Lähtö 14.9.2013 Kreikan saaristo, Istanbul & Mustameri

Print the page

Kreikka – Turkki – Bulgaria.
Istanbul

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut, hinnat sekä retkikuvaukset.

Matkaa sävyttävät ainutlaatuiset kulttuurihistorialliset elämykset ja muinaiskaupunkien vuosisataiset tarinat. Seikkailusi menneeseen alkaa Kreikasta; Prevezan seudun arkeologisilta alueilta ja pikkuruisen, rauhaisan Patmoksen saaren huipulta, bysanttilaiselta linnoitusluostarilta. Kalamatan seudulla, huikealla paikalla vuoren rinteellä lymyävät Mistran vanhat palatsit ja kirkot. Turkin Kusadasista pääset antiikinaikaisen Efesoksen raunioille.  Meripäivänä kannattaa vetää henkeä, sillä edessä on vielä mahtava, mystinen Istanbul. Loisteliaiden moskeijoiden ja palatsien kaunotar taiteilee omintakeisesti idän ja lännen rajamailla. Sukella basaarikujien sokkeloihin ja heittäydy mattojen, mausteiden ja kultakorujen yltäkylläiseen maailmaan.  Matkan päätteeksi viivähdät leppoisassa Varnassa – kenties museoissa, kauppakaduilla tai kultaisilla hiekkarannoilla.

Jaakko Hämeen-Anttila

Asiantuntijavieraana arabiankielen ja islamin tutkimuksen professori Jaakko Hämeen-Anttila.

 

The Sixties Blondies, jossa laulavat monipuoliset musiikin ammattilaiset Irma Tapio, Kati Borg-Penttilä ja Eeva-Leena Pokelavie sinut takaisin riemukkaan 60-luvun tyttölauluyhtyemusiikin pariin  mukaansatempaavasti. The Ronettes, The Crystals, The Chiffons, The Dixie Cups, The Chordettes…

Tämä on myös ET-lehden 40v. juhlaristeily!

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 1 vko

14.9. la Lento Helsinki-Preveza
15.9. su Preveza, Kreikka lähtö klo 16.00
16.9. ma Kalamata, Kreikka klo 9.00-16.00
17.9. ti Patmos, Kreikka klo 13.00-22.00
18.9. ke Kusadasi, Turkki klo 8.00-18.00
19.9. to
Päivä merellä
20.9. pe
Istanbul, Turkki klo 8.00-17.00
21.9. la
Varna, Bulgaria tulo klo 8.00.
Lento Varna-Helsinki

Alustavat lentoaikataulut

14.9. la Menolennot
AY1201 Helsinki klo 17.15 – 20.45 Preveza
AY1205 Helsinki klo 17.30 – 21.00 Preveza

21.9. la Paluulennot
AY1230 Varna klo 20.50 – 23.35 Helsinki
AY1208 Varna klo 21.15 – 23.55 Helsinki

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö 2 hengen hytissä

 
STANDARD Fanny (4.) 1 295 €
Pinta (5.) 1 395 €
Cornelia (5.) 1 545 €  
CLASSIC Nina (4.) 1 745 €
Antonia (5.) 1 945 €
COMFORT Kristina (7.) 2 145 €
Regina (8.) 2 345 €
      Maisemahytit 2 395 €
PREMIUM  Odysseus (5. ja 7.) 2 595 €
Kolumbus (5. ja 7.) 2 795 €

 

Suluissa hyttien sijaintikansi. Standard-hytit ovat sisähyttejä.

Lisämaksu 1 hengen hytistä
Standard-luokissa 250 €
Classic ja Comfort 300 €
Premium 995 €

Lapset (2-15 v) ylävuoteessa 695 €

ENNAKKOVARAAJAN ETUHINTAISET PAIKAT ON LOPPUUNMYYTY!

Hintaan sisältyy

  • risteily m/s Kristina Katarinalla valitussa hyttiluokassa
  • lennot Helsinki-Preveza ja Varna-Helsinki kenttäkuljetuksineen
  • aamiaiset ja illalliset ravintola Polariksessa
  • yksi illallisista teemaillallinen viineineen laivalla
  • kapteenin tervetulotilaisuus
  • asiantuntijaluentoja
  • runsas ohjelma laivalla
  • satamamaksut
  • Premium-luokissa lisäksi: lounge-palvelut Helsinki-Vantaan lentokentällä, yksi illallisista kapteenin pöydässä, juomavalikoima hytissä sekä myöhäisempi hytin luovutus (mikäli mahdollista)

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Retket

Suosittelemme retkien varaamista ennakkoon, retkille voidaan ottaa vain rajoitettu määrä matkustajia. Laivalla retkiä on saatavilla vain rajoitetusti tai ne voivat olla loppuunmyytyjä jo aiemmin. Retket opastetaan suomeksi tai englanniksi, jolloin ne tulkataan suomen kielelle. Lähes kaikki retket sisältävät kävelyä, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet! Retkien toteutuminen edellyttää väh. 25 osallistujaa. Muutokset retkiohjelmissa mahdollisia. Lapset alle 16 v saavat 20 % alennuksen aikuisten retkihinnoista. Retkivaraukset ovat sitovia. Hinnat € / hlö.

