24.10.2017 Jokiristeily 6 pv alk. 2 145 € Teemaristeily Reinillä – Autourheilun historiaa, m/s Gerard Schmitter – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Strasbourg – Breisach – Karlsruhe – Koblenz – Mannheim – Strasbourg

Koe autourheilun historiaa todella uniikilla risteilyllä ja ainutlaatuisessa seurassa. Lokakuinen teemaristeilymme Reinjoella esittelee autoilua ja autourheilua monin eri tavoin. Matkan aikana vieraillaan neljässä arvostetussa automuseossa sekä Nürburgringin kilparadalla. Erityisen sisällön matkalle tuovat kolme legendaarista kilpakuljettajaa Sébastien Loeb ja Romain Dumans, jotka tulevat mukaan risteilyn eri osuuksille sekä Ari Vatanen, joka tekee matkaa kanssamme koko risteilyn ajan!  Mielenkiintoisen teemaohjelman lisäksi matkalla koetaan Reinjoen kauneimmat maisemat, pikkukaupunkien tunnelmat ja Zürichin sekä Strassbourgin päänähtävyydet. Laivalla nautitaan ranskalaisen keittiön kulinaarisesta tarjonnasta ja iltaisin on mukava kokoontua turinoimaan myös samanhenkisten kansainvälisten kanssamatkustajien kanssa.

Rinnakkaisohjelmana automuseo- ja kilparatavierailujen sijaan tarjolla on myös kansainvälinen Kulttuuria & ostoksia – retkikokonaisuus.

Risteilyn kohokohdat:

 • Mukana legendaariset kilpakuljettajat Ari Vatanen, Sébastien Loeb ja Romain Dumas
 • Vierailu maailman pisimmällä kilparadalla Nürburgringillä!
 • Vierailut arvostetuissa automuseoissa:
  • Cité de l’Automobile museo ja Schlumpfin historiallisten autojen kokoelma, Mulhouse
  • Mercedes-Benz ja Porsche museot, Stuttgart
  • Auto & Tekniikka Museo, Sinsheim
 • Vaihtoehtoinen kansainvälinen retkiohjelma KULTTUURIA & OSTOKSIA!
  • Vierailu painettujen kankaiden museoon – Musée de l’Impression sur Etoffes, Mulhouse
  • Ostospäivä Metzingenin Outletkaupungissa
  • Koblenz ja Ehrenbreitsteinin linnoitus
  • Romanttinen Heidelberg

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana suomalainen
Kristina®-matkanjohtaja

Ira Multaharju

Hinnat ja lentoaikataulut

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh
1. kansi 2 145  2 360
2. kansi 2 330  –
3. kansi 2 395  –

1hh = kahden hengen hytti yhden hengen käyttöön

Tutustu m/s Gérard Schmitteriin >>

kooste_gerard schmitter

Hintaan sisältyy

 • Risteily Premium-luokan m/s Gérard Schmitter –aluksella valitussa hyttiluokassa
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Zürich, Frankfurt – Helsinki
 • Ohjelma ja täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat ja illalliset ruokajuomineen) (26.10. Kulttuurin & ostoksia -retkelle osallistuville ei sisälly lounasta)
 • Juomat baarista (ei samppanja eikä viinilistan juomat)
 • Tulopäivän lounas Zürichissä
 • Lähtöpäivän lounas Strasbourgissa
 • Matkaohjelman mukaiset retket (opastukset englanniksi tai suomeksi)
 • Kuljetukset lentokenttä – laiva – lentokenttä
 • Lentokenttäverot ja satamamaksut
 • Kristina® –matkanjohtajan palvelut

Hinnat eivät sisällä palvelurahoja. Kansainvälisen tavan mukaisesti palvelurahaa toivotaan maksettavan n. 6-8 €/asiakas/päivä.

