Lähtö 12.8.2013 Länsi-Euroopan kierros

Print the page

Saksa – Alankomaat – Belgia – Ranska – Espanja – Portugali.

6 maata, 10 kohdetta yhden risteilyn aikana!

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut, hinnat sekä retkikuvaukset.

Seilaa pohjolan syyskesästä Välimeren helliviin helteisiin. Matkalla saat nautiskella Euroopan länsirannikon maalaisidyllistä, historiaa kuiskivista kaupungeista ja kielen vievistä ruokaherkuista. Näet  Amsterdamin somat kaarisillat ja kapeat talot sekä hienojen hiekkarantojen Oostenden. Normandiassa voit astella kuuluisalla maihinnousurannikolla tai calvadosin, siiderin ja camembert-juuston valmistusseudulla. Brest on käytävä keskiaikaiseen Quimperiin ja sen artesaanipuoteihin. Vigossa saat maistella takuutuoreita merenantimia. Lissabon tuo tullessaan löytöretkeilijöiden ylväät monumentit ja charmikkaat vanhat korttelit. Risteily jatkuu rantaelämän sydämeen, auringonpalvojien rakastamaan Portimãoon, jossa voit vaikka shoppailla. Ennen Malagaa piipahdat vielä Pohjois-Afrikan puolella, Espanjalle kuuluvassa Ceutassa, nuuhkimassa espanjalais-afrikkalaista tunnelmaa.
Asiantuntijavieraana on FT, symbolitutkija Liisa Väisänen.


Artistivieraana Saska Helmikallio.

Uutta – Nauti risteilylomasta pidempään!
KAHDEN RISTEILYN YHDISTELMÄSTÄ 400 € / aik. alennus.
Etu lasketaan kahden risteilyn normaalista yhteishinnasta.

Aikataulut

Risteilyaikataulu * 13 pv

12.8. ma Helsinki (Eteläsatama, Makasiiniterminaali)
lähtö klo 10.00
13.8. ti Päivä merellä
14.8. ke Kielin kanava, Saksa klo 6.00-14.00
15.8. to Amsterdam, Alankomaat klo 10.00-19.00
16.8. pe Oostende, Belgia klo 8.00-17.00
17.8. la Cherbourg, Ranska klo 9.00-19.00
18.8. su Brest, Ranska klo 13.00-20.00
19.8. ma Päivä merellä
20.8. ti Vigo, Espanja klo 8.00-16.00
21.8. ke Lissabon, Portugali klo 10.00-18.00
22.8. to
Portimão, Algarve, Portugali klo 9.00-18.00
23.8. pe
Ceuta, Espanja klo 9.00-19.00
24.8. la
Malaga, Espanja tulo klo 8.00.
Lento Malaga-Helsinki

Alustavat lentoaikataulut

24.8. la Paluulennot
AY1250 Malaga klo 22.05 – 03.30 Helsinki (25.8.)
AY1252 Malaga klo 22.40 – 04.05 Helsinki (25.8.)

Hinnat

 

Risteilyhinnat € / hlö 2 hengen hytissä

STANDARD Fanny (4.) 1 645 €
Pinta (5.) 1 745 €
Cornelia (5.) 1 895 €
CLASSIC Nina (4.) 2 095 €
Antonia (5.) 2 295 €  
COMFORT Kristina (7.) 2 495 €
Regina (8.) 2 695 €
      Maisemahytit 2 745 €
PREMIUM Odysseus (5. ja 7.) 2 945 €
Kolumbus (5. ja 7.) 3 145 €

 

Suluissa hyttien sijaintikansi. Standard-hytit ovat sisähyttejä.

Lisämaksu 1 hengen hytistä
Standard-luokissa 250 €
Classic ja Comfort 300 €
Premium 995 €

Lapset (2-15 v) ylävuoteessa 995 €

Hintaan sisältyy

  • risteily m/s Kristina Katarinalla valitussa hyttiluokassa
  • lento Malaga-Helsinki kenttäkuljetuksineen
  • aamiaiset ja illalliset ravintola Polariksessa
  • yksi illallisista teemaillallinen viineineen laivalla
  • kapteenin tervetulotilaisuus
  • asiantuntijaluentoja
  • runsas ohjelma laivalla
  • satamamaksut
  • Premium-luokissa lisäksi: yksi illallisista kapteenin pöydässä, juomavalikoima hytissä sekä myöhäisempi hytin luovutus (mikäli mahdollista)