Preveza (Kreikka)

Muinaiskaupunkien tarinoita
15.9. • 57 € • Puolipäiväretki (n. 5 h)
Perehdymme Prevezan alueen maineikkaaseen varhaishistoriaan vierailemalla seudun kiehtovilla arkeologisilla alueilla. Suuntaamme aluksi Nikopoliksen muinaiskaupungin jäänteille ja sen museoon, jonne on kerätty alueen löydöksiä. Ajanlaskumme alkuvuosisatoina kukoistanut Nikopolis oli kahden satamansa vuoksi tärkeä kauppakaupunki, silta Kreikan ja Italian välillä. Retkemme jatkuu lähettyvillä sijaitsevaan Kassiopiin. Arkeologien esiin kaivamat rakennelmat kielivät sen olleen aikoinaan merkittävä kulttuurikeskus. Ennen satamaan paluuta pysähdymme vielä Kamarina-kylässä, jossa voi vapaa-aikana nauttia kahvia ja virvokkeita.

Kalamata (Kreikka)

Oliivimuseo ja Sparta
16.9. • 59 € • Puolipäiväretki (n. 4,5 h)
Kohteenamme on oliivipuulehtojen ympäröimä Sparta, joka oli antiikin aikaan Ateenan ohella Kreikan mahtavin kaupunki. Legendaarisesta Spartasta ei kuitenkaan ole paljon jäljellä. Tutustumme uudesti syntyneen pikkukaupungin mainioon ja monipuoliseen oliivimuseoon. Se auttaa paitsi ymmärtämään kreikkalaisten suurta rakkautta oliiviöljyyn ja muihin oliivipohjaisiin tuotteisiin, myös niiden merkitystä maan taloudelle kautta historian. Kierroksen lopuksi voi museon kaupasta hankkia luonnonmukaisia, öljypohjaisia ihonhoito- ja muita tuotteita. Maistelemme myös tyypillisiä paikallisia pikkupurtavia. Ennen satamaan paluuta jää vielä tovi vapaata aikaa kuljeskella nykyaikaisen Spartan kaduilla ja seurailla sen arkielämää.

Historiallinen Mistra
16.9. • 89 € • Kokopäiväretki (n. 6 h) sis. lounaan
Ajelemme kauniin vuoristoseudun halki Mistran mahtavaan linnoituskaupunkiin. Unescon maailmanperintökohteeksi julistettu, 1830-luvulla hylätty kaupunki kukoisti etenkin 1300–1400-luvuilla, jolloin se oli Bysantin valtakunnan toiseksi tärkein keskus heti Konstantinopolin jälkeen. Kuljemme vuoren rinteelle rakennetun Mistran mukulakivikujilla ja tutkimme laajalle levittyvän alueen hyvin säilyneiltä linnoitus- ja kirkkoraunioita, luostarirakennelmia, palatseja ja asuintaloja. Vierailun jälkeen nautimme yhdessä kreikkalaisen lounaan. Ennen paluumatkaa teemme bussikierroksen läheisessä, nykyaikaisessa Spartan kaupungissa, joka niitti mainetta antiikin aikana.

Patmos (Kreikka)

Johanneksen jalanjäljillä
17.9. • 52 € • Puolipäiväretki (n. 3 h)
Kapea ja vuoristoinen Patmos on yksi Egeanmeren pienimmistä asutuista saarista. Tutustuminen pyhään saareen alkaa Patmoksen pääsatamasta Skalasta, jonka jälkeen matka jatkuu pääkaupunkiin, Choraan. Sen tärkein muistomerkki on 900-vuotias bysanttilainen Johanneksen luostari, jonka suojissa on uskomattoman arvokkaita esineitä – ikoneja, ristejä, veistoksia ja tuhansia harvinaisia vanhoja kirjoja sekä käsikirjoituksia. Luostarivierailun jälkeen käymme Ilmestyksen pyhässä luolassa, missä Johannes asui karkotuksensa aikana.

Kusadasi (Turkki)

Efesos
18.9. • 82 € • Kokopäiväretki (n. 6,5 h) sis. lounaan
Antiikin kaupunki Efesos on kulttuurimatkailijan ehdoton vierailukohde. Retken alussa tutustumme Neitsyt Marian taloon, missä hän asui elämänsä viimeiset vuodet tultuaan Efesokseen apostoli Johanneksen mukana. Päivän kohokohta on kuitenkin itse Efesoksen rauniokaupunki legendoineen ja upeine monumentteineen. Tämä muinainen kreikkalais-roomalainen suurkaupunki on säilynyt harvinaisen hyvin. Lounaan jälkeen vierailemme vielä Selcukin museossa. Retki sisältää paljon kävelyä.

