Lähtö 26.10.2013 Välimeren aarteita ja Atlantin saaria

Print the page

Ranska – Espanja – Gibraltar (Iso-Britannia) – Marokko – Madeira (Portugali) – La Palma – Teneriffa – Gran Canaria.

Funchal

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut, hinnat sekä retkikuvaukset.

Kiertomatka Välimereltä kohti Kanariaa, ikuisen kevään saaria, tarjoaa jokaiselle jotakin. Marseillesta löydät somat saippuakaupat, basaarikujat ja etniset ravintolat, Barcelonassa kiehtoo omaperäinen arkkitehtuuri ja vilkas katukulttuuri. Ibiza vetää puoleensa muitakin kuin yöelämän ystäviä. Tyylikkään pääkaupungin kruununa on kukkulan raukea vanhakaupunki komeine näköaloineen. Gibraltarin kallioiltakin kelpaa tähystellä – apinoita näet varmasti, mutta moni huomaa myös meressä hyppivät delfiinit. Värikäs Casablanca tuo risteilyyn eksotiikkaa, yhdistelmän ranskalaista ja marokkolaista tunnelmaa. Meripäivän jälkeen hemmotellaan luonnonystäviä. Madeiran ja Palman saaria komistavat jyrkät vuoret ja uhkea, yltäkylläinen kasvillisuus. Matkan lopulla voit heittäytyä kanarialaisen kaupunkielämän pyörteisiin; nauttia ostoksista, kulttuuriannista ja katukahviloissa istuskelusta.

Tapio Markkanen
Asiantuntijavieraana on professori Tapio Markkanen.

 


Artistivieraina Sebastian Ahlgren & Anri.

 

 

 

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 13 pv

26.10. la Lento Helsinki-Marseille
27.10. su Marseille, Ranska lähtö klo 16.00
28.10. ma Barcelona, Espanja klo 9.00-18.00
29.10. ti Ibiza, Baleaarit, Espanja klo 9.00-19.00
30.10. ke Päivä merellä
31.10. to
Gibraltar, Iso-Britannia klo 8.00-16.00
1.11. pe
Casablanca, Marokko klo 8.00-17.00
2.11. la
Päivä merellä
3.11. su
Funchal, Madeira, Portugali klo 8.00-17.00
4.11. ma
Santa Cruz de la Palma, La Palma
klo 12.00-23.00
5.11. ti
Santa Cruz de Tenerife, Teneriffa klo 9.00-23.00
6.11. ke
Las Palmas, Gran Canaria tulo klo 8.00
7.11. to Lento Las Palmas-Helsinki

Alustavat lentoaikataulut

26.10. la Menolennot
AY1203 Helsinki klo 17.15 – 19.45 Marseille
AY1221 Helsinki klo 17.30 – 20.00 Marseille

7.11. to Paluulennot
DY9842 Las Palmas klo 09.00 – 17.20 Helsinki
DY9491 Las Palmas klo 14.10 – 22.30 Helsinki (Huom. ennakkotiedoista muuttunut aikataulu!)

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö 2 hengen hytissä

STANDARD Fanny (4.) 1 745 €
Pinta (5.) 1 845 €
Cornelia (5.) 1 995 €
CLASSIC Nina (4.) 2 195 €
Antonia (5.) 2 395 €
COMFORT Kristina (7.) 2 595 €
Regina (8.) 2 795 €
      Maisemahytit 2 845 €
PREMIUM  Odysseus (5. ja 7.) 3 045 €
Kolumbus (5. ja 7.) 3 245 €

 

Suluissa hyttien sijaintikansi. Standard-hytit ovat sisähyttejä.

