20.8.2018 Löytöretki 17 pv alk. 4 895 € Lenajoen risteily Siperiassa, m/s Mikhail Svetlov – LOPPUUNMYYTY!

Print the page

Jakutsk – Zhigansk – Kyusyur – Tiksi – Siktyakh – Napapiiri – Sottintsy   – Jakutsk

Lähde elämäsi seikkailulle salaperäiseen, syrjäiseen Siperiaan. Tutustu pohjoisen kansojen elämään ja ankarien talvien karaisemiin, luonnonkauniisiin seutuihin. Tällä kiehtovalla uutuusristeilyllä seilaat mahtavaa Lenajokea pitkin Jäämerelle ja takaisin. Pääset koskemattomiin erämaamaisemiin sekä sympaattisiin kaupunkeihin ja kyliin, joissa on säilynyt omintakeinen kulttuuri. Risteily alkaa syvältä Siperiasta, Jakutian seudun pääkaupungista, Jakutskista. Siellä on eksoottista nähtävää, kuten maailman ainoa mammuttimuseo ja jääveistoksin koristeltu luolasto, jossa on aina pakkaskelit. Risteilypäiviä siivittävät mielenkiintoiset pysähdykset. Vierailet biisonien asuinsijoilla ja perinteikkään elämänmenon leimaamilla paikkakunnilla. Matkan maisemallisia kohokohtia lienee Lenan luonnonpuisto upeine kalliopylväineen. Oma elämyksensä on saapuminen Jäämeren rantamille ja lipuminen suunnattomalla suistoalueella, jota pirstovat lukemattomat saaret ja kanavat. Maisemien avaruus ja tyhjyys säväyttävät vielä paluumatkallakin. Tämä risteily tekee vaikutuksen myös kokeneeseen matkailijaan.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Hiljenny Lenan pilareilla, joen varrella levittyvässä luonnonpuistossa, joka kuuluu UNESCON maailmanperintökohteisiin. Roudan ja eroosion luomat, yli sataan metriin venyvät kalliopylväät kertovat kauniilla tavalla seudun äärimmäisistä ilmasto-olosuhteista; lämpötila voi vaihdella vuoden mittaan jopa sadalla asteella.
 • Kyläile joen varren pikkupaikkakunnilla. Tutustu alkuperäisasukkaiden kulttuureihin ja perinteisiin – paikallisten vieraanvaraisuus kumpuaa sydämestä.
 • Rentoudu laivalla ihaillen koskemattomia, asumattomia luontomaisemia. Seutua leimaavat äärettömät metsät, aromaat ja tundra sekä paikoin hyvinkin leveänä virtaava Lenajoki, jota ei ole kahlittu padoilla eikä vesivoimaloilla.

Sivua alaspäin vierittämällä näet risteilyn aikataulut ja hinnat.

Kristina Cruises -ryhmä_logo

Ryhmämatka
Mukana suomalainen Kristina® -matkanjohtaja

 

Hinnat ja lentoaikataulut

Risteilyhinnat € / hlö

2hh 1hh
2. kansi 4 895
3. kansi 4 945 6 075
3. kansi sviitti 5 995
1 hengen hytti 5 425

 1hh = kahden hengen hytti yhden hengen käyttöön

Tutustu m/s Mikhail Svetloviin >>

Hintaan sisältyy:

 • Risteily m/s Mikhail Svetlov -laivalla kahden hengen ilmastoidussa hytissä
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Moskova – Jakutsk – Moskova – Helsinki
 • Kuljetukset lentokenttä – hotelli / laiva – lentokenttä
 • Majoitus Polar Star **** -hotellissa, tulopäivän lounas ja illallinen
 • Täysihoito (aamiaiset, lounaat, illalliset) risteilyllä. Ruokajuomina tarjoillaan vettä, paikallista hedelmämehua ja kahvia/teetä. Muut juomat lisämaksusta.
 • Kapteenin tervetulotilaisuus
 • Matkaohjelman mukaiset retket/rantautumiset, jotka tulkataan suomeksi
 • Ohjelma laivalla
 • Venäjän kertaviisumi Suomen kansalaisille
 • Lentokenttäverot ja satamamaksut
 • Kristina®-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Lentoaikataulut sitoumuksetta:

Menolento 20.8. SU2207/SU1750
Helsinki 13.25 – 15.05 Moskova 22.25 – Jakutsk 11.10 (21.8.2018)

Paluulento 4.9. SU1751/SU2200
Jakutsk 12.30 – 13.20 Moskova 18.20 – Helsinki 20.05

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Huomioitavaa ja hyvä tietää:

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 6 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa. Varmistathan että passissa on riittävästi tyhjiä sivuja viisumeita varten.
 • Retkillä voi olla paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
 • Erityisruokavalion huomioiminen laivalla on epävarmaa. Mikäli joudut noudattamaan erityisruokavaliota, ilmoitathan siitä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.
 • Laivalla ja risteilyllä käytössä oleva valuutta on Venäjän rupla. Laivalla ei hyväksytä luottokortteja.
 • Palvelurahaa toivotaan maksettavan kansainvälisen tavan mukaisesti n. 6-8 €/asiakas/päivä.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. 1.7.2018 alkaen tehtyihin matkavarauksiin sovelletaan Kristina Cruises Oy:n 1.7.2018 voimaan tulleita erityis- ja peruutusehtoja.  Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Matkan vähimmäisosallistujamäärä on 15 hlö.

Hyvä tietää – ennen matkaa >>

Hyvä tietää – matkalla >>

 

Matka-/retkiohjelma

Hintaan sisältyvät ateriat on merkitty matkaohjelmaan (A=aamiainen, L= lounas, P=päivällinen, TH=risteilyllä tarjottava täysihoito)

Maanantai 20.8. Helsinki – Jakutsk

Lento Moskovaan ja sieltä Jakutskiin.

Tiistai 21.8. Jakutsk

Puoliltapäivin saavutaan Jakutskiin. Kuljetus hotelliin, missä nautimme lounaan. Vierailemme ikiroudan tutkimuslaitoksessa, perehdymme ilmiöön ja sen tutkimisen historiaan, käymme laitoksen pienessä, mutta kattavassa museossa sekä maanalaisessa laboratoriossa. Lämpötila maan alla on 7-11 pakkasastetta. Kaupungin ulkopuolella sijaitsee ”Atlasov family” -kompleksi. Omistajaperhe on rakentanut perinteiseen tyyliin useita rakennuksia ja esittelee siellä jakuuttien taidetta ja kulttuuria. Paluu hotelliin illalliselle. Yöpyminen Polar Star hotellissa****.  (L,P)

Keskiviikko 22.8. Jakutsk

Jakutsk on maailman suurin ikiroudalle rakennettu kaupunki, jonka talven ja kesän lämpötilaero voi olla jopa 100 astetta. Kuljemme läpi vanhan kaupunginosan, jonka ränsistyneiden puutalojen tilalle on äskettäin rakennettu samalla tyylillä uusia taloja. Vierailemme modernissa Jakutian aarteet -näyttelyssä, joka esittelee Jakutian luonnon uskomattomia rikkauksia: timantteja, muita jalokiviä, platinaa, kultaa, hopeaa, mammuttien syöksyhampaisiin tehtyjä kaiverruksia. Kuulemme myös

hiili-, öljy- ja kaasuvarannoista. Kuljetus laivalle, laivaannousu ja lounas. Jatkamme kaupunkiin tutustumista vierailulla Mammuttimuseossa, missä esitellään alueella esihistoriallisena aikana eläneitä eläimiä. Näemme mammuttien luurangot, rekonstruoidut mammutit, villaturkkisen sarvikuonon, tiikereitä ja muita esihistoriallisia eläimiä, joiden luurankoja löytyy alueelta edelleenkin. Vapaata aikaa keskustassa ja kuljetus takaisin laivalle. Risteily alkaa. (A,L,P)

Torstai 23.8. Lenan kansallispuiston kivipilarit (UNESCOn maailmanperintöluettelon luontokohde)

Kiehtovat Lenan kivipilarit ovat houkutelleet matkailijoita Jakutiaan jo 1700-luvulta lähtien. Äärimmäiset ilmasto-olosuhteet ovat muovanneet kallioita vuosituhansien ajan. Pehmeämpi maa-aines on murentunut ja lohkeