14.4.2018 Jokiristeily 1 vko alk. 2 095 € Reinin risteily Hollannista Sveitsiin, m/s Swiss Tiara OMA LAIVA – Vain 4 paikkaa vapaana!

Print the page

Amsterdam – Nijmegen – Düsseldorf – Köln – Koblenz – Rüdesheim – Mannheim & Heidelberg – Strasbourg – Basel & Zürich

Kiehtovia suurkaupunkeja ja pikkupaikkojen charmia, vehreitä kukkuloita viiniviljelmineen ja linnoineen – vietä hieno viikko keväisellä Reinillä. Hollannissa huumaa Keukenhofin yltäkylläinen kukkapuutarha tuoksuineen ja uskomattomine väreineen. Vesireittien ja siltojen Amsterdamia katselet kanavaveneen kyydistä. Saksan vilkkaissa keskuksissa on mukaansatempaavaa energiaa. Nuorekas Düsseldorf on muotia, kulttuuria ja huvittelua – pyörähdä ostoskaduilla tai suuntaa terassien reunustamalle jokipromenadille. Kölnissäkin voit shoppailla, tai maistella olutta ja ihastella katedraalin komeutta. Koblenz houkuttelee vanhaankaupunkiin, suloinen Rüdesheim hyväntuulisiin viinitupiin. Mannheimin vetonaula on valtava barokkipalatsi ja jugendtyylinen arkkitehtuuri, kauniissa Heidelbergissa romanttinen rauniolinna. Sitten piipahdat Ranskaan. Strasbourgissa kuljeskelet kapeiden kanavien halkomassa, ristikkorakennusten koristamassa kaupunginosassa. Laivamatka päättyy Sveitsin puolelle Baseliin, mutta vielä on jäljellä Zürich ostoshoukutuksineen ja herkkuja tarjoavine katukahviloineen.

Lue tästä kevään 2017 Reinin risteilyn matkapäiväkirjaa ja tutustu matkaan tarkemmin.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Samoile valtavan Keukenhofin kukkapuiston poluilla. Nauti tuhansien tulppaanien, narsissien, hyasinttien ja monien muiden kevätkukkien väriloistosta ja ylenpalttisesta runsaudesta sekä puiston vaihtelevista puutarhamiljöistä.
 • Hengähdä kauniiden kaupunkien välissä – rentoudu laivalla katsellen ohilipuvia, Reininlaakson idyllisimpiä maisemia viinitarhoineen, kalliojyrkänteineen ja vanhoine linnoineen.
 • Käyskentele Heidelbergin majesteettisessa kukkulalinnassa ja ihastuttavassa vanhassakaupungissa, barokkirakennusten lomassa.

 Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Kristina Cruises koko laiva_logoOMA LAIVA!
Vain Kristina®-
risteilyvieraiden käytössä

Saura Paananen

Ralf Löfström

Ulla Halsas

Hinnat ja lentoaikataulut

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh
1. kansi                             1 995 2 095
2. kansi     
2 295 2 595
3. kansi     2 445 2 745
Tilavampi hytti
2. kansi  
2 495
3. kansi perä (koneen ääntä) 2 495
3. kansi keula 
2 695

Tutustu m/s Swiss Tiaraan >>

Hintaan sisältyy:

 • Risteily m/s Swiss Tiara -aluksella valitussa hyttiluokassa
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Amsterdam, Zürich – Helsinki
 • Ohjelma ja täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat ja illalliset) sisältäen myös ruokajuomat
 • Lounas Zürichissä
 • Matkaohjelman mukaiset retket, jotka tulkataan suomeksi
 • Kuljetukset lentokenttä – laiva – lentokenttä
 • Lentokenttäverot ja satamamaksut
 • Kristina® –matkanjohtajien palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Risteilyn hintaan sisältyvät retket:

 • Keukenhofin puisto
 • Amsterdamin kaupunkikierros ja kanavaristeily
 • Düsseldorfin kaupunkikiertoajelu
 • Kölnin kaupunkikierros
 • Rüdesheim: Minijuna & Mekaanisen Musiikin Museo
 • Heidelbergin vanhakaupunki
 • Strasbourgin kaupunkikierros
 • Zürichin kaupunkikierros

Lentoaikataulut

Menolento 14.4. AY1301
Helsinki 08.10 – Amsterdam 09.40

Paluulento 21.4. AY1514
Zürich 19.10 – Helsinki 22.50

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Huomioitavaa ja hyvä tietää:

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Mikäli tarvitset uuden passin, hankithan sen ajoissa.
 • Retkillä ja lentokentillä kävellään paljon, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
 • Palvelurahaa toivotaan maksettavan kansainvälisen tavan mukaisesti n. 6-8 €/asiakas/päivä
 • Vedenkorkeus joessa, mahdolliset sulutukset, tuuli ja sää vaikuttavat laivan liikennöintiin ja tästä johtuen muutokset risteilyn aikataulussa ja reitissä ovat mahdollisia.
 • Erityisruokavalion huomioiminen laivalla on epävarmaa. Mikäli joudut noudattamaan erityisruokavaliota, ilmoitathan siitä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Näin ollen kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Kristina Cruisesin erityisehdot
 • Yleiset valmismatkaehdot

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

Matka-/retkiohjelma

Lauantai 14.4. Helsinki – Amsterdam

Lento Amsterdamiin. Suuntaamme maailmankuuluun Keukenhofin puistoon. Vuosittain kaksi kuukautta avoinna olevassa kasvitieteellisessä puutarhassa on mahtava määrä kukkia, kauniisti tehtyjä järvialueita, pieniä puroja, tuulimyllyjä ja kahviloita. Muodot, värit ja tuhannet kukkaistutukset tarjoavat vaikuttavan elämyksen. Puistossa ei ole opastettua kierrosta, vaan jokainen voi kulkea alueella ja nauttia lounaan omien mieltymystensä mukaan. Siirtyminen m/s Swiss Tiara -laivalle. Tervetulotilaisuus, jossa miehistö esittäytyy.

Sunnuntai 15.4. Amsterdam – Nijmegen

Bussikierros Amsterdamiin – kaupunkiin, jossa on enemmän kanavia kuin Venetsiassa ja enemmän siltoja kuin Pariisissa. Paikallinen alus vie kanavaristeilylle. Retken jälkeen kuljetus Utrechtiin, jonne laiva on siirtynyt. Iltapäivän risteilemme ohilipuvista maisemista nauttien. Nijmegeniin laiva saapuu illalla ja viipyy yön satamassa.

Maanantai 16.4. Düsseldorf

Yöllä laiva lähtee kohti etelää. Vietämme leppoisan aamupäivän jokivarren vaihtuvaa maisemaa seuraten. Iltapäivällä saavutaan Düsseldorfiin, joka on Reinin metropoli, vilkas liikenteen keskus, muodin ja kulttuurin kaupunki. Bussikierroksella näemme tärkeimmät nähtävyydet ja perehdymme kaupungin historiaan. Laiva jatkaa risteilyä ja saapuu Kölniin yöllä.

Tiistai 17.4. Köln

Kaupunkikierros alkaa bussimatkalla vastarannalle. Joentörmältä avautuu kaunis näkymä vanhaan kaupunkiin, jonka silhuetissa erottuu useita torneja. Niistä komeimmat ovat kuuluisan goottilaistyylisen katedraalin. Jatkamme modernimpaan osaan ohi Rooman ajan monumenttien ja retken päätteeksi tutustumme katedraaliin. Iltapäivä vierähtää risteillen Reinillä. Illallisen jälkeen saapuminen Koblenziin.

Keskiviikko 18.4. Koblenz – Romanttinen Reinin laakso – Rüdesheim

Voit kulkea matkanjohtajiemme kanssa keskustaan ja tutustua Koblenziin omatoimisesti. Puoliltapäivin risteily jatkuu läpi Romanttisen Reinin kauneimpien maisemien. Jokilaakson rinteille levittäytyvät viiniviljelmät, vanhat linnat kaunistavat näkymää ja näemme myös 133 metriä korkean Lorelei-kallion. Illalla saavumme Rüdesheimiin. Minijuna vie vierailulle mielenkiintoiseen Mekaanisen Musiikin Museoon. Iltaa voi halutessaan jatkaa vanhankaupungin kuuluisalla Drosselgassella nauttien elävästä musiikista, paikallisista viineistä ja Rüdesheim-kahvista. Laiva jatkaa risteilyä puolen yön jälkeen.

Torstai 19.4. Mannheim & Heidelberg

Aamulla laiva saapuu Mannheimiin, jossa vapaa-aikaa. Iltapäivällä retki ”Romantiikan kaupunkina” tunnettuun Heidelbergiin. Vierailemme vanhassa kaupungissa sekä maalauksellisessa raunioituneessa linnassa. Laiva jatkaa risteilyä kohti Strasbourgia.

Perjantai 20.4. Strasbourg

Strasbourgiin saavutaan aamulla. Kaupunkikierroksella näemme Euroopan parlamentin rakennuksen ja kuljemme ”Petit France” -kaupunginosan kujilla. Vietämme vapaa-aikaa ennen paluuta laivaan. Laiva jatkaa kohti Baselia. Juhlailta.

Lauantai 21.4. Basel – Zürich – Helsinki

Aamiaisen ja laivastanousun jälkeen siirrymme bussilla Zürichiin, jossa teemme kiertoajelun ja nautimme yhteisen lounaan. Vapaa-aikaa ennen lentokenttäkuljetusta ja lentoa voi viettää vaikkapa Bahnhofstraβella, joka houkuttelee runsaalla tarjonnallaan ja viehättävät katukahvilat herkullisilla leivonnaisillaan. Kuljetus lentokentälle ja lento Helsinkiin.

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X