Jokiristeily lähtö 21.8.2016 Hollanti ja romanttinen Reinin laakso, m/s Gérard Schmitter 7 pv alk. 1 895 € – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Amsterdam – Nijmegen – Köln – Rüdesheim – Heidelberg – Mannheim – Strasbourg

Pittoreskeja kaupunkeja, leppoista tunnelmaa ja vehreän Reinjoen idyllisia mutkia – niistä ja paljosta muusta syntyy elokuinen viikko, joka kruunaa kesäsi! Hilpeän Amsterdamin välittömyys tarttuu. Maineikas taidekaupunki valloittaa myös kauniilla rakennuksillaan ja öisellä kanavaristeilyllään. Hollannissa näet myös viehättävän museokylän perinnetalot ja tuulimyllyt sekä modernin taidemuseon veistospuistoineen. Saksan ilopilleri Köln on tunnettu mahtailevasta katedraalistaan, mutta siellä voit nauttia myös paikallisesta kansallisjuomasta, Kölsch-oluesta ja panimoravintoloiden lämpimästä ilmapiiristä. Sitten ympärilläsi levittyvät jokilaakson hienoimmat miljööt – viinitarhojen ja metsien peittämät rinteet sekä satujen linnat. Rüdesheimissa voit antautua viinitupien vieteltäväksi. Heidelbergin haaveellisilla kujilla ja kukkulalinnan raunioilla tiedät päätyneesi saksalaisen romantiikan kehtoon. Risteily päättyy Ranskan puolelle, kansainväliseen Strasbourgiin, jonka ytimessä sykkii keskiaikaisen pikkukaupungin sydän.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana suomalainen Kristina Cruises-matkanjohtaja

KC-matkanjohtajana

Ralf Löfström

Ralf Löfström

Matka-/retkiohjelma

kartta_riv48 jokiristeily

Sunnuntai 21.8. Helsinki – Amsterdam

Lento Amsterdamiin, kuljetus laivalle ja laivaannousu. Tervetulotilaisuudessa miehistön esittäytyminen. Illallisen jälkeen teemme paikallisella jokilaivalla risteilyn tunnelmallisilla kanavilla ”Pohjolan Venetsian” sydämeen.

Maanantai 22.8. Amsterdam

Amsterdam ilahduttaa kävijää rikkaalla ja kiehtovalla menneisyydellään ja tarjoaa ihailtavaksi perinteisten hollantilaisten nähtävyyksien ja Punaisen Korttelin hämmästyttävän vastakohtaisuuden. Kaupunkikierroksella tutustumme lisäksi timanttikauppaan, jonka merkittävä keskus Amsterdam on ollut jo 1500-luvun lopusta alkaen. Iltapäivällä lähdemme Vollendamiin. Tutustumme Gouda-juuston valmistukseen ja pääsemme maistelemaan eri ikäisiä juustoja. Zaanse Schansin ulkoilmamuseossa on 120 perinteistä hollantilaista taloa, tuulimyllyä ja varastorakennusta 1600-1700-luvuilta. Rakennusten lisäksi alueella voi tutustua perinteisten puukenkien valmistukseen. Illallisen jälkeen voi halutessaan lähteä tutustumaan öiseen suurkaupunkiin. Yön aikana laiva risteilee Nijmegeniin.

Tiistai 23.8. Nijmegen

Nijmegenissä poistumme laivasta ja lähdemme yhteen Hollannin suurimmista kansallispuistoista Hoge Veluween. Täällä sijaitsee Kröller Müller Museo, missä on esillä useiden suurien modernien kuvanveistäjien sekä taidemaalareiden teoksia. Picasson ja muiden modernistien maalausten lisäksi museossa on huomattava Van Goghin kokoelma. Paluu laivaan ja risteily jatkuu Weselin ja Duisburgin kaupunkien ohi Krefeldiin.

Keskiviikko 24.8. Krefeld – Köln – Koenigswinter

M/s Gérard Schmitter jatkaa risteilyä Kölniin. Ohitamme joitakin kaupunkeja, tunnetuin näistä on Düsseldorf. Kölnissä viivymme parin tunnin ajan. Vanhaankaupunkiin voi kulkea matkanjohtajan seurassa ja sen jälkeen omatoimisesti tutustua vaikkapa kuuluisaan katedraaliin. Laiva suuntaa seuraavaksi Koenigswinteriin.

