Lähtö 5.10.2013 Mustameri, Istanbul & Kreikan saaristo

Print the page

Bulgaria – Turkki – Kreikka.

Katso Äkkilähtijän erikoishinta >>

Hagia Sofia

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut, hinnat sekä retkikuvaukset.

Maistele tavernoiden herkkuja, haeskele basaarikujilta aarteita ja astele lämpimän meriveden hellimällä hiekkarannalla – nyt on aikaa hemmotteluun. Mustanmeren monipuolisesta Varnasta on helppo aloittaa; kolua museoita ja kauppoja tai hakeudu Kultahietikon lempeisiin kylpyihin. Huikea Istanbul kietoo pikkusormensa ympärille aivan huomaamatta. Majesteettiset moskeijat, mausteiden aromit ja metropolin kiihkeä kuhina miltei pökerryttävät, mutta meripäivänä ehdit sulatella kokemaasi.  Turkki vaihtuu Kreikkaan.  Vuorossa on satojen rantojen, oliivilehtojen ja viiniviljelmien saari Kreeta, jossa voit myös perehtyä kaukaiseen historiaan.  Kalamatan alueen houkutuksina ovat maukkaat, mustat oliivit ja Mistran vanha linnoituskaupunki.  Vielä ennätät tutustua muinaiseen Olympiaan, olympialaisten syntypaikkaan, sekä Prevezaan ja rehdin kreikkalaisen pikkukaupungin elämään.

Asiantuntijavieraana on islamin tutkija, FM Inka Nokso-Koivisto.
Musiikkivieraina Eija Koriseva ja basso Oskari Nokso-Koivisto.

Uutta – Nauti risteilylomasta pidempään!
KAHDEN RISTEILYN YHDISTELMÄSTÄ 400 € / aik. alennus.
Etu lasketaan kahden risteilyn normaalista yhteishinnasta.

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 1 vko

5.10. la Lento Helsinki-Varna
6.10. su Varna, Bulgaria lähtö klo 17.00
7.10. ma Istanbul, Turkki klo 8.00-17.00
8.10. ti Päivä merellä
9.10. ke Iraklion, Kreeta, Kreikka klo 9.00-17.00
10.10. to
Kalamata, Kreikka klo 9.00-17.00
11.10. pe
Katakolon, Kreikka klo 9.00-17.00
12.10. la
Preveza, Kreikka tulo klo 8.00.
Lento Preveza-Helsinki

Alustavat lentoaikataulut

5.10. la Menolennot
AY1229 Helsinki klo 17.05 – 19.50 Varna
AY1207 Helsinki klo 17.30 – 20.15 Varna

12.10. la Paluulennot
AY1202 Preveza klo 21.45 – 01.05 Helsinki (13.10.)
AY1206 Preveza klo 22.00 – 01.20 Helsinki (13.10.)

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö 2 hengen hytissä

STANDARD Fanny (4.) 1 325 €
Pinta (5.) 1 425 €
Cornelia (5.) 1 575 €
CLASSIC Nina (4.) 1 775 €
Antonia (5.) 1 975 €
COMFORT Kristina (7.) 2 175 €
Regina (8.) 2 375 €
      Maisemahytit 2 425 €
PREMIUM  Odysseus (5. ja 7.) 2 625 €
Kolumbus (5. ja 7.) 2 825 €

 

Suluissa hyttien sijaintikansi. Standard-hytit ovat sisähyttejä.

Lisämaksu 1 hengen hytistä
Standard-luokissa 250 €
Classic ja Comfort 300 €
Premium 995 €

Lapset (2-15 v) ylävuoteessa 695 €

ENNAKKOVARAAJAN ETUHINTAISET PAIKAT ON LOPPUUNMYYTY!

Hintaan sisältyy

  • risteily m/s Kristina Katarinalla valitussa hyttiluokassa
  • lennot Helsinki-Varna ja Preveza-Helsinki kenttäkuljetuksineen
  • aamiaiset ja illalliset ravintola Polariksessa
  • yksi illallisista teemaillallinen viineineen laivalla
  • kapteenin tervetulotilaisuus
  • asiantuntijaluentoja
  • runsas ohjelma laivalla
  • satamamaksut
  • Premium-luokissa lisäksi: lounge-palvelut Helsinki-Vantaan lentokentällä, yksi illallisista kapteenin pöydässä, juomavalikoima hytissä sekä myöhäisempi hytin luovutus (mikäli mahdollista)

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Retket

Suosittelemme retkien varaamista ennakkoon, retkille voidaan ottaa vain rajoitettu määrä matkustajia. Laivalla retkiä on saatavilla vain rajoitetusti tai ne voivat olla loppuunmyytyjä jo aiemmin. Retket opastetaan suomeksi tai englanniksi, jolloin ne tulkataan suomen kielelle. Lähes kaikki retket sisältävät kävelyä, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet! Retkien toteutuminen edellyttää väh. 25 osallistujaa. Muutokset retkiohjelmissa mahdollisia. Lapset alle 16 v saavat 20 % alennuksen aikuisten retkihinnoista. Retkivaraukset ovat sitovia. Hinnat € / hlö.