Sirincen kyläretki
18.9. • 48 € • Puolipäiväretki (n. 4 h)
Sirincen kylä sijaitsee vuorten kainalossa n. 7 km Efesoksesta ja Selcukin kaupungista. Kerrotaan, että tämän vanhan kreikkalaiskylän asukkaat pakenivat Efesoksesta turkkilaisten saavuttua.  Kreikkalaisia kylässä asui aina 1920-luvulle saakka ja noista ajoista muistona on lähiympäristössä useita luostarien ja kappelien raunioita. Nykyisin tämä sievä pieni kylä on suojelualue ja monet vanhoista rakennuksista kapeitten vuoren rinteellä olevien mukulakivikatujen varrella on pieteetillä kunnostettu. Sirincessä teemme kävelykierroksen, vierailemme yhdessä kirkoista ja maistelemme sekä paikallisia viinejä että pikkusuolaiseksi gözleme-piirasta. Vapaa-aikaa ostoksiin kylän kauppakujalla.

Istanbul (Turkki)

Bysantin ja ottomaanien aarteita
20.9. • 87 € • Kokopäiväretki (n. 7,5 h) sis. lounaan
Byzantion, Konstantinopoli, Istanbul… Monivivahteinen historia, ottomaanien perinteet, suurkaupungin syke, aitous, lännen ja idän kiehtova sekoitus – siinä aineksia kokopäiväretkellemme Istanbulissa. Kaupungin rikas historia alkaa elää Hippodromilla, jonka kupeessa sijaitsee myös upeista kaakeleistaan tunnettu maailman ainoa 6-minareettinen Sininen moskeija. Hagia Sofia, yksi kristikunnan suurimmista kirkoista toimii nykyään museona. Upeat marmorileikkaukset, freskot ja kultamosaiikit ovat ainutlaatuiset ja häikäisevät edelleen loistollaan. Muinaisen Byzantionin kaupungin akropoliille valloittajasulttaani Mehmet II Fatihin toimesta rakennetusta Topkapin palatsista hallittiin ottomaanien laajaa valtakuntaa yli 400 vuoden ajan. Sulttaanien muotokuvat, vaatemuseo ja useat palatsin paviljongit antavat kävijälle tilaisuuden ihailla menneitten päivien loistoa. Egyptiläisessä basaarissa valloittavat huumaavat tuoksut, pienet kauppakujat ja sadat liikkeet, joista voi ostaa vaikka hienoa iranilaista Beluga-kaviaaria, maustemyllyn mausteineen tai vain ihmetellä Istanbulin nykypäivää ja ihmisvilinää.

Beylerbeyn palatsi ja Kariye-museo
20.9. • 58 € • Puolipäiväretki (n. 4,5 h)
Bosporinsalmen kahta puolin levittäytyvä Istanbul on kautta aikojen ollut idän ja lännen kohtauspaikka. Retken aluksi suuntaamme Aasian puolelle ylittäen Bos-porinsalmen sillan. Nousemme Çamliçan kukkulalle ihailemaan jalkojemme juureen levittäytyvää kaupunkia.  Bosporin rannalle kesäasunnoksi rakennetussa Beylerbeyn palatsissa näemme haaremin sekä palatsin virallisen puolen huoneet, niiden ylellisen sisustuksen ja upeat maalaukset. Euroopan puolelle palattuamme käymme vanhojen kaupunginmuurien kupeessa sijaitsevassa entisen luostarin kirkossa. Tässä nykyisin Kariye-museona toimivassa vanhassa kirkossa ovat säilyneet maailman upeimmat mosaiikit Bysantin ajalta.

Varna (Bulgaria)

Varnan kaupunkikierros
21.9. • 47 € • Puolipäiväretki (n. 3 h)
Bulgarian kesäpääkaupungiksi kutsuttu Varna on viehättävä sekoitus historiaa ja nykyaikaa, lomakohteen leppeää tunnelmaa ja yliopistokaupungin nuorekkuutta. Kaupunkia kaunistavat hyvin säilytetty vanha arkkitehtuuri, vehreät puistoalueet ja kullankellertävät hiekkarannat. Retken aikana ihailemme Varnan panoraamaa ja käymme sen komeimmissa nähtävyyksissä: mahtipontisessa ortodoksikatedraalissa sekä kiehtovassa arkeologisessa museossa, jonka harvinaisimpia aarteita ovat maailman vanhimmat kultaesineet reilun 6000 vuoden takaa.

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X