Jokiristeily lähtö 14.10.2016 Uutta! Kolme upeaa jokea – Rein, Mosel & Main 7 pv, m/s Douce France alk. 1 795 € – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Strasbourg – Frankfurt – Cochem – Koblenz – Rüdesheim – Mannheim – Strasbourg

riv52_alku_pieni

Anna jokilaaksojen, pikkukaupunkien ja viinien vietellä! Näe Reininmaa sadonkorjuuaikaan, jolloin seutu on tavallistakin hurmaavampaa. Risteilyviikkosi alkaa Ranskan Strasbourgista – ihaile siltojen kaunistamia vanhoja kortteleita pienveneestä, joka mutkittelee iltapimeällä pitkin kanaaleja. Frankfurtin näyttävästä siluetista vastaavat pilvenpiirtäjät, mutta siellä on myös historiallista nähtävää. Tästä alkaa todellinen matkasi maisemiin. Lumoavan Moseljoen laidoilla kohoavat rinteet viiniviljelmineen ja sievine kylineen. Tutustut ihastuttavaan Cochemiin ja kukkulalla olevaan mahtavaan linnaan. Koblenzin menneisyys näkyy komeina kirkkoina sekä entisinä aateliskartanoina ja porvaristaloina. Sitten huomion vievät jyrkät liuskevuoret, joiden välissä Rein kiemurtelee. Suloisessa Rüdesheimissa voit tunnelmoida elävällä musiikilla ja viihtyisillä viinituvilla. Viikon lopulla ennätät vielä barokkirakennusten komistamaan Heidelbergiin ja sen hienolle rauniolinnalle. Vai syvennytkö mieluummin kaupungin mainioon ostoskatuun ja putiikkeihin?

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Risteilyn parhaat elämykset:

 • Livu pienveneellä Strasbourgin vanhaakaupunkia halkovissa kanaaleissa. Katsele ristikkotaloja, katettuja siltoja ja kaupungin maamerkkejä tunnelmallisessa iltavalossa.
 • Vaeltele 1000-luvulta juontuvan Cochemin satulinnan, Reichsburgin, koreissa saleissa. Ihaile ikkunoista ja parvekkeilta avautuvia näkymiä ympärillä kumpuilevaan Moselin laaksoon ja viinitarhoihin sekä Cochemin kauniiseen pikkukaupunkiin.
 • Siemaile viiniä Rüdesheimin viinituvissa. Nauti hilpeästä tunnelmasta ja elävästä musiikista.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana suomalainen Kristina Cruises-matkanjohtaja

KC-matkanjohtaja

Ira Multaharju

Ira Multaharju

Matka-/retkiohjelma

Perjantai 14.10. Helsinki – Strasbourg

Kartta_riv53

Lento Frankfurtiin ja kuljetus Strasbourgiin laivalle (n. 2h). Laivaannousu. Miehistön esittäytyminen tervetulotilaisuudessa. Illallisen jälkeen paikallinen alus vie risteilylle öisen Strasbourgin kanaville. Palattuamme m/s Douce Francelle risteily alkaa.

Lauantai 15.10. Strasbourg – Frankfurt (Mainjoki)

Aikaisin aamulla risteillään läpi Iffezheimin ja Gambsheimin suurien sulkujen. Ohitamme Wormsin, Gernsheimin ja Nierstei

nin kaupungit ennen saapumistamme Mainjoelle ja Frankfurtiin. Kaupunkikierros tutustuttaa sekä historiallisiin että moderneihin nähtävyyksiin. Illalla laivalla viihdeohjelmaa. Risteily jatkuu keskiyön aikaan.

Sunnuntai 16.10. Frankfurt – Cochem (Moseljoki)

Risteily jatkuu Reinin suurimmalla sivujoella Moselilla, jonka kiemurtelevan uoman vehreillä rinteillä voit nähdä linnoja, viinitarhoja ja viehättäviä kyliä. Saapuminen Cochemiin, jota kutsutaan myös ”Moselin helmeksi”. Vierailemme mäen laelle rakennetussa, komeassa Cochemin linnassa. Laiva yön satamassa.

