ROPAX-risteily – Kristina Cruisesin syntymäpäiväristeily Saksaan 2/2017

Print the page

KRISTINAN YSTÄVÄNPÄIVÄ- JA SYNTTÄRIRISTEILY SAKSAAN 11.-15.2.2017

Joka reissulla päättää, että ei enää näitä risteilyjä. Sitten taas huomaa olevansa  anopin tytön kanssa menossa Ropax -risteilylle. Näitähän olen kuullut myös Rolex -risteilyksi kutsuttavan.

Lähtösyitä on monenlaisia. Tällä kertaa se oli uho. Tilasin harmaakaihileikkauksen ja melkein samaan aikaan päätin, että kyllä neljännellä viikolla sen jälkeen jo Itämerelle pitää kyetä.

Lauantai:

Ajo Jyväskylästä Vuosaareen pienessä pakkassäässä. Hieno ilma ja Kiel -odotukset mielessä. Vuosaaren jonoon tulimme tietysti ilmoitettuun aukeamisaikaan ja sitten olikin 1,5 tunnin odottelu portin toisella puolella. Kateellisena katselin kun bussit kuljettivat jalkamatkustajia laivan palveluihin. Viimein johtoauto veti meidän letkan reippaasti kasikannelle. Pysäköinti ja reppu selkään ja hyttikin sopivasti samalla kannella. Siistiltä näytti, vallankin kylpyhuone oli valaistu kuin juhlatila. Pientä remppaa piti kyllä heti käydä tilaamassa kun WC-istuimen alle tihkui vettä ja valui lattialle jalkatilaan. Huolto pelasi nopeasti, tiiviste vaihdettiin ja jalat pysyivät kuivana. Minibaarikin oli kylmänä niin, että sai silmätipat säilymään.

Tervetulotilaisuus ennen ruokaa oli asiallinen tiedon jako tulevasta. KC:n ja laivan avainhenkilöt esiteltiin. Ja sitten komento kävi buffet-pöytiin. Ja kyllä sitä tuli syötyäkin. Neljän päivän saldo +1,5 kg. Kai siinä vähän ruokajuomatkin nosti. Ruoka oli hyvää ja riittävän monenlaista. Hirveä en uskaltanut maistaa kun kahdella edellisellä reissulla se oli sitkeää. Sillä ei kahta ilman kolmatta.
Larry’s Band Jukka Helinin ja Marita Taavitsaisen kanssa piti huolta musiikista. Suurennettu tanssilattia kyllä sitten porukkaa imikin. Väsy iski ennen kuin ohjelma loppui.

Sunnuntai:

Missä ruoka viipyy. (Kuva: Kari Salminen)

Aamubrunssille 9:30. Vähän aiemminkin olisi voinut mennä kun ei nukuttanut. Ja sitten kyllä bratwursti ja muut tykötarpeet maistuivatkin. Monipuolista kevyttä ja vähän raskaampaa oli tarjolla mukavasti. Kuoharilasi tietty kuului asiaan. Brunssi jatkui 13:00 asti, niinpä kerittiin vielä ennen yhtä pikkuisen lisää syömään. Infoa tarjottiin seuraavan päivän Kielin retkeen liittyen. Selkeät ohjeet ja tiedot. Jukan merimies lauluja haitarimusiikin kera. Jukka on aina hyvä. Miten jotkut osaavatkin laulaa ja vielä olla hauskoja.

Tietokilpailu joukkueina oli ankaraa. 15 kysymystä eikä tietenkään voitettu. Spekulointia riitti. Ei muuten voittanut se jokavuotinen vakiovoittajakaan, siitä salattua mielihyvää!
Jukka esitteli historiaa ja faktatietoja Kielin kanavasta. Ainakin minulle uutta tietoa.
Ja sitten syötiin. Buffet suorastaan pakotti mättämään lautasen täyteen. Ruoan jälkeen Maritan iskelmää ja vielä loppuilta Jukan.
Laiva saapui illalla Travemündeen, mutta saimme toki nukkua yön rauhassa hytissä.