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Retket

Suosittelemme retkien varaamista ennakkoon, retkille voidaan ottaa vain rajoitettu määrä matkustajia. Laivalla retkiä on saatavilla vain rajoitetusti tai ne voivat olla loppuunmyytyjä jo aiemmin. Retket opastetaan suomeksi tai englanniksi, jolloin ne tulkataan suomen kielelle. Lähes kaikki retket sisältävät kävelyä, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Retkille kannattaa varata mukaan hyvät jalkineet! Retkien toteutuminen edellyttää väh. 25 osallistujaa. Muutokset retkiohjelmissa mahdollisia. Lapset alle 16 v saavat 20 % alennuksen aikuisten retkihinnoista. Retkivaraukset ovat sitovia. Hinnat € / hlö.

Amsterdam (Alankomaat)

Amsterdamin kaupunkikierros ja kanavaristeily
15.8. • 45 € • Puolipäiväretki (n. 3 h)
Kanavien ja siltojen Amsterdam on yksi Euroopan suosituimmista kaupunkikohteista. Kauniisti entisöidyt talot, pyöräilijät ja värikkäät raitiovaunut ovat Amsterdamia tyypillisimmillään. Mannermainen metropoli on säilyttänyt historiallisen pikkukylän viehätysvoimansa vuosisatojen ajan. Bussikierroksella näemme monia taiteilijoita inspiroineen Amsterdamin merkittävimpiä nähtävyyksiä – museokorttelin, Dam-aukion, kuninkaallisen palatsin, konserttitalon ja paljon muuta. Amsterdamin maanmerkkejä ovat kauniit kanavat, jotka ovat ansainneet kaupungille lempinimen ”Pohjoisen Venetsia”. Sanotaan, että paras tapa tutustua Amsterdamiin on idyllinen kanavaristeily. Noin tunnin kestävällä risteilyllä näemme vanhoja, koristeellisia porvaristotaloja, jotka reunustavat kanavien varsia ja samalla sukellamme menneen ajan tunnelmaan.

Retki Edam-juuston ja tuulimyllyjen synnyinsijoille
15.8. • 42 € • Puolipäiväretki (n. 4 h)
Jätämme suurkaupungin vilinän ja suuntaamme kohti idyllisiä maalaismaisemia. Alankomaat sijaitsee nimensä mukaisesti alavalla maalla, sillä noin neljännes maasta on merenpintaa alempana. Näemme mereltä vallattuja maa-alueita eli poldereita, joista on vuosien saatossa kehittynyt maan symboli. Vierailemme Zaanse Schansin kylässä, joka toimii ulkoilmamuseon tapaan. Tutustumme perinteisiin alankomaalaisiin taloihin ja vanhoihin tuulimyllyihin. Vierailemme puukenkätehtaalla, jossa aidot hollannikkaat syntyvät. Jatkamme matkaa Edamin kylään, joka on tunnettu kaikkialla maailmassa juustonsa ansiosta. Kävelemme Edamin kapeita, viehättävien talojen reunustamia katuja ja kuulemme tarinoita elämästä pienessä juustokylässä.

Oostende (Belgia)

Historiallinen Brugge
16.8. • 59 € • Puolipäiväretki (n. 5 h)
Kuvankaunis Brugge on vain noin puolen tunnin ajomatkan päässä Oostendesta. Se on Euroopan parhaiten säilyneitä keskiaikaisia kaupunkeja, jonka pittoreski vanhakaupunki on onnistunut säilyttämään historiallisen luonteensa. Kanavien elävöittämä kaupunkikuva on kuin satukirjasta. Kulkiessamme vanhankaupungin mukulakivikatuja näemme kauniita rakennuksia mm. kaupungintalon, basilikan, kellotornin ja viehättävät kauppakiltojen talot. Puolituntisen romanttisen kanavaristeilyn jälkeen jää vapaa-aikaa, jolloin voi tehdä löytöjä kaupungintorin suklaa- ja pitsipuodeissa.

