Lähtö 24.8.2013 Länsi-Välimeren risteily

Print the page

Espanja – Gibraltar (Iso-Britannia) – Ranska.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut, hinnat sekä retkikuvaukset.

Risteilyä maustavat rehti välimerellinen temperamentti, satamakaupunkien kiehtova vilske ja ripaus brittiläistä elämänmenoa. Malagassa kohtaat eteläespanjalaisen välittömyyden, huikeiden näköalojen Gibraltar huokuu englantilaisen pikkukaupungin tunnelmaa. Mallorcalta, elegantista Palmasta, löydät kulttuuria, katukahviloita ja hyvät ostosapajat. Putiikkien ystävä viihtyy yhtä lailla Barcelonassa, mutta kaupunki on myös nähtävyyksien runsaudensarvi kujeilevine rakennuksineen ja tasokkaine taidemuseoineen. Vuoden 2013 Euroopan kulttuuripääkaupunki Marseille on pyyhkinyt pölyt rakennuksistaan. Afrikkalaiset basaarikujat ovat silti tallella, samoin kaunis Vanha satama ravintoloineen, joissa voit maistaa herkullista bouillabaisse-kalakeittoa. Matkasi päättää viihtyisä Nizza. Käyskentele pitkin ranta-promenadia, kiertele kukkatorilla tai levähdä turkoosin meren silaamalla uimarannalla.


Asiantuntijavieraana on liikunnan erityisasiantuntija Matti Heikkilä.


Artistiveraana Kristiina Mäki.

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 1 vko

24.8. la Lento Helsinki-Malaga
25.8. su Malaga, Espanja lähtö klo 21.00
26.8. ma Gibraltar, Iso-Britannia klo 8.00-17.00
27.8. ti Päivä merellä
28.8. ke Palma, Mallorca, Baleaarit, Espanja klo 9.00-18.00
29.8. to
Barcelona, Espanja klo 8.00-18.00
30.8. pe
Marseille, Ranska klo 9.00-19.00
31.8. la
Nizza, Ranska tulo klo 8.00. Lento Nizza-Helsinki

Alustavat lentoaikataulut

24.8. la Menolennot
AY1249 Helsinki klo 17.15 – 21.05 Malaga
AY1251 Helsinki klo 17.50 – 21.40 Malaga

31.8. la Paluulennot
AY1216 Nizza klo 20.40 – 00.55 Helsinki (1.9.)
AY1220 Nizza klo 21.15 – 01.30 Helsinki (1.9.)

Hinnat

Risteilyhinnat € / hlö 2 hengen hytissä

STANDARD Fanny (4.) 1 295 €
Pinta (5.) 1 395 €
Cornelia (5.) 1 545 €
CLASSIC Nina (4.) 1 745 €
Antonia (5.) 1 945 €
COMFORT Kristina (7.) 2 145 €
Regina (8.) 2 345 €
      Maisemahytit 2 395 €
PREMIUM  Odysseus (5. ja 7.) 2 595 €
Kolumbus (5. ja 7.) 2 795 €

 

Suluissa hyttien sijaintikansi. Standard-hytit ovat sisähyttejä.

Lisämaksu 1 hengen hytistä
Standard-luokissa 250 €
Classic ja Comfort 300 €
Premium 995 €

Lapset (2-15 v) ylävuoteessa 695 €

Hintaan sisältyy

  • risteily m/s Kristina Katarinalla valitussa hyttiluokassa
  • lennot Helsinki-Malaga ja Nizza-Helsinki kenttäkuljetuksineen
  • aamiaiset ja illalliset ravintola Polariksessa
  • yksi illallisista teemaillallinen viineineen laivalla
  • kapteenin tervetulotilaisuus
  • asiantuntijaluentoja
  • runsas ohjelma laivalla
  • satamamaksut
  • Premium-luokissa lisäksi: lounge-palvelut Helsinki-Vantaan lentokentällä, yksi illallisista kapteenin pöydässä, juomavalikoima hytissä sekä myöhäisempi hytin luovutus (mikäli mahdollista)

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Retket

Suosittelemme retkien varaamista ennakkoon, retkille voidaan ottaa vain rajoitettu määrä matkustajia. Laivalla retkiä on saatavilla vain rajoitetusti tai ne voivat olla loppuunmyytyjä jo aiemmin. Retket opastetaan suomeksi tai englanniksi, jolloin ne tulkataan suomen kielelle. Lähes kaikki retket sisältävät kävelyä, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet! Retkien toteutuminen edellyttää väh. 25 osallistujaa. Muutokset retkiohjelmissa mahdollisia. Lapset alle 16 v saavat 20 % alennuksen aikuisten retkihinnoista. Retkivaraukset ovat sitovia. Hinnat € / hlö.

