4.9.2018 Kolmen joen risteily – Neckarin laaksot, romanttinen Rein, Mosel & Luxemburg – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Jokiristeily 7 pv alk. 1 985 €

m/s Lafayette OMA LAIVA

Lähde rentoutumaan ja viihtymään Saksan lumoavimpiin jokimaisemiin ja viehättävään Luxemburgiin. Poikkeile viinikellareihin maistelemaan seudun maukasta satoa ja herkuttele laivalla ranskalaisen keittiön antimilla. Leppoisan loman kruunaa jokilaivan kotoisa tunnelma; tällä matkalla alus on varattu kokonaan Kristina Cruisesin käyttöön. Strasbourgista alkava risteily vie joka päivä tutustumaan uuteen kylään tai kaupunkiin. Heidelbergin kohokohtia on mahtava linna ja vanhakaupunki barokkirakennuksineen. Rüdesheimin viinikylässä kutsuvat somat kujat ja hilpeät viinituvat. Koblenzissa voit poiketa ostoksille ja käyskennellä pitkin joen rantaa. Ihastuttava Moseljoki johdattaa satulinnan vartioimaan Cochemiin ja Bernkastel-Kuesiin, jota idyllisempää paikkakuntaa saa hakea. Trieristä löydät roomalaisajoilta säilynyttä nähtävää. Risteily päättyy vehreään ja vauraaseen Luxemburgiin. Sen pieni, tyylikäs pääkaupunki sijaitsee hienolla paikalla rotkon partaalla. Matkan viimeiseksi muistoksi jää joen varrella levittyvä Grevenmacherin pikkukaupunki viinikellareineen ja ulkoilmakahviloineen.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Vieraile Heidelbergin ja Cochemin komeissa, historiallisissa linnoissa ja niiden puutarhoissa. Pihamailta avautuvat suurenmoiset maisemat kaupunkien ylle ja jokilaaksoihin.
 • Samoile Rüdesheimin ja Bernkastel-Kuesin idyllisillä kujilla, joita koristavat ristikkotalot. Poikkea viinikellareihin ja -tupiin maistelemaan seudun antimia.
 • Nauti matkanteosta; tasaisesta kyydistä ja pienestä, tyylikkäästä jokilaivasta. Istuskele aurinkokannella alati vaihtuvien näkymien äärellä – ympärillä kohoilevat vihreät rinteet ja viinitarhat, vanhat kylät ja kaupungit.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Kristina Cruises koko laiva_logoOMA LAIVA
Vain Kristina®
–risteilyvieraiden käytössä

Tapio Reingoldt

Minna Saarinen

Hinnat ja lentoaikataulut

2. kannen hytit loppuunmyyty.

 

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh
1. kansi 1 985 2 355
2. kansi 2 175 2 545

1hh = kahden hengen hytti yhden hengen käyttöön

Tutustu m/s Lafayetteen >>

Hintaan sisältyy:

 • Risteily tasokkaalla m/s Lafayette -aluksella valitussa hyttiluokassa
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Zürich, Frankfurt – Helsinki
 • Matkaohjelman mukaiset satama-/lentokenttäkuljetukset
 • Ohjelma ja täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat ja illalliset)
 • Risteilyn tervetulotilaisuus ja kapteenin gaalaillallinen
 • Juomat baarista (viini, olut, virvoitusjuomat, ei kuitenkaan viinilistan viinit ja samppanja)
 • Tulopäivän lounas
 • Paluupäivän lounas Grevenmacherissa
 • Matkaohjelman mukaiset retket, jotka tulkataan suomeksi
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Kristina® –matkanjohtajien palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Risteilyn hintaan sisältyvät retket:

 • Strasbourgin kaupunkikierros
 • Heidelbergin rauniolinna ja vanhakaupunki
 • Rüdesheim: Minijuna & Mekaanisen Musiikin Museo
 • Vierailu Cochemin linnassa
 • Bernkastelin viinimuseo
 • Luxemburg

Lentoaikataulut

Menolento 4.9. AY1511
Helsinki 07.55 – 09.40 Zürich

Paluulento 10.9. AY1516
Frankfurt 19.25 – 22.50 Helsinki

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Huomioitavaa ja hyvä tietää:

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Mikäli tarvitset uuden passin, hankithan sen ajoissa.
 • Retkillä ja lentokentillä kävellään paljon, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
 • Palvelurahaa toivotaan maksettavan kansainvälisen tavan mukaisesti n. 7 €/asiakas/päivä. Risteilyn lopussa hyttiin jaetaan kirjekuori, jota voit käyttää ja halutessasi huomioida laivan henkilökuntaa.
 • Vedenkorkeus joessa, mahdolliset sulutukset, tuuli ja sää vaikuttavat laivan liikennöintiin ja tästä johtuen muutokset risteilyn aikataulussa ja reitissä ovat mahdollisia.
 • Erityisruokavalion huomioiminen laivalla on epävarmaa. Mikäli joudut noudattamaan erityisruokavaliota, ilmoitathan siitä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. 1.7.2018 alkaen tehtyihin matkavarauksiin sovelletaan Kristina Cruises Oy:n 1.7.2018 voimaan tulleita erityis- ja peruutusehtoja.  Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Kristina Cruisesin erityis- ja peruutusehdot
 • Yleiset matkapakettiehdot

