Lähtö 20.8.2015 Itämeren helmet 5 pv, m/s Princess Anastasia – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Ruotsi – Viro – Venäjä

Elokuun loppuun ja mukavasti viikonlopun yli ajoittuva risteily Itämerellä on mainio kesälomamatka! Risteily alkaa Helsingistä. Ensimmäinen visiittimme on Tukholma ja tällä vierailulla tutustummekin kaupungissa hieman erilaisiin kohteisiin: ABBA-museoon ja Drottningholmin linnaan. Seuraava kaupunki on tuttavallinen Tallinna ja täältä löydämme perinteisten käyntikohteiden sijaan mielenkiintoisen Merimuseon Lentosataman aarteineen ja ihastuttavan Kadriorgin puistoalueen. Risteilymme kruunaa päivä loistokkaassa Pietarissa ja sen upeissa kohteissa Katariinan palatsissa ja taideaarteiden aarreaitassa Eremitaasissa. Maanantaiaamuna saavutaan takaisin Suomeen ja Helsinkiin.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 5 pv

20.8. to         Lähtö Helsingistä, Länsisatamasta klo 16.00
21.8. pe
         Tukholma, Ruotsi klo 08.00 – 18.00
22.8. la         
Tallinna, Viro klo 11.30 – 19.00
23.8. su        
Pietari, Venäjä klo 09.30. – 19.00
24.8. ma       
Helsinki, Länsisatama tulo klo 08.00.

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun.

Matka- / retkiohjelma

Torstai 20.8. HELSINKI

Tervetuloa kesäiselle Itämerelle! Laiva lähtee kohti Tukholmaa klo 16.00. Helsingin saariston jäätyä taakse on tervetulotilaisuuden aika ja sen jälkeen on hyvä hetki tutustua risteilylaivan tarjontaan. Buffet illallinen ja iltaohjelmaa laivalla.

Perjantai 21.8. TUKHOLMA (Ruotsi)

RETKI: Drottningholmin linna ja ABBA-museo. Kokopäiväretki (n. 8 h) sis. lounaan
Laiva-aamiaisen jälkeen lähdemme mielenkiintoiselle retkelle ja vierailemme uudessa ABBA-yhtyeen museossa opastetulla kierroksella. Museovierailun jälkeen astumme pienempään laivaan, jonka kyydissä seilaamme tutustumaan Drottningholmin palatsiin. Laivamatkan aikana nautimme lounaan.  Palaamme bussilla takaisin kaupunkiin ja siellä vanhaan kaupunkiin, jossa opastetun kierroksen jälkeen jää hieman vapaata aikaa ennen paluuta laivalle. Illallinen laivan à la carte ravintolassa. Iltaohjelmaa laivan tapaan.

Lauantai 22.8. TALLINNA (Viro)

Aamiainen laivalla.
RETKI: Merimuseon Lentosatama ja Kadriorgin puisto.
Puolipäiväretki (n. 4,5 h)
Kaikkialla maailmassa harvinaisina pidetyt vesitasohallit ja Tallinnan Lentosataman museokokonaisuus valmistuivat Pietari Suuren merilinnoituksen eli Tallinna-Porkkalan linnoitetun puolustusaseman osaksi vuosina 1916-1917. Museossa sinua odottavat sukellusvene Lembit, jäänmurtaja Suur Tõll, vesitaso Short 184 sekä muut museoesineet luonnollisessa koossaan. Rakennustaiteellisesti ainutlaatuisessa vesitasohallissa esitellään Viron meri- ja sotahistoriaa jännittävällä tavalla nykyaikaista multimediaa käyttäen. Opastettua kierrosta seuraa vapaa-aika, jolloin voi vapaasti tutustua myös nykytekniikkaan mahdollisuuksiin. Museo sijaitsee Kalamajan alueella, joka tunnetaan viime vuosisadan puutaloista ja edustaa edelleen vastakohtien Tallinnaa. Museovierailun jälkeen piipahdamme Kadriorgin puistossa ja vietämme vapaa-aikaa Tallinnan vanhassa kaupungissa ennen paluuta satamaan. Buffet-illallinen ja ohjelmaa laivalla.