Brysselin retki
16.8. • 94 € • Kokopäiväretki (n. 8 h) sis. lounaan
Modernien pilvenpiirtäjien ja hotellien silhuetit näkyvät jo paljon ennen kuin saavumme pankkimaailman ja kaupan keskukseen Brysseliin, EU:n pääkaupunkiin. Bussikierroksen ja lounaan jälkeen kuljemme keskiaikaista historiaa henkivässä vanhassakaupungissa, jonka keskusaukio Grand Place on yksi maailman kauneimmista. Sitä reunustavat kiltatalot sekä goottilainen kaupungintalo, joka on peräisin 1400-luvulta. Lyhyen kävelymatkan päässä on kuuluisa pronssipatsas ´Manneken Pis´.

Cherbourg (Ranska)

Maihinnousurannikko
17.8. • 99 € • Kokopäiväretki (n. 8 h) sis. lounaan
Ranskan Normandia on kuuluisa toisen maailmansodan tapahtumista, joilla on ollut merkittävä rooli sotahistoriassa. Normandian maihinnousu on sotahistorian suurin meritse tapahtunut valtausoperaatio. Bussimatka Cherbourgista maihinnousupäivän historiallisille tapahtumapaikoille myötäilee siideristä, calvadoksesta ja camembert-juustosta tunnetun maakunnan kauneimpia reittejä. Vierailemme Arromanchesin maihinnousupäivämuseossa, jossa palautamme mieleen 6. kesäkuuta 1944 tapahtumien kulkua. Nautimme yhteisen lounaan ja jatkamme matkaa amerikkalaiselle hautausmaalle. Pysähdymme valokuvaamaan Omaha Beachiä matkalla kohti Pointe du Hocin jyrkällä kalliolla sijaitsevaa taistelutannerta. Paluumatkalla laivalle teemme lyhyen pysähdyksen Sainte-Mère-Églisessä, jolla oli strategisen sijaintinsa vuoksi erityinen rooli maihinnousun tapahtumissa.

Mont-Saint-Michel – mystinen luostarisaari
17.8. • 75 € • Kokopäiväretki (n. 9 h)
Ranskan luoteisrannikolla sijaitseva Mont-Saint-Michel keskiaikaisine luostareineen on maan suosituimpia historiallisia nähtävyyksiä ja Unescon maailmanperintökohde. Parin tunnin bussimatkan jälkeen saavumme rannikolla sijaitsevalle parkkialueelle, josta jatkamme matkaa ensin jalan ja sitten luostarin kuljetusbussilla. Ennen 1800-luvun lopussa rakennettua pengertietä ainut keino päästä saarelle oli kävellä yli lahden laskuveden aikaan. Vierailemme arkkienkeli Mikaelin kunniaksi pystytetyssä kirkossa ja luostarissa, jotka olivat keskiajan Euroopan tärkeimpiä pyhiinvaelluskohteita. Vapaa-ajalla voi kulkea luostarisaaren rinteille rakennetun pikkukaupungin viehättäviä ravintoloiden ja pienten puotien reunustamia katuja, tehdä ostoksia ja nauttia lounasta omatoimisesti. Retkellä on paljon kävelyä ja nousua jyrkkiä katuja pitkin vuorenrinnettä ylös.

Normandian maaseuturetki
17.8. • 58 € • Puolipäiväretki (n. 4,5 h)
Retkellä näemme Normandian kaunista maaseutua ja käymme korkealla kallionkielekkeellä, mistä selkeällä säällä voi nähdä Kanaalinsaarille asti. Perinteisellä siiderin ja calvadosin valmistukseen erikoistuneella maatilalla on mahdollisuus maistella tyypillisiä normandialaisia tuotteita: calvadosia, siideriä ja juustoa. Retken päätteeksi näemme lyhyellä kaupunkikierroksella Cherbourgin tärkeimmät maamerkit.

Brest (Ranska)

Keskiaikainen Quimper
18.8. • 56 € • Puolipäiväretki (n. 4,5 h)
Viehättävä keskiaikainen Quimper tunnetaan myös Bretagnen kulttuuripääkaupunkina. Opastettu kävelykierros historiallisessa keskustassa sisältää mm. goottilaistyylisen katedraalin, jota rakennettiin usean vuosisadan ajan 1200-luvulta aina 1800-luvun loppuun asti. Quimper on maailmankuulu keramiikkatuotteistaan, joten vapaa-ajan voi käyttää vaikka ostoksiin paikallisissa käsityöliikkeissä.

