Lähtö 11.1.2016 Mekongjoen risteily Vietnamista Kambodžaan * 2 vkoa r/v Indochine – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Ho Chi Minh City – My Tho – Cai Be – Sa Dec – Chau Doc – Phnom Penh – Koh Chen – Kampong Tralach – Kampong Chhnang – Tonle Sap – Siem Reap – Angkor

Alku_Mekongjoen risteily_mek12

Tiibetin luoksepääsemättömistä, tuntemattomista maastoista alkava Mekongjoki virtaa Himalajan korkeuksista Kiinan, Myanmarin, Thaimaan, Laosin, Kambodžan ja Vietnamin kautta mereen yli 4500 kilometrin matkan. Mekong on yksi maailman suurimmista joista ja jokivarren asukkaille sen merkitys on todella suuri. Laivaan noustaan Ho Chi Minh Cityssä, jota useimmiten kutsutaan entisellä nimellään Saigoniksi. Kaupunki on monipuolinen matkakohde pilvenpiirtäjineen, buddhalaistemppeleineen ja Ranskan siirtomaa-ajan rakennuksineen. Risteilemme yläjuoksuun Tonle Sap –järvelle. Matkan varrella vierailemme kylissä ja kaupungeissa paikalliseen elämään tutustuen. Päätämme risteilyn Siem Riepiin, jonka läheisyydessä sijaitsee Kambodžan tunnetuin matkakohde Angkor, muinaisten Khmerien valtakunnan pääkaupunki ja sen yli tuhannen temppelin rauniot.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut ja hinnat.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana suomalainen Kristina Cruises-matkanjohtaja

KC-matkanjohtajana:

Tapio Reingoldt

Tapio Reingoldt

Hinnat ja lentoaikataulut

Risteilyhinnat € / hlö

                                                                    2hh

Yläkansi                                                   4.265 € 
Pääkansi                                                  3.995 €       

Tutustu r/v Indochineen >>

Indochine_kooste

Hintaan sisältyy:

 • 8 yön risteily r/v Indochine jokilaivalla kahden hengen hytissä
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Saigon, Siem Reap – Helsinki
  lentokenttäkuljetuksineen
 • Ohjelma ja täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat, illalliset)
 • Matkaohjelman mukaiset retket, ruokailut ja kuljetukset
 • Matkaohjelman mukaiset majoitukset
 • Juomaraha laivalla
 • Lentokenttäverot ja satamamaksut
 • Viisumit
 • KC-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Lentoaikataulut sitoumuksetta:

 

Menolennot:
11.1. 2016 AY841 Helsinki 8.15 – Amsterdam 9.50
11.1.2016 CX270 Amsterdam 12.45 – Hongkong 6.55 (12.1.)
13.1.2016 CX767 Hongkong 8.45 – Saigon 10.25

Paluulennot:
23.1.2016 KA241 Siem Reap 17.25 – Hongkong 21.00
24.1.2016 CX261 Hongkong 00.05 – Pariisi 06.25
24.1. 2016 AY872 Pariisi 10.50 – Helsinki 14.50

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Huomioitavaa ja hyvä tietää:

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa. Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta matkan jälkeen.
 • Matkavakuutus on pakollinen.
 • Lennot ovat pitkät. Ilmasto perillä on erittäin kuuma ja samalla kostea. Bussit eivät ole aina ilmastoituja. Matkaa ei suositella liikuntarajoitteisille, sillä lentokentillä ja retkillä on paljon kävelyä ja maasto on hyvinkin epätasaista. Laivalta maihin mentäessä käytetään usein paikallisia pikkualuksia. Laivassa ei ole hissiä.
 • Kohdemaiden hygienia on eri tasolla kuin Suomessa. Laivalla ja hotelleissa kuitenkin noudatetaan pitkälti länsimaisen standardin mukaista tasoa. Laivan hytit ja yleiset tilat sekä hotellit ovat ilmastoituja.
 • Erityisruokavalion huomioiminen laivalla on epävarmaa. Tarjottava ruoka on hyvin kasvispitoista, jota täydentävät kala, äyriäiset sekä liha. Riisi, samoin kuin paikalliset hedelmät, kuuluvat olennaisena osana kaikkiin ruokailuihin.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

Matka-/retkiohjelma

Kartta_Mekongjoen risteily_mek12Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Matkan hintaan sisältyvät täysihoitoruokailut (aamiaiset, illalliset ja lounaat) tarjoillaan laivalla.

