Lähtö 14.10.2014 – Istanbul, Kreikan saaristo, Korintin kanava & Malta 9 pv, m/s Serenissima – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Turkki – Kreikka – Italia – Malta.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut ja hinnat.

Lähde risteilylomalle itäiselle Välimerelle klassisen tunnelmallisella m/s Serenissimalla. Nousemme laivaan Istanbulissa, kahden maanosan ja monen elämisen muodon kaupungissa. Kultainen Sarvi, Bosporinsalmi ja Topkapin palatsit ovat tuttuja ja tunnettuja, mutta omin silmin nähtynä uusia ja ihmeellisiä. Kreikan saaret ja satamat vievät toisenlaiseen maailmaan. Ensimmäisenä Mitilini, Lesvoksen saaren luonnonkaunis pääkaupunki, joka tunnetaan monista runoilijoistaan, filosofeistaan ja ouzostaan. Seuraavaksi purjehdimme Santorinin sokerilla kuorrutettuun kraatteriin – ja laivan yllä loistaa Firan lumivalkea kaupunki! Pireus ja Ateena tarjoavat yltäkylläisen päivällisen hengen ravintoa. Sitten seuraa niskalihaksia koetteleva ja kokemuksena huikea, 1800-luvun lopulla rakennettu Korintin kanava. Iteasta pääsemme vierailemaan retkellä Parnassosvuoren etelärinteellä sijaitsevassa Delfoissa, joka tunnettiin ennustuspaikkana jo esihistoriallisella ajalla. Rentouttavan meripäivän jälkeen saavumme Sisiliaan ja muinaiseen mahtikaupunkiin Syrakusaan, jonka historiaa voit aistia kiehtovilta kujilta sekä roomalaisilta ja kreikkalaisilta raunioilta. Risteilymme päättyy Maltan pääkaupunkiin Vallettaan, jonka muurien kehystämä, kirkontornien ja kupolien kruunaama maisema jää ajoiksi mieleen…

Tällä risteilyllä koko laiva vain Kristina Cruises -risteilyvieraiden käytössä. Luennoitsijavieraana professori Tapio Markkanen.

 

Matkanjohtajina tällä risteilyllä:

Tapio Reingoldt, Ulla Ticklén, Ralf Löfström

 

 

 

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 9 pv

14.10. ti Lento Helsinki – Istanbul
15.10. ke Istanbul, Turkki. Lähtö klo 17.00
16.10. to Mitilini (Lesvos), Kreikka klo 12.00 – 18.00
17.10. pe Santorini, Kreikka klo 11.00 – 18.00
18.10. la Pireus (Ateena), Kreikka klo 06.00 – 18.00,
Korintin kanava klo 20.30 – 21.00
19.10. su Itea, Kreikka klo 06.00 – 20.00
20.10. ma Päivä merellä
21.10. ti Syrakusa (Sisilia), Italia klo 06.00 – 20.00
22.10. ke Valletta, Malta. Tulo klo 06.00.
Lento Valletta – Helsinki

Alustavat lentoaikataulut

14.10. Menolento LH2467/LH1772 Helsinki 06.35 – München 08.10
München 11.45 – Istanbul 15.15

22.10. Paluulento LH1311 Valletta 16.50 – Frankfurt 19.30
Ryhmä 1: LH852 Frankfurt 20.35 – Helsinki 00.05 (23.10.)
Ryhmä 2: LH854 Frankfurt 22.15 – Helsinki 01.45 (23.10.)

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun.

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö 2 hengen hytissä

    1hh  
Sisähytti 2 hengen hytti kansi 3 2.290 € TÄYNNÄ  
Standart-lk 2 hengen ulkohytti kansi 3, 4, 5 2.460 € TÄYNNÄ  
Superior-lk 2 hengen ulkohytti kansi 3, 4 2.560 €    
Deluxe-lk 2 hengen ulkohytti kansi 4, 6 2.760 €    
Junior Sviitti 2 hengen ulkohytti kansi 6 2.810 €    
Owner Sviitti 2 hengen ulkohytti kansi 6 3.060 €    
Executive Sviitti 2 hengen ulkohytti kansi 7 3.160 €    
       

Tutustu m/s Serenissima -risteilylaivaan tästä!

Hintaan sisältyy:

  • Risteily m/s Serenissimalla valitussa hyttiluokassa
  • Lento Helsinki – Istanbul & Malta – Helsinki (koneen vaihto sekä meno- että paluumatkalla)
  • Lentokenttäkuljetukset
  • Täysihoito; ruokajuomat (viini, olut, virvoitusjuomat) aterioiden yhteydessä
  • Asiantuntijaluennot
  • Laivan pianistin ohjelmaa ja ohjelma laivalla
  • Satamamaksut
  • Palvelurahat laivalla
  • KC-matkanjohtajien palvelut

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Retket

Tällä risteilyllä retkiä myydään myös yksittäin! Suosittelemme retkien varaamista hyvissä ajoin ennakkoon, niin varmistat mukaanpääsyn. Laivalla retkiä on saatavilla vain rajoitetusti tai ne voivat olla loppuunmyytyjä jo aiemmin. Retket opastetaan suomeksi tai englanniksi, jolloin ne tulkataan suomen kielelle. Useat retket sisältävät runsaasti kävelyä tutustumiskohteissa, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet! Retkien toteutuminen edellyttää väh. 25 osallistujaa. Muutokset retkiohjelmissa mahdollisia.  Retkivaraukset ovat sitovia. Hinnat € / hlö.

Ke 15.10. Istanbul (Turkki)

Bysantin ja ottomaanien aarteita
84 € Kokopäiväretki (n. 7,5 h) sis. lounaan
Byzantion, Konstantinopoli, Istanbul… Monivivahteinen historia, ottomaanien perinteet, suurkaupungin syke, aitous, lännen ja idän kiehtova sekoitus – siinä aineksia kokopäiväretkellemme Istanbulissa. Kaupungin rikas historia alkaa elää Hippodromilla, jonka kupeessa sijaitsee myös upeista kaakeleistaan tunnettu maailman ainoa 6-minareettinen Sininen moskeija. Hagia Sofia, yksi kristikunnan suurimmista kirkoista toimii nykyään museona. Upeat marmorileikkaukset, freskot ja kultamosaiikit ovat ainutlaatuiset ja häikäisevät edelleen loistollaan. Muinaisen Byzantionin kaupungin akropoliille valloittajasulttaani Mehmet II Fatihin toimesta rakennetusta Topkapin palatsista hallittiin ottomaanien laajaa valtakuntaa yli 400 vuoden ajan. Sulttaanien muotokuvat, vaatemuseo ja useat palatsin paviljongit antavat kävijälle tilaisuuden ihailla menneitten päivien loistoa. Egyptiläisessä basaarissa valloittavat huumaavat tuoksut, pienet kauppakujat ja sadat liikkeet, joista voi ostaa vaikka hienoa iranilaista Beluga-kaviaaria, maustemyllyn mausteineen tai vain ihmetellä Istanbulin nykypäivää ja ihmisvilinää. HUOM! Retkellä on paljon kävelyä.

Torstai 16.10. Mitilini (Lesvos, Kreikka)

Ouzo-tislaamo ja Agiasoksen kylä
54 € Puolipäiväretki (n. 4 h)

Mäntyjen ja oliivipuiden reunustama, vuoristoinen maisemareitti vie meidät Lesvoksen saaren pääkaupungista Mitilinistä perinteiseen ouzo-tislaamoon. Aniksella maustettu ouzo on kreikkalaisten lempijuomaa. Tutustumme ouzon saloihin tehdaskierroksella ja maistiaisissa. Tislaamosta on mahdollista ostaa ouzoa myös kotiin vietäväksi. Matkamme jatkuu kohti Kallonin lahtea, jonka tuntumassa, Olymposvuoren kupeessa sijaitsee yksi Lesvoksen kauneimmista kylistä – Agiasos. Somat punatiilikattoiset talot, puiset kukkien koristamat parvekkeet ja kapeat kujat houkuttelevat kävijöitä postikorttimaisella olemuksellaan. Neitsyt Marialle omistettu kirkko ja sen mahtava kellotorni ovat kylän symboleja.

Perjantai 17.10. Santorini (Kreikka)

65 € Akrotirin kaivaukset & Fira
Puolipäiväretki (n. 4,5 h)

Tutustuminen minolaisten noin vuonna 3000 eKr. asuttamaan Santoriniin alkaa vierailulla Akrotiriin, joka on yksi Kreikan tunnetuimmista arkeologisista kaivausalueista. Saaren lounaiskärjessä sijainneesta Akrotirin kaupungista on vain osa ehditty kaivaa esiin, mutta alueelta on jo tähän mennessä löydetty useita hyvin säilyneitä freskoja ja keramiikkaa. Akrotirin vierailun jälkeen jatkamme matkaa Santorinin pittoreskiin pääkaupunkiin Firaan, kalderan yläpuolella sijaitsevan Firan itäinen osa muistuttaa mitä tahansa tyypillistä kreikkalaista pikkukaupunkia, mutta läntinen osa koostuu sokkeloisista rinteisiin porrastetuista pikkukujista ravintoloineen ja kauppoineen. Firassa voi viettää vapaa-aikaa ennen laskeutumista köysiradalla alas laiturille, josta lähtee venekuljetus laivalle.

La 18.10. Pireus / Ateena (Kreikka)

64 € Ateena ja Akropolis
Puolipäiväretki (n. 5 h)

Ateena on historian todellinen aarreaitta, jonka lukuisat nähtävyydet tekevät lähtemättömän vaikutuksen vierailijaan. Retken ehdottomat kohokohdat – historiallinen Ateena, Akropolis-kukkula ja Parthenonin temppeli – sijaitsevat vain noin puolen tunnin ajomatkan päässä Pireuksen satamakaupungista. Tutustumme Akrpoliiseen pari tuntia kestävällä opastetulla kävelykierroksella ja Ateenan muihin päänähtävyyksiin lyhyellä kiertoajelulla. Lopuksi jää hieman vapaa aikaa Ateenassa.

Su 19.10. Itea (Kreikka)

62 € Delfoin retki
Puolipäiväretki (n. 5 h)

Parnassosvuoren etelärinteellä sijaitseva Delfoi tunnettiin ennustuspaikkana jo esihistoriallisella ajalla. Antiikin aikana se oli Apollonin tärkein palvontapaikka ja siellä vaikutti koko kreikkalaisen maailman merkittävin oraakkeli. Hurmostilassa olevalta ennustuspapittarelta Pythialta tultiin kysymään neuvoa sekä omissa että valtion asioissa. Delfoin keskeinen rakennus oli Apollonin temppeli, jonka perustukset on kaivettu esiin. Tutustumme opastetulla kierroksella arkeologiseen alueeseen ja museoon. Delfoissa jää vielä vapaata aikaa tämän rotkon reunalla sijaitsevan kylän ainutlaatuisesta ilmapiiristä ja kauniista maisemista nauttimiseen.

Ti 21.10. Syrakusa (Sisilia, Italia)

62 € Syrakusan nähtävyydet
Puolipäiväretki (n. 4 h)

Syrakusa oli Sisilian ensimmäisiä kreikkalaisia siirtokuntia ja antiikin ajan suurimpia kaupunkeja. Retkellä kaupungin arkeologiselle alueelle näemme muun muassa yhden kreikkalaisen ajan suurimmista teattereista. Neapolin arkeologisesta puistosta siirrymme Ortygian saarella sijaitsevaan vanhaan kaupunkiin, jossa tutustumme Sisilian vanhimpana pidettyyn Apollon temppeliin ja Syrakusan kuuluisan pojan, filosofi Arkhimedeen mukaan nimettyyn aukioon. Tutustumme myös katedraaliin, jonka julkisivu on barokkityylinen, mutta sisäpuolelta löytyy 12 vahingoittumatonta doorilaista pylvästä. Arethusan lähteellä kuulemme tarun lähteen synnystä.

Ke 22.10. Valletta (Malta)

46 € Mdina ja Valletta
Puolipäiväretki (n. 4 h)

Näemme Maltan viehättävimmät keskiaikaiset kaupungit. Lähdemme kävelylle saaren keskiosassa olevaan vanhaan pääkaupunkiin, rauhalliseen Mdinaan. Muurien ympäröimiä, autottomia kujia reunustavat kauniit historialliset rakennukset – näyttävimpänä barokkityylinen katedraali. Mdinasta ajelemme nykyiseen pääkaupunkiin Vallettaan. Ihailemme upeita näköalaoja yli satamalahden ja kuljeskelemme pittoreskissa vanhassakaupungissa, jota komistavat monet kirkot sekä Johanniittaritarien rakennuttamat palatsit ja asuintalot.

 

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X