Vigo (Espanja)

Santiago de Compostela
20.8. • 58 € • Puolipäiväretki (n. 5 h)
Ajamme Galician sydämeen Santiago de Compostelaan, joka on yksi kristittyjen suosituimmista pyhiinvaelluspaikoista. Vakaan uskomuksen mukaan Jeesuksen opetuslapsista Jaakob vanhempi (espanjaksi Santiago) on haudattu tänne. Retken aikana tutustumme hänen hautamuistomerkikseen pystytettyyn katedraaliin, jonka rakentaminen aloitettiin jo v. 1075. Lisäksi kävelemme kaupungin kauniilla kaduilla ja aukioilla.

Vigo ja Baiona
20.8. • 46 € • Puolipäiväretki (n. 4 h)
”Vihreänä Espanjana” tunnettu lumipeitteisten vuorten ympäröimä Vigo sijaitsee Portugalin pohjoispuolella, Atlantin rannikolla. Tutustumme kaupunkiin maisemakierroksella ja nousemme korkealle Castro-vuorelle, josta kirkkaalla säällä avautuu erinomainen näköala kaupunkiin ja satamaan. Vuorella on puolustuslinnakkeiden raunioita, jotka kertovat Vigon värikkäästä historiasta. Suuntaamme rannikolle kohti Baionan lomakylää. Kävelykierroksella näemme kaupunginmuurin ja vierailemme Monte Realin niemelle rakennetussa palatsissa. Palaamme takaisin laivalle nauttien rannikko- ja vuoristomaisemista.

Lissabon (Portugali)

Löytöretkeilijöiden Lissabon ja Hieronymusluostari
21.8. • 59 € • Puolipäiväretki (n. 5 h)
Retkellä tutustumme Belemin kaupunginosaan, joka on tunnettu merta ja matkustamista ihannoivasta manuelintyylin arkkitehtuurista. Näemme Lissabonin symbolina tunnetun löytöretkeilijöiden muistomerkin ja Belemin tornin. Vierailukohteinamme ovat myös historiallinen Alfaman kaupunginosa ja kuningas Manuel I:n rakennuttama Hieronymusluostari. Nautimme kahvia ja leivonnaisia paikallisessa kahvilassa.

Sintra ja Estorilin rannikko
21.8. • 53 € • Puolipäiväretki (n. 5 h)
Unescon maailmanperintökohde Sintran kaupunki on kuuluisa satumaisista linnoistaan, joissa kuninkaalliset hoveineen viettivät kesälomia jo keskiajalta lähtien. Retkellä käymme Sintran kuninkaanlinnassa, joka on sekoitus maurilaista, goottilaista ja renessanssityyliä. Linnassa on käytetty paljon alueelle ominaista kaunista kaakelikoristelua. Opastetun kierroksen jälkeen jää hieman vapaa-aikaa, jolloin voi omatoimisesti tutustua kaupunkiin sekä ihailla aristokraattien taloja ja palatseja aidattuine puutarhoineen ja komeine pihoineen, ennen paluuta Cascaisin kautta laivalle.

Portimão (Algarve, Portugali)

Lagos – löytöretkiä ja pikkukaupungin historiaa
22.8. • 44 € • Puolipäiväretki (n. 5 h)
Lagosin värikäs historia on täynnä tarinoita menneen ajan loistosta. Kaupungin merkittävimmät tapahtumat liittyvät merenkäyntiin – täällä prinssi Henrik Purjehtija varusti karavellinsä suuria löytöretkiä varten ja tänne saapuivat ensimmäiset Eurooppaan tuodut orjat. Kaupungissa voi aistia menneen ajan tunnelmaa, kun kävelykierroksemme vie meidät historiallisiin kohteisiin, joissa laivoja varustettiin ja ensimmäiset orjamarkkinat järjestettiin 1400-luvulla. Kaakelein koristellut rakennukset ja kauniit kirkot koristavat kaupunkikuvaa. Lissabonin maanjäristys vuonna 1755 ravisteli aluetta, mutta monet rakennukset korjattiin tai uudelleen rakennettiin, joten kaupunki on säilyttänyt vanhan tuntunsa. Täällä historia ja nykypäivä sulautuvat toisiinsa. Vapaa-ajan jälkeen palaamme bussilla Portimãoon ihaillen Algarven maalaismaisemia.

