Lähtö 7.9.2013 Adrianmeren kierros

Print the page

Kroatia – Slovenia – Italia – Albania – Kreikka.

Split

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut, hinnat sekä retkikuvaukset.

Nauti Adrianmeren sinestä ja menneen maailman tunnelmaa huokuvista kaupungeista. Vilkas Split johdattaa mukavasti matkaan; samoile palatseilla ja pyhätöillä, ja levähdä rantabulevardin kahviloissa. Sloveniassa saat eteesi kauniit rannikkomaisemat, Koperin vanhat korttelit tai pääkaupungin, suloisen Ljubljanan romanttisine jokiristeilyineen. Venetsia voi viedä sydämen. Kanavien ja kanaalien kuningattaressa on ihmeellistä, melankolista taikaa. Salaperäisenä säilyneessä Albaniassa levittyvät Durresin hiekkarannat ja roomalaisajan muistot, Tirana on pala maan modernia aikaa. Italian saappaankorosta kohtaat paljon uniikkia nähtävää. Alberobellon salaisuutena ovat erikoiset trullitalot, Leccestä löydät upeat barokkirakennukset. Kierros päättyy Kreikan viihtyisään Prevezaan. Maistele aitoa kreikkalaista elämänmenoa tai kurkista läheisten rauniokaupunkien historiaan.

Jaakko Hämeen-Anttila
Asiantuntijavieraana arabiankielen ja islamin tutkimuksen professori Jaakko Hämeen-Anttila.


Artistivieraana Johanna Debreczeni.

Uutta – Nauti risteilylomasta pidempään!
KAHDEN RISTEILYN YHDISTELMÄSTÄ 400 € / aik. alennus.
Etu lasketaan kahden risteilyn normaalista yhteishinnasta.

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 1 vko

7.9. la Lento Helsinki-Split
8.9. su Split, Kroatia lähtö klo 15.00
9.9. ma Koper, Slovenia klo 10.00-23.00
10.9. ti Venetsia, Italia klo 7.00-18.00
11.9. ke Päivä merellä
12.9. to
Durres, Albania klo 8.00-20.00
13.9. pe
Brindisi, Italia klo 8.00-17.00
14.9. la
Preveza, Kreikka tulo klo 8.00.
Lento Preveza-Helsinki

Alustavat lentoaikataulut

7.9. la Menolennot
AY1257 Helsinki klo 17.15 – 19.15 Split
AY1259 Helsinki klo 17.30 – 19.30 Split

14.9. la Paluulennot
AY1202 Preveza klo 21.45 – 01.05 Helsinki (15.9.)
AY1206 Preveza klo 22.00 – 01.20 Helsinki (15.9.)

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö 2 hengen hytissä

STANDARD Fanny (4.) 1 345 €
Pinta (5.) 1 445 €
Cornelia (5.) 1 595 €
CLASSIC Nina (4.) 1 795 €
Antonia (5.) 1 995 €
COMFORT Kristina (7.) 2 195 €
Regina (8.) 2 395 €
      Maisemahytit 2 445 €
PREMIUM  Odysseus (5. ja 7.) 2 645 €
Kolumbus (5. ja 7.) 2 845 €

 

Suluissa hyttien sijaintikansi. Standard-hytit ovat sisähyttejä.

Lisämaksu 1 hengen hytistä
Standard-luokissa 250 €
Classic ja Comfort 300 €
Premium 995 €

Lapset (2-15 v) ylävuoteessa 695 €

ENNAKKOVARAAJAN ETUHINTAISET PAIKAT ON LOPPUUNMYYTY!

Hintaan sisältyy

  • risteily m/s Kristina Katarinalla valitussa hyttiluokassa
  • lennot Helsinki-Split ja Preveza-Helsinki kenttäkuljetuksineen
  • aamiaiset ja illalliset ravintola Polariksessa
  • yksi illallisista teemaillallinen viineineen laivalla
  • kapteenin tervetulotilaisuus
  • asiantuntijaluentoja
  • runsas ohjelma laivalla
  • satamamaksut
  • Premium-luokissa lisäksi: lounge-palvelut Helsinki-Vantaan lentokentällä, yksi illallisista kapteenin pöydässä, juomavalikoima hytissä sekä myöhäisempi hytin luovutus (mikäli mahdollista)

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Retket

Suosittelemme retkien varaamista ennakkoon, retkille voidaan ottaa vain rajoitettu määrä matkustajia. Laivalla retkiä on saatavilla vain rajoitetusti tai ne voivat olla loppuunmyytyjä jo aiemmin. Retket opastetaan suomeksi tai englanniksi, jolloin ne tulkataan suomen kielelle. Lähes kaikki retket sisältävät kävelyä, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet! Retkien toteutuminen edellyttää väh. 25 osallistujaa. Muutokset retkiohjelmissa mahdollisia. Lapset alle 16 v saavat 20 % alennuksen aikuisten retkihinnoista. Retkivaraukset ovat sitovia. Hinnat € / hlö.

