Lähtö 15.4.2014 Pääsiäisristeily Adrianmerellä 1 vko – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Italia – Kroatia – Montenegro.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut, matkaohjelman sekä hinnat.

Nauti Adrianmeren sinestä ja menneen maailman tunnelmaa huokuvista kaupungeista. Risteilymme aloitus- ja päätössatama Venetsia voi viedä sydämen! Kanavien ja kanaalien kuningattaressa on ihmeellistä, melankolista taikaa. Ensikosketuksen Kroatiasta saa matkallamme Sibenikissä. Täällä kävijä vaikuttuu alueen luonnonkauneudesta. Sitten Korcula, pikku Dubrovniksikin tituleerattu keskiaikainen kaupunki, joka on myös Marco Polon synnyinkaupunki. Montenegro hurmaa maisemillaan. Vuonomaisella Kotorinlahdella ja sen perukoilla levittyvässä, muurien rajaamassa Kotorissa on ajatonta vetovoimaa. Dubrovnikin kaupunki ympäristöineen on itse asiassa enklaavina – erillään muusta Kroatiasta, mantereen puolelta kokonaan Bosnia-Herzegovinan ympäröimänä. Menneen maailman merkit kohtaat myös vilkkaassa Splitissä; samoile palatseilla ja pyhätöillä, ja levähdä rantabulevardin kahviloissa. Istrian niemimaan suurin kaupunki Pula on suloisesti sulautunut kroatialaisten ja italialaisten vaikutteiden kokonaisuudeksi.

Luennoitsijavieraana tällä risteilyllä arabiankielen ja islamin Jaakko Hämeen-Anttila
tutkimuksen professori Jaakko Hämeen-Anttila.

Tällä risteilyllä kuulemme myös Kristina Cruisesin tulevaisuuden suunnitelmista toimitusjohtaja Mikko Partasen kertomana.

Risteilyn matkaohjelma ja retkipaketti esitelty risteilyhintojen jälkeen.

 

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 1 vko

15.4. ti Lento Helsinki – Venetsia. Venetsia Italia. Lähtö klo 18.00
16.4. ke
Sibenik Kroatia klo 12.00 – 23.00
17.4. to
Korcula Kroatia klo 7.00 – 22.00
18.4. pe
Kotor Montenegro klo 8.00 – 23.00
19.4. la
Dubrovnik Kroatia klo 7.00 – 22.00
20.4. su
Split Kroatia klo 8.00 – 20.00
21.4. ma
Pula Kroatia klo 10.00 – 23.00
22.4. ti
Venetsia Italia. Tulo klo 07.00
Lento Venetsia – Helsinki.

 

Alustavat lentoaikataulut

Lentovaihtoehto 1
15.4. Menolento LH2467/EN8202 Helsinki 06.35 – München 08.10
München 11.35 – Venetsia 12.35
22.4. Paluulento EN8205/LH2466 Venetsia 16.40 – München 17.45
München 19.05 – Helsinki 22.30

Lentovaihtoehto 2 Tämä lentovaihtoehto on täynnä.
15.4. Menolento
LH853/LH326 Helsinki 07.35 – Frankfurt 09.15
Frankfurt 12.25 – Venetsia 13.45
22.4. Paluulento LH329/LH852 Venetsia 18.15 – Frankfurt 19.40
Frankfurt 20.35 – Helsinki 00.05 (23.4.)

Lentovaihtoehto 3 Tämä lentovaihtoehto on täynnä.
15.4. Menolento SK1707/SK2691 Helsinki 6.45 – Kööpenhamina 7.30
Kööpenhamina 10.05 – Venetsia 12.10
22.4. Paluulento LH329/LH852 Venetsia 18.15 – Frankfurt 19:40
Frankfurt 20.35 – Helsinki 00.05 (23.4.)

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö 2 hengen hytissä

 

                                                                                                                               1hh
Sisähytti
2 hengen sisähytti kansi  3                                                  Täynnä             Täynnä
Luokka Standart
2 hengen ulkohytti kansi  3, 4, 5                            2.160 €            2.360 €
Luokka Superior
2 hengen ulkohytti kansi 3, 4                                 Täynnä                  
Luokka Deluxe
2 hengen ulkohytti kansi 4, 6                                    Täynnä               
Junior Sviitti
2 hengen ulkohytti kansi  6                                           Täynnä             
Owner Sviitti 2 hengen ulkohytti kansi 6                                          Täynnä                  
Executive Sviitti 2 hengen ulkohytti kansi 7                                      Täynnä               

Tutustu m/s Serenissima -risteilylaivaan tästä!

