Lähtö 7.6.2015 Uutta! Loirejoen risteily 6 pv, m/s Loire Princesse – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Myös yhden hengen hyttivaihtoehto!

Nantes – Saint Nazaire – Ancenis – Angers – Loiren linnat – Ancenis – Nantes

Kesän todella uniikki uutuusristeily vie aivan uudelle jokiristeilyalueelle ja Ranskan pisimmälle joelle Loirelle. Aluksemme on kaudelle 2015 valmistuva, upea m/s Loire Princesse, joka on nykyaikainen siipirataslaiva. Loirejoen mataluus on haastava perinteisille jokilaivoille, mutta tämä uusi, juuri Loirelle suunniteltu laiva pääsee sulavasti liikkumaan näiden upeiden maisemien keskellä. Matkan aikana löydämme Loirejoen laakson valloittavia kaupunkeja ja kyliä, ja yksi matkapäivistä on omistettu Loirejoen laakson linnoille. Tälle kauden 2015 huippusuositulle uutuusristeilylle saimme paikat yhdelle lähdölle ja niitä on saatavilla hyvin rajoitetusti. Tervetuloa mukaan!

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut sekä hinnat.

KC-matkanjohtajana tällä risteilyllä:

Saura Paananen

Matka- / retkiohjelma

Sunnuntai 7.6. HELSINKI – PARIISI – NANTES

Lento Pariisiin. Matkaamme bussilla Nantesiin. Matkan varrella pysähdymme nauttimaan lounaan.
Laivaannousu. Tervetulotilaisuus ja miehistön esittäytyminen.  Illalla bussikuljetus paikalliselle alukselle, joka vie Kuningas Frans I:n Ranskan kauneimmaksi joeksi ylistämälle Erdrelle. Maiseman lipuessa ohi kuulemme joen ja jokivarren linnojen historiasta.

Maanantai 8.6. NANTES – ST. NAZAIRE

Aamupäivällä tutustumme Nantesiin. Kuljemme Bouffay´n keskiaikaisen korttelin kapeita katuja kauniille ja mahtipontiselle goottilaiselle Saint-Pierre et Saint-Paulin katedraalille. Kaupunkiin liitetyn Feydeaun saaren rakennukset ovat mainio esimerkki 1700-luvun arkkitehtuurista. Näeme Nantesin laiturit, Théâtre Graslinin ja kuuluisan Passage Pommeray –ostoskeskuksen. Brittanyn herttuoiden linna on jokivarren viimeinen ennen kuin Loire saavuttaa valtameren. Iltapäivän bussiretki Saint Nazairen satama- ja laivanrakennuskaupunkiin alkaa tutustuen Escal´Atlanticiin, missä videot, erikoistehosteet ja esineet kertovat legendaarista valtamerihöyryistä. Kaupungin telakka on yksi Euroopan suurimmista ja täällä rakennetaan valtavia risteilyaluksia edelleen. Tutustumme valtavaan telakka-alueeseen, logistiikkaan ja korkean teknologian laivanrakentamiseen. (Vierailijoiden passitiedot toimitetaan telakalle etukäteen ja telakkavierailulla passin tulee olla mukana.) Illalla laivalla viihde- ja tanssimusiikkia.

Tiistai 9.6. SAINT NAZAIRE – ANCENIS

Aikaisin aamulla m/s Loire Princesse aloittaa risteilyn. Aamupäivä jokivarren vaihtuvia maisemia seuraten. Puolen päivän jälkeen saavutaan Ancenis´een. Muscadetin viinitie kulkee läpi useiden viininviljelystä ja tuotannosta elävien kylien kohti La Chapelle Heulin´iä. Pysähdymme Chateau Cassemichère´n tilalla (tai vastaavalla) ja saamme kuulla tilan historiasta, viinin tuotannosta, vierailla kellarissa sekä maistaa vaaleaa, kuivaa, kukkean ja hedelmäisen makuista valkoviiniä. Käymme vielä hurmaavassa, keskiaikaisessa Clisson´n kaupungissa, jossa on vivahdus Italiaa. Illalla laivalla viihdeohjelmaa.