Malaga (Espanja)

Malagan kaupunkikierros
25.8. • 48 € • Puolipäiväretki (n. 4 h)
Malaga on vastakohtien kaupunki, jossa moderni arkkitehtuuri kohtaa tunnelmallisen vanhankaupungin kapeine kujineen ja kirkkaanvärisine vanhoine rakennuksineen. Costa del Solin rantakaistaleella Malaga erottuu lomakylien joukosta rikkaan kulttuuritarjontansa ansiosta – kaupungissa on historiallisia nähtävyyksiä ja lukuisia museoita. Myös monet espanjalaiset perinteet kuten flamenco ja härkätaistelut elävät edelleen kaupungissa. Kaupunkikierroksella vierailemme Gibralfaron linnassa ja renessanssityylisessä katedraalissa, mikäli se on auki yleisölle. Pysähdymme lyhyelle kävelylle historialliseen keskustaan, jonka värikkäiltä kujilta löytyy muun muassa Picasson synnyinkoti ja roomalaisen teatterin raunio. Retki päättyy viininmaistajaisiin ennen paluuta laivalle.

Granada ja Alhambran palatsi
25.8. • 92 € • Kokopäiväretki (n. 9 h) sis. lounaan
Bussimatka Malagasta Granadaan tarjoaa mahdollisuuden tutustua Espanjan eteläisimmän maakunnan, Andalusian, vaihteleviin maisemiin. Pienet kaupungit, vuoristomaisemat ja eksoottiset arabivaikutteet luovat odottavan tunnelman kun lähestymme Granadaa. Maisemakierroksella aistimme tuhannen ja yhden yön kaupungin taikaa, jossa leveät bulevardit vaihtuvat hetkessä sokkeloisiksi arabikortteleiksi, ja historialliset rakennukset ihastuttavat yksityiskohdillaan. Sierra Nevadan vuoret luovat dramaattisen taustan Sabikan kukkulalla sijaitsevalle Alhambralle, joka on paitsi palatsi myös hallitsijan oma pienoiskaupunki. Alhambra on yksi Espanjan suurimmista nähtävyyskohteista ja yksi kuuluisimmista islamilaisen taiteen ja arkkitehtuurin mestariteoksista. Tutustumme palatsialueeseen kattavalla kävelykierroksella ja nautimme lounaan paikallisessa ravintolassa ennen paluuta laivalle. Suuresta suosiosta johtuen sisäänpääsy palatsiin on rajoitettu ja retki täytyy varata hyvissä ajoin ennen matkaa.

Gibraltar (Iso-Britannia)

Gibraltarin nähtävyydet
26.8. • 48 € • Aamupäiväretki (n. 3 h)
Euroopan reunalla sijaitsevan Ison-Britannian kruununsiirtomaan pinta-ala on vain 6,5 neliökilometriä. Alueen pienestä koosta huolimatta Gibraltarilla on monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Kiertoajelulla käymme näköalapaikalla, mistä sään salliessa avautuvat upeat näkymät  Gibraltarinsalmelle sekä Espanjan ja Afrikan rannikoille. Näemme Pyhän Mikaelin tippukiviluolat, kalkkikiveen kaivetut Suuren piirityksen tunnelit sekä maurien v. 1333 rakentaman linnan. Tutuiksi tulevat myös kallioilla temmeltävät puolivillit apinat.

Delfiinisafari
26.8. • 48 € • Iltapäiväretki (n. 1,5 h)
Veneretki delfiinien asuinalueelle tarjoaa hyvän mahdollisuuden tarkkailla merten viisaita nisäkkäitä luonnollisessa elinympäristössä. Gibraltarinlahdella tavataan suurissa parvissa eläviä delfiinejä kaikkina vuodenaikoina. Delfiinibongauksen lomassa voi nauttia maisemien katselusta, sillä rannikolta on hieno näkymä niemelle, jonka hallitseva maamerkki on Atlasvuoriin kuuluva Gibraltarin vuori ”The Rock”. Retken päätteeksi voi laivan aikataulun salliessa jäädä kaupungille viettämään vapaa-aikaa ja palata satamaan omatoimisesti.

