriä, ja kaupunki onkin suosittu turistikohde kesäaikaan. Kaupungissa on useita hyviä ravintoloita ja Belgiassa kun ollaan, ei sovi unohtaa maukkaita suklaapuoteja. Oostendesta tehdään myös paljon retkiä Brysseliin, josta tämän risteilyn paluulento lähtee. On aika tullut kiittää m/s Serenissiman ystävällistä henkilökuntaa risteilystä ja suunnata takaisin Suomeen vaiherikkaan risteilyn jälkeen.

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X