Lähtö 9.3.2015 Kiehtova Kuuba! 12 pv, m/s Serenissima – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Kuuba

Kuuba on maailman kiehtovimpia matkakohteita ja Karibianmeren muihin kohteisiin verrattuna aivan omanlaisensa. Täällä eletään karibialaisrytmien tahdissa ja nauru on aina herkässä. Klassinen mielikuva valkoisina hohtavista hiekkarannoista ja turkoosinsinisestä merestä on täyttä totta, mutta Kuubasta löytyy myös sisämaan sademetsiä sekä suuri määrä kasvi- ja eläinlajeja, joita ei löydy muualta.Kuubaan ja sen vehreään luontoon ja etenkin erityisen ystävällisiin asukkaisiin on helppo ihastua. Tiukasta poliittisesta järjestelmästään huolimatta perinteitä on vaalittu ja maa on edelleenkin kuuluisa sikareistaan, rommeistaan ja musiikistaan. Musiikki on tärkeä osa kuubalaisuutta ja se soi toreilla, ravintoloissa ja kortteleissa. Aidot 1950-luvun dollarihymyt kuuluvat edelleenkin maan autokantaan ja muistuttavat vallankumousta edeltäneestä ajasta sekä sokeriparoneiden ja mafiapomojen suuruudenpäivistä iloisessa Havannassa.

Viikon kestävällä risteilyllä vieraillaan kuubalaisissa rannikkokaupungeissa ja rentoudutaan laivassa. Risteilyn päätteeksi majoitumme kahdeksi yöksi hotelliin ja tutustumme kaupunkiin, jonka kansainvälisellä tuella entisöity vanha keskusta kuuluu UNESCOn maailmanperintöluetteloon.

Vierittämällä sivua alaspäin löydät lisää tietoa tästä risteilystä!

 

KC-matkanjohtajana tällä risteilyllä:

Saura Paananen

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 12 pv

9.3. ma          Havanna, Kuuba. Laiva lähtee klo 18.00.
10.3. ti           Päivä merellä
11.3. ke         Cienfuego, Kuuba klo 8.00 – 23.59
12.3. to         Trinidad, Kuuba klo 07.00 – 16.00
13.3. pe         Santiago de Cuba. Tulo klo 17.00
14.3.la           Santiago de Cuba. Lähtö klo 17.00
15.3.su          Bahia de Nipa klo 13.00 – 18.00
16.3.ma         Päivä merellä
17.3.ti            Havanna. Tulo klo 7.00. Majoitus hotellissa.
18.3. ke         Havanna, majoitus hotellissa
19.3. to         Havanna. Lähtö paluulennolle Havanna – Helsinki
20.3. pe         Lento saapuu Helsinkiin

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

9.3. Menolennot: KL1164 Helsinki 7.05 – Amsterdam 8.50, KL723 Amsterdam 10.45 – Havanna 16.35

19.3./ 20.3 Paluulennot: KL724 Havanna 18.30 – Amsterdam 8.40 (+1),  (20.3) KL1167 Amsterdam 9.50 – Helsinki 13.15

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

 

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

                                                                                       2hh               1hh

Sisähytti 2 hh kansi 3                                                   3.975 €          3.975 €       
Standart-lk
2 hh ulkohytti kansi 3, 4, 5                         4.205 €          4.315 €          
Superior-lk
2 hh ulkohytti kansi 3, 4                             4.395 €                                
Owner Sviitti
2 hh ulkohytti kansi 6                             5.040 €                                
Executive
Sviitti 2 hh ulkohytti kansi 7                         5.265 €

Tutustu m/s Serenissimaan >>

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Serenissimalla valitussa hyttiluokassa
 • Lento Helsinki – Havanna – Helsinki (koneen vaihto sekä meno- että paluumatkalla)
 • Lentokenttäkuljetukset
 • Täysihoito laivalla; ruokajuomat (viini, olut, virvoitusjuomat) aterioiden yhteydessä
 • Matkaohjelman mukaiset suomeksi opastetut retket kohteissa
 • Laivan pianistin ohjelmaa ja ohjelma laivalla
 • Satamamaksut
 • Palvelurahat laivalla
 • Hotellimajoitus (2 yötä)  4* hotellissa Havannassa risteilyn jälkeen
 • Matkaohjelman mukaiset retket ja ruokailut Havannassa
 • KC-matkanjohtajan palvelut

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta matkan jälkeen. Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Mikäli tarvitse uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Kristina Cruises ei vastaa matkustajille tai matkatavaroille aiheutuneista vahingoista. Huolehdithan siitä, että myös matkavakuutuksesi on voimassa.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

Matka-/retkiohjelma

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) tarjoillaan laivalla.

