Lähtö 21.9.2013 Mystinen Mustameri

Print the page

Bulgaria – Romania – Ukraina – Georgia – Turkki.

Trabzon

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut, hinnat sekä retkikuvaukset.

Astu Mustanmeren rikkaaseen historiaan, keisarilliseen loistoon ja lomakaupunkien huolettomuuteen – anna kiehtovan, monipuolisen sisämeren valloittaa.  Viikkoon mahtuu viisi maata ja monta mielenkiintoista kohdetta. Varnan ja Constantan kupeessa kutsuvat hiekkarannat ja historialliset nähtävyydet. Bukarestin retkellä pääset kolossaalisen parlamenttipalatsin uumeniin. Ukrainassa, kauniilla Krimin niemimaalla Sevastopolissa ja Jaltalla, on aika ihailla koreita palatseja ja linnoja sekä vuoriston ja sypressimetsiköiden silaamia runollisia luontomaisemia.  Vietät päivää myös Georgian suosituimmassa kesälomakohteessa, viihtyisässä Batumissa, jonka hienoa arkkitehtuuria on viime vuosina ehostettu vauhdilla. Matkan alku- tai päätesatamana on Turkin Trabzon – keskiaikaisine kirkkoineen, ihastuttavine huviloineen ja vuoren rinteellä lymyävine luostareineen.


Asiantuntijavieraana on musiikkikirjailija Pekka Hako.
Suvi Karjula
Artistivieraana Suvi Karjula.

Tutustu syksyn toiseen Mustanmeren risteilyyn, lähtö 28.9.2013, TÄSTÄ.

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 1 vko

21.9. la Lento Helsinki-Varna
22.9. su Varna, Bulgaria lähtö klo 19.00
23.9. ma Constanta, Romania klo 8.00-20.00
24.9. ti Sevastopol, Ukraina klo 13.30-20.00
25.9. ke Jalta, Ukraina klo 8.00-20.30
26.9. to
Päivä merellä
27.9. pe
Batumi, Georgia klo 8.00-19.00
28.9. la
Trabzon, Turkki tulo klo 8.00.
Lento Trabzon-Helsinki

Alustavat lentoaikataulut

21.9. la Menolennot
AY1229 Helsinki klo 17.05 – 19.50 Varna
AY1207 Helsinki klo 17.30 – 20.15 Varna

28.9. la Paluulennot
AY1242 Trabzon klo 21.35 – 01.05 Helsinki (29.9.)
AY1266 Trabzon klo 21.50 – 01.20 Helsinki (29.9.)

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö 2 hengen hytissä

STANDARD Fanny (4.) 1 375 €
Pinta (5.) 1 475 €
Cornelia (5.) 1 625 €
CLASSIC Nina (4.) 1 825 €
Antonia (5.) 2 025 €
COMFORT Kristina (7.) 2 225 € 
Regina (8.) 2 425 €
      Maisemahytit 2 475 €
PREMIUM  Odysseus (5. ja 7.) 2 675 €
Kolumbus (5. ja 7.) 2 875 €

 

Suluissa hyttien sijaintikansi. Standard-hytit ovat sisähyttejä.

Lisämaksu 1 hengen hytistä
Standard-luokissa 250 €
Classic ja Comfort 300 €
Premium 995 €

Lapset (2-15 v) ylävuoteessa 695 €

ENNAKKOVARAAJAN ETUHINTAISET PAIKAT ON LOPPUUNMYYTY!

Hintaan sisältyy

  • risteily m/s Kristina Katarinalla valitussa hyttiluokassa
  • lennot Helsinki-Varna ja Trabzon-Helsinki kenttäkuljetuksineen
  • aamiaiset ja illalliset ravintola Polariksessa
  • yksi illallisista teemaillallinen viineineen laivalla
  • kapteenin tervetulotilaisuus
  • asiantuntijaluentoja
  • runsas ohjelma laivalla
  • satamamaksut
  • Premium-luokissa lisäksi: lounge-palvelut Helsinki-Vantaan lentokentällä, yksi illallisista kapteenin pöydässä, juomavalikoima hytissä sekä myöhäisempi hytin luovutus (mikäli mahdollista)

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Retket

Suosittelemme retkien varaamista ennakkoon, retkille voidaan ottaa vain rajoitettu määrä matkustajia. Laivalla retkiä on saatavilla vain rajoitetusti tai ne voivat olla loppuunmyytyjä jo aiemmin. Retket opastetaan suomeksi tai englanniksi, jolloin ne tulkataan suomen kielelle. Lähes kaikki retket sisältävät kävelyä, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet! Retkien toteutuminen edellyttää väh. 25 osallistujaa. Muutokset retkiohjelmissa mahdollisia. Lapset alle 16 v saavat 20 % alennuksen aikuisten retkihinnoista. Retkivaraukset ovat sitovia. Hinnat € / hlö.