Maanantai 11.1. Helsinki – Hongkong

Lento Hongkongiin.

Tiistai 12.1. Hongkong

Aikainen saapuminen Hongkongin kentälle ja kuljetus Ramada Kowloon hotelliin. Majoittumisen jälkeen voit nauttia aamiaisen ja levähtää huoneessasi tai halutessasi tutustua lähiseutuun. Noin yhden aikaan lähdetään lounaalle paikalliseen ravintolaan. Kaupunkikierros tutustuttaa miljoonakaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin ja käymme Viktoria Peakillä, mistä avautuu mieleenpainuvat maisemat.

Keskiviikko 13.1. Hongkong – Ho Chi Minh City (Saigon, Vietnam)

Aikainen kuljetus kentälle. Mukaan hotellista saadaan aamiaiseväät. Lento Vietnamin suurimpaan kaupunkiin Ho Chi Minh Cityyn. Nautittuamme lounaan Hotelli Majesticissa (tai vastaavassa) tutustumme eksoottiseen suurkaupunkiin kaupunkikierroksella, jonka aikana näemme Vietnamin yhdistymisen palatsin, Notre Damen katedraalin sekä ranskalaisten rakentamat siirtomaa-aikaiset rakennukset. Laivaannousu ja majoittuminen hytteihin. Tervetulotilaisuus ja illallinen.

Torstai 14.1. Ho Chi Minh City (Saigon, Vietnam)

Aamiaisen jälkeen omistamme päivän kiinalaiselle kaupunginosalle Cholonille. Käymme Ben tranhin markkinoilla sekä tutustumme meren jumalattarelle pyhitettyyn Thien Hanin pagodaan. Nautimme lounaan laivalla ennen iltapäivän retkeä Kansallishistorialliseen museoon ja lakkatyötehtaalle. Paluu laivaan, joka suuntaa Chao Gaoon. Illallinen. Laiva on yön ankkurissa.

Perjantai 15.1. My Tho – Vinh Long – Cai Be – Sa Dec

Aamuvarhaisella risteily jatkuu My Thon suuntaan, Saigonjoelta Mekongin suistoalueelle, pitkin komeaa Chao Gao –kanavaa. Suisto muodostuu neljästä pääväylästä ja tuhansista erikokoisista kanavista. Aamiaisen aikaan saavutaan monista vihannes- ja hedelmätarhoistaan tunnettuun My Thohon. Ilmasto täällä on lämmin ja miellyttävä ympäri vuoden ja läheisellä maaseudulla onkin yksi Vietnamin ylellisimmistä puutarhoista, missä kasvatetaan kookosta, mangoa, banaania ja longaanipuita. Läheisistä saarista suurimmalla Thoi Sonilla vierailemme mehiläisfarmilla ja maistamme hunajateetä ja eksoottisia hedelmiä. Paluu laivaan lounaalle ja risteily jatkuu Vinh Longiin sekä Caï Behen. Kaupunki sijaitsee keskellä suistoaluetta kahden Mekongin jokihaaran välissä. Pienillä veneillä siirrymme jokiuomia pitkin läpi puutarha-alueiden tutustumaan tiili- ja keramiikkatuotantoon. Binh Hoa Phuoc´n saarella näemme kuinka vaalitaan hedelmäpuiden kasvua sekä valmistetaan paikallisia perinteisiä herkkuja riisistä: popcorneja, vohveleita kevätkääryleitä varten, riisiviinaa sekä kookosmakeisia. Hedelmällisen maaperän omaava Vinh Long on tunnettu mandariineista ja appelsiineistä. Risteily jatkuu Sa Deciin. Illallisen ajan ja yön laiva on satamassa.