Sunnuntai 23.8. PIETARI (Venäjä)

Aamiainen laivalla.
RETKI: Katarinan palatsi ja Eremitaasi.
Kokopäiväretki (n. 7 h) sis. lounaan
Aamulla ajamme hieman Pietarin ulkopuolelle, jossa sijaitseva barokkityylinen Katariinan palatsi on Pietarin loisteliaimpia rakennuksia. Se rakennettiin 1700-luvun alussa Pietari Suuren vaimon kesäasunnoksi, mutta nykyinen, ylellinen ilme on keisarinna Elisabetin ansiota. Astelemme upeissa saleissa, jotka on somistettu taideteoksin, kultauksin, ornamentein ja silkkitapetein. Ihailemme myös mahtipontista Meripihkahuonetta, joka on saanut nimensä seinien meripihkapaneloinneista – nykyiset koristelut ovat kopioita, sillä alkuperäiset hävisivät toisen maailmansodan aikaan. Palatsikierroksen jälkeen jää aikaa myös piipahtaa puutarhassa, jonka jälkeen nautimme lounaan.

Iltapäivällä tutustumme maailman upeimpiin ja laajimpiin taidemuseoihin lukeutuvan Eremitaasin aarteisiin. Katariina II Suuren vuonna 1764 perustaman hovimuseon kokoelmiin kuuluu nykyään liki kolme miljoonaa teosta. Jo museon puitteet ovat huikeat – kokoelma sijaitsee neljässä rakennuksessa, joista vaikuttavin on keisariperheen virka-asuntona toiminut barokkityylinen Talvipalatsi.

Paluu laivalle ja risteilyn päätösillallinen à la carte ravintolassa. Iltaohjelmaa laivan tapaan.

Maanantai 24.8. HELSINKI

Aamiaisen jälkeen on aika nousta maihin Helsingissä.

 

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö

sis. myös matkaohjelman mukaiset retket ja ruokailut!

                                                                   2 hh              1 hh

B-luokka (ikkunaton)                               845 €             980 €
A-luokka (ikkunallinen)                            880 €             1.050 €
Commodore-luokka (ikkunallinen)        930 €             1.190 €

 

Hintaan sisältyy

 • 4 yön risteily m/s Princess Anastasialla valitussa hyttiluokassa
 • Puolihoito laivalla (aamiaiset ja illalliset) sekä lounaat retkien yhteydessä Tukholmassa ja Pietarissa
 • Matkaohjelman mukaiset monipuoliset, suomeksi opastetut retket kaikissa käyntikohteissa
 • Pakollinen viisumimaksu
 • Tervetulotilaisuus ja muu ohjelma laivalla
 • KC-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Huomioitavaa ja hyvä tietää

 • Matkalle tarvitaan passi, joka on voimassa kuusi kuukautta matkan päättymisen jälkeen.
 • Maihinmeno-oikeus Pietarissa ilman henkilökohtaista viisumia edellyttää osallistumista järjestetylle retkelle. Jos Pietarissa haluaa kulkea omatoimisesti, matkustajan tulee itse hankkia henkilökohtainen Venäjän viisumi.
 • Erityisruokavalion huomioiminen laivalla on epävarmaa. Mikäli joudut noudattamaan erityisruokavaliota, ilmoitathan siitä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.
 • Princess Anastasia on suunnattu pääasiassa venäläisille risteilyvieraille. Vaikka laivalla on myös muita kansalaisuuksia, palvelukieli ja kuulutukset ovat pääasiassa venäjäksi. Henkilökunta puhuu myös englantia.
 • Kristina Cruises ei vastaa matkustajille tai matkatavaroille aiheutuneista vahingoista. Huolehdithan siitä, että myös matkavakuutuksesi on voimassa

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

M/S Princess Anastasia

 • M/S Princess Anastasia liikennöi Maltan lipun alla ja sen henkilökunta on pääosin Virosta ja Venäjältä. Palvelukielenä on englanti, muutamissa paikoissa, kuten infossa ja ravintoloissa osittain myös suomi. Alus on entinen Viking Linen m/s Olympia ja m/s Mariellan sisarlaiva.
 • laivan ravintoloissa tarjoillaan niin venäläisiä kuin kansainvälisiäkin ruokia. Yökerhossa esitetään joka ilta upea ja laadukas show.
 • Princess Anastasian kaupoista löytyy tuttuja makeis-, kosmetiikka- ja alkoholituotteita sekä venäläisiä erikoisuuksia.
 • Sauna & Spa-osasto
 • Sähkö 220 V, ilmastointi, hissit
 • Matkustajahyttejä 830.
 • Rakennettu 1986, uudistettu useasti
 • Varustamo: St. Peter Line

Tutustu Prinsess Anastasiaan virtuaalikierroksella TÄSTÄ.

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X