Keskiviikko 10.6. ANCENIS – BOUCHEMAINE

Aamupäivä risteillään Bouchemaineen, josta tehdään retki Anjoun provinssin pääkaupunkiin Angersiin, Englannin entisen hallitsijasuvun Plantagenet´n kotikaupunkiin, joka on tunnettu historiallisista rakennuksistaan sekä taideaarteistaan. Vierailemme Kuningas Renén 1100-luvun linnoituksessa, jonka valtaville seinille on ripustettu Apocalypse gobeliineja. Tykkejä, Rooman ja Plantagenetien aikojen jäänteitä on nähtävissä matkallamme la Doutre´en viehättävään kaupunginosaan Angersin sydämessä. Illalla laivalla miehistön show.

Torstai 11.6. BOUCHEMAINE – LOIREN LINNAT – ANCENIS

Päivä on omistettu Loiren laakson linnoille. Ensimmäinen kohde on Indrejoen saareen rakennettu hienostunut ja tyylikäs renessanssilinna Château d’Azay-le-Rideau. Seuraava kohde on Villandry, missä nautitaan lounas paikallisessa ravintolassa. Aikaa kuljeskella Villandryn linnan kolmessa kuuluisassa puutarhassa: keittiöpuutarha, ranskalaistyylinen koristepuutarha ja vesipuutarha. Rigny-Ussé´n satulinnaa muistuttava Château d’Ussé on seuraava kohteemme. Linna on edelleen asuttu. Sen huoneissa vaeltaessamme siirrymme aikamatkalle tarujen ja legendojen maailmaan. Linnan uskotaan inspiroineen Charles Perrault´ia kirjoittamaan sadun Prinsessa Ruususesta. Paluu laivaan Ancenis´ssä, minne laiva on siirtynyt retken aikana. Juhlaillallisen jälkeen viihde- ja tanssimusiikkia. Illan aikana laiva lähtee kohti Nantesia ja jatkaa risteilyä koko yön.

Perjantai 12.6. NANTES – PARIISI – HELSINKI

Laivastanousun jälkeen linja-auto suuntaa kohti Pariisia. Matkan varrella pysähdytään nauttimaan lounas. Lento Helsinkiin.

Hinnat ja lentoaikataulut

 

Risteilyhinnat € / hlö

                                   2hh                 1hh

2. kansi                     2.865 €            2.995 €
1. kansi                     2.675 €            2.895 €

Tutustu m/s Loire Princesseen >>

Hintaan sisältyy

 • Lennot
 • Risteily m/s Loire Princesse -laivalla kahden hengen hytissä
 • Ohjelma ja täysihoito (aamiaiset, lounaat, illalliset ruokajuomineen) laivalla
 • Juomat baarista (ei samppanja eikä viinilistan juomat)
 • Matkaohjelman mukaiset retket, jotka tulkataan suomeksi
 • Kuljetukset lentokenttä – laiva – lentokenttä
 • Lentokenttäverot ja satamamaksut
 • Kristina Cruises –matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksin.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolento 7.6. AY879
Helsinki 9.25 – Pariisi 11.30

Paluulento 12.6. AY874
Pariisi 19.00 – Helsinki 22.55

Huom. lentoajat ovat paikallista aikaa.

Huomioitavaa ja hyvä tietää:

 • Lentokentillä ja retkillä on paljon kävelyä. Vanhoissa kaupungeissa kadut voivat olla mukulakivipäällysteisiä ja epätasaisia.
 • Erityisruokavalion huomioiminen laivalla on epävarmaa. Mikäli joudut noudattamaan erityisruokavaliota, ilmoitathan siitä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.
 • Kristina Cruises ei vastaa matkustajille tai matkatavaroille aiheutuneista vahingoista. Huolehdithan siitä, että myös matkavakuutuksesi on voimassa.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

 

 

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X