Palma (Mallorca, Baleaarit, Espanja)

Palman nähtävyydet
28.8. • 47 € • Puolipäiväretki (n. 4 h)
Baleaarien tyylikäs pääkaupunki Palma lumoaa monipuolisuudellaan. Kaupungin rikas kulttuurielämä ja historialliset nähtävyydet tarjoavat hyvää vastapainoa turkoosille merelle ja valkohiekkaisille rannoille. Bussikierros vie kuningas Jaume II:n 1300-luvulla rakentamalle goottilaiselle linnakkeelle, josta avautuvat kauniit näkymät kaupunkiin. Linnakierroksella kuulemme jännittäviä tarinoita historian pyörteistä ja linnan tyrmään päätyneistä ihmiskohtaloista. Tunnelmallista vanhaakaupunkia hallitsee lasimaalattujen ikkunoiden koristama goottilainen katedraali. Tutustumme kirkkoon ja sen mielenkiintoiseen museoon, jonka kokoelmaan kuuluu merkittäviä goottilaisen ajan taideteoksia. Kuljemme kapeita, putiikkien ja kahviloiden reunustamia kujia ja ihailemme arkkitehtuurin monimuotoisuutta. Ennen paluuta laivalle käymme katsomassa barokkityylin inspiroimaa härkätaisteluareenaa.

Drachin tippukiviluolat
28.8. • 53 € • Puolipäiväretki (n. 4,5 h)
Baleaarien suurin saari Mallorca tarjoaa kävijälle kauniiden rantojen ja kulttuurikohteiden ohella myös ainutlaatuisia luonnonnähtävyyksiä. Retkemme suuntaa saaren vilkkaasta pääkaupungista Palmasta Porto Criston viehättävään kalastajakylään, jonka laitamilla sijaitsevat Drachin tippukiviluolat. Luolissa hämmästelemme erikoisia kalkkikivimuodostelmia – kattoon syntyneitä puikkomaisia stalaktiitteja ja niiden alapuolella, luolan pohjaan syntyneitä pylväsmäisiä stalagmiitteja. Drachin luolasto tunnetaan myös suuresta maanalaisesta Martel-järvestä, jonka ainutlaatuinen luonnonvalaistus luo mystisen tunnelman. Matkalla pysähdymme Majorican helmitehtaassa, jossa valmistetaan mm. helmikoristeisia huonekaluja oliivipuusta.

Barcelona (Espanja)

Barcelonan kaupunkikierros
29.8. • 42 € • Aamupäiväretki (n. 4 h)
Katalonian sykkivä sydän Barcelona lumoaa monipuolisuudellaan. Kiertoajelu tarjoaa hyvän kokonaiskuvan kaupungista ja sen merkittävimmistä nähtävyyksistä. Näemme mm. La Ramblan maailmankuulun ostoskadun, vaikuttavan goottilaisen kaupunginosan sekä Eixamplen alueen, jonka sydämessä lepää Barcelonan symboli – Sagrada Família -kirkko. Pysähdymme valokuvaamaan ja ihastelemaan ulkoa päin tätä arkkitehti Antonio Gaudín erikoista mestariteosta, joka on ollut rakenteilla yli sata vuotta. Nousemme bussilla Montjuic-kukkulalle katsomaan kaunista kaupungille avautuvaa näkymää. Aivan lähellä on Olympiastadion ja alarinteessä vuoden 1929 Maailmannäyttelyä varten pystytetty perinteinen espanjalainen kylä. Retken päätteeksi jää hieman vapaa-aikaa ennen paluuta takaisin keskustaan ja vilkkaan ranta-alueen kautta laivalle.