Lisämaksu 1 hengen hytistä
Standard-luokissa 250 €
Classic ja Comfort 300 €
Premium 995 €

Lapset (2-15 v) ylävuoteessa 895 €

Hintaan sisältyy

  • risteily m/s Kristina Katarinalla valitussa hyttiluokassa
  • lennot Helsinki-Marseille ja Las Palmas-Helsinki kenttäkuljetuksineen
  • aamiaiset ja illalliset ravintola Polariksessa
  • yksi illallisista teemaillallinen viineineen laivalla
  • kapteenin tervetulotilaisuus
  • asiantuntijaluentoja
  • runsas ohjelma laivalla
  • satamamaksut
  • Premium-luokissa lisäksi: lounge-palvelut Helsinki-Vantaan lentokentällä, yksi illallisista kapteenin pöydässä, juomavalikoima hytissä sekä myöhäisempi hytin luovutus (mikäli mahdollista)

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Retket

Suosittelemme retkien varaamista ennakkoon, retkille voidaan ottaa vain rajoitettu määrä matkustajia. Laivalla retkiä on saatavilla vain rajoitetusti tai ne voivat olla loppuunmyytyjä jo aiemmin. Retket opastetaan suomeksi tai englanniksi, jolloin ne tulkataan suomen kielelle. Lähes kaikki retket sisältävät kävelyä, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet! Retkien toteutuminen edellyttää väh. 25 osallistujaa. Muutokset retkiohjelmissa mahdollisia. Lapset alle 16 v saavat 20 % alennuksen aikuisten retkihinnoista, ellei toisin ole mainittu. Retkivaraukset ovat sitovia. Hinnat € / hlö.

Marseille (Ranska)

Värikäs Marseille
27.10. • 48 € • Puolipäiväretki (n. 4 h)
Ranskan vanhimmassa kaupungissa on vahva merellinen tunnelma ja monikulttuurinen, etelämaalainen vire. Marseillen rannikkomaisemat ja historialliset rakennukset tulevat tutuiksi kiertoajelun aikana. Nousemme noin sata porrasaskelmaa mäen päälle ihailemaan koristeellista Notre Dame de la Garden basilikaa ja hienoa panoraamaa kaupunkiin. Upean Longchamp-palatsin ja monumentaalisen suihkulähteen luona pidämme valokuvaustauon. Marseillen tunnetuin nähtävyys ja miellyttävin miljöö on kaunis Vanha satama, jossa on aikaa käyskennellä omaan tahtiin. Linnoitusten vartioima alue on vilkas kohtauspaikka monine ravintoloineen ja kahviloineen.

Barcelona (Espanja)

Barcelonan kaupunkikierros
28.10. • 42 € • Puolipäiväretki (n. 3,5 h)
Katalonian sykkivä sydän Barcelona lumoaa monipuolisuudellaan. Kiertoajelu tarjoaa hyvän kokonaiskuvan kaupungista ja sen merkittävimmistä nähtävyyksistä. Näemme mm. La Ramblan maailmankuulun ostoskadun, vaikuttavan goottilaisen kaupunginosan sekä Eixamplen alueen, jonka sydämessä lepää Barcelonan symboli – Sagrada Família -kirkko. Pysähdymme valokuvaamaan ja ihastelemaan ulkoa päin tätä arkkitehti Antonio Gaudín erikoista mestariteosta, joka on ollut rakenteilla yli sata vuotta. Nousemme bussilla Montjuic-kukkulalle katsomaan kaunista kaupungille avautuvaa näkymää. Aivan lähellä on Olympiastadion ja alarinteessä vuoden 1929 Maailmannäyttelyä varten pystytetty perinteinen espanjalainen kylä. Retken päätteeksi jää hieman vapaa-aikaa ennen paluuta takaisin keskustaan ja vilkkaan ranta-alueen kautta laivalle.

Gaudín kaunis Barcelona
28.10. • 54 € • Puolipäiväretki (n. 4 h)
Katalonian pääkaupunki Barcelona on aina houkutellut edelläkävijöitä – kaupungissa ovat vaikuttaneet mm. Picasso ja Miró. Barcelonan tunnetuin taiteilija lienee kuitenkin arkkitehti Antonio Gaudí, jonka mielikuvituksellista muotokieltä ihailemme bussikierroksella. Pysähdymme katsomaan Güellin puistoa, joka on yksi 1900-luvun tunnetuimmista maisema-arkkitehtuurin luomuksista.  Eixamplen kaupunginosassa eteemme kohoaa mahtava Sagrada Família -kirkko – Gaudín mestariteos, jonne taiteilija itse on haudattu. Kirkko on uljaimmillaan ulkoa päin katsottuna, mutta vierailu sisätiloissa johdattaa mestarin yksityiskohtien muovaamaan värikkääseen maailmaan. Jatkamme matkaa ja näemme bussista myös muita Barcelonan keskustan merkittäviä nähtävyyksiä. Yksi niistä on erikoinen Casa Milà -kerrostalo, joka sai valmistuessaan halventavan kutsumanimen ”La Pedrera”, kivilouhos. Nykyisin rakennusta pidetään yhtenä Gaudín arkkitehtuurin helmistä.

