Lähtö 10.10.2015 Rhonejoen risteily 1 vko, m/s Swiss Gloria – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Lyon – Mâcon – Le Pouzin – Viviers – Arles – Avignon – Tournon – Vienne – Lyon 

rhone-notext

Suosittuun syysloma-aikaan!

Ranskan gourmet-kaupunki, kukkuloiden ja jokien pirstoma Lyon on oiva alku viettelevien maisemien, hyvän ruoan ja juoman siivittämälle risteilylle. Lyonista livumme hiljakseen pitkin Rhônejokea aina Välimeren suulle asti, ja takaisin. Ensimmäisiä risteilypäiviä sävyttävät Clunyn luostarirauniot sekä huikeat rotkonäkymät; Rhônen sivuhaaralla, Ardèchejoella, pääsemme myös upeaan kanjoniin. Muurien ympäröimässä Avignonissa näemme kaupunkia muinoin asuttaneiden paavien mahtailevan asuinsijan, Euroopan suurimman goottilaispalatsin. Camarguen suojeltu suistoalue on luonnonkaunista, kesyttämätöntä Provencea – villihevosten ja monien lintujen, kuten ylväiden flamingojen kotiseutua. Matkalla teemme retken myös Vincent van Goghin maalauksista tuttuun Arlesiin.  Risteilyn päätteeksi ennätetään ihailla vielä tunnelmallista Lyonia siltoineen, suihkulähteineen ja koristeellisine rakennuksineen.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Kristina Cruises koko laiva_logoTällä risteilyllä
koko laiva vain Kristina Cruises
–risteilyvieraiden käytössä!

KC-matkanjohtajina:

Saura Paananen

Saura Paananen

Minna Särmö

Minna Särmö

Ralf Löfström

Ralf Löfström

 

SRisteilyllä mukana luennoitsijana ja esiintyjävieraana, vuorovaikutuskouluttaja SARI HAVAS

 

 

Matka-/retkiohjelma

Lauantai 10.10. HELSINKI – LYON

Lento Lyoniin ja kuljetus laivalle. Laivaannousu ja majoittuminen hytteihin. Illalla miehistön esittäytyminen tervetulotilaisuudessa ja illallinen.

Sunnuntai  11.10. LYON – MÂCON

Aamiainen laivalla. Lyonin kaupunkikierros alkaa bussimatkalla Fourvièren kirkolle, joka sijaitsee ylväästi samannimisellä kukkulalla, mistä avautuu vaikuttava näkymä kaupunkiin ja sen ympäristöön. Kuljemme vanhan kaupungin hurmaavilla kujilla sekä tutustumme Saône- ja Rhônejokien välissä sijaitsevaan eloisaan Presqu’île´n alueeseen. Retken päätteeksi käydään Paul Bocusen nimeä kantavassa kauppahallissa, jossa voit ihmetellä, ihastella ja maistella paikallisia herkkuja. Risteily alkaa. Illalla laiva saapuu Mâconiin.

Maanantai 12.10. MÂCON

Retki Clunyn luostariin, joka perustettiin vuonna 910 ja oli tärkeä länsimaisen kristinuskon keskus keskiajalta aina 1500-luvulle asti. Luostarin kirkko oli suurin uskonnollinen rakennus Euroopassa viidensadan vuoden ajan, Rooman Pietarin kirkon rakentamiseen asti. Luostari suljettiin vuonna 1790, jonka jälkeen luostaria tuhottiin ja nykypäivänä jäljellä on enää rauniot tarinoineen. Iltapäivällä risteily jatkuu.

Tiistai 13.10. LE POUZIN & ARDECHEN ROTKOT & GRIGNAN – VIVIERS

Vuosituhansien ajan on turkoosin-vihreä Ardèchejoki kuluttanut 125 km pituista uomaansa läpi pehmeän kalkkikivikallion ja näin muovannut vaikuttavan kaunista maisemaa.  Ennen saapumista luonnon muovaamalle joen ylittävälle Pont d´Arc –sillalle, pysähdymme Vallon-Pont-d´Arcin kylässä, mistä 30 km pituinen rotkoalue alkaa. Retken jatkuessa pysähdymme muutamilla näköalapaikoilla kuvaamaan komeita näkymiä ennen saapumistamme Grotto de la Madeleinelle.  Iltapäivän voit nauttia laivamatkasta kohti Viviers´iä tai vaihtoehtoisesti lähteä lisämaksulliselle retkelle.

Grignan 49 €
Grignan on kukkulan laella sijaitsevan, komean renessanssilinnan ympärille kasvanut kylä, jolla on pitkä historia, sillä se on tunnettu jo 1000-luvulla. Hienosti restauroitu linna esittelee vierailijalleen useiden aikakausien elämää. Risteily jatkuu retken jälkeen välittömästi Viviersistä kohti Arlesia.