Maanantai 9.3. HELSINKI – HAVANNA (Kuuba)

Lento Helsinki – Amsterdam – Havanna. Kuljetus lentokentältä satamaan ja m/s Serenissimaan.  Majoittuminen.  Buffetpäivällinen laivan ruokasalissa.  Laiva lähtee Havannasta illalla, jolloin laivan kannelta voi ihastella kaupungin mahtavia linnoituksia.

Tiistai 10.3.   PÄIVÄ MERELLÄ

Laivamme purjehtii Havannasta länteen, Kuuban luoteisrannikkoa seuraten ja ottaa sen jälkeen kurssin kohti Cienfuegosia.  Päivän aikana, kuten muinakin meripäivinä, vierailla on tilaisuus rentoutua ja nauttia meritunnelmasta. Laivan pianisti viihdyttää iltaisin.

Keskiviikko 11.3. CIENFUEGOS (KUUBA) – kaupunkikävely

Cienfuegos on 150 000 asukkaan kaupunki Kuuban etelärannikolla. Karibianmerellä, suuren merenlahden rannalla sijaitsevaa Cienfuegosia pidetään arkkitehtuurinsa ansiosta ainutlaatuisena ja yhtenä Kuuban kauneimmista kaupungeista. Kaupunki oli vaurastunut sokerin, keinolannoitteiden ja jauhojen tuottajana, öljynjalostuksella, kalastuksella sekä hedelmien ja tupakan kaupalla. Tutustumme Cienfuegosin vanhaan kaupunginosaan, joka on mukana UNESCOn maailmanperintöluettelossa, sekä kävelemme Paseo del Pradon pääkatua pitkin Parque Martin kauniille torille ja sen riemukaarelle. Vierailemme vuonna 1895 rakennetussa viehättävässä Tomas Terry -teatterissa, jossa itse Caruso on esiintynyt. Edelleenkin käytössä oleva teatteri on latinalaisen Amerikan vanhin. Vierailemme tuomiokirkossa ja kasvitieteellisessä puutarhassa, jossa on maailman suurimpiin kuuluva palmupuiden kokoelma. Kaupunkikierros päättyy sokeriparonin ylelliseen palatsiin, josta palataan laivalle lounaalle.  Iltapäivä on varattu omia retkiä varten. Serenissimalla nautitun päivällisen jälkeen iltaohjelmaa ja lähtö kohti Trinidadia.

Torstai 12.3 TRINIDAD (Kuuba)

Aamiaisen jälkeen tutustumme kävellen Kuuban kauneimpiin kaupunkeihin kuuluvaan Trinidadiin.  Alkuperäisillä mukulakivikaduilla kävellessään ja pastellinvärisiä taloja katsellessaan voi aistia ajan pysähtyneen 500 vuoden taakse. Myös Trinidad on yksi UNESCOn maailmanperintöluettelon kohteista. Kaupunki oli 1600-luvulta aina 1800-luvulle saakka sokeri- ja orjakaupan keskus. Kaupungin sydämessä sijaitsevan Plaza Mayo -torin ympärillä sijaitsevat palatsit ja leveät bulevardit kertovat kaupungin eilispäivän suuruudenajoista. Kaupunkikävelyn jälkeen palaamme laivalle lounastamaan.  Iltapäivällä laiva jatkaa matkaa kohti Santiago de Cubaa.

