Lähtö 10.4.2016 UUTTA! Hollannin ja Belgian aarteet * 6 pv alk. 1 695 €, m/s Symphonie – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Amsterdam – Rotterdam – Antwerpen – Bryssel

alku_sch4_pieni

Keväinen uutuusristeilymme vie Hollannin ja Belgian joille ja kanaville ja sen varrella levittäytyviin kaupunkeihin ja kyliin. Tutustumme kukkien, puukenkien ja tuulimyllyjen maahan ensin Amsterdamissa, ja jatkamme lähiympäristön moni-ilmeisiin pienempiin kaupunkeihin. Reinjoen risteyskohtaan asettunut Rotterdam valtavine satamineen pitää huolen Euroopan tavaraliikenteestä, mutta paljoa ei pienemmäksi jää Belgian puolella Antwerpenin satama, jonka kaupunkimaisemiin pääsemme myös piipahtamaan. Risteilymme lopuksi nautimme päivän Belgian pääkaupungissa Brysselissä tutustuen tämän kirjavan historian omaavan ja historiaa huokuvan kaupungin pääkohteisiin ja –nähtävyyksiin.

 Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana suomalainen Kristina Cruises-matkanjohtaja

Matka-/retkiohjelma

Kartta_Hollannin ja Belgian aarteet_SCH4Sunnuntai 10.4. Helsinki – Amsterdam

Lento Amsterdamiin ja kuljetus m/s Symphonie –laivalle. Miehistön esittäytyminen tervetulotilaisuudessa. Illallisen jälkeen paikallinen alus vie kanavaristeilylle lipuen pitkin suuria ja pieniä kanavia, matalien siltojen alta, Amsterdamin ”kultaisten aikojen” mahtavien toimistorakennusten sekä vanhojen varastojen ohi.

Maanantai 11.4. Amsterdam

Aamupäivän aikana tutustutaan Amsterdamiin – kaupunkiin, jossa on enemmän kanavia kuin Venetsiassa ja enemmän siltoja kuin Pariisissa. Iltapäiväretki suuntaa ensin Volendamin viehättävään kalastajakylään. Juustolassa perehdymme Gouda-juuston valmistukseen ja eri makuihin. Zaanse Schansin ulkoilmamuseossa voit kulkea katselemassa perinteisiä tuulimyllyjä, latoja ja taloja sekä vierailla vaikuttavassa puukenkämuseossa, jossa on Hollannin suurin ja kiinnostavin puukenkäkokoelma. Illan voit viettää omatoimisesti kaupungilla tai lähteä kävelylle Punaisten lyhtyjen kadulle.

Tiistai 12.4. Amsterdam – Rotterdam

Lähdemme bussilla Haagin lähellä sijaitsevaan Madurodamin kuuluisaan miniatyyripuistoon. Voit omatoimisesti kulkea alueella ja tutustua 1:25 mittasuhteella rakennettuihin nähtävyyksiin, historiallisiin kaupunkeihin ja julkisiin rakennelmiin. Samalla saat realistisen käsityksen Hollannista, sen kasvillisuudesta ja katunäkymistä. Palaamme laivaan Utrechtissä, minne laiva on siirtynyt retken aikana. Risteily jatkuu Rotterdamiin. Illalla viihdeohjelmaa.

Keskiviikko 13.4. Rotterdam – Antwerpen

Aamupäivä risteillään Antwerpeniin. Ohitamme Dordrecthin ja saavumme Holland Diep –joelle läpi Volkerakin ja Kreekakin sulkujen ennen saapumista Belgian rajalle. Antwerpenin satama on maailman toiseksi suurin Rotterdamin jälkeen. Illalla vapaata aikaa, jolloin halutessasi voit kulkea matkanjohtajan seurassa keskustaan.

Torstai 14.4. Antwerpen – Bryssel

Risteily jatkuu Brysseliin. Kaupunki on perustettu jo vuonna 979 ja se on historiansa aikana ollut espanjalaisten, hollantilaisten, itävaltalaisten sekä ranskalaisten hallussa, kunnes belgialaiset vuonna 1830 julistautuivat itsenäisiksi ja nimittivät Brysselin pääkaupungikseen. Kaupunkikierroksella saamme ihastella Laekenin Kuninkaallista Palatsia, joka on Belgian kuninkaiden residenssi, kuninkaallisessa puistossa sijaitsevaa Kiinalaista paviljonkia sekä vuoden 1900 Pariisin maailmannäyttelyyn rakennettua Japanilaista tornia, joka myöhemmin siirrettiin Brysseliin. Tutuksi tulee 102 metriä korkea Atomium–monumentti, joka muodoltaan vastaa raudan kiderakennetta. Kaupungin keskustassa nähdään Brysselin Kuninkaallinen Palatsi, lukuisia jugend-rakennuksia, Euroopan Unionin eri rakennuksia, Sablon-kortteli… Kävelykierros vanhan kaupungin sydämeen, kauniille Grand-Place-aukiolle, jonka reunalla sijaitseva komea, goottilaista tyyliä edustava kaupungintalo, on rakennettu jo 1400-luvulla. Näemme myös kuuluisan Manneken Pis –patsaan. Juhlailta.

Perjantai 15.4. Bryssel – Helsinki

Laivastanousu, kuljetus kentälle ja lento Helsinkiin.

Hinnat ja lentoaikataulut

Risteilyhinnat € / hlö

2hh              1hh
1. kansi 1.695 1.895
2. kansi 1.795 1.995

1hh = kahden hengen hytti yhden hengen käyttöön.

Tutustu m/s Symphonieen >>

MS Symphonie_kooste

Hintaan sisältyy:

 • Risteily m/s Symphonie –aluksella valitussa hyttiluokassa
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Amsterdam, Bryssel – Helsinki
 • Ohjelma ja täysihoito (aamiaiset, lounaat, illalliset ruokajuomineen) laivalla
 • Juomat baarista (ei samppanja eikä viinilistan juomat)
 • Matkaohjelman mukaiset retket, jotka tulkataan suomeksi
 • Kuljetukset lentokenttä – laiva – lentokenttä
 • Lentokenttäverot ja satamamaksut
 • Kristina Cruises -matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Lentoaikataulut sitoumuksetta:

Menolento 10.4. AY845
Helsinki 16.15 – Amsterdam 17.45

Paluulento 15.4. AY812
Bryssel 11.40 – Helsinki 15.15

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Huomioitavaa ja hyvä tietää:

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Lentokentillä ja retkillä on paljon kävelyä. Vanhoissa kaupungeissa kadut voivat olla mukulakivipäällysteisiä ja epätasaisia.
 • Vedenkorkeus joessa, mahdolliset sulutukset, tuuli ja sää vaikuttavat laivan liikennöintiin ja tästä johtuen muutokset risteilyn aikataulussa ja reitissä ovat mahdollisia.
 • Erityisruokavalion huomioiminen laivalla on epävarmaa. Mikäli joudut noudattamaan erityisruokavaliota, ilmoitathan siitä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Näin ollen kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutusyhtiö Eurooppalaisen matkavakuutuksen voit ottaa kätevästi myyntitoimistostamme. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X