Keskiviikko 14.10. ARLES & CAMARGUE – AVIGNON

Aamuyöllä saavutaan Arlesiin, jossa Vincent van Gogh maalasi lähes 200 teosta vain 15 kuukauden aikana. Kaupungissa on useita roomalaisajan rakennusten jäänteitä. Kävelykierroksella näemme amfiteatterin, jonne mahtui yli 20 000 katsojaa.  Iltapäivällä vuorossa on bussiretki Camargueen, joka vuonna 1970 rauhoitettiin kasvi- ja eläintieteelliseksi luonnonsuojelualueeksi. Tästä johtuen aluetta voi pitää romanttisimpana ja ainutlaatuisimpana Provencen alueena. Tämä osa Rhône suistoalueesta tunnetaan riisin viljelystä, suolan uuttamisesta, perinteisestä karjan kasvatuksesta sekä monimuotoisesta eläimistöstään. 400 eri lintulajia, kuuluisimpana vaaleanpunainen flamingo, levittäytyy laajalle yli 85 000 hehtaarin alueelle. Retkellä pysähdytään myös Saintes-Maries-de-la-Merissä, missä Rhônejoki kohtaa Välimeren. Matka jatkuu Etang de Vaccarèsin suolavesilaguunille ennen paluuta laivalle. Illan aikana laiva siirtyy vielä Avignoniin.

Torstai 15.10. AVIGNON

Aamupäivän vietämme Avignoniin tutustuen. Kävelykierroksella näemme kardinaalien kauniita residenssejä, kartanoita, kapeita kujia, sisäpihoja ja puutarhoja. Vierailemme Paavien palatsissa, joka 30 vuotta kestäneen rakennusurakan jälkeen tarjosi tilat paavien tuomioistuimelle 1300-luvulla. Näemme vastaanottosalin, juhlasalin sekä kappelin. Kävelykierros jatkuu Kellotorninaukiolle, jonka jälkeen on vapaata aikaa tutustua alueeseen ja sen moniin kahviloihin. Iltapäivällä risteily jatkuu jälleen.

Perjantai 16.10. TOURNON

Aikaisin aamulla laiva saapuu Tournoniin. Bussi suuntaa Tain l´Hermitageen, missä  tutustumme Valrhônan suklaamyymälään. Opas kertoo tehtaasta, suklaan valmistuksesta ja saamme myös maistaa tätä tunnettua herkkua. Seuraavaksi vierailemme viinikellarissa, kuulemme paikallisen viinin tuotantovaiheista viiniviljelmiltä lasiin asti ja myös maistamme tilan tuotetta. Iltapäivällä laiva jättää Tournonin taakseen.

Lauantai 17.10. LYON – HELSINKI

Ryhmät 1 ja 2: Laivastanousu, kuljetus lentokentälle ja lento Helsinkiin.
Ryhmä 3: Laivastanousu, vapaa-aikaa Lyonissa, kuljetus kentälle ja lento Helsinkiin.

Hinnat ja lentoaikataulut

Risteilyhinnat € / hlö

                                                                  2hh               1hh
1. kansi                               

2. kansi                               

3. kansi                                

2. ja 3. kansi tilavampi hytti    Täynnä          2.595 €          –

Tutustu m/s Swiss Gloriaan >>

Hintaan sisältyy

  • Lennot
  • Risteily m/s Swiss Gloria -laivalla kahden hengen hytissä
  • Ohjelma ja täysihoito (aamiaiset, lounaat, illalliset) laivalla
  • Matkaohjelman mukaiset retket, jotka tulkataan suomeksi
  • Kuljetukset lentokenttä – laiva – lentokenttä
  • Lentokenttäverot ja satamamaksut
  • Kristina Cruises -matkanjohtajien palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Ryhmä 1.
10.10. Menolennot LH853/LH1076

Helsinki 06.40 – 08.20 Frankfurt 12.45 – Lyon 14.00

17.10. Paluulennot LH1075/LH850
Lyon 10.50 – 12.15 Frankfurt 13.55 – Helsinki 17.20

Ryhmä 2.
10.10. Menolennot LH2463/LH2252

Helsinki 12.55 – 14.30 München 17.45 – Lyon 19.05

17.10. Paluulennot LH2249/LH2464
Lyon 13.05 – 14.25 München 15.20 –  Helsinki 18.45

Ryhmä 3.                                               
10.10. Menolennot LH849/LH1078
Helsinki 13.40 – 15.15 Frankfurt 16.50 – Lyon 18.05

17.10. Paluulennot LH1077/LH852
Lyon 14.45 – 16.10 Frankfurt 21.00 – Helsinki 00.25 (18.10.)

Huomioitavaa ja hyvä tietää:

  • Lentokentillä ja retkillä on paljon kävelyä. Vanhoissa kaupungeissa kadut voivat olla mukulakivipäällysteisiä ja epätasaisia.
  • Erityisruokavalion huomioiminen laivalla on epävarmaa. Mikäli joudut noudattamaan erityisruokavaliota, ilmoitathan siitä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.
  • Kristina Cruises ei vastaa matkustajille tai matkatavaroille aiheutuneista vahingoista. Huolehdithan siitä, että myös matkavakuutuksesi on voimassa.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X