Maanantai:

Tämän sillan alla kulki se riippuva lossi. (Kuva: Kari Salminen)

Aikainen ja lyhennetty aamiainen.  Kolme bussia haki porukat suoraan laivasta kyytiin. Puolentoista tunnin ajo Rendsburgiin. Saksalaisen bussin tyyliin virvokkeita sai ostaa. Bussioppaamme ”Erkki” hoiti myyntiä kiitettävästi. Hevosvaljakkoajelu kaupungilla mukava, mutta kylmä. Siellä jos missään olisi lämmikemyyntiä kaivannut. Pienen kävelykierroksen jälkeen siirryttiin bussilla kanavan rannan terassiravintolaan tukevalle lounaalle. Paikka oli se, missä ohiajaville laivoille soitetaan ko maan kansallislaulua. Samalla paikalla on mahtava rautatiesilta, jonka alla viime vuoteen asti kulki riippuva lossi. Laivatörmäys oli kuulemma lopettanut toiminnan toistaiseksi.

Laboe Naval Memorial -muistomerkillä oli vaikuttavan harras tunnelma. Paikkahan on pystytetty merillä sekä sodassa että siviilissäkin menehtyneille.  Rannalla oli museoituna toisen maailmansodan aikainen saksalainen sukellusvene. Täytyy vaan ihmetellä miten ahtaassa putkessa sen ajan sukellusvenesotilaat toimivat. Jotenkin käsittämätöntä.
Illalla paluu laivalle. ”Erkki” hoiti tarjoilun kiitettävästi myös paluumatkalla. Laivalla loista ”Villits Piippol” show baarissa. Sulo Vilen -hahmo erityisen hyvä.

Tiistai:

Museosukellusvene (Kuva: Kari Salminen)

Brunssi taas 9:30-13:00. Aamupalalla ja tietysti vähän ennen yhtä vielä vähän lisätankkausta.
Partasen Mikko kertoi KC:n tilanteesta ja suunnitelmista. Rantamon Ulla esitteli ystävänpäivän tarjousmatkoja.

Tiukkaa tietokilpailua, eikä menestystä tietenkään meidän joukkueelle. Onnittelut paremmin tietäneille. Marita Taavitsainen lauloi tunnin setin tuttuja iskelmiä.

Ja sitten taas syötiin. Täytyy sanoa, että vähän oli jo väkinäistä. Mutta kun tuli matka maksettua niin pakkohan sitä oli katetta hinnalle tehdä.
Ruoan jälkeen palkittiin skumppapulloilla tietokilpailujen parhaat joukkueet ja toivoteltiin kotimatkaa.
Loppuilta tanssimusiikkia ja vaihtoehtoisesti baarissa notkumista.

Keskiviikko:

Aamiaiselle päästiin jo puoli tuntia ennen ilmoitettua aikaa. Haikeaa bratwurstin pureskelua kun mietti, että kotona on sitten vaan sitä tavallista. Toivoteltiin vielä turkulaisystäville ja muillekin kotimatkaa. Ostoksien kanto autolle ja puoli kymmenen jälkeen meidät oli jo johtoauto vetänyt ulos sataman portille. Ei tullikaan pysäyttänyt ja matka pohjoiseen sai alkaa.

Yleisesti ottaen:

Isot kiitokset taas Ullalle ja Jukalle ja Mikolle ja KC:lle yleensäkin. Neljättä kertaa tällä Rolex -risteilyllä eikä se vieläkään tympinyt, kun siellä oli Kiel uutena kohteena. Oppaiden huolenpito meistä oli kiitettävää kaikin puolin. Meillä lienee jonkun verran toistakymmentä KC -risteilyä nyt takana, mutta ei kai se tähän lopu (vaikka niin välillä vannookin). Barge -risteily  elokuussa Ullan vetämänä jäi kutkuttamaan mahdollisuutena. Toki pari muutakin eli katsotaan nyt……………..

Muistiin merkitsi,

Salmisen Seppo Jyväskylästä

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X