Silves ja maurilainen linna
22.8. • 48 € • Puolipäiväretki (n. 5 h)
Lyhyt bussimatka vie meidät Silvesin kaupunkiin, jota pidetään maurilaisen kulttuurin kehtona. Maurit rakensivat kaupunkiin loisteliaita palatseja ja 1100-luvulla alueesta kehittyi Iberian niemimaan tieteen ja kulttuurin keskus. Lissabonin suuri maanjäristys vuonna 1755 tuhosi suuren osan kaupungista. Vankkaa tekoa oleva maurilainen linna on nähtävissä yhä tänä päivänä. Kävelykierroksella nousemme ylös linnalle ihailemaan uljaita raunioita ja kaunista maisemaa. Kuljemme keskustan historiallisia katuja ja vierailemme 1200-luvulla rakennetussa, goottilaisessa katedraalissa, mikäli se on auki yleisölle. Paluumatkalla nautimme Algarven maalaismaisemasta, jota koristavat valkopestyt talot ja mantelipuutarhat.

Ceuta (Espanja)

Ceuta tutuksi
23.8. • 59 € • Puolipäiväretki (n. 3 h)
Pohjois-Afrikan rannikolla, Gibraltarin- salmeen kurkottavalla Alminanniemellä sijaitseva Ceuta on ollut espanjalaisten hallussa jo 1500-luvun lopulta lähtien. Latinalaiset rytmit ja leppoisa elämänmeno sekoittuvat täällä värikkääseen marokkolaiseen elämäntapaan ainutlaatuisella tavalla. Bussikierroksella näemme Ceutan ja Marokon välisen vuoristoisen rajaseudun ja ajamme rannikkoa myötäilevää tietä. Keskustassa pysähdymme jaloittelemaan Embarek-moskeijalle ja vierailemme Nuestra Senhora de African kirkossa. Teemme valokuvauspysähdyksiä näköalapaikoilla ja nautimme Ceutan erikoisen historian synnyttämästä monikulttuurisesta ilmapiiristä. Ennen paluuta laivalle tutustumme maineikkaan lanzarotelaisen arkkitehdin – Cesar Manriquen – suunnittelemaan Välimeren puistoon.

Malaga (Espanja)

Malagan kaupunkikierros
24.8. • 48 € • Puolipäiväretki (n. 4 h)
Malaga on vastakohtien kaupunki, jossa moderni arkkitehtuuri kohtaa tunnelmallisen vanhankaupungin kapeine kujineen ja kirkkaanvärisine vanhoine rakennuksineen. Costa del Solin rantakaistaleella Malaga erottuu lomakylien joukosta rikkaan kulttuuritarjontansa ansiosta – kaupungissa on historiallisia nähtävyyksiä ja lukuisia museoita. Myös monet espanjalaiset perinteet kuten flamenco ja härkätaistelut elävät edelleen kaupungissa. Kaupunkikierroksella vierailemme Gibralfaron linnassa ja renessanssityylisessä katedraalissa, mikäli se on auki yleisölle. Pysähdymme lyhyelle kävelylle historialliseen keskustaan, jonka värikkäiltä kujilta löytyy muun muassa Picasson synnyinkoti ja roomalaisen teatterin raunio. Retki päättyy viininmaistajaisiin ennen paluuta laivalle.

Granada ja Alhambran palatsi
24.8. • 92 € • Kokopäiväretki (n. 9 h) sis. lounaan
Bussimatka Malagasta Granadaan tarjoaa mahdollisuuden tutustua Espanjan eteläisimmän maakunnan, Andalusian, vaihteleviin maisemiin. Pienet kaupungit, vuoristomaisemat ja eksoottiset arabivaikutteet luovat odottavan tunnelman kun lähestymme Granadaa. Maisemakierroksella aistimme tuhannen ja yhden yön kaupungin taikaa, jossa leveät bulevardit vaihtuvat hetkessä sokkeloisiksi arabikortteleiksi, ja historialliset rakennukset ihastuttavat yksityiskohdillaan. Sierra Nevadan vuoret luovat dramaattisen taustan Sabikan kukkulalla sijaitsevalle Alhambralle, joka on paitsi palatsi myös hallitsijan oma pienoiskaupunki. Alhambra on yksi Espanjan suurimmista nähtävyyskohteista ja yksi kuuluisimmista islamilaisen taiteen ja arkkitehtuurin mestariteoksista. Tutustumme palatsialueeseen kattavalla kävelykierroksella ja nautimme lounaan paikallisessa ravintolassa. Retki päättyy lentokentälle. Suuresta suosiosta johtuen sisäänpääsy palatsiin on rajoitettu ja retki täytyy varata hyvissä ajoin ennen matkaa.

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X