Perjantai 30.12. Mindelo Kap Verde


ANKKURIT YLÖS – MATKA ALKAA KAP VERDELTÄ! 

lippuLento 1277 Helsingistä laskeutui eilen aikataulun mukaisesti lempeätuuliselle Praian lentokentälle. Tuossa tuokiossa meidät oli kiidätetty paikallisilla pikkubusseilla satamaan ja illansuussa irrotimme ankkurit ja suuntasimme kohti Mindeloa. Atlantin ylitysristeily oli virallisesti aloitettu. Ennen varsinaista ylitystä ohjelmassa on ensin kaksi päivää Kap Verden saarilla.

Aiemmin esiteltyjen laivapäiväkirjan kirjoittajien lisäksi voivat myös risteilyvieraat jakaa tunnelmiaan tällä palstalla – ensimmäinen kirjoitus tulee tässä:

”Aamu alkoi aikaisin sateisessa Suomessa. Koko 5-henkinen perhe heräsi kuitenkin nopeasti, kun tiesi mitä odottaa! Taxi kuljetti meidät kentälle ja pitkä lento sujui yllättävän kivuttomasti, vaikka pienin (2 v.) olikin aluksi aika levoton. Laivalle päästiin mukavasti pikkuruisilla busseilla. Poreallas tuli testattua heti ja ihana etelän ilmasto piristi pitkän lennon jälkeen. Buffetin ruoka oli taas ensiluokkaista ja nyt onkin koko perhe aivan poikki. Kello on 20.00 paikallista aikaa (Suomessa 23.00!). Juuri nyt laiva irtoaa satamasta kohti Mindeloa. Tämä hytti kiittää ja kuittaa!”

Terkuin,
Pipsa 

”KULISSEISSA” TAPAHTUU

Risteilyvieraiden katseilta piilossa, ”kulisseissa”, tapahtuu koko ajan. Toinen laivan leipureista aloitti sämpylätaikinan tekemisen aamuyöllä, pyörityskone valmisti sämpylät uunipelleille nousemaan ja uuneista sämpylät päätyivät lämpiminä aamiaispöytään. Aamiaiskokki aloitti yhden talousapulaisen kanssa muiden aamiaistuotteiden valmistamisen paria tuntia ennen aamiaista ja aamiaisravintolan ovet avattiin kello 7.30. Kaikki oli valmista aikataulussa.

karnevaali Mindelo

Aamulla kello 9 laiva saapui yöllisen merimatkan jälkeen toiseen Kap Verdellä sijaitsevaan satamaan, kaupungin nimi on Mindelo. Paikallinen turismiorganisaatio oli järjestänyt laiturille meille tervetulotoivotukseksi karnevaaliesityksen, jossa oli rumpaleita ja tanssiesitys. Mukava sitä oli katsella auringonpaisteessa laivan tultua laituriin. Osa risteilyvieraista lähti heti karnevaaliesityksen jälkeen aamupäiväretkelle Mindelon kaupunkikierrokselle, osa meni omatoimisesti tutustumaan kaupungin nähtävyyksiin tai uimarannalle ja loput ovat ottamassa aurinkoa laivan kansilla. Iltapäivällä on vuorossa toinen retki, Sao Vicenten saarikierros.

Riku

SUUREN LÄHDÖN TUNNELMAA

M/s Kristina Katarinalla on selvästi ilmassa suuren lähdön tunnelmaa. Risteilyvieraat puhuvat kiihkeästi Atlantin ylityksestä. Arvaillaan säätä, keinuntaa, miten laivalla viihdytään, nähdäänkö valaita. Huomista lähtöä Mindelosta Atlantin ylitykseen odotellaan kiihkeästi!

Lento Helsingistä Praiaan sujui yllättävän nopeasti. Myötätuuli auttoi osaltaan ja olimme perillä puoli tuntia etuajassa. Heti lentokentällä Afrikka ja Eurooppa löivät kättä. Pikkubussit saapuivat verkkaisesti hakemaan matkustajia ja kiire unohtui.

Utuinen ja lämmin Kap Verden ilmasto otti matkustajat heti syleilyynsä ja välihousut ja villatakit vaihtuivat nopeasti shortseihin.

Illalla á la carte-ravintolan ruoka sai heti koko yhdeksän hengen ryhmältä ylitsevuotavia kiitoksia. Kehuttiinpa, että Kristina Katarinan ravintola ansaitsisi kaikki Michelin-tähdet. Samalla päätettiin, että tämän risteilyn aikana panostetaan myös liikuntaan, jotta pysytään edes jossain mitoissa!

Kolmen tunnin aikaero sai heti kapteenin tervetulotilaisuuden jälkeen koko ryhmän kiltisti painumaan petiin. Ja uni oli tullut jokaiselle välittömästi!

MINDELO KUIN SATUKIRJASTA

Aamulla suuri joukko laivan matkustajia oli todistamassa Katarinan saapumista Mindeloon. Kaupunki ilmestyi usvapilvestä kuin sadusta. Kaupungin edessä oleva sokeritoppavuori ja viereen kiinnittyneen ruotsalaisen purjelaivan kannella paikallisten esittämät tanssiesitykset tekivät saapumisesta vielä entistä värikkäämmän. 

Mindelo

Mindelo

 

 

 

 

 

Mindelon kaupunki on ehkä viehättävin Kap Verden kaupungeista. Siinä yhdistyy kauniisti sekä Afrikka että Portugali. Talot ovat kauniisti eri värisiä, kauppahalli ehdottomasti näkemisen arvoinen ja kuulaat uimarannat aivan laivalaiturin läheisyydessä.

Laivalla on mukana paljon tuttuja kasvoja. Useimmat ovat uskollisia Kristina-konkareita ja joukosta löytyy sekä Huippuvuorten, Grönlannin että Vienanmeren bongareita. Moni on lähdössä ensi kesänä Huippuvuorille ja jonossa loppuunmyydylle risteilylle on vielä useampi.

LähtötunnelmiaOnpa joukossa sellaisiakin, jotka tänä vuonna ovat viihtyneet Kristina Katarinalla jo kolme- neljä risteilyä.

Odottava tunnelma palkitaan huomenna 31.12., kun irrottaudumme Mindelon satamasta ja löytöretki kohti St. Johnia ja Antiquaa alkaa!

Risteilyterveisin,
Kirsti Tonttila

Matkahaku

Kristina®-matkanjohtaja aina mukana

Takaamme asiakkaillemme suomalaisen, kokeneen matkanjohtajan palvelut. Risteilysi alkaa jo Helsinki-Vantaan lentoasemalta tai kotisatamastasi matkanjohtajamme johdolla. Yhden matkanjohtajan kanssa matkustaa 15–40 lomailijaa.

X