Split (Kroatia)

Splitin kävelykierros
8.9. • 29 € • Puolipäiväretki (n. 2 h)
Historiallisen Dalmatian alueen tärkein kaupunki Split on syntynyt keisari Diocletianuksen palatsin ympärille. Kävelyretki vie meidät vanhan kaupungin sydämeen, viehättäville kujille, jossa voi aistia menneen ajan tunnelmaa. Eri vuosisatojen leimaama arkkitehtuuri luo kauniin taustan nykypäivän vilkkaalle katukulttuurille. Vierailemme 300-luvulla rakennetussa, Unescon suojelemassa Diocletianuksen palatsissa, jonka hyvin säilyneet kellarit hämmästyttävät kävijää. Näemme Pyhän Dujen – kaupungin suojeluspyhimyksen mukaan nimetyn katedraalin, jonka kerrotaan olevan yksi maailman vanhimmista kirkoista. Vierailu kaupungin museossa tarjoaa mahdollisuuden kurkistaa hieman syvemmälle alueen värikkääseen menneisyyteen. Opastetun kierroksen jälkeen on mahdollisuus jäädä kaupungille viettämään vapaa-aikaa.

Split ja Trogir
8.9. • 58 € • Puolipäiväretki (n. 5,5 h)
Retki suuntautuu kulttuuriperinnöltään arvokkaaseen Trogirin kaupunkiin, joka sijaitsee pienellä, tiheästi rakennetulla saarella rannikon tuntumassa. Trogirissa sukellamme menneisyyteen ja aika ikään kuin pysähtyy, kun kuljemme romaaniseen ja goottilaiseen tyyliin koristeltujen julkisivujen reunustamia kujia. Näemme Trogirin merkittävimmän rakennuksen, Pyhän Laurentiuksen kirkon, jonka läntinen portti on kroaattiarkkitehti Radovanin taidonnäyte. Ihastelemme Unescon suojelemaa vanhaakaupunkia ja näemme keskustan parhaat palat kaupunkikävelyllä. Matkamme jatkuu kaupungin ulkopuolelle, vanhalle myllylle, jossa maistelemme paikallista pikkupurtavaa elävän musiikin tahtiin. Retki sisältää myös kävelykierroksen Splitin historiallisessa keskustassa, missä tutustumme jo keisari Diocletianuksen aikaan syntyneen kaupungin nähtävyyksiin ja viehättävään tunnelmaan.

Koper (Slovenia)

Lumoava Ljubljana
9.9. • 92 € • Kokopäiväretki (n. 7 h) sis. lounaan
Slovenian pääkaupunki Ljubljana on yksi Euroopan pienimmistä pääkaupungeista, mutta koon ei kannata antaa hämätä. Ljubljanica-joen varrella sijaitseva kaupunki on eloisa kulttuurinkehto, josta ei puutu vipinää ja vilskettä. Bussimatka merellisestä Koperista tuo meidät sisämaahan Ljubljanan sydämeen, jonka tarina yltää Rooman aikoihin. Kaupunki on kerran toisensa jälkeen noussut sotien ja luonnonmullistusten tuhoista. Vaikuttavan historian jäljet näkyvät kaupungissa, jota vartioi Ljubljanan linna kukkulan laella. Ljubljanan keskustaan tutustumme kävelykierroksella, joka tarjoaa mahdollisuuden nauttia tunnelmallisista kortteleista ja ihastella vaihtelevaa arkkitehtuuria. Kaupungin valtasuoni on keskustan halki virtaava joki, jonka ympärille värikäs katukulttuuri on keskittynyt. Paras tapa aistia jokivarsien aitoa henkeä on risteily, jonka aikana tarkkailemme elämänmenoa joella eri perspektiivistä. Lounaan jälkeen jää vielä vapaa-aikaa kaupungin keskustassa.