Varna (Bulgaria)

Varnan kaupunkikierros
22.9. • 47 € • Puolipäiväretki (n. 3 h)
Bulgarian kesäpääkaupungiksi kutsuttu Varna on viehättävä sekoitus historiaa ja nykyaikaa, lomakohteen leppeää tunnelmaa ja yliopistokaupungin nuorekkuutta. Kaupunkia kaunistavat hyvin säilytetty vanha arkkitehtuuri, vehreät puistoalueet ja kullankellertävät hiekkarannat. Retken aikana ihailemme Varnan panoraamaa ja käymme sen komeimmissa nähtävyyksissä: mahtipontisessa ortodoksikatedraalissa sekä kiehtovassa arkeologisessa museossa, jonka harvinaisimpia aarteita ovat maailman vanhimmat kultaesineet reilun 6000 vuoden takaa.

Constanta (Romania)

Constantan nähtävyydet
23.9. • 38 € • Puolipäiväretki (n. 4 h)
Constanta on Romanian yksi suurimmista ja vanhimmista kaupungeista. Kreikkalaisten 500-luvulla eKr. perustama Tomis on saanut nykyisen nimensä keisari Konstantinus Suuren mukaan. Tutustumme historialliseen Tomikseen ja näemme Ovidiuksen aukion, joka on nimetty kaupunkiin karkotetun roomalaisen runoilijan mukaan. Vierailukohteitamme ovat myös etnografinen museo, moskeija ja ortodoksinen kirkko.

Bukarestin retki
23.9. • 72 € • Kokopäiväretki (n. 11 h) sis. lounaan
Romanian pääkaupunki on pitkien bulevardien, kommunismiajan suurkerrostalojen ja koristeellisten jugendrakennusten charmikas sekoitus. Ajomatka Constantan satamasta Bukarestiin kestää kolmisen tuntia, mutta perillä odottaa palkinto: edesmenneen diktaattori Ceausescun rakennuttama massiivinen Parlamenttipalatsi, jossa on 1100 huonetta, valtavia saleja ja käytäviä. Pääsemme ihailemaan sen marmorilla, kultauksilla ja kristallikruunuilla koristeltuja tiloja. Huomaathan, että palatsissa on noin 200 porrasta, eikä hissiä ole. Lounaan jälkeen katselemme Bukarestia bussin kyydistä ja näemme muun muassa Vallankumouksen aukion, joka oli tärkeässä roolissa vuoden 1989 tapahtumissa. Ennen paluumatkaa poikkeamme vielä patriarkan katedraalissa.

Sevastopol (Ukraina)

Sevastopol – sankarien kaupunki
24.9. • 48 € • Puolipäiväretki (n. 4 h)
Vuonna 1787 perustettu laivastotukikohta Sevastopol on Krimin toiseksi suurin ja tärkein satamakaupunki. Sevastopol tarjoaa matkailijalle vaikuttavaa arkkitehtuuria, ainutlaatuisia museoita ja viehättäviä aukioita sekä bulevardeja. Kierroksella näemme mm. Mustanmeren laivaston komentajan yksityisen maihinnousupaikan sekä Krimin sodan voittoisan sankarin, amiraali Nahimovin monumentin. Jatkamme matkaa keskustan läpi pitkin Primorskin bulevardia katsomaan upotettujen laivojen muistomerkkiä. Pysähdymme ihailemaan ulkopuolelta bysanttilaistyylistä katedraalia ja jatkamme Panoraamamuseolle, missä voi tutustua Krimin sodan vaiheisiin. Lopuksi käymme Hersonesin arkeologisessa ulkoilmamuseossa, jossa on kaivettu esiin osa vanhan kreikkalaiskaupungin raunioista.

Kaanin palatsi ja Uspenskin luostari
24.9. • 53 € • Puolipäiväretki (n. 5 h)
Bussimatka vie kiehtovaan Bahtsisarain kaupunkiin, joka oli aikoinaan Krimin kaanikunnan pääkaupunki. Kaanin palatsin rakennustyöt aloitettiin jo 1500-luvulla. Arkkitehtuurisesti upea rakennus, jonka sisätilat on taitavasti restauroitu, toimii nykyään historiallisena museona. Alueella sijaitsee varsinainen kaanin palatsi, kaanin neuvostojen sali, haaremitalo, moskeija ja mausoleumi. Palatsin jälkeen tutustumme Uspenskin luolaluostariin. Edelleen toimiva luostari perustettiin 800- ja 900-luvun taitteessa ja se oli kaanivallan aikana Venäjän metropoliitan virka-asunto. Ikivanha luolakirkko ja munkkien sellit on hakattu kallioon, aivan kuten keskiajan Krimin kaupunkiasunnot.

Jalta (Ukraina)

Massandran palatsi ja viininmaistajaiset
25.9. • 58 € • Aamupäiväretki (n. 4 h)
Ajamme bussilla Jaltan satamasta Massandraan, Krimin viininvalmistuksen pääkaupunkiin. Keisari Aleksanteri III valtuutti vuonna 1881 Ranskan ja Saksan mestarirakentajat suunnittelemaan kesäasuntonsa Massandraan. Palatsi valmistui melkein kaksikymmentä vuotta myöhemmin ja päätyi neuvostoaikoina puolue-eliitin, mm. Stalinin, Hruštšovin ja Gorbatšovin kesäasunnoksi. Kauniin palatsin historiasta kuultuamme siirrymme Massandran kuuluisalle viininvalmistusalueelle maistamaan paikallisia viinejä.