Risteilyn hintaan sisältyvät retket:

 • Ti Zürichin kaupunkikierros
 • Ke Mulhouse: Cité de l´Automobile ja Schlumpfin historiallisten autojen kokoelma,
  tai Vierailu painettujen kankaiden museoon – Musée de l’Impression sur Etoffes
 • To Mercedes-Benz ja Porsche museot, Stuttgart
  tai Ostospäivä Metzingenin Outletkaupungissa
 • Pe Nürburgring
  tai Koblenz ja Ehrenbreitsteinin
 • La Auto & Tekniikka Museo, Sinsheim
  tai Heidelbergin kaupunkikierros
 • Su Strasbourgin kaupunkikierros

Huom! Maaohjelma tulee valita koko risteilyn ajalle joko Autoteema – retkille tai Kulttuuria & ostoksia – retkille.

 

Lentoaikataulut sitoumuksetta:

Menolento 24.10. AY857
Helsinki 7.55 – 9.40 Zürich

Paluulento 29.10. AY1416
Frankfurt 19.25 – 22.55 Helsinki

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Huomioitavaa ja hyvä tietää:

 • Varmistathan passin tai henkilökortin voimassaolon ja kunnon. Mikäli tarvitset uuden matkustusasiakirjan, hanki se ajoissa.
 • Retkillä voi olla paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
 • Vedenkorkeus joessa, mahdolliset sulutukset, tuuli ja sää vaikuttavat laivan liikennöintiin ja tästä johtuen muutokset risteilyn aikataulussa ja reitissä ovat mahdollisia.
 • Erityisruokavalion huomioiminen laivalla on epävarmaa. Mikäli joudut noudattamaan erityisruokavaliota, ilmoitathan siitä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Näin ollen kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutusyhtiö Eurooppalaisen matkavakuutuksen voit ottaa kätevästi myyntitoimistostamme. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Kristina Cruisesin erityisehdot
 • Yleiset valmismatkaehdot

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

 

Matka-/retkiohjelma

 

Tiistai 24.10. Helsinki – Zürich – Strasbourg

Lento Zürichiin, johon tutustumme kaupunkikierroksella. Lounas paikallisessa ravintolassa ja hieman vapaata aikaa.  Kuljetus Strasbourgiin (n. 2,5 h), missä m/s Gerard Schmitter odottaa. Laivaannousu ja majoittuminen hytteihin. Miehistön esittäytyminen tervetulotilaisuudessa, jossa erikoisvieraana on Ari Vatanen. Risteilemme yön ajan.

Keskiviikko 25.10. Breisach & Mulhouse                

Saavumme aamulla Breisachiin. Bussikuljetus Mulhouseen (n. 1 h) 

Autoteeman retki: Maailman suurimmassa automuseossa Cité de l´Automobilessa on yli 400 historiallista, ainutlaatuista ajoneuvoa ja kilpa-autoa. Museokierroksen aikana ihailemme Peugeot, Renault sekä Panhard ja Levassor -tehtaiden klassikkoja kuin myös muita hienoja autoja kuten kuuluisaa Bugatti Royalea.
http://www.citedelautomobile.com/en

Kulttuuria & Ostoksia -retki: Vierailu painettujen kankaiden museossa, minne on koottu yli 6 miljoonaa näytettä. Kokoelma on antoisa etenkin muodista ja sisustuksesta kiinnostuneille. 

Paluu Breisachiin. Risteilemme Karlsruheen. Iltapäivällä Ari Vatanen kertoo neljä kertaa voittamastaan Dakarin Rallista (aiemmin Pariisi Dakar ralli).  Vuodesta 1979 lähtien ajettu erämaaralli ajettiin alun perin Euroopassa ja Afrikassa, mutta vuodesta 2009 alkaen Etelä-Amerikassa. Laivalla illalla tanssimusiikkia. Laiva risteilee yön ajan.

Torstai 26.10. Karlsruhe & Stuttgart / Metzingen    

Autoteeman retki: Lähdemme bussilla Stuttgartiin (n. 1 h) ja vierailemme Saksan ajoneuvomuseoissa. Ensin vuorossa on Porsche Museo (ei opastusta). Porschen perhehistoria ja heidän autonsa ovat tähän päivään asti pysyneet erottamattomasti yhdessä. Tunnetuimpien mallien kuten 356, 550, 911 ja 917 lisäksi nähdään Ferdinand Porschen joitain keskeneräisiksi jääneitä malleja. Lounas paikallisessa ravintolassa. Mercedes-Benz-museoon on dokumentoitu yli 125 vuotta autoilun historiaa. Jo ainutlaatuinen museorakennus on näkemisen arvoinen. Sisällä voit perehtyä yli 160 autoon ja 1500 esineeseen ja lisätarvikkeeseen.

