Jokiristeily lähtö 26.3.2018 Seinen risteily ja Maihinnousurannikko alk. 1 595 € 1 vko, m/s Botticelli OMA LAIVA – Pääsiäisristeily. LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Pariisi – Vernon – Duclair – Honfleur – Rouen – Les Andelys – Pariisi

Tutustu Seinen varrella oleviin historiallisiin kaupunkeihin, syvenny runollisiin maisemiin ja ranskalaisen keittiön antimiin. Samoile maailmankuulussa puutarhassa, joka on kuin impressionistisesta maalauksesta. Tällä keväisellä jokiristeilyllä laiva on varattu kokonaan Kristina Cruisesin käyttöön. Ensimmäinen risteilypäivä vie Les Andelysiin ja sieltä Andellejoen maisemiin Normanian historiasta kertovaan Martainvillen linnaan. Jatkamme hurmaavaan Honfleuriin ja nautimme kaupungin viehättävistä herkkupuodeista ja ranskalaisesta ravintolatarjonnasta. Täältä lähdemme tutustumaan myös historiallisen maihinnousurannikon nähtävyyksiin. Paluumatkalla Pariisiin voit seurailla laivan kyydistä valon leikkiä poikkeuksellisen kauniin joenlaakson yllä.

Vuorossa on yksi Normandian kohokohdista: monien kirkkojen komistama Rouen, jossa on paljon hienoa, vanhaa katseltavaa sekä Vernonin kupeessa oleva Claude Monet’n kotikylä Giverny, jossa on taidemaalarin kotimuseo lumoavine kukkapuutarhoineen. Risteilyn päätteeksi risteilemme Seinellä Pariisissa, missä kaupungin monet kuuluisat nähtävyydet kohoavat joen varsilla.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Lumoudu Pariisissa Seinen rantojen kauniista näkymistä ja nähtävyyksistä – monet kaupungin maamerkeistä ja merkittävimmistä rakennuksista kohoavat joen tuntumassa. Katsele niitä tunnelmallisella jokiristeilyllä tai kävelyretkellä rantakaduilla.
 • Seuraile valon ja varjojen kisailua puutarhoissa, jotka levittyvät taidemaalari Claude Monet’n kotimuseon yhteydessä. Niiden sattumanvaraiselta näyttävä kauneus on huolella hoivattua.
 • Kuljeksi Rouenin historiallisessa kaupungissa, jossa on paljon hienoa arkkitehtuuria ja taidetta, sekä ennen kaikkea kirkkoja. Suklaapuodeissa saat suun makeaksi.

Risteily ranskalaiseen tapaan – lue toimittaja Leeni Peltosen  matkakertomus Seinen risteilyltä >>

 

 Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Kristina Cruises koko laiva_logoOMA LAIVA
Vain Kristina®-
risteilyvieraiden käytössä

Tapio Reingoldt

Minna Särmö

Ralf Löfström

 

Hinnat ja lentoaikataulut

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh
         
1. kansi 1 995 2 255
2. kansi 2 165 2 430

Tutustu m/s Botticelliin >>

ms Botticelli_kooste

Hintaan sisältyy:

 • Risteily m/s Botticelli –aluksella kahden hengen hytissä
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Pariisi – Helsinki
 • Kuljetukset lentokenttä – laiva – lentokenttä
 • Lentokenttäverot ja satamamaksut
 • Ohjelma ja täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat ja illalliset ruokajuomineen)
 • Illallinen Honfleurissa
 • Juomat baarista (ei samppanja eikä viinilistan juomat)
 • Matkaohjelman mukaiset retket, jotka tulkataan suomeksi
 • Kristina®–matkanjohtajien palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Risteilyn hintaan sisältyvät retket:

 • Iltaristeily yövalaistussa Pariisissa
 • Pariisin kaupunkikierros
 • Giverny & Claude Monet’n kotimuseo
 • Honfleur ja Pont l´Eveque -silta
 • Maihinnousurannikko (kokopäiväretki)
 • Rouenin kävelykierros
 • Martainvillen linna

Lentoaikataulut

Menolento 26.3. AY1575
Helsinki 12.15 – 14.20 Pariisi

Paluulento 2.4. AY1574
Pariisi 12.20 – 16.15 Helsinki

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Huomioitavaa ja hyvä tietää:

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Retkillä voi olla paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
 • Vedenkorkeus joessa, mahdolliset sulutukset, tuuli ja sää vaikuttavat laivan liikennöintiin ja tästä johtuen muutokset risteilyn aikataulussa ja reitissä ovat mahdollisia.
 • Erityisruokavalion huomioiminen laivalla on epävarmaa. Mikäli joudut noudattamaan erityisruokavaliota, ilmoitathan siitä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Näin ollen kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Kristina Cruisesin erityisehdot
 • Yleiset valmismatkaehdot

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

Matka-/retkiohjelma

(Päivitys 8.1.2018: Matkaohjelman vierailujärjestys on muuttunut alkuperäisestä
sisältäen kuitenkin samat vierailukohteet ja ohjelmat kuin alkuperäisessäkin ohjelmassa) 

Maanantai 26.3. Helsinki – Pariisi  

Lento Pariisiin, maailman suosituimpaan matkakohteeseen. Kuljetus laivalle ja majoittuminen hytteihin. Miehistön esittäytyminen tervetulotilaisuudessa. Illalla risteily kohti Honfleuria alkaa.