Krimin jalokivet
25.9. • 54 € • Iltapäiväretki (n. 5 h)
Retken aikana näemme Krimin ”jalokivistä” arvokkaimmat. Suuntaamme luonnonkauniisiin maisemiin ja Keisari Nikolai II:n kesäasuntoon Livadian palatsiin, joka tunnetaan myös valkoisena palatsina ja Jaltan konferenssin tapahtumapaikkana. Krimin Rivieraa myötäillen tulemme näköalapaikalle, mistä paikannamme korkealla kalliolla sijaitsevan linnan nimeltä Pääskynpesä. Ajamme Jaltan kaupungin läpi ja saavumme Alupkaan, yhdelle Krimin kauneimmista alueista. Ruhtinas Mihail Vorontsovin 1800-luvulla rakennuttama Alupkan palatsi on upea yhdistelmä skottilaista linnaa ja arabialaisia yksityiskohtia.

Batumi (Georgia)

Perinteikäs Georgia 
27.9. • 58 € • Puolipäiväretki (n. 3,5 h)
Ajelemme aluksi Batumin kaupungista etelään, roomalaisaikaiselle Gonio-linnoitukselle. Muurien ympäröimä, otollisella paikalla Mustaanmereen laskevan joen suulla kohoava linnake oli tärkeä keskus sekä Rooman valtakunnan että Bysantin aikoina. Teemme kierroksen raunioituneilla rakennelmilla, joita suojaavat yhä vankat muurit ja tornit. Palaamme Batumiin ja jaloittelemme sen viehättävässä merenrantapuistossa. Poikkeamme myös kaupungin vanhassa osassa olevaan pieneen Pyhän Nikolauksen kirkkoon. Lopuksi istahdamme ravintolaan seuraamaan tyypillistä georgialaista kansanperinne-esitystä sekä maistelemaan paikallista viiniä ja perinteistä juustoleipää.

Kasvitieteellinen puutarha ja kansanperinteitä
27.9. • 58 € • Puolipäiväretki (n. 4 h)
Käymme ihailemassa uhkeaa kasvitieteellistä puutarhaa, joka on yksi entisen Neuvostoliiton suurimmista. Alueella kukoistaa ympäri maapalloa haalittu, tuhansien lajien kasvikirjo, joka kattaa yhdeksän eri ekosysteemiä. Paljon kävelyä sisältävän puutarhavisiitin jälkeen levähdämme ravintolassa. Seuraamme perinteikästä georgialaista musiikki-, laulu- ja tanssiesitystä paikallisen viinin ja suolapalan kera. Ennen paluuta laivalle ajamme merenrannalla levittyvän kauniin puistobulevardin kautta ja vierailemme Pyhän Nikolauksen kirkossa – se on kaupungin ainoa kirkko, joka oli käytössä myös Neuvostoliiton aikoina. Huomaathan, että retkellä on säävaraus; sadepäivänä tämä korvataan ”Perinteikäs Georgia” -retkellä.

Trabzon (Turkki)

Trabzon & Mustanmeren maisemat
28.9. • 54 € • Puolipäiväretki (n. 4 h)
Kierroksemme Trabzonissa alkaa vuorenrinteellä olevalta näköalapaikalta, mistä avautuu eteemme koko kaupunki sekä kaupungin takana siintävä Mustameri. Tutuksi tulevat myös Atatürkin talo ja Konstantinopolista latinalaisia paenneen keisari Manuel I:n vuosina 1250-1260 rakennuttama Hagia Sofian kirkko. Tämä bysanttilaisella ajalla kukoistuskautensa elänyt kirkko oli osa suurta luostarikompleksia. Retkemme päätteeksi teemme vielä kierroksen Trabzonin keskustan ostos- ja kävelykaduilla.

Sümelan luostari
28.9. • 76 € • Kokopäiväretki (n. 8 h) sis. lounaan
Sümelan luostari sijaitsee 43 km Trabzonin kaupungista, jyrkällä vuorenrinteellä n. 1240 m merenpinnan yläpuolella. Luostarin perustivat 300-luvulla kaksi ateenalaista munkkia. Se eli kukoistuksensa bysanttilaisella ajalla ja oli toiminnassa aina vuoteen 1923 saakka. Ulkopuolelta kokonaan restauroitu luostari palkitsee kävijänsä vaivalloisen nousun jälkeen upealla maisemalla. Nautittuamme lounaan palaamme Trabzoniin, missä lyhyt kaupunkikierros ja vapaa-aikaa. Retki on paikoittain vaikeakulkuinen ja luostarikäynti sisältää nousun sekä jyrkkiä rappuja.

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X