Kulttuuria & Ostoksia -retki: Bussikuljetus Metzingeniin (n. 1.30 h). Outletkaupungin menestys juontaa vuoteen 1970, jolloin se perustettiin Kanalstrasse -kadun varren vanhoihin tiilitehtaisiin. Täällä Hugo Boss aloitti seikkailunsa muotimaailmassa ja kaikki se, mikä alkoi pienestä miestenvaateyhtiöstä, on nyt yksi suosituimmista ostosmatkailukohteista. Nauti päivästä ja lounaasta omatoimisesti.

Paluu Karlsruheen. Vietämme viihtyisän illan tanssimusiikin parissa laivan risteillessä yön Koblenziin.

Perjantai 27.10. Koblenz & Nürburgring

Aamupäivän risteilemme romanttisen Reinin laakson kauneimmissa maisemissa. Etenkin Rüdesheimin ja Koblenzin välillä on linnoja enemmän kuin missään muualla maailmassa. Jokilaakson rinteille levittäytyvät viiniviljelmät. Ohitamme 133 m korkean legendaarisen Lorelei-kallion. Koblenziin saavutaan aikaisin iltapäivällä.

Autoteeman retki: Bussikuljetus (1 h) Nürburgringin moottoriurheilukeskukseen, jonka alueelle mahtuu jopa 150 000 henkilöä. Rataa pidetään yhtenä vaikeimmista kilparadoista. Näemme katsomot ja toimittajien tilat. Varikkorakennuksen katolta katsoen saamme hyvän käsityksen alueesta ja Grand Prix kilparadasta.

Kulttuuria & Ostoksia -retki: Lähde opastetulle retkelle Koblenziin ja Ehrenbreitsteinin linnoitukseen. Siirrymme köysiratavaunussa 1800-luvun alkupuolella rakennetulle linnoitukselle, josta aukeaa komea näkymä kaupunkiin sekä Rein ja Mosel-joelle. Vapaa aikaa ja paluu köysiratavaunulla omatoimisesti.

Ari Vatanen ja Romain Dumas ovat loungessa kertomassa kokemuksistaan Pikes Peak International Hill Climb -kisasta, joka on Yhdysvaltojen toiseksi vanhin autokilpailu. Kisassa ajetaan 20 km pitkä, 156 mutkan rata, jonka aikana noustaan 2800 metristä 4300 metrin korkeuteen.
Illalla viihdeohjelmaa. Laiva jatkaa risteilyä läpi yön.

Lauantai 28.10. Mannheim & Sinsheim / Heidelberg

Aamupäivä risteillään Reinjoella. Ohitamme Wiesbadein, Niersteinin ja Wormsin.

Autoteeman retki: Lähdemme bussilla Sinsheimin Auto & Tekniikka -museoon (n. 1 h). Esittelyhalleissa on jokaiselle jotakin – satoja klassikkoautoja, moottoripyöriä eri aikakausilta, valtavia höyrykoneita, Formula 1- sekä muita tyylikkäitä urheiluautoja, nopeusennätyksiä rikkovia kulkuneuvoja, kuten Blue Flame ja Brutus, maatalouskoneita, valtavia moottoreita, sotahistorian näyttely ja paljon, paljon muuta.

Kulttuuria & Ostoksia -retki: Kaupunkikierros Heidelbergissa, Saksan romanttisimmassa kaupungissa. Vapaa-aikaa.

Paluu laivaan, joka jatkaa risteilyä kohti Strasbourgia. Tervetuloa loungeen nauttimaan coctailit Ari Vatasen ja Sébastien Loebin seuraan ja kuulemaan tarinoita heidän rallikokemuksistaan. Juhlailta laivalla. Laiva risteilee yön.