Lauantai 16.1. Sa Dec – Chau Doc

Aikaisin aamulla vieraillaan pienessä Sa Dec´n kaupungissa, jota kutsuttiin siirtomaa-aikoina ”Kotšinkiinan puutarhaksi”. Näiltä ajoilta jäljellä on vielä muutamia kartanoita.

Käymme paikallisella torilla sekä kuuluisan ranskalaisen novellistin Marguerite Duras kirjan ”Rakastaja” Herra Huyn Thuy Len vanhassa talossa. Paluu laivaan runsaalle aamiaiselle. Risteily jatkuu Chau Dociin. Perille saavutaan lounaan jälkeen. Valtaisien riisipeltojen ympäröimä kaupunki levittäytyy Mekongjoen molemmille rannoille. Chau Doc on vaurastunut kalastuksella ja maanviljelyllä. Kaupungissa on vielä muutamia siirtomaa-ajan vanhaa charmia huokuvia rakennuksia. Ympäröivä alue on eloisaa keskustaa. Pikkubussi vie Samin kukkulan laelle, mistä voimme ihailla Phat Thay Tay pagodaa sekä vietnamilaisten pyhiinvaeltajien suosimaa Ba Chua Xu temppeliä. Paikallisella veneellä vierailemme kelluvilla markkinoilla. Illallinen. Laiva yön Chau Docissa.

Sunnuntai 17.1. Chau Doc – Phnom Penh

Vietämme päivän laivamatkasta nauttien. Ensin suuntana on Kambodžan raja ja tullimuodollisuudet. Päivän päätteeksi saavutaan Phnom Penhiin. Ennen illallista teemme retken perinteisellä kulkuneuvolla, motorisoidulla kolmipyöräisellä tuk-tukilla. Retken aikana nähdään kaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä, kuten Kuninkaallinen Palatsi. Laiva on yön Phnom Penhin satamassa.

Maanantai 18.1. Phnom Penh

Vuonna 1434 perustettu Kambodžan pääkaupunki on vaalinut siirtomaa-aikaisia rakennuksiaan. Kuninkaan palatsi on kansakunnan symboli ja yksi hienoimpia klassisen kambodžalaisen arkkitehtuurin rakennuksia. Hopeinen pagoda on saanut nimensä lattiansa mukaan – se on päällystetty yli 5000 hopealaatalla. Lisäksi vieraillaan vuonna 1917 rakennetussa kansallismuseossa, jonka yhteydessä on myös taidemuseo. Lounas paikallisessa ravintolassa. Iltapäivällä vieraillaan nykyisin museona toimivassa Tuol Svay Prey S21 koulussa, josta punakhmerit tekivät kidutuskeskuksen sisällissodan aikana. Vapaata aikaa, jolloin voit osallistua vilkkaaseen kaupankäyntiin paikallisella torilla. Illalla näemme tanssin opiskelijoitten ja muusikoitten esityksen ”Apsaroiden tanssin”. Illallinen. Yön laiva on Phnom Penhin satamassa.

Tiistai 19.1. Koh Chen – Kampong Tralach – Kampong Chhnang

Aamulla risteily jatkuu. Aamiaisen jälkeen tutustutaan Koh Chen´n pieneen kylään, jonka asukkaat ovat taitavia hopea- ja kupariseppiä. He valmistavat pagodojen perinteisissä seremonioissa tai vihkiäisissä käytettäviä koristeita. Vierailemme ranskalaisen opettajan, herra Thom Umson´n yksityisessä koulussa. Lounas laivalla. Kampong Tralach´ssa pysähdytään katsomaan kaunista buddhalaista luostaria Wat Kampong Tarlach Leu Pagodaa, minne päästään härän vetämillä kärryillä riisipeltoja halkovaa polkua pitkin. Viime vuosituhannen alkupuolelta peräisin olevaan, riisipeltojen eristämään luostariin ei kovin moni turisti löydä, mikä tekeekin vierailukohteesta ainutlaatuisen. Melko vaatimatonta luostaria koristavat seinämaalaukset, jotka ovat alkaneet kärsiä ajan vaikutuksesta. Paluu laivaan. Matka jatkuu Kampong Chhnang´iin. Illallinen, laiva satamassa yön ajan.