Ibiza (Baleaarit, Espanja)

Ibizan saarikierros
29.10. • 46 € • Aamupäiväretki (n. 4 h)
Retken aluksi tutustumme saaren pääkaupungin, Ibizan, tunnelmallisimpaan osaan; kallionimekkeelle rakennettuun, muurien ympäröimään vanhaankaupunkiin, joka on Unescon suojelukohde. Alueella voi tutkia pikkuliikkeiden tarjontaa ja nousta valkoisten talojen reunustamia kujia ylös huipulle, josta on upeat näköalat satamaan. Hienoilla maisemilla ryyditetty kiertoajelumme suuntautuu saaren länsirannikolle, Sant Antonin suosittuun rantakaupunkiin, joka on kuuluisa kauniista merenlahdestaan ja auringonlaskuistaan. Matkalla näemme muun muassa Ses Salinesin luonnonsuojelualueen suola-altaat, sievän kalastussataman, Sant Josepin perinteikkään valkoisen kylän sekä viehättäviä rantapoukamia ja kalliosaaria.

Jeeppiretki – Salainen Ibiza
29.10. • 87 € • Aamupäiväretki (n. 4 h)
Ibizan syrjäisestä, eristäytyneestä ja monin paikoin asuttamattomasta pohjoisosasta löytyvät saaren kauneimmat, aidoimmat ja jylhimmät maisemat. Lähdemme kiehtovalle luontoseikkailulle nelivetojeepeillä ja ajamme päällystämättömiä pikkuteitä paikkoihin, joihin ei ilman maastoautoa pääsisi. Matkamme varrelle osuu pinjametsiköitä, vuoristoa ja rauhallisia laaksoja oliivi- ja hedelmäpuineen. Pysähtelemme luonnon helmassa ja kuulemme saaren kasvillisuudesta, eläimistöstä ja historiasta. Viivähdämme myös lumoavalla Benirrasin poukamarannalla, joka on yksi saaren idyllisimmistä hiekkarannoista ja ihailemme pohjoisrannikon huikeita kalliojyrkänteitä. Ikäraja retkelle 6 vuotta.

Viinitilan herkut
29.10. • 57 € • Iltapäiväretki (n. 4 h)
Vietämme iltapäivää viinin merkeissä, saaren luoteisosassa sijaitsevan Sa Covan tiluksilla ja kellareissa. Vaikka Ibizalla on tehty viiniä jo foinikialaisten ajoista, on sen kaupallinen valmistus yhä uutta ja pienimuotoista. Laadukkaisiin puna-, valko- ja roséviineihin panostava, vuonna 1990 perustettu Sa Covan perheyritys on pioneereja alallaan. Opastetulla kierroksella kuulemme sen tuotteista ja toiminnasta, joka on yhdistelmä perinteisiä menetelmiä, nykytekniikkaa ja tiukkojen ekologisten normien noudattamista. Lopuksi maistelemme tilan tuotteita tyypillisten paikallisten suolapalojen, kuten juuston ja sobrasada-makkaran, kera.