Gaudín kaunis Barcelona
29.8. • 54 € • Aamupäiväretki (n. 4 h)
Katalonian pääkaupunki Barcelona on aina houkutellut edelläkävijöitä – kaupungissa ovat vaikuttaneet mm. Picasso ja Miró. Barcelonan tunnetuin taiteilija lienee kuitenkin arkkitehti Antonio Gaudí, jonka mielikuvituksellista muotokieltä ihailemme bussikierroksella. Pysähdymme katsomaan Güellin puistoa, joka on yksi 1900-luvun tunnetuimmista maisema-arkkitehtuurin luomuksista.  Eixamplen kaupunginosassa eteemme kohoaa mahtava Sagrada Família -kirkko – Gaudín mestariteos, jonne taiteilija itse on haudattu. Kirkko on uljaimmillaan ulkoa päin katsottuna, mutta vierailu sisätiloissa johdattaa mestarin yksityiskohtien muovaamaan värikkääseen maailmaan. Jatkamme matkaa ja näemme bussista myös muita Barcelonan keskustan merkittäviä nähtävyyksiä. Yksi niistä on erikoinen Casa Milà -kerrostalo, joka sai valmistuessaan halventavan kutsumanimen ”La Pedrera”, kivilouhos. Nykyisin rakennusta pidetään yhtenä Gaudín arkkitehtuurin helmistä.

Torresin viinitila
29.8. • 58 € • Iltapäiväretki (n. 4 h)
Vierailemme arvostetulla Torresin viinitilalla, joka on perustettu vuonna 1870. Tunnetun viinituottajan Miguel Torresin johtamalla yrityksellä on yli 1000 ha viiniviljelyjä ja tuotteina laadukkaita ykkösluokan viinejä. Tutustumme viinin valmistukseen ja maistamme tilalla valmistettuja viinejä.

Marseille (Ranska)

Värikäs Marseille
30.8. • 48 € • Puolipäiväretki (n. 4 h)
Ranskan vanhimmassa kaupungissa on vahva merellinen tunnelma ja monikulttuurinen, etelämaalainen vire. Marseillen rannikkomaisemat ja historialliset rakennukset tulevat tutuiksi kiertoajelun aikana. Nousemme noin sata porrasaskelmaa mäen päälle ihailemaan koristeellista Notre Dame de la Garden basilikaa ja hienoa panoraamaa kaupunkiin. Upean Longchamp-palatsin ja monumentaalisen suihkulähteen luona pidämme valokuvaustauon. Marseillen tunnetuin nähtävyys ja miellyttävin miljöö on kaunis Vanha satama, jossa on aikaa käyskennellä omaan tahtiin. Linnoitusten vartioima alue on vilkas kohtauspaikka monine ravintoloineen ja kahviloineen.

Nizza (Ranska)

Nizza – Rivieran helmi
31.8. • 39 € • Aamupäiväretki (n. 3,5 h)
Ranskan Rivieran pääkaupunki, kaunis ja tunnelmallinen Nizza on monipuolinen merenrantakaupunki. Lyhyt bussikierros vie meidät kuuluisalle rantapromenadille, Englantilaisten kävelykadulle. Sitä koristavat belle époque -arkkitehtuurin taidonnäytteet, kuten loistelias palatsihotelli, historiallinen Negresco. Ohitamme myös värikkäillä sipulikupoleilla kruunatun Venäläisen kirkon. Kiertoajelun jälkeen jää aikaa käyskennellä keskustassa. Halukkaat voivat lähteä oppaan kanssa pienen vanhankaupungin sokkeloihin ja Cours Saleyan kuuluisalle kukka-, hedelmä- ja vihannestorille. Pikkukujiin ja aukioihin voi tutustua myös omaan tahtiin. Lähettyviltä löytyvät myös pääkauppakadun kaupat ja tavaratalot, monet ulkoilmakahvilat sekä rantakatu uimarantoineen.

Monaco ja Monte Carlo
31.8. • 50 € • Iltapäiväretki (n. 4,5 h)
Silmä lepää Ranskan Rivieran vaihtelevissa, pittoreskeissa rannikkomaisemissa, kun ajelemme Monacon pikkuruiseen, itsenäiseen suuriruhtinaskuntaan. Perillä opas johdattaa meidät kävelylle vanhaankaupunkiin, joka sijaitsee ylväällä paikalla korkealla kalliolla, sataman huvijahtien ja kaupungin yllä. Näemme ruhtinaanpalatsin ja katedraalin, jonne on haudattu ruhtinaspari Grace ja Rainier III. Retki vie meidät myös Monte Carlon alueen glamouriin. Siellä on vapaata aikaa ihastella luksusputiikkeja, urheiluautoja ja hienostunutta tunnelmaa sekä vierailla omatoimisesti maailmankuulussa, juhlavasti koristellussa kasinossa. Huomaathan, että kasinoon vaaditaan 18 vuoden ikää, kuvallista henkilötodistusta ja asiallista pukeutumista; shortseissa ei päästetä sisään.

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X