Perjantai 13.3.   PÄIVÄ MERELLÄ

 

Lauantai 14.3. SANTIAGO DE CUBA – siirtomaa- ja vallankumouskaupunki

Santiago de Cuba on 400 000 asukkaan väkiluvullaan Kuuban toiseksi suurin kaupunki. Sitä kutsutaan usein Kuuban ”salaiseksi pääkaupungiksi”. Toisin kuin Havannaa, Santiago de Cubaa ei koskaan amerikkalaistettu, minkä ansiosta se on säilyttänyt alkuperäisen charminsa ja rikkaan historiallisen perintönsä. Kaupunki on rakennettu rinteiden terasseille ja kuvankauniit talot rautakaltereineen ja puisine porraskaiteineen myötäilevät maastoa sulautuen Sierra Maestran upeaan vuoristomaisemaan, syvänsiniseen mereen, hohtaviin hiekkarantoihin ja tuulessa huojuviin palmuihin. Päivän aikana ehdimme nähdä sekä vaatimattomampia asuinkortteleita että ylväitä siirtomaahuviloita ja palatseja. Kaupunkikierroksen aikana tutustumme kaupungin historialliseen keskustaan ja vierailemme Diego Velázquesin talossa. Pysähdymme lyhyesti Bacardin perheen palatsin luona ja Plaza de la Revolutionin vallankumousaukiolla katsomassa kenraali Maceolle pystytettyä suurta monumenttia. Lounas, joka nautitaan kauniissa Hotel Casa Grandassa.

Lounaan jälkeen käymme perinteikkäässä musiikkikahvila ”Casa de la Trovassa” ja sen jälkeen tutustumme Moncadan kasarmiin, joka on kaupungin tunnetuimpia rakennuksia ja toimii Kuuban vallankumoushistoriaa esittelevänä museona. Tämän päivän Kuubassa Santiago de Cubaa kutsutaan myös ”vallankumouskaupungiksi”, koska Castron vastarintaliike Battistan hallintoa vastaan alkoi juuri täältä. Jatkamme San Pedro de la Rocan linnakkeelle, joka tunnetaan myös nimellä Castillo del Morro. Kierroksen päätteeksi vierailemme Santa Ifigenian monumentaalisella hautausmaalla. Tänne on haudattu monia merkittäviä kuubalaisia sekä 26. heinäkuuta -liikkeen vallankumoukselliset.Jatkamme laivaristeilyämme alkuillasta Kuuban kaunista rannikkoa seuraten.

Sunnuntai 15.3. BAHIA DE NIPA (Kuuba)

Ankkuroidumme Bahia de Nipan kauniille merenlahdelle, jonne myös Kolumbus rantautui löydettyään suuren saaren, joka sai myöhemmin nimekseen Kuuba.  Huikeat hiekkarannat ja kristallinkirkas vesi houkuttelevat uimaan ja rentoutumaan. Iltapäivä on omistettu rantaelämälle, auringonotolle ja uimiselle.  Palaamme laivaan alkuillasta ja jatkamme matkaa kohti pääkaupunki Havannaa.

Maanantai 16.3. PÄIVÄ MERELLÄ

 

Tiistai 17.3. HAVANNA (Kuuba) – Hemingwayn jalanjäljillä

Päivä omistetaan Ernest Hemingwaylle. Aamiaisen jälkeen jätämme m/s Serenissiman ja aloitamme retkemme kirjailijan jalanjäljillä. Lähdemme bussilla Hemingwayn kartanoon, Finca Vigiaan, joka sijaitsee San Francisco de Paulan vaatimattomassa kaupunginosassa Havannan ulkopuolella. Hemingway asui täällä 1939–1960. Vierailu talossa on suuri kokemus, koska sisustus, kirjailijan kaikki kirjat ja vaatteet ovat yhä samoilla paikoillaan ja kaikki näyttää siltä kuin kirjailija voisi astua sisälle millä hetkellä tahansa. Kiertoajelu jatkuu Cojimarin pieneen viehättävään kalastajakylään, jossa Hemingway piti venettään. Veneen kippari Gregorio Fuentes oli ”Vanhus ja meri” -romaanin Santiago-kalastajan esikuvana. Cojimarissa on kirjailijalle pystytetty pronssipatsas ja täällä nautimme myös herkullisen lounaan kuuluisassa La Terrazan kalaravintolassa. Ravintolan kalakeiton ja paellan kerrotaan olleen ruokalistalla jo vuodesta 1925 lähtien! Vierailemme ”La Bodeguita del Medion” ja ”La Floridatan” baareissa, joissa Hemingwayllä oli tapana nauttia jääkylmiä daiquirejaan. Palaamme Havannaan, jossa vierailemme klassisessa, siirtomaa-ajan tyyliin vuonna 1920 rakennetussa ”Ambos Mundos Hotelissa”. Täällä eilispäivän tunnelma on edelleenkin läsnä. Hotelli oli Ernest Hemingwayn suosikki hänen saapuessaan ensimmäistä kertaa Kuubaan. Huone numero 511, jossa hän kirjoitti mm. romaaninsa ”Kenelle kellot soivat”, on säilytetty museona. Siirtyminen hotelliin, jossa yövymme kaksi yötä. Päivällinen hotellissa.