Gibraltar (Iso-Britannia)

Gibraltarin nähtävyydet
31.10. • 48 € • Aamupäiväretki (n. 3 h)
Euroopan reunalla sijaitsevan Ison-Britannian kruununsiirtomaan pinta-ala on vain 6,5 neliökilometriä. Alueen pienestä koosta huolimatta Gibraltarilla on monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Kiertoajelulla käymme näköalapaikalla, mistä sään salliessa avautuvat upeat näkymät  Gibraltarinsalmelle sekä Espanjan ja Afrikan rannikoille. Näemme Pyhän Mikaelin tippukiviluolat, kalkkikiveen kaivetut Suuren piirityksen tunnelit sekä maurien v. 1333 rakentaman linnan. Tutuiksi tulevat myös kallioilla temmeltävät puolivillit apinat.

Delfiinisafari
31.10. • 48 € • Iltapäiväretki (n. 1,5 h)
Veneretki delfiinien asuinalueelle tarjoaa hyvän mahdollisuuden tarkkailla merten viisaita nisäkkäitä luonnollisessa elinympäristössä. Gibraltarinlahdella tavataan suurissa parvissa eläviä delfiinejä kaikkina vuodenaikoina. Delfiinibongauksen lomassa voi nauttia maisemien katselusta, sillä rannikolta on hieno näkymä niemelle, jonka hallitseva maamerkki on Atlasvuoriin kuuluva Gibraltarin vuori ”The Rock”. Retken päätteeksi voi laivan aikataulun salliessa jäädä kaupungille viettämään vapaa-aikaa ja palata satamaan omatoimisesti.

Casablanca (Marokko)

Kiehtova Casablanca
1.11. • 47 € • Puolipäiväretki (n. 4,5 h)
Marokon suurin kaupunki Casablanca on yksi maan värikkäimmistä kohteista, jossa pääsee nauttimaan mielenkiintoisista nähtävyyksistä ja vilkkaasta elämänmenosta. Casablancan kadut ovat erikoinen yhdistelmä eleganttia Pariisia ja afrikkalaista eksotiikkaa. Osittain ranskankielinen kulttuuri tekee kaupungista helposti lähestyttävän ja kansainvälinen tunnelma näkyy myös siirtomaahenkisessä arkkitehtuurissa. Maisemakierroksella ihastelemme keskustan tärkeimpiä maamerkkejä, kuten muurien ympäröimää kuninkaallista palatsia ja Mohammed V:n aukiota. Vierailemme Hassan II:n suuressa moskeijassa, jonka symboliksi muodostunut minareetti näkyy lähes kaikkialle kaupunkiin. Kiehtovat basaarit ovat pullollaan kauniita esineitä, mausteita, tuoksuja ja aitoa marokkolaista tunnelmaa. Ennen paluuta laivalle jää hieman vapaata aikaa ostoksia varten.

Funchal (Madeira, Portugali)

Funchal ja kasvitieteellinen puutarha
3.11. • 37 € • Puolipäiväretki (n. 4 h)
Madeiran saaren pääkaupunki Funchal on kuuluisa kauneudestaan. Eksoottinen luonto ja mielenkiintoinen, värikäs historia tekevät kaupungista monen vieraan suosikin. Bussikierroksella näemme keskustan tärkeimmät nähtävyydet. Pysähdymme katedraalilla, joka edustaa erikoista, portugalilaista Manueline-arkkitehtuuria. Luonnon lempeydestä nautitaan vierailulla kasvitieteellisessä puutarhassa. Subtrooppisen ilmaston ansiosta täällä viihtyvät myös mm. Kanarian ja Kap Verden kasvit. Kasvien kiehtovasta maailmasta jatkamme kierrosta tutustumalla paikallisiin käsityötaitoihin Camachan korituotteiden myymälässä.

Luonnonkaunis Madeira
3.11. • 65 € • Kokopäiväretki (n. 7 h) sis. lounaan
Madeiran upea luonto vetää puoleensa lomailijoita kaikkialta maailmasta. Subtrooppisessa ilmastossa viihtyvät mm. Kanarian ja Kap Verden kasvit. Kasvien runsaudesta ja kukkaloistosta nautimme vierailulla kasvitieteellisessä puutarhassa. Bussikierroksemme jatkuu Funchalin laitamille Monten kylään, jossa pysähdymme ihastelemaan saaren suojelijapyhimykselle omistettua kirkkoa. Täältä voi lisämaksusta (n. 15 €) laskea perinteisellä korikelkalla alas Livramentoon. Jatkamme Eira do Serradon näköalapaikalle katsomaan Nunnalaaksoon avautuvia henkeäsalpaavia maisemia. Camara do Lobosin kalastajakylässä nautimme perinteisen lounaan tarunhohtoisissa maisemissa, joita myös Sir Winston Churchill ikuisti maalauksiinsa lomaillessaan täällä. Ennen paluuta laivalle pysähdymme ihailemaan merinäkymää Euroopan korkeimmalta ja maailman toiseksi korkeimmalta pystysuoralta merikalliolta, Cabo Girãolta.