Tiistai 27.3. Les Andelys – Honfleur

Aamiaisen aikaan saavutaan Les Andelysiin. Teemme retken Martainvillen linnaan, 1400-luvulla vaikuttaneen pankkiirin ylelliseen maaseutukotiin. Nykyisin linnassa toimii Normandian perinteitä ja taiteita esittelevä museo, johon tutustumme omatoimisesti. Retken aikana m/s Botticelli siirtyy Roueniin, missä palaamme laivaan. Iltapäivän aikana nautimme Seinejoen varren vaihtuvista maisemista. Illalla laiva saapuu Honfleuriin.

Keskiviikko 28.3. Honfleur & Pont L´Evêque

Matkaamme bussilla Pont L´Evêquen kaupunkiin. Opastetun kierroksen aikana näemme entisen dominikaaniluostarin puutarhan, kirkon 1400-luvulta ja kauniita ristikkorakenteisia taloja. Honfleurin vanhassa satamassa on nykyisin huviveneitä. Rantaa reunustavat houkuttelevat ravintolat ja värikkäät vanhat talot. Näyttävä Sainte-Catherinen kirkko on Ranskan suurin puukirkko. Kaupunkiin tutustumme kävelykierroksella. Iltapäivällä voit omatoimisesti kulkea Honfleurissa ja vierailla kutsuvissa herkkupuodeissa, joissa on tarjolla paikallisia tuotteita. Illallinen nautitaan tunnelmallisessa paikallisessa ravintolassa.

Torstai 29.3. Honfleur & Maihinnousurannikko

Kokopäiväretki maihinnousurannikolle Point du Hoc´iin, jossa tapahtui sotahistorian suurin meriteitse tehty valtausoperaatio 6. kesäkuuta 1944. Näemme Omaha Beachin sekä vaikuttavan amerikkalaisten sotilashautausmaan Colleville-sur-Merissä. Lounas paikallisessa ravintolassa.  Risteily takaisin kohti Pariisia alkaa.

Perjantai 30.3. Rouen – Vernon

Aamuyöllä laiva saapuu Roueniin. Kävelykierroksella kuljemme historialliseen keskustaan, näemme katedraalin sekä Place du Vieux-Marché -aukion, missä Jeanne d´Arc poltettiin roviolla. Iltapäivä vierähtää risteillen. Vernoniin saavutaan iltayhdeksän maissa. 

Lauantai 31.3. Vernon & Giverny 

Lähdemme bussilla Givernyyn ja vierailemme Claude Monet´n kotimuseossa, huolella vaalitussa viehättävässä vaaleanpunaisessa talossa. Talon eri huoneet – työhuone, keltainen ruokailuhuone, sininen olohuone – kertovat taiteilijan arkielämästä ja kuuluisa puutarha japanilaistyylisine lampineen on tulvillaan kukkia. Paluu laivaan lounaalle. M/s Botticelli jatkaa risteillen kohti Pariisia.

Sunnuntai 1.4. Pariisi

Aamupäivän bussikierroksella näemme komean Champs Elysées -bulevardin, Riemukaaren, Latinalaiskorttelin sekä muita Pariisin tärkeimpiä nähtävyyksiä. Iltapäivällä voit tutustua kaupunkiin omatoimisesti tai lähteä lisämaksusta Versaillesiin.

Lisämaksullinen retki: Loistelias Versaillesin palatsi iltapäiväretki • 89 €

Käymme Kuninkaan suuressa, ylellisesti sisustetussa huoneistossa, joka aikanaan toimi virka- ja edustustiloina. Päivisin se oli avoinna kaikille, jotka tulivat kuningasta katsomaan. Kolmena iltana viikossa siellä kokoontui tuomioistuin. Näemme vaikuttavan 75 m pitkän, 10 m leveän ja 12 m korkean peilisalin sekä Kuningattaren huoneiston. Hieman vapaata aikaa kuljeskella linnan muotopuutarhassa.

Laivalla juhlailta. Illallisen jälkeen risteilemme läpi yövalaistun Pariisin (veden korkeuden niin salliessa). Valaistut rakennukset ja sillat näyttäytyvät komeina, katulamppujen valossa jokivarren penkeillä parit kietoutuvat toisiinsa – suurkaupunki sykkii elämää myös yöllä…

Maanantai 2.4. Pariisi – Helsinki

Aamiaisen jälkeen laivastanousu, kuljetus kentälle ja lento Helsinkiin.

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X