16.10.2017 Jokiristeily kolmella joella – Moselin laakso, Luxemburg & Romanttinen Rein 1 vko, m/s Swiss Crystal OMA LAIVA – loppuunmyyty!

Print the page

Düsseldorf & Koblenz – Bernkastel-Kues – Grevenmacher & Luxemburg – Remich – Trier – Cochem – Rüdesheim – Speyer & Heidelberg – Mannheim – Frankfurt

Astu Moselin ja Reinin suloisimpiin viinikaupunkeihin. Tutustu hienostuneeseen Luxemburgiin, piipahda suurkaupunkien sykkeessä ja levähdä lumoavissa jokimaisemissa. Mielenkiintoisen risteilyviikon kruunaa viihtyisä jokilaiva, joka on varattu kokonaan Kristina Cruisesin käyttöön. Matkan avaa saksalaisen muodin ja tyylin näyteikkuna Düsseldorf sekä idyllinen Bernkastel-Kues – Moselin jokilaakson ehkäpä viettelevin hurmuri pikkukujineen, ristikkotaloineen ja viinitupineen. Luxemburgin lilliputtivaltion pääkaupunki säväyttää jylhällä sijainnillaan; vanhat korttelit sijaitsevat kallioniemekkeellä rotkon partaalla. Saksan vanhimmassa kaupungissa, Trierissä, voit keskittyä roomalaisten ajoista asti periytyviin nähtävyyksiin tai vaikka ostoksiin. Cochemissa odottelee viikon hienoin linna ja Heidelbergissä romanttisimmat näköalat. Sievä Rüdesheimin pikkukaupunki on nähtävyys itsessään, Mannheimissa huomion varastavat mahtailevat rakennukset. Näyttävimmän kaupunkisiluetin kohtaat silti viimeisestä satamasta, pilvenpiirtäjien komistamasta Frankfurtista.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Harhaile Saksan suloisimpiin lukeutuvien pikkukaupunkien; Bernkastel-Kuesin ja Rüdesheimin vanhoilla kujilla. Maistele viinituvissa seudun viinejä.
 • Vieraile Cochemin ja Heidelbergin komeissa maisemissa. Linnaraunioiden pihamailta avautuvat lumoavat jokimaisemat.
 • Katsele Luxemburgin pääkaupunkia myös maan alta; historiallisen Bockin linnoituksen raunioista ja maanalaisesta käytäväverkostosta. Kolkonkiehtovat, jännittävät sokkelot kuuluvat UNESCOn maailmanperintölistalle yhdessä vanhankaupungin kanssa.

 Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Kristina Cruises koko laiva_logoOMA LAIVA!
Vain Kristina Cruises
–risteilyvieraiden käytössä

Minna Särmö

Ralf Löfström

Sasu Honka

Hinnat ja lentoaikataulut

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh
1. kansi 1 945 2 345
2. kansi 2 145 2 555
1. kansi tilavampi hytti 2 425

1hh = kahden hengen hytti yhden hengen käyttöön

Tutustu m/s Swiss Crystaliin**** >>

Hintaan sisältyy:

 • Risteily m/s Swiss Crystal –aluksella valitussa hyttiluokassa
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Düsseldorf, Frankfurt – Helsinki
 • Ohjelma ja täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat ja illalliset)
 • Ruokajuomat risteilyn aikana (muut juomat lisämaksusta)
 • Lounas Düsseldorfissa
 • Matkaohjelman mukaiset retket, jotka tulkataan suomeksi
 • Kuljetukset lentokenttä – laiva – lentokenttä
 • Lentokenttäverot ja satamamaksut
 • Kristina–matkanjohtajien palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Risteilyn hintaan sisältyvät retket:

 • Ma Düsseldorfin kaupunkikierros
 • Ti Bernkastel-Kuesin kävelykierros aamupäivä
 • Ti Kuohuviiniretki iltapäivä
 • Ke Luxembourg (kokopäiväretki sis. lounaan)
 • To Trierin kaupunkikierros
 • Pe Cochem & Reichsburgin linna
 • La Rüdesheim: Minijuna & Mekaanisen Musiikin Museo
 • Su Heidelbergin kaupunkikierros
 • Ma Frankfurtin kaupunkikierros

Lentoaikataulut sitoumuksetta:

Menolento 16.10.
AY703 Helsinki 7.40 – Düsseldorf 9.05

Paluulento 23.10.
AY826 Frankfurt 19.30 – Helsinki 22.50

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Huomioitavaa ja hyvä tietää:

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Lentokentillä ja retkillä on usein paljon kävelyä. Vanhoissa kaupungeissa kadut voivat olla mukulakivipäällysteisiä ja epätasaisia. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä. Huom. Paluupäivänä Frankfurtin lentokentän liikennejärjestelyt ovat muuttuneet ja bussit parkkeeraavat reilun kävelymatkan päähän terminaalista. Kentällä on paljon kävelyä.
 • Erityisruokavalion huomioiminen laivalla on epävarmaa. Mikäli joudut noudattamaan erityisruokavaliota, ilmoitathan siitä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.
 • Vedenkorkeus joessa, mahdolliset sulutukset, tuuli ja sää vaikuttavat laivan liikennöintiin ja tästä johtuen muutokset risteilyn aikataulussa ja reitissä ovat mahdollisia.
 • Juomarahaa toivotaan maksettavan kansainvälisen tavan mukaisesti n. 6-8 € /
  asiakas/päivä. Risteilyn lopussa hyttiin jaetaan kirjekuori, jota voit käyttää halutessasi huomioida laivan henkilökuntaa.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Näin ollen kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutusyhtiö Eurooppalaisen matkavakuutuksen voit ottaa kätevästi myyntitoimistostamme. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.

Matka-/retkiohjelma

Maanantai 16.10. Helsinki – Düsseldorf – Koblenz

Lento Düsseldorfiin. Bussikierroksella tutustumme kaupunkiin. Näemme kuuluisan bulevardin Königsalleen ja kuljemme vanhan kaupungin kujilla. Yhteisen lounaan jälkeen matkaamme Koblenziin, missä m/s Swiss Crystal odottaa. Risteily Moseljoella alkaa.  Miehistön esittäytyminen tervetulotilaisuudessa.

Tiistai 17.10. Bernkastel-Kues (Saksa)

Aamulla laiva saapuu Bernkastel-Kuesiin. Ristikkorakenteiset talot reunustavat viehättäviä katuja, joiden varsilla on pieniä kauppoja ja putiikkeja, kutsuvia ravintoloita sekä perinteisiä rustiikkisia viinitavernoita ja kahviloita. Kävelykierroksen jälkeen vapaa-aikaa. Lounaan jälkeen vierailemme paikallisen tuottajan viinikellarissa. Perehdymme kuohuviinin valmistuksen salaisuuksiin ja maistelemme eri laatuja. Illallisen jälkeen laiva lähtee Bernkastel-Kuesista kohti Luxemburgia.

Keskiviikko 18.10. Grevenmacher (Luxemburg) & Luxemburg – Remich

Aamulla laiva saapuu Grevenmacheriin. Euroopan suurvaltojen välissä sijaitseva Luxemburgin suurherttuakunta on yksi maailman pienimmistä, mutta vauraimmista valtioista. Retkibussimme vie pääkaupunkiin, joka on täynnä historiaa, taide- ja kulttuuriaarteita, nähtävyyksiä ja vaikuttavia näkymiä.  Kaupunki linnoitusrakenteineen on UNESCOn maailmanperintökohde. Tutustumme kaupunkiin bussi- sekä kävelykierroksella, joiden välissä nautitaan lounas paikallisessa ravintolassa. Paluu laivaan, joka retken aikana on siirtynyt Remichiin. Iltaseitsemän aikaan m/s Swiss Crystal jättää Remichin ja matkamme jatkuu Saksan puolelle jälleen.

Torstai 19.10. Trier (Saksa)

Saksan vanhimman kaupungin Trierin historia juontaa 2000 vuoden taakse. Aamupäivän kaupunkikierroksella nähdään maailmankuulu Porta Nigra kaupunginportti, Aula Palatina katedraali sekä Pyhän Paulin barokkikirkko. Rooman ajasta kertovat kylpylän rauniot. Iltapäivän voit viettää kaupungilla omatoimisesti. Illalla laiva jatkaa risteilyä kohti Cochemia.

Perjantai 20.10. Cochem

Aamupäivä risteillään Moselin laakson maisemissa. Vehreän luonnon, viehättävien kaupunkien ja kauniiden maisemien johdosta laakso on Saksan suosituinta matkailualuetta. Puoliltapäivin laiva saapuu Cochemiin. Kuljemme keskustassa ristikkorakenteisten talojen reunustamilla kaduilla. Maisemaa hallitsee vuoren rinteessä kalliolla kohoava Reichsburgin linna. Vierailemme linnassa, mistä vuorostaan aukeaa vaikuttavat näkymät Moselin laaksoon. Illalla laiva suuntaa kohti Reinjokea.

Lauantai 21.10. Romanttinen Reinin laakso – Rüdesheim

Aamupäivän aikana risteilemme läpi Romanttisen Reinin kauneimpien maisemien. Jokilaakson rinteille levittäytyvät viiniviljelmät, vanhat linnat kaunistavat näkymää ja näemme myös 133 m korkean Lorelei-kallion. Rüdesheimissa vie minijuna vierailulle mielenkiintoiseen Mekaanisen Musiikin Museoon, missä automaattisen pianon, käsin veivattavien posetiivien ja mahtavan orkestrionin sävelmät tuovat mieleen entisajan tunnelman. Halutessaan voi kulkea läpi vanhankaupungin kuuluisan Drosselgassen ja istahtaa hetkeksi nauttimaan paikallista viiniä tai Rüdesheim-kahvia. Illalla matka jatkuu.

Sunnuntai 22.10. Speyer & Heidelberg – Mannheim

Speyeriin saavutaan aikaisin. Retki aamupäivällä ”Romantiikan kaupunkina” tunnettuun Heidelbergiin. Vierailemme vanhassa kaupungissa sekä maalauksellisessa raunioituneessa linnassa. Lounaan aikana laiva siirtyy Mannheimiin. Kaupunkiin ja sen merkittäviin rakennuksiin, kuten Euroopan toiseksi suurimpaan Barokkipalatsiin sekä massiiviseen jesuiittakirkkoon voit tutustua omatoimisesti tai voit kulkea Luisenpark–puistossa ja ruutukaavaan rakennetussa Quadratestadtissa. Laiva jatkaa risteilyä illalla.

Maanantai 23.10. Frankfurt am Main – Helsinki

Aamuyöllä laiva saapuu Mainjoelle ja risteilee aamuksi Frankfurtiin, missä nousemme laivasta. Kaupunkikierroksella näemme miljoonakaupungin komeat pilvenpiirtäjät sekä viehättävän vanhankaupungin. Loppupäivän voit omatoimisesti nauttia ravintoloiden herkuista, kulttuurista, tavaratalojen vilinästä tai putiikkien tarjonnasta. Kuljetus lentokentälle ja lento Helsinkiin.

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X