Keksiviikko 18.3. HAVANNA (Kuuba) – kaupunkikierros – Cabaret Tropicana

Aamiaisen jälkeen olemme valmiit kohtaamaan Havannan miljoonakaupungin. Kaupunkikierroksella saamme hyvän käsityksen maan värikkäästä pääkaupungista ja oppaamme esittelee meille kaupungin tunnetuimpia kohteita. Havannan vanhan kaupungin arkkitehtuurin kauneus on palaamassa entiseen loistoonsa kunnianhimoisten entisöintitöiden ansiosta. Kaupunkikierroksemme alkaa Havannan historiallisesta osasta ja jatkuu Plaza de Armas -aukiolle ja kaupungin katedraalille. Vierailemme San Cristobalin tuomiokirkossa ja ihailemme sen kaunista barokkijulkisivua sekä Plaza del Armasin historiallisia rakennuksia. Jatkamme ”El Morron” ja ”La Cabañan” linnoituksiin ja pistäydymme katsomassa sikarien käärimistä sikarikaupassa ja vierailemme myös rommimuseossa.Kierroksen jälkeen on omaa aikaa nauttia lounas Havannan keskustassa.

Havanna on elävä amerikanrautojen museo, jossa voi nähdä hyvin säilytettyjä 1950-luvun dollarihymyjä. Minne tahansa katsookin, kaikkialla näkee takuuvarmasti vanhoja jenkkiautomerkkejä. Iltapäivällä lähdemme ajelulle näiden kaunottarien kyydissä ja luvassa on tavallista huikeampi elämys! Nautinnollisen ajomatkan aikana pistäydymme mm. Hotel National de Cubassa, jossa voi ihailla upeaa maisemaa sekä tutustua ”The Hall of Fame” -saliin, jossa on lueteltu hotellissa asuneet kuuluisuudet. Automatkan aikana tutustumme sekä historiaan että kulttuuriin ja pistäydymme maailman suurimpiin kuuluvalla vallankumousaukiolla, ”Plaza de la Revoluciónilla”, ennen paluuta hotelliimme.

Cabaret Tropicana! Legendaarinen, maailmankuulu yökerho. Rulettipöytiä lukuun ottamatta juuri mikään ei ole muuttunut täällä sitten vuoden 1939 avajaisten jälkeen. Yökerhossa on siitä lähtien esitetty kabareita joka ilta, myös vallankumousvuosien aikana. Kuubalaiset rakastavat kabareeta: 20-miehinen orkesteri avaa show’n ja sen jälkeen värikkäisiin asuihin pukeutuneet tanssijat nostattavat karnevaalitunnelman kattoon! Show alkaa amfiteatterissa taivaan alla. Pukeudumme juhlavasti tätä muistorikasta iltaa varten ja samalla päätämme kiertomatkamme Kuubassa yhteiseen päivälliseen ennen illan esityksen alkamista.

Torstai 19.3. HAVANNA – HELSINKI

Aamiaisen jälkeen vapaa –aikaa ja iltapäivällä lähdemme kotimatkalle. Kuljetus lentokentälle, lento Havanna – Amsterdam – Helsinki.

 

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X