Keskiviikko 20.1. Kampong Chhnang – Tonle Sap

Laivalla nautitun aamiaisen jälkeen vierailu 90 km päässä Phnom Penhistä sijaitsevaan Kampong Chhnangiin, joka on yksi laajimpia kalastussatamia Tonle Sap –järvellä. Täällä on myös useita kalankasvatuslaitoksia. Alue on parhaiten tunnettu kauniista perinteisestä keramiikasta, joka on yksi valtion merkittävimmistä tulonlähteistä. Maistelemme palmusokeria ennen tutustumista kelluvaan kylään paikallisilla veneillä. Juhlailta laivalla. Laiva satamassa yön ajan.

Torstai 21.1. Siem Reap & Angkor

Aamiainen laivalla. Tonle Sap-järvi ylitetään matalan veden aikana nopealla paikallisveneellä, matkan kesto n. 4 tuntia. Paluu laivaan Koh Chanissa. Siem Riepissä vastassa on paikallisopas. Laivastanousu, kuljetus hotelliin ja majoittuminen. Lounas. Iltapäivällä tutustutaan Angkor Watin henkeäsalpaavaan temppelialueeseen, jonka tornit on kuvattuna Kambodžan lipussa. Paluu Siem Riepiin. Illallinen paikallisessa ravintolassa. Yöpyminen hotelli Tara****:ssa tai vastaavassa.

Perjantai 22.1. Siem Reap

Aikaisen aamiaisen jälkeen tutustutaan khmeriläisen taiteen kruununjalokiveen – Banteay Srein temppeliin, jonka nimi tarkoittaa ”Naisten linnoitusta” tai ”Kauneuden linnoitusta”. Vuonna 1924 alueelta poistettiin köynnöksiä ja puita. Vaaleanpunaisesta hiekkakivestä ja lateriitistä tehty temppeli on runsaasti koristeltu ja veistoksissa on paljon yksityiskohtia.

Seuraavaksi vieraillaan Ta Prohmin temppelissä, missä luonto on vallannut alueen ja lopputulos on näyttävä – puut kasvavat läpi kattojen ja paksut juuret kietoutuvat rakennusten ympärille. Palaamme hotellille pikaiselle lounaalle ja suuntaamme Angkor Thomiin, joka on muurien ympäröimä, muinaisen khmerien valtakunnan pääkaupunki. Kuuluisan Bayon´n temppelin torneissa on 172 buddhan kasvot. Kuljemme historiallisen kuninkaallisen palatsin sydämessä. Näemme Phimeanakasin pyhätön ja vierailemme Leprakuninkaan sekä Elefanttien terassilla. Tänä iltana saamme nauttia illallisen aikana Apsara tanssinäytöksestä. Halutessasi voit vielä kulkea illan miellyttävässä viileydessä Angkorin torilla ja tehdä hyviä tuliaislöytöjä torin yli sadasta kaupasta – matkamuistoja, käsitöitä, vaatteita, kirjoja.. Yöpyminen hotellissa.

Lauantai 23.1. Siem Reap – Helsinki

Aamiaisen jälkeen kirjaudutaan ulos hotellista ja vierailillaan Senteurs d´Angkor –myymälässä, missä valmistetaan kynttilöitä, saippuaa ja mausteita, sekä Artisans d´Angkor –työpajalla, missä nuorille kambodžalaisille opetetaan perinteisiä khmeriläisiä puun- ja kiventyöstötapoja. Lounas hotellilla. Kuljetus kentälle ja lento Suomeen.

Sunnuntai 24.1. Helsinki

Saapuminen Helsinkiin.

 

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X