Piran ja slovenialainen kyläretki
9.9. • 47 € • Puolipäiväretki (n. 4,5 h)
Adrianmeren rannikolla sijaitseva Koperin kunta on tunnettu kauneudestaan. Maisemakierroksella näemme kuvauksellisia kyliä ja pikkukaupunkeja. Kuulemme tarinoita menneen ajan mahdista ja ihastelemme vaihtelevaa arkkitehtuuria. Ohitamme rannikon helmen – Izolan ja pysähdymme valokuvaamaan museokaupunkina tunnettua Pirania. Maisemat muuttuvat rannikon lomakohteista hedelmätarhojen, peltojen ja suola-altaiden koristamaan maaseutuun. Vierailemme perinteikkäässä Padnan kylässä, jossa on mahdollisuus kulkea pienen kylän viehättäviä katuja ja pistäytyä kirkossa. Vapaa-ajalla, ennen paluuta laivalle, voi tehdä ostoksia, maistella paikallisia erikoisuuksia ja nauttia alueen viinejä.

Venetsia (Italia)

Venetsian taikaa
10.9. • 57 € • Puolipäiväretki (n. 5 h)
Veden ympäröimä ja yli sadalle saarelle levittäytynyt Venetsia on yksi maailman tunnetuimmista ja kauneimmista kaupungeista. Se on mystinen kaupunki, joka ei ole muuttunut paljoakaan viimeisten vuosisatojen aikana. Saapuminen Venetsiaan on aina yhtä ihmeellinen. Itämaiset ja barokkityyliset kupolit, goottilaiset palatsit ja kanavissa lipuvat mustat gondolit muodostavat näkymän, jossa on vaikutteita kaikista Välimeren kulttuureista. Retkemme alkaa vesibussiajelulla satamasta kaupungin keskustaan. Noin kahden tunnin opastetun kävelykierroksen aikana näemme kuuluisan Huokausten sillan ja vierailemme 1300-luvulla rakennetussa Dogen palatsissa, jonka majesteettinen miljöö on loistava paikka suuren taidekokoelman esittelyyn. Täällä voi ihailla mm. Tintoretton, Carpaccion ja Veronesen töitä. Ennen paluuta vesibussilla laivalle jää noin pari tuntia vapaa-aikaa, jolloin on mahdollisuus vierailla Pyhän Markuksen tuhatvuotisessa basilikassa tai kulkea kanavien reunustamia katuja nauttien kaupungin ainutlaatuisesta tunnelmasta.

Muranon ja Buranon saaret
10.9. • 44 € • Puolipäiväretki (n. 5 h)
Venetsian laguuni on Adrianmeren suljettu lahti, jossa sijaitsee itse Venetsian lisäksi lukuisia pienempiä saaria. Lähdemme tutustumaan laguuniin veneellä, sillä kaikki saaret ovat yhteydessä toisiinsa vesiteitse. Pysähdymme Muranon saarella, jonka kohtalo oli sinetöity Venetsian valtiollisen vahvistumisen myötä. Venetsialaiset sijoittivat Muranoon lasituotantolaitoksensa samoin kuin varakkaiden kesäasunnot laajoine puutarhoineen. Vierailemme lasitehtaassa, jossa pääsemme seuraamaan lasipuhaltajan työtä. Monissa tehtaissa valmistetaan perinteisten lasiesineiden jäljennöksiä, mutta Muranossa toimii myös maailmankuuluja yrityksiä, jotka valmistavat taiteilijoiden ja muotoilijoiden suunnittelemia uusia ja nykyaikaisia lasisia taideteoksia. Seuraava kohteemme on värikkäiden talojen Burano, joka on säilyttänyt vanhan kalastajakylän tunnun. Burano tunnettiin muinoin kaikkialla Euroopassa pitseistään, jotka olivat vientiartikkeleina aivan yhtä suuri menestys kuin Muranon lasi. Aito buranonpitsi on edelleenkin puhdasta käsityötä, arvostettua ja hyvin kallista.

Gondoliajelu Venetsiassa                                           Uutuus!
10.9. • 57 € • Puolipäiväretki (n. 3 h)
Miltä kuulostaa verkkainen gondoliajelu maailman romanttisimmassa kaupungissa? Itämaiset ja barokkityyliset kupolit, goottilaiset palatsit ja kanavissa lipuvat mustat gondolit muodostavat näkymän, jossa on vaikutteita kaikista Välimeren kulttuureista. Venetsian mahti – loisteliaat palatsit, renessanssiajan mestariteokset, kuuluisat sillat ja näyttävät monumentit on rakennettu kanavien rannoille, veden ääreen. Paras tapa nauttia ainutlaatuisen kaupungin mystisestä tunnelmasta on istahtaa mustaksi tervatun, koristeellisen gondolin kyytiin ja ihastella toinen toistaan uljaampia rakennuksia. Kaikkialta huokuva menneisyyden loisto ja toisaalta tietoisuus sen vääjäämättömästä katoavaisuudesta ovat niitä melkein alitajuisia voimia, jotka saavat Venetsian-kävijän otteeseensa ja houkuttelevat palaamaan tänne uudestaan. Noin puoli tuntia kestävän gondoliajelun jälkeen vietämme vapaa-aikaa kaupungin sydämessä ennen paluuta laivalle. Retki sisältää menopaluukuljetuksen vesibussilla satamasta Venetsian keskustaan. HUOM! Retki toteutetaan sääolosuhteiden salliessa.