Maanantai 17.10. Cochem – Koblenz (Mosel- ja Reinjoki)

Seuraamme ohilipuvia maisemia, kunnes saavumme Mosel- ja Reinjokien yhtymäkohdassa sijaitsevaan Koblenziin, joka on yksi Saksan kauneimmista ja vanhimmista kaupungeista. Matkanjohtajan seurassa voit kulkea tutustumaan huolella restauroidun kaupungin sydämeen. Laiva yön laiturissa.

Tiistai 18.10. Koblenz – Rüdesheim (Reinjoki)

Jätämme Koblenzin taaksemme risteilemällä ”Deutsches Eck” niemenkärjen ohitse, suunnaten kohti Romanttisen Reinin kauneimpia maisemia. Jokilaakson rinteille levittäytyvät viiniviljelmät, vanhat linnat kaunistavat näkymää ja näemme myös 133 metriä korkea Lorelei-kallion. Rüdesheimissa minijuna vie läpi viiniviljelmien maistelemaan paikallista viiniä ja tutustumaan mielenkiintoiseen Teknisen Musiikin Museoon. Iltaa voi halutessaan jatkaa vanhankaupungin kuuluisalla Drosselgassella nauttien elävästä musiikista, paikallisista viineistä ja Rüdesheim-kahvista.

Keskiviikko 19.10. Rüdesheim – Mannheim & Heidelberg

Mannheimista lähdemme retkelle ”Romantiikan kaupunkina” tunnettuun Heidelbergiin. Vierailemme maalauksellisen linnan raunioilla sekä vanhassa kaupungissa. Laivalla juhlaillallinen ja tanssimusiikkia. Risteily jatkuu kohti Strasbourgia.

Torstai 20.10. Strasbourg

Aamulla laiva saapuu Strasbourgiin. Laivasta nousu, kuljetus Frankfurtiin ja lento Helsinkiin.

Hinnat ja lentoaikataulut

Risteilyhinnat € / hlö

                                           2hh               1hh
1. kansi                              1 795             2 045
2. kansi                             
1 890             2 140

1hh = kahden hengen hytti yhden hengen käyttöön

Tutustu m/s Douce Franceen >>

Douce_France_kooste_pieni

Hintaan sisältyy:

 • Risteily m/s Douce France -aluksella valitussa hyttiluokassa
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Frankfurt – Helsinki
 • Ohjelma ja täysihoito (aamiaiset, lounaat, illalliset ruokajuomineen)
 • Kapteenin gaalaillallinen
 • Juomat baarista (ei samppanja eikä viinilistan juomat)
 • Ohjelma laivalla
 • Matkaohjelman mukaiset retket, jotka tulkataan suomeksi
 • Kuljetukset lentokenttä – laiva – lentokenttä
 • Lentokenttäverot ja satamamaksut
 • Kristina Cruises -matkanjohtajan palvelut

 

Risteilyn hintaan sisältyvät retket:

 • Strasbourg: Risteily Strasbourgin öisille kanaville
 • Frankfurt: kaupunkikierros
 • Cochem: vierailu Cochemin linnassa
 • Rüdesheim: viininmaistelua ja teknisen musiikin museo
 • Heidelberg: kävelykierros ja Heidelbergin linnan rauiniot

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Lentoaikataulut sitoumuksetta:

Menolento 14.10. LH849
Helsinki 14.00 – Frankfurt 15.35

Paluulento 20.10. LH850
Frankfurt 13.35 – Helsinki 17.00

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Huomioitavaa ja hyvä tietää:

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Lentokentillä ja retkillä on paljon kävelyä. Vanhoissa kaupungeissa kadut voivat olla mukulakivipäällysteisiä ja epätasaisia.
 • Vedenkorkeus joessa, mahdolliset sulutukset, tuuli ja sää vaikuttavat laivan liikennöintiin ja tästä johtuen muutokset risteilyn aikataulussa ja reitissä ovat mahdollisia.
 • Erityisruokavalion huomioiminen laivalla on epävarmaa. Mikäli joudut noudattamaan erityisruokavaliota, ilmoitathan siitä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Näin ollen kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutusyhtiö Eurooppalaisen matkavakuutuksen voit ottaa kätevästi myyntitoimistostamme. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

 

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X