Sunnuntai 29.10. Strasbourg – Frankfurt – Helsinki

Laivastanousun jälkeen kaupunkikierroksella näemme Euroopan parlamentin rakennuksen ja kuljemme ”Petit France” -kaupunginosan kujilla. Lounas paikallisessa ravintolassa ja vapaa-aikaa.

Kuljetus Frankfurtin kentälle (2.30 h) ja lento Helsinkiin.

 

Ari Vatanen – mukana koko risteilyn ajan

Legendaarinen suomalaiskuljettaja, jolla on lukemattomia voittoja Peugeot, Ford ja Citroën -talleista. Vatanen aloitti ralliuransa 1970 ja voitti rallin maailmanmestaruuden 29-vuotiaana Ford Escort RS1800:lla vuonna 1981. Peugeot 205 Turbo 16 aloitti kilparadoilla keväällä 1984 ja Vatanen voitti autolla Suomen Neste Rallin, Sanremon Rallin ja Wales Rally GB:n. Voittamalla kolme viidestä kisasta Vatanen ja 205 Turbo 16 nousivat ennakkosuosikeiksi 1985 -kaudelle. Ari pysyi kärjessä kauden ensimmäisissä kisoissa Monte Carlossa ja Ruotsissa, mutta joutui jättämään väliin Portugalin rallin, Safarirallin, Tour de Corsen sekä Akropolis rallin jouduttuaan vakavaan onnettomuuteen Argentiinassa. Vammojensa vuoksi hän ei osallistunut vuoden 1986 kauteen. Toipumisensa jälkeen Vatanen on voittanut Pariisi-Dakar-rallin kolme kertaa, vuosina 1987, 1989 ja 1990. Pikes Peak -kisan hän voitti vuonna 1988 ja aavikkorallien maailmanmestaruuden vuonna 1997. Vatanen osallistui Pariisi-Dakar -ralleihin vuosina 2003 ja 2007.

 

Sébastien Loeb – mukana risteilyllä 28.10.2017

Virheetön keskittymiskyky, täydellinen ajotekniikka ja poikkeuksellinen itsekuri – Sébastien Loebilla on kaikki nämä ominaisuudet ja siksi hän on saanutkin lempinimen ”The Boss” – Pomo. Loeb aloitti vuonna1995.

Vuodesta 2004 vuoteen 2012 asti hän voitti World Rally Championshipin ja näillä yhdeksällä peräkkäisellä voitollaan hän kirjoitti nimensä vahvasti autourheilun historiaan. Vuonna 2013 hän voitti Pikes Peak -kisan ja myös rikkoi kilpailun ennätyksen. Vuodesta 2014 hän on jatkanut huikeaa kilpailu-uraansa World Touring Car Championship -sarjassa Citroën Racingin kanssa.

 

Romain Dumas – mukana risteilyllä 26.10.2017

Romain Dumas aloitti uransa Karting-sarjoista vuonna 1992. Vuonna 1996 hän debytoi Ranskan Formula Renault -sarjassa ja paria vuotta myöhemmin Formula 3 -sarjassa. Vuosina 2001-2002 Dumas kilpaili Euro Formula 3000 -sarjassa ja vuodesta 2001 Le Mansin 24 tunnin ajossa. Vuonna 2007 Dumas voitti 24 tunnin Nürburgringin, tuli kolmanneksi Le Mansin 24 tunnin kilpailussa ja voitti Amerikan Le Mans sarjan. Vuonna 2010 hän voitti 24 tunnin Le Mansin. Samoin jälleen vuonna 2016 ja heti perään seuraavalla viikolla hän voitti legendaarisen Pikes Peak -kisan sen historian toiseksi parhaalla suorituksella tullen näin kaksinkertaiseksi voittajaksi. Kauden lopussa hän sai World Endurance Championship -palkinnon. Romain osallistuu myös ralleihin ja on noussut palkintopallille kahdesti Lyon-Charbonnières -rallissa vuosina 2011 ja 2012.

 

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X