Purjelaivaristeily Välimerellä 4.-11.10.2014, lähettänyt Anne & Launo Kallas

Print the page

Unelmasta totta; loma matkustajapurjelaivalla!

Star Clipper purjelaivaristeilyKaksi vuotta sitten Kristiina Katarinan kanssa samassa laiturissa Barbadoksella oli kaksi isoa matkustajapurjelaivaa. Silloin päätimme, että joskus vielä lähtisimme tuollaisella risteilylle vaikka se vaatisi ”puoli vuotta kaurapuuron syöntiä”. Kun vielä näimme viime vuonna Kuubassa   samaisen purjelaivan lähtevän satamasta purjeita nostaen, haaveemme vain vahvistui. Iloiseksi yllätykseksemme Kristina Cruisesin esitteessä viime toukokuussa oli ilmoitus: lokakuussa Välimerelle s/y Star Clipperillä eikä hintakaan vaatinut ”kaurapuuroa”.

Risteilyn kohteilla ei ollut meille siinä vaiheessa merkitystä, laiva olisi voinut vaikka purjehtia väliä Katajanokka Suomenlinna koko viikon. Kohteet tosin paljastuivat mielenkiintoisiksi ja aivan upeiksi. Hyttimme oli mukava, henkilökunta tosi ystävällistä ja laivalla oli ohjelmaa enemmän kuin ehti osallistua. Ruoka oli hyvää ja sitä oli tarjolla runsaasti, kuusi kertaa vuorokaudessa. Ihokarvat nousevat vieläkin pystyyn, kun muistelemme ensimmäistä iltaa, lähdimme Ateenasta illan pimeytyessä, ei ollut vielä aivan täysikuu, shampanjabaari oli pystytetty laivankannelle ja sitten alkoivat purjeet nousta ja laivan kaiuttimista kuulua musiikkia. Sitä tunnelmaa ja näkyä emme varmaan koskaan unohda.

Yksi kohokohdista oli elokuvan, joka kertoi Cape Hornin kiertämisestä purjelaivalla, katseleminen ulkoilmassa isolta kankaalta laivan takakannella. Unohtamatta kokemusta, että saimme kiivetä laivanmastoon. Laivan tunnelmaa kuvasi hyvin, risteilyisännän sanat: ”meillä ei ole kasinoa, Las Vegas showta ym. mutta kuvitelkaa, että omistatte tämän laivan, olkaa kuin kotonanne, liikkukaa vapaasti ja mikäli haluatte, voitte vaikka osallistua purjeiden nostoon”. Matkasta 60 % tehtiin purjeilla eli purjeet eivät olleet vain koristeina ja voimme kertoa, että matkan teko oli tasaista, monta kertaa ”tavallisella” laivalla on keinuttanut enemmän.

Matkoja ei voi laittaa paremmuusjärjestykseen, mutta kyllä tämä on kolmen parhaan joukossa. Meille unelman toteutuminen, jonka haluamme kokea uudelleen. Ihanalle matkanjohtajalle Sauralle ja matkakumppaneille terveisiä ja kiitos Kristina Cruises.

Anne ja Launo Kallas

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X