Varna (Bulgaria)

Varnan kaupunkikierros
6.10. • 47 € • Puolipäiväretki (n. 3 h)
Bulgarian kesäpääkaupungiksi kutsuttu Varna on viehättävä sekoitus historiaa ja nykyaikaa, lomakohteen leppeää tunnelmaa ja yliopistokaupungin nuorekkuutta. Kaupunkia kaunistavat hyvin säilytetty vanha arkkitehtuuri, vehreät puistoalueet ja kullankellertävät hiekkarannat. Retken aikana ihailemme Varnan panoraamaa ja käymme sen komeimmissa nähtävyyksissä: mahtipontisessa ortodoksikatedraalissa sekä kiehtovassa arkeologisessa museossa, jonka harvinaisimpia aarteita ovat maailman vanhimmat kultaesineet reilun 6000 vuoden takaa.

Istanbul (Turkki)

Bysantin ja ottomaanien aarteita
7.10. • 87 € • Kokopäiväretki (n. 7,5 h) sis. lounaan
Byzantion, Konstantinopoli, Istanbul… Monivivahteinen historia, ottomaanien perinteet, suurkaupungin syke, aitous, lännen ja idän kiehtova sekoitus – siinä aineksia kokopäiväretkellemme Istanbulissa. Kaupungin rikas historia alkaa elää Hippodromilla, jonka kupeessa sijaitsee myös upeista kaakeleistaan tunnettu maailman ainoa 6-minareettinen Sininen moskeija. Muinaisen Byzantionin kaupungin akropoliille valloittajasulttaani Mehmet II Fatihin toimesta rakennetusta Topkapin palatsista hallittiin ottomaanien laajaa valtakuntaa yli 400 vuoden ajan. Sulttaanien muotokuvat, vaatemuseo ja useat palatsin paviljongit antavat kävijälle tilaisuuden ihailla menneitten päivien loistoa. Retkellä käydään myös Egyptiläisessä basaarissa. Hagia Sofian ollessa kiinni maanantaina, vierailu tällä retkellä korvataan käynnillä Kariye-museossa. Tässä entisen luostarin kirkossa ovat säilyneet upeimmat mosaiikit Bysantin ajalta.

Yerebatan Sarayi ja Suuri basaari
7.10. • 48 € • Puolipäiväretki (n. 4 h)
Yksi Istanbulin monista ihmeistä on maanalainen vesisäiliö, Yerebatan Sarayi, joka rakennettiin keisari Justinianuksen toimesta 500-luvulla palatsien ja puutarhojen vedentarpeen turvaamiseksi. Kansa alkoi kutsua vesisäiliötä uponneeksi palatsiksi, eikä syyttä, sillä vedestä nousee satoja pylväitä, jotka kannattelevat säiliön kattorakennelmia. Nykyisin tässä museona toimivassa vesisäiliössä pidetään myös konsertteja ja näyttelyjä. Lyhyen kävelymatkan päässä sijaitsee Istanbulin Suuri basaari. Tässä katetussa, lähes 4000 liikkeen ja yli 60 kadun sokkeloisessa basaarissa on tarjolla uskomaton tavarapaljous kullasta silkkiin, antiikista matkamuistoihin ja se on edelleen yksi tärkeistä kaupan keskuksista Istanbulissa.

Iraklion (Kreeta, Kreikka)

Knossos
9.10. • 54 € • Puolipäiväretki (n. 4 h)
Kreikan yksi tärkeimmistä arkeologisista kohteista on kuuluisa Knossoksen palatsi, joka sijaitsee lyhyen ajomatkan päässä Iraklionin satamasta. Tutustumme kuningas Minoksen tarunomaiseen palatsiin ja teemme tutkimusmatkan vuosituhansien taakse minolaiseen kulttuuriin. Tämä Euroopan ensimmäinen pronssikauden korkeakulttuuri ajoittuu välille 2600-1450 eKr. Viimeinen palatsi upeine seinämaalauksineen on mykeneläiseltä ajalta, jonka katsotaan alkaneen Santorinin saaren tulivuoren purkauksesta 1450 eKr. Palatsi tuhoutui tulipalossa n. 1380 eKr. Retken päätteeksi voi Iraklionissa osallistua lisämaksulliselle opastetulle kierrokselle arkeologisessa museossa (mikäli se on auki) tai viettää vapaa-aikaa kaupungilla.

Kreetan maaseuturetki
9.10. • 54 € • Puolipäiväretki (n. 4 h)
Iraklionista etelään on Kreetan kuuluisa alue, missä viinejä on valmistettu jo minolaisten aikana. Paikallisella tilalla tutustumme viininvalmistukseen ja maistamme viinejä. Matkan jatkuessa reitin varrelle jää useita oliivilehtoja ja viinitarhoja kunnes saavumme Arkhánesiin. Minolaiseen aikaan Arkhánes oli iso ja kukoistava keskus. Tänä päivänä se on Kreetan rannikon lomakeskuksista syrjässä sijaitseva pieni ja viehättävä maaseutukaupunki. Arkhánesissa on mahdollisuus maistella tyypillisiä kreetalaisia tuotteita ja viettää vapaa-aikaa. Retkellä on vain vähän kävelyä, joten se sopii useimmille.