Santa Cruz de la Palma (La Palma)

Vehreä La Palma
4.11. • 39 € • Puolipäiväretki (n. 4,5 h)
Tuliperäinen La Palma on monien mielestä Kanarian kaunein saari. La Palmalle tunnusomaista ovat hiljaisuus ja rauhallinen elämä, suuria matkailukeskuksia ei ole. Ajamme kiemurtelevia vuoristoteitä pääkaupungista Santa Cruzista ylös Caldera de Taburienten kansallispuistoon, jonka alueella kanarianmännyt viihtyvät. La Palman korkeuserot ovat suuret; saari kohoaa sinisen Atlantin syvyyksistä lähes kahden ja puolen kilometrin korkeuteen. Ilma on puhdasta ja raikasta, joten kansallispuiston polkuja on miellyttävä kulkea.

Los Tiloksen luontokävely (kävelyä n. 3 km)
4.11. • 46 € • Puolipäiväretki (n. 4 h)
Los Tiloksen luonnonsuojelualueella on harvinaista Laurisilva-metsää. Alue on kuulunut Unescon biosfäärialueeseen jo vuodesta 1983. Kävelyretkellä tutustumme erikoiseen luontoon, puulajeihin ja kuljemme läpi tunnelin (pieni taskulamppu on hyvä varuste) sekä käymme opastuskeskuksessa. Siirrymme bussilla San Andresiin, mistä jatkamme kävellen rantaa pitkin noin kilometrin matkan kuvaukselliseen San Andres y Saucan kylään, missä nautimme virvokkeita ennen paluuta laivalle.

Santa Cruz de Tenerife (Teneriffa)

Teide-vuori
5.11. • 38 € • Puolipäiväretki (n. 4,5 h)
Suuntaamme bussilla Espanjan korkeimman huipun maisemiin, Teiden kansallispuistoon, joka reunustaa yhtä maailman suurimmista tulivuorikraattereista. Serpentiinitie kiertää kukkuloilla, jotka ovat muodostuneet erivärisistä laavakerrostumista – mustan, harmaan, valkoisen ja punaisen eri sävyistä. Teiden huippu on 3718 metriä merenpinnasta, retkellä noustaan 2400 metrin korkeuteen. Koska ylhäällä vuorella sää on viileää ja paikoin jopa kylmää, kannattaa ottaa lämpimät vaatteet ja jalkineet mukaan. Retken aikana pysähdymme useita kertoja ja ihailemme upeita näkymiä. Retki toteutetaan sääolojen salliessa.

Loro Parque
5.11. • 58 € • Lapset 6–15 vuotta 40 € • Lapset alle 6 vuotta 18 €
• Kokopäiväretki (n. 7 h)

Yksi Kanarian tunnetuimmista nähtävyyksistä on Puerto de la Cruzin vehreän luonnon siimekseen rakennettu eläinpuisto, Loro Parque. Eksoottisessa puistossa on runsaasti katseltavaa niin aikuisille kuin lapsille: trooppisia kasveja, papukaijoja, värikkäitä kaloja, pingviinejä, merileijonia ja paljon muuta. Puisto on niittänyt positiivista mainetta maailmalla monipuolisen tarjonnan ja eläinten lähes luonnonmukaisten elinolosuhteiden ansiosta – esimerkiksi Pingviinipalatsissa on lunta, jäätä ja jopa jäävuoria. Vierailun kruunaavat näytökset, joissa seurataan mm. delfiinien temppuja, merileijonien kujeita ja miekkavalaiden elämää. Rohkeimmat voivat suunnata haitunneliin seuraamaan kuinka valtamerten uljaat pedot viettävät päiväänsä. Loro Parquessa on runsaasti vapaa-aikaa tutustua kohteeseen ja nauttia lounasta omatoimisesti. Huom. edulliset lapsihinnat. Alle 6-vuotiaan retkivaraus vain myyntitoimistostamme, ei internetistä.

Kuljetus Puerto de la Cruziin
5.11. • 23 € • Puolipäiväretki (n. 5 h) • ei opastusta
Noin 45 minuuttia kestävä bussikuljetus satamasta vie Puerto de la Cruzin keskustaan, jossa on mahdollisuus nauttia leppoisasta, omatoimisesta lomapäivästä. Puerto de la Cruz oli Kanariansaarten ensimmäinen todellinen rantalomakohde, jonne varakkaat englantilaiset matkustivat jo 1800-luvun alussa. Tämän päivän Puerto de la Cruz on viehättävä aurinkolomakohde ja samalla eloisa pikkukaupunki. Kaupungista löytyy runsaasti hyviä ravintoloita ja ostoksia voi tehdä niin kansainvälisissä merkkiliikkeissä kuin pienissä paikallisissa puodeissa, leipomoissa ja toreilla. Vapaa-ajalla voi kulkea kaupungin sydämessä – satama-allasta ympäröivissä kortteleissa ja katsella viehättäviä taloja puuparvekkeineen. Kulttuurinjanoiset voivat vierailla taidegallerioissa tai pistäytyä kauniissa 1600-luvun katedraalissa. Huom! Kuljetuksella ei ole mukana Kristina Cruisesin edustajaa.

Las Palmas (Gran Canaria)

Las Palmas ja vuoristokyliä
6
.11. • 38 € • Puolipäiväretki (n. 4 h)
Gran Canarian puolen miljoonan asukkaan sykkivä pääkaupunki Las Palmas on saariryhmän suurin kaupunki ja tärkeä kansainvälinen satama. Tutustumme Las Palmasin vanhaan kaupunkiin ja vierailemme Kristoffer Kolumbuksen museona toimivassa talossa, jossa hän oleskeli kun hänen laivojaan kunnostettiin Kanarian saarilla. Ajamme Tafiran maineikkaan huvila-alueen kautta vuorille, vehreään Angosturan laaksoon ja Santa Brigidan näköalapaikalle, josta avautuu hieno näkymä Las Palmasiin. Pysähdymme katselemaan Gran Canarian huomattavimpiin luonnonnähtävyyksiin kuuluvaa La Bandaman kraatteria. Ennen paluuta laivalle tutustumme saaren kasvitieteelliseen puutarhaan.

Pyöräilyretki Las Palmasin kaupungissa
6.11. • 52 € • Puolipäiväretki (n. 4 h)
Pyöräretki Las Palmasin vanhankaupungin alueella tarjoaa uuden, aktiivisen tavan tutustua historialliseen Vegueta kaupunginosaan. Tunnelmallinen kaupunki on täynnä mielenkiintoista katseltavaa – kapeita kujia, pieniä putiikkeja, kahviloita, toreja ja gallerioita. Ohitamme kaupungin tärkeimpiä monumentteja pysähdellen aika ajoin valokuvaamaan ja kuulemaan paikallisoppaan kertomuksia. Nautimme ohi lipuvien rakennusten ja viehättävien kortteleiden arkkitehtuurista. Pysähdymme rentouttavalle kahvihetkelle Pyhän Annan aukiolle Las Palmasin kaupungin synnyinsijoille. Retkellä näemme useita museoita, kirkkoja ja ostosalueita, jotka kertovat kaupungin vilkkaasta kulttuurielämästä. Retken aikana pyöräillään noin 13 kilometriä, pääsääntöisesti merkittyjä pyöräteitä pitkin. Retkeä varattaessa tulee ilmoittaa pyöräilijän pituus sopivankokoista pyörää varten. Retki ei sovellu alle 12-vuotiaalle.

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X