Torstai 25.8. Koenigswinter – Rüdesheim

Matka jatkuu. Risteilemme ohi Koblenzin, läpi Romanttisen Reinin kauneimpien maisemien. Jokilaakson rinteille levittäytyvät laajat viiniviljelmät, vanhat linnat kaunistavat näkymää ja näemme myös 133 metriä korkean Lorelei-kallion. Rüdesheimissa minijuna kuljettaa kaupunkiin läpi viiniviljelmien. Käymme viinikellarissa maistelemassa paikallisia viinejä ja vierailemme mielenkiintoisessa Teknisen Musiikin Museossa. Iltaa voi halutessaan jatkaa vanhankaupungin sydämessä Drosselgassella elävästä musiikista, paikallisista viineistä ja Rüdesheim-kahvista nauttien.

Perjantai 26.8. Mannheim & Heidelberg  

Aamupäivä Reinin jokivarren ohilipuvia maisemia katsellen. Wiesbaden, Nierstein ja Worms jäävät taaksemme ja saavumme Mannheimiin. Iltapäivällä tutustumme Heidelbergiin, jota pidetään yhtenä Saksan kauneimmista ja romanttisimmista kaupungeista. Käymme ensin raunioituneella Heidelbergin linnalla, jonka historia on yhtä vanha kuin itse kaupungin. Linnalta aukeaa upea näkymä alas kaupunkiin, Neckarjoelle ja laaksoon. Seuraavaksi suuntaamme Neckarmünstplatsille, mistä kierroksemme vanhaan kaupunkiin alkaa. Hieman vapaa-aikaa ennen paluuta laivalle. Juhlailta. Risteily jatkuu kohti Strasbourgia.

Lauantai 27.8. Strasbourg – Helsinki

Aamiaisen jälkeen laivastanousu. Kaupunkikierroksella näemme Euroopan parlamentin rakennuksen ja kuljemme ”Petit France” -kaupunginosan kujilla. Lounas paikallisessa ravintolassa. Kuljetus Frankfurtiin ja lento Helsinkiin.

Hinnat ja lentoaikataulut

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh
1. kansi 1 895 2 115
2. kansi 2 035 2 255
3. kansi 2 100 2 320

1hh = kahden hengen hytti yhden hengen käyttöön

Tutustu m/s Gérard Schmitteriin >>

kooste_gerard schmitter

Hintaan sisältyy:

 • Risteily m/s Gérard Schmitter –aluksella valitussa hyttiluokassa
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Amsterdam / Frankfurt – Helsinki
 • Ohjelma ja täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat ja illalliset ruokajuomineen)
 • Juomat baarista (ei samppanja eikä viinilistan juomat)
 • Lähtöpäivän lounas Strasbourgissa
 • Matkaohjelman mukaiset retket, jotka tulkataan suomeksi
 • Kuljetukset lentokenttä – laiva – lentokenttä
 • Lentokenttäverot ja satamamaksut
 • Kristina Cruises –matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Lentoaikataulut sitoumuksetta:

Menolento 21.8. AY845
Helsinki 16.15 – Amsterdam 17.45

Paluulento 27.8. AY826
Frankfurt 19.30 – Helsinki 22.50

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Huomioitavaa ja hyvä tietää:

 • Varmistathan passin tai henkilökortin voimassaolon ja kunnon. Mikäli tarvitset uuden matkustusasiakirjan, hanki se ajoissa.
 • Retkillä voi olla paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
 • Vedenkorkeus joessa, mahdolliset sulutukset, tuuli ja sää vaikuttavat laivan liikennöintiin ja tästä johtuen muutokset risteilyn aikataulussa ja reitissä ovat mahdollisia.
 • Erityisruokavalion huomioiminen laivalla on epävarmaa. Mikäli joudut noudattamaan erityisruokavaliota, ilmoitathan siitä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Näin ollen kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutusyhtiö Eurooppalaisen matkavakuutuksen voit ottaa kätevästi myyntitoimistostamme. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

 

 

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X