Durres (Albania)

Albanian helmet
12.9. • 70 € • Kokopäiväretki (n. 9 h) sis. lounaan
Retki alkaa Durresista, joka on yksi Albanian tärkeimmistä satamakaupungeista. Paikannamme roomalaisen amfiteatterin ja suuntaamme kohti Krujaa, joka tunnetaan parhaiten Albanian kansallissankarin Skanderbegin kotikaupunkina. Krujan korkealle kukkulalle rakennetusta linnoituksesta aukeavat upeat maisemat kaupunkiin. Skanderbeg-museossa kerrotaan Albanian kansan taisteluista turkkilaisia vastaan ja kotiseutumuseossa elämästä ennen kommunistien valtaantuloa. Basaarialueen puiset rakennukset on restauroitu 1800-luvun aikaiseen kuntoon ja siellä on myytävänä monenlaisia matkamuistoja. Retkemme seuraava kohde Tirana on historiallisen Albanian varsin uusi kaupunki. Tiranan perusti 1600-luvulla Suleiman Pasha ja maan pääkaupungiksi se tuli vasta vuonna 1920. Tiranan kaupunkikiertoajelun jälkeen palaamme Durresiin.

Brindisi (Italia)

Alberobellon trullitalot
13.9. • 52 € • Puolipäiväretki (n. 4,5 h)
Vietämme päivää ainutlaatuisessa Alberobellon pikkukaupungissa. Sen suloinen vanhakaupunki on Unescon maailmanperintökohde erikoisine, perinteikkäine trullitaloineen – ne ovat kuin mehiläiskekoja kartionmuotoisine kattoineen. Valkeiksi kalkittuja, ilman laastia rakennettuja pientaloja käytettiin ennen vanhaan eläinsuojina. Nyt ne on muutettu asunnoiksi ja liiketiloiksi. Opastetun kiertokävelyn jälkeen on aikaa tarkastella pikkukaupungin elämänmenoa ja sen satoja trullitaloja omin päin. Puodeissa myydään matkamuistoja, baareissa maistellaan paikallisia viinejä ja maisematerasseilta avautuvat kauniit näkymät ympäröivälle maaseudulle.

Barokkikaupunki Lecce
13.9. • 47 € • Puolipäiväretki (n. 4 h)
Tutustumme Apulian maakunnan kenties upeimpaan kaupunkiin, Lecceen, jota kutsutaan “etelän Firenzeksi” yltiökoristeellisen barokkiarkkitehtuurinsa vuoksi. Ihailemme komeaa historiallista keskustaa kävelykierroksella. Näemme roomalaisen amfiteatterin rauniot, hienoja kirkkoja ja kauniin tuomiokirkon aukion katedraaleineen, kellotorneineen ja palatseineen. Näyttäviä yksityiskohtia on joka puolella. Rakennusten julkisivuja koristavat linnut, kukat, hirviöt ja kerubit, joita paikalliset kivenhakkaajat ovat aikojen saatossa työstäneet. Leccessä jää aikaa kuljeskella myös omaan tahtiin ja nauttia sen kahviloista, artesaani- ja antiikkiliikkeistä sekä eloisan yliopistokaupungin tunnelmasta.

Preveza (Kreikka)

Muinaiskaupunkien tarinoita
14.9. • 57 € • Puolipäiväretki (n. 5 h)
Perehdymme Prevezan alueen maineikkaaseen varhaishistoriaan vierailemalla seudun kiehtovilla arkeologisilla alueilla. Suuntaamme aluksi Nikopoliksen muinaiskaupungin jäänteille ja sen museoon, jonne on kerätty alueen löydöksiä. Ajanlaskumme alkuvuosisatoina kukoistanut Nikopolis oli kahden satamansa vuoksi tärkeä kauppakaupunki, silta Kreikan ja Italian välillä. Retkemme jatkuu lähettyvillä sijaitsevaan Kassiopiin. Arkeologien esiin kaivamat rakennelmat kielivät sen olleen aikoinaan merkittävä kulttuurikeskus. Ennen satamaan paluuta pysähdymme vielä Kamarina-kylässä, jossa voi vapaa-aikana nauttia kahvia ja virvokkeita.

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X