Lähtö 3.2.2016 Iravadijoen risteily Burmassa 12 pv, r/v Kalaw Pandaw LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Burma

Palautetta marraskuun 2015 ensiristeilyltämme Iravadijoelta.
Laiva palveluineen ja henkilökuntineen erinomainen. Kaikki totesimme kysymykseen, millaista siellä oli? – Tähän ei voi vastata muuta kuin Burma on itse koettava.
Matka sijoittuu parhaitten matkojen joukkoon.  – Leena ja Kimmo Vainio –

Talviajan uutuuskohde Burma, on pinta-alaltaan Kaakkois-Aasian suurin maa. Yli 50 miljoonan väestö on keskittynyt kolmen suuren jokilaakson alueelle, erityisesti Iravadijoen suistoon, jossa sijaitsee myös maan suurin kaupunki, yli viiden miljoonan asukkaan Yangon. Täältä aloitammekin löytöretkemme Kaakkois-Aasian tämän hetken kiinnostavimpaan matkailumaahan, joka siirtyi v. 2011 siviilihallintoon lähes viidenkymmenen vuoden sotilasvallan jälkeen. Suurkaupunkipäivien jälkeen lennämme Baganiin, missä vuonna 2014 valmistunut jokiristeilijä R/V Kalaw Pandaw odottaa. Risteilyosuutemme Iravadi-joen varrella vie useisiin pikkukaupunkeihin. Pääsemme keskelle aitoa burmalaista kulttuuria, joka on kiehtova sekoitus Kiinan, Intian ja Thaimaan vuosisataisia vaikutteita heijastuen niin kieleen, ruokaan kuin musiikkiin. Risteilyosuutemme päättyy Mandalayhin miljoonakaupunkiin, jota tämän kultaisen maan henkiseksi keskukseksi kutsutaan. Kotimatkallamme pysähdymme vielä yön yli Thaimaan Bangkokissa.

Risteilyn kohokohtia:
Paganin rikas arkeologia, buddhalaisuuden temppelit, jokivarren monenkirjava elämä

Tutustu Burma-aiheiseen matkailuartikkeliin >>

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut ja hinnat.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana suomalainen Kristina Cruises-matkanjohtaja

KC-matkanjohtaja:

Saura Paananen

Saura Paananen

 

Hinnat ja lentoaikataulut

Risteilyhinnat € / hlö

2hh
Yläkansi 4.795 €
Pääkansi 4.195 €

 

Tutustu r/v Kalaw Pandawiin >>

kalaw pandaw_kooste

Hintaan sisältyy:

 • 7 yön risteily r/v Kalaw Pandaw jokilaivalla kahden hengen hytissä
 • Lento Helsinki – Bangkok – Yangon, Mandalay – Bangkok – Helsinki
  lentokenttäkuljetuksineen
 • Ohjelma ja täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat, illalliset)
 • Matkaohjelman mukaiset retket, ruokailut ja kuljetukset
 • Matkaohjelman mukaiset majoitukset hotelliaamiaisineen
 • Lentokenttäverot ja satamamaksut
 • Burman turistiviisumi
 • KC-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Lentoaikataulut sitoumuksetta:

Menolennot
3.2.2016 AY095 Helsinki 18:30 – 09:15 Bangkok (4.2.)
4.2.2016 PG707 Bangkok 13:40 – 14:35 Yangon

Paluulennot
13.2.2016 PG710 Mandalay 14:15 – 16:40 Bangkok
14.2.2016 AY096 Bangkok 10:55 – 17:05 Helsinki

 

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Huomioitavaa ja hyvä tietää:

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa. Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta matkan jälkeen.
 • Matkavakuutus on pakollinen.
 • Lennot ovat pitkät. Ilmasto perillä on erittäin kuuma ja samalla kostea. Bussit eivät ole aina ilmastoituja. Matkaa ei suositella liikuntarajoitteisille, sillä lentokentillä ja retkillä on paljon kävelyä ja maasto on hyvinkin epätasaista. Laivalta maihin mentäessä käytetään usein paikallisia pikkualuksia. Laivassa ei ole hissiä.
 • Kohdemaiden hygienia on eri tasolla kuin Suomessa. Laivalla ja hotelleissa kuitenkin noudatetaan pitkälti länsimaisen standardin mukaista tasoa. Laivan hytit ja yleiset tilat sekä hotellit ovat ilmastoituja.
 • Erityisruokavalion huomioiminen laivalla on epävarmaa. Tarjottava ruoka on hyvin kasvispitoista, jota täydentävät kala, äyriäiset sekä liha. Riisi, samoin kuin paikalliset hedelmät, kuuluvat olennaisena osana kaikkiin ruokailuihin.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

Matka-/retkiohjelma

Iravadijoen risteily Myanmarissa_karttaTarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) tarjoillaan laivalla.

Keskiviikko 3.2. HELSINKI – BANGKOK

Lento Helsingistä Bangkokiin.

Torstai 4.2. BANGKOK – YANGON

Jatkolento Yangoniin. Majoittuminen hotelliin (Chatrium Hotel Royal Lake Yangon *****) ja tervetuloillallinen hotellissa.

Perjantai 5.2. YANGON

Yangonin kaupunkikierros, jonka aikana nähdään muun muassa Strand Road – Rantatie sekä Pansodan-katu siirtomaa-aikaisine rakennuksineen, Lounas paikallisessa ravintolassa. Kaupunkiin tutustuminen jatkuu Bogyoke-kauppahallissa. Chauk Htut Kyi – makaavan Buddhan äärellä ja tutustuen Burman kuuluisimpaan pagodaan, Shwedagoniin.

Lauantai 6.2. YANGON – BAGAN

Kuljetus kentälle, lento Baganiin ja kuljetus laivalle. Iltapäivällä aloitamme tutustumisen tähän Unescon perintökohteeksi nimettyyn kaupunkiin, missä 40 neliökilometrin alueella sijaitsee tuhansia historiallisia pagodoita.

Sunnuntai 7.2. BAGAN

Tutkimusretki Baganiin ja sen historiaan jatkuu. Vierailemme verstaassa, jossa valmistetaan perinteisiä lakkatöitä.

Maanantai 8.2. PAKOKKU

Vierailemme tuk-tukilla tyypillisen myanmarilaisen pikkukaupungin markkinoilla ja keskustassa.

Tiistai 9.2. YANDABO

Teemme aamukävelyn jokivarren savenvalajien kylään, Yandaboon, missä saamme seurata taiturimaista ruukunvalmistusta. Vierailemme myös Pandaw´n asiakkaitten lahjoitusvaroin ylläpitämässä koulussa. Iltapäivällä risteillään pohjoiseen kohti Mandalay´ta.

Keskiviikko 10.2. AVA JA AMARAPURA

Aikaisin aamulla saavutaan Mandalayhin ja lähdetään Avaan ja Amarapuraan. Iravadi- ja Myitnge-jokien yhtymäkohdassa sijaitseva Myanmarin muinainen pääkaupunki Ava on kiinnostava retkikohde. Kaupungin asemakaava on perinteinen – kaupunkia suojelevien linnoitusmuurien ympärille kaivettu vallihauta on yhdistetty jokiin. Tiilimuurit ovat edelleen nähtävissä, toki osittain ne ovat romahtaneet. Burman hallinnollinen keskus oli Avassa useampaan otteeseen 1300-luvulta alkaen, kunnes 1800-luvulla maanjäristykset raunioittivat kaupungin. Alkuperäisen palatsin ja hallintorakennusten rakenteet olivat puuta ja ne siirrettiin Amarapuraan. Nykyisin Avan alue on viljelysmaata ja tarjoaa mahdollisuuden seurata arkielämää maaseudulla. Yksi hienoimpia nähtävyyksiä on Bagaya Kyaung, kokonaan tiikkipuusta rakennettu 200 vuotta vanha luostari. Iltakävely viehättävän Sagaingin kukkuloilla, missä sijaitsee useita luostareita.

Torstai 11.2. MINGUN

Aamukävely Mingunissa, missä näemme valtaisan keskeneräisen tiilirakenteisen temppelin, jonka kello on maailman suurin. Käymme paikallisessa vanhainkodissa, jonka laivayhtiö Irrawaddy Flotilla Company on perustanut 1930-luvulla. Iltapäivä risteillään Iravadi-joella ohilipuvia maisemia seuraten. Vierailemme Kyauk-myoungin kylässä, jossa valmistetaan suuria saviruukkuja.

Perjantai 12.2. MANDALAY

Vaikka Yangon on nykyaikainen kaupunki, on Mandalay – tai Yadanapura – Kultaisen Maan henkinen keskus. Kun tuntee Mandalayn ja sen ympäristön – tuntee Burman. Kaupunki sijaitsee ylä-Burman sydämessä, missä Kiinan ja Intian jokireitit sekä Shanin ylängöltä ja Thaimaasta tulevien tiet kohtaavat. Vilkas kauppakaupunki sykkii elämää ja kasvaa. Mandalay on torien ja luostareiden kaupunki, jossa turistille on paljon nähtävää. Kaupunkikierroksella vieraillaan palatsissa, kukkuloilla, käsityöläisten myymälöissä ja käydään ostoksilla.

Lauantai 13.2. MANDALAY – BANGKOK

Laivastanousu, kuljetus lentokentälle ja lento Bangkokiin. Kuljetus hotelliin (Best Western Premier Amaranth Suvarnabhumi airport ****) ja majoittuminen. Jäähyväisillallinen.

Sunnuntai 14.2. BANGKOK – HELSINKI

Aamiaisen jälkeen kuljetus kentälle ja lento Helsinkiin.

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X