Kalamata (Kreikka)

Oliivimuseo ja Sparta
10.10. • 59 € • Puolipäiväretki (n. 5,5 h)
Kohteenamme on oliivipuulehtojen ympäröimä Sparta, joka oli antiikin aikaan Ateenan ohella Kreikan mahtavin kaupunki. Legendaarisesta Spartasta ei kuitenkaan ole paljon jäljellä. Tutustumme uudesti syntyneen pikkukaupungin mainioon ja monipuoliseen oliivimuseoon. Se auttaa paitsi ymmärtämään kreikkalaisten suurta rakkautta oliiviöljyyn ja muihin oliivipohjaisiin tuotteisiin, myös niiden merkitystä maan taloudelle kautta historian. Kierroksen lopuksi voi museon kaupasta hankkia luonnonmukaisia, öljypohjaisia ihonhoito- ja muita tuotteita. Maistelemme myös tyypillisiä paikallisia pikkupurtavia. Ennen satamaan paluuta jää vielä tovi vapaata aikaa kuljeskella nykyaikaisen Spartan kaduilla ja seurailla sen arkielämää.

Historiallinen Mistra
10.10. • 89 € • Kokopäiväretki (n. 7 h) sis. lounaan
Ajelemme kauniin vuoristoseudun halki Mistran mahtavaan linnoituskaupunkiin. Unescon maailmanperintökohteeksi julistettu, 1830-luvulla hylätty kaupunki kukoisti etenkin 1300–1400-luvuilla, jolloin se oli Bysantin valtakunnan toiseksi tärkein keskus heti Konstantinopolin jälkeen. Kuljemme vuoren rinteelle rakennetun Mistran mukulakivikujilla ja tutkimme laajalle levittyvän alueen hyvin säilyneiltä linnoitus- ja kirkkoraunioita, luostarirakennelmia, palatseja ja asuintaloja. Vierailun jälkeen nautimme yhdessä kreikkalaisen lounaan. Retki on paikoittain vaikeakulkuinen ja sisältää paljon kävelyä ja rappuja.

Katakolon (Kreikka)

Retki Olympiaan
11.10. • 58 € • Puolipäiväretki (n. 4,5 h)
Matka vie Kreikan historiassa taaksepäin aina olympiakisojen syntymään saakka. Antiikin ensimmäiset olympialaiset järjestettiin vuonna 776 eKr. Olympiassa, lähellä Katakolonia. Vierailumme kohokohtia ovat alkuperäinen stadion ja arkeologinen museo sekä Olympian monumentaalisin rakennus Zeuksen temppeli, missä oli yksi antiikinajan seitsemästä ihmeestä, kullasta ja norsunluusta valmistettu Zeuksen patsas. Retken päätteeksi vietämme vapaa-aikaa nykyaikaisessa Olympian kaupungissa.

Kreikkalainen kokkauskurssi
11.10. • 84 € • Puolipäiväretki (n. 5 h) sis. lounaan
Luvassa on kielen vieviä makunautintoja, huumaavia tuoksuja ja kotiin viemisiksi valloittavia reseptejä, kun syvennymme kreikkalaisen keittiön ja välimerellisen ruokavalion saloihin. Vietämme ainutlaatuista kulinaarista päivää perinteikkäässä tavernassa, pikkukylässä Katakolonin lähellä. Perehdymme paikallisiin ruokaerikoisuuksiin ja raaka-aineisiin. Samalla loihdimme terveellisen herkkuaterian yhdessä ravintolan keittiöhenkilökunnan opastuksella ja avustuksella, perinteistä puu-uunia käyttäen. Kokkailun päätteeksi nautimme kaikessa rauhassa omatekoisesta, makoisasta lounaasta paikallisen viinin kera.

Preveza (Kreikka)

Muinaiskaupunkien tarinoita
12.10. • 57 € • Puolipäiväretki (n. 5 h)
Perehdymme Prevezan alueen maineikkaaseen varhaishistoriaan vierailemalla seudun kiehtovilla arkeologisilla alueilla. Suuntaamme aluksi Nikopoliksen muinaiskaupungin jäänteille ja sen museoon, jonne on kerätty alueen löydöksiä. Ajanlaskumme alkuvuosisatoina kukoistanut Nikopolis oli kahden satamansa vuoksi tärkeä kauppakaupunki, silta Kreikan ja Italian välillä. Retkemme jatkuu lähettyvillä sijaitsevaan Kassiopiin. Arkeologien esiin kaivamat rakennelmat kielivät sen olleen aikoinaan merkittävä kulttuurikeskus. Ennen satamaan paluuta pysähdymme vielä Kamarina-kylässä, jossa voi vapaa-aikana nauttia kahvia ja virvokkeita.

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X