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

 

Matka-/retkiohjelma

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Hintaan sisältyvät ateriat on merkitty matkaohjelmaan (A=aamiainen, L= lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito)

Tiistai 4.9. Helsinki – Zürich – Strasbourg

Lento Zürichiin ja kuljetus Strasbourgiin. Lounas paikallisessa ravintolassa. Kaupunkikierros tutustuttaa viehättävään ja monipuoliseen Strasbourgiin. Kuljetus satamaan ja laivaannousu. Miehistön esittäytyminen tervetulotilaisuudessa. M/s Lafayette aloittaa risteilynsä ennen puolta yötä. (L,P)

Keskiviikko 5.9. Mannheim & Heidelberg – Rüdesheim

Aamulla laiva saapuu Mannheimiin, mistä lähdemme retkelle ”Romantiikan kaupunkina” tunnettuun Heidelbergiin. Vierailemme vanhassa kaupungissa sekä maalauksellisessa raunioituneessa linnassa. Palattuamme laivalle risteily jatkuu Neckar- ja Reinjoella kohti Rüdesheimia, minne saavutaan illalla. (TH)

Torstai 6.9. Rüdesheim – Koblenz

Minijuna kuljettaa läpi viiniviljelmien. Käymme viinikellarissa maistelemassa paikallisia viinejä. Mekaanisen Musiikin Museossa automaattisen pianon, käsinveivattavien posetiivien ja mahtavan orkestrionin sävelmät tuovat mieleen entisajan tunnelman. Iltapäivällä risteillään läpi Romanttisen Reinin kauneimpien maisemien. Jokilaakson rinteille levittäytyvät viiniviljelmät, vanhat linnat kaunistavat näkymää ja näemme myös 133 m korkean Lorelei-kallion. Koblenziin saavutaan myöhään iltapäivällä. Kaupunkiin voit tutustua omatoimisesti. (TH)

Perjantai 7.9. Koblenz – Cochem – Bernkastel

Aamulla aikaisin risteily jatkuu Moseljoelle. Puolen päivän jälkeen saavumme viehättävään Cochemiin. Maisemaa hallitsee komea Reichsburgin linna, jonka historia juontaa 1000-luvulle. Linnavierailun jälkeen vapaata aikaa kulkea kaupungilla ristikkorakenteisten talojen reunustamilla kapeilla kujilla. Illalla risteilemme Bernkasteliin. (TH)

Lauantai 8.9. Bernkastel – Trier

Mutkittelevaa Moseljokea reunustaa upeat laaksomaisemat. Viinitarhojen köynnösrivit rytmittävät rinteitä. Näemme kiehtovia linnoja ja hurmaavia kyliä. Bernkastelissa kuljemme Viinimuseoon, jonka holvikellarissa kuulemme paikallisen viininviljelyn historiasta ja saamme myös maistaa viiniä. Risteily jatkuu Trieriin. Laivalla viihdeohjelmaa. Laiva on yön satamassa. (TH)

Sunnuntai 9.9. Trier & Luxemburg – Grevenmacher

Aamupäivän ajan seuraamme ohilipuvia jokinäkymiä. Euroopan suurvaltojen välissä sijaitseva Luxemburgin suurherttuakunta on yksi maailman pienimmistä, mutta vauraimmista valtioista. Iltapäivällä retkibussimme vie pääkaupunkiin, joka on täynnä historiaa, taide- ja kulttuuriaarteita, nähtävyyksiä ja vaikuttavia näkymiä.  Kaupunki linnoitusrakenteineen on UNESCOn maailmanperintökohde. Tutustumme kaupunkiin bussi- sekä kävelykierroksella. Palattuamme Grevenmacheriin vierailemme vielä maanalaisessa viinikellarissa ja maistelemme paikallista viiniä. Laivalla juhlailta. (TH)

Maanantai 10.9. Grevenmacher – Frankfurt – Helsinki

Aamiaisen jälkeen laivastanousu. Aikaa kuljeskella viehättävässä Grevenmacherissa, tehdä tuliaislöytöjä sen putiikeista ja nauttia kahvilan antimista. Lounas paikallisessa ravintolassa, kuljetus Frankfurtin kentälle ja lento Helsinkiin. (A,L)

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X