Hintaan sisältyy:

  • Risteily m/s Serenissimalla valitussa hyttiluokassa
  • Lento Helsinki – Venetsia & Venetsia – Helsinki (koneen vaihto sekä meno- että paluumatkalla)
  • Lentokenttäkuljetukset sis. opastetut kierrokset Buranossa/Venetsiassa lounaineen
  • Täysihoito; ruokajuomat (viini, olut, virvoitusjuomat) aterioiden yhteydessä
  • Asiantuntijaluennot
  • Laivan pianistin ohjelmaa ja ohjelma laivalla
  • Satamamaksut
  • Palvelurahat laivalla
  • KC-matkanjohtajien palvelut

Lisämaksusta:

Matkaohjelman mukaiset retket. Retkipaketti, sis 4 retkeä 199€ / hlö.
Katso tarkemmin alla olevasta matkaohjelmasta.

Vastuullinen matkanjärjestäjä: Axtours.ax Ab

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Matkaohjelma ja retket

Ohjelmassa mainitut retket lisämaksusta. Retket opastetaan suomeksi.
Retkipaketti, sis. 4 matkaohjelmassa kuvattua retkeä, yhteishintaan 199 € / hlö.
Retket myydään vain retkipakettina, ei yksittäisinä retkinä.

Ti 15.4. Venetsia
Saavuttuamme Venetsian lentokentälle lähdemme matkaan veneillä kohti pientä Buranon saarta, joka on kuuluisa värikkäistä, kauniista taloista ja käsitöistä. Saarella nautimme lounaan, jonka jälkeen siirrymme Venetsian keskustaan ja nousemme laivaan noin klo 16:00.

Laiva odottaa San Basilion terminaalin luona, joka sijaitsee lähes kaupungin keskustassa ja laivan kannelta voi ihailla Venetsian rakennuksia ja kanavia. Kapteenin tervetulotilaisuus aloittaa risteilyn.

Ke 16.4. Sibenik
Kun muut Dalmatian kaupungit ovat joko kreikkalaisten tai roomalaisten perustamia, Sibenik on täysin kroatialainen kaupunki. 900-luvulta lähtien kaupunkia on hallinnut ja sen läpi kulkeneet venetsialaiset, bysanttilaiset, bosnialaiset kuin myös Habsburgien rygmentit. Nykyisin noin 40 000 asukaan kaupunki on teollistunut. Kaupungin historia on hyvin säilynyt ja siitä on jäljellä muun muassa 1300-luvulla rakennettu St Jamesin katedraali, joka mainitaan myös UNESCON maailmanperintölistalla. Vaikka Sibenikissä on paljon nähtävää, mielenkiintoiset kohteet löytyvät luonnosta kaupungin ulkopuolelta. Krka-joen kansallispuisto vesiputouksineen sijaitsee vain 10 km päässä kaupungista.

Retki: Retkemme suuntaa Krka-kansallispuiston maisemiin ja sen metsiin. Vierailemme Visovacin luostarisaarella. 75 km pitkässä Krka-joessa on lukuisia vesiputouksia ja sen rannoilla useita alueelle endeemisiä kasvi- ja eläinlajeja.

To 17.4. Korcula
Dalmatian rannikon kaupunkeihin on historiassa vaikuttanut Venetsian kauppamahdin valta-aika. Näistä kaupungeista merkittävimmät ovat Dubrovnik ja Korcula. Korculaa kuitenkin pidetään kaikkein parhaiten säilyneenä keskiaikaisena kaupunkina Adrianmerellä. Paikallisen perimätiedon mukaan Korculaa pidetään myös Marco Polon kotikaupunkina, jossa tämä kuuluisa tutkimusretkeilijä syntyi kauppiasperheeseen vuonna 1254. Vaikka Marco Polon syntymää Korculassa ei ole pystytty todistamaan, kaupungissa on hänen nimeään kantava museo, jossa voi tutustua lisäksi Korculan keskiaikaiseen elämään.

Retki: Retkellä tutustumme kävellen Korculan keskiaikaiseen kaupunkiin. Kävelykierroksen jälkeen suuntaamme kaupungin ulkopuolelle viinitilalle, jossa tutustumme paikalliseen viinikulttuuriin.

Pe 18.4. Kotor
Montenegro on pieni valtio, jossa on vain noin 630 000 asukasta, joista noin 15 000 asuu Kotorin kaupungin alueella. Matka Kotorin satamaan on huikea, sillä maisemat muistuttavat jylhyydessään Norjan vuonomaisemia. Kotorinlahdella oli asutusta jo antiikin aikana ja vielä nykyään nähtävillä on lukuisia keskiaikaisia kyliä ja kaupunkeja, joista kuuluisimpana ja suurimpana vuonon perällä sijaitseva Kotor. KC-matkanjohtajamme vie sinut sataman lähellä sijaitsevaan keskiaikaiseen kaupunkiin ja näyttää kaupungin päänähtävyydet. Kaupunkiin tutustuminen omatoimisesti. Voit piipahtaa kauniissa kirkossa, merimuseossa tai vain istua varjoisalla terassilla tutkaillen kaupungin vilinää.

La 19.4 Dubrovnik
Dubrovnik on Dalmatian kulttuurin ja turismin keskus. Kaupungissa on asukkaita noin 50 000, mutta turistien määrä pitää laskea miljoonissa. Dubrovnik on kuuluisa arkkitehtuuristaan ja 1300-luvulla rakennetuista puolustusmuureistaan. Dubrovinkin kaupunki on lisätty myös UNESCON maailmanperintöluetteloon vuonna 1979.

Retki: Retki alkaa bussimatkalla kohti Dubrovnikin vanhaa kaupunkia ja jatkamme matkaamme kaupungissa jalkaisin. Kävelykierroksen aikana tutustumme kaupungin päänähtävyyksiin. Tutustumisen jälkeen palaamme laivalle, mutta halukkailla on mahdollisuus jäädä kaupungille ja palata laivalle omatoimisesti.

20.4. Split
Split juhli 1700 vuotuispäiväänsä vuonna 1995 ja on yksi Kroatian eloisimmista kaupungeista. Vanhassa kaupungissa yhdistyy historia ja nykyaikaisen ”shoppailun” ilo. Split on Kroatian toiseksi väkirikkain, mutta ruuhkan tuntua ei sen kaduilla ole. Kaupungin historia liittyy saumattomasti keisari Diocletaniukseen, jonka palatsi on yksi Splitin hienoista nähtävyyksistä. KC-matkanjohtaja vie sinut kaupungin keskustaan ja näyttää sen parhaimmat nähtävyydet ja ostosmahdollisuudet. Lopun aikaa kaupunkiin tutustutaan omatoimisesti.

21.4. Pula
Pula on Istrian niemimaan suurin ja Kroatian viidenneksi suurin kaupunki. Sen asukkaista 70 % on kroaatteja. Sijaintinsa vuoksi Pula on kaksikielinen, kuten Istriassa yleensä, viralliset kielet ovat italia ja kroatia. Pula oli aikoinaan Venetsian kauppavaltion tärkeimpiä kaupunkeja ja siksi edelleen täynnä italialaisia vaikutteita, vaikkakin kuuluisin nähtävyys on roomalaisen ajan amfiteatteri -areena 100-luvulta.

Retki: Ajamme ensin tunnin matkan Istrian keskiaikaiseen kaupunkiin nimeltään Motovun, joka on tunnettu viininviljelystä. Alueen tunnetuimmat rypälelajikkeet ovat malvasia ja teran. Kävelemme Motivuksen kaupungissa, joka siirtyi Venetsian valtaan vuonna 1278. Kaupungin edelleen paikoillaan olevat muurit rakennettiin tuolloin. Motivuksen metsät ovat kuuluisia kasvillisuudesta ja eläimistöstä, mutta ennen kaikkea kalliista herkuista: mustasta ja valkoisesta tryffelistä, joiden saloihin tutustumme retken päätteeksi kaikin aistein.

22.4. Venetsia
Palaamme Venetsiaan ja on aika päättää risteily. Aamulla kirjaudumme ulos laivasta ja matkalla lentokentälle tutustumme vielä kaupungin sydämeen, Markuksen aukioon paikallisoppaan johdolla. Vietämme vapaata aikaa aukiolla, jonka jälkeen nautimme lounaan ennen matkaa kohti lentokenttää. 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Lähes kaikki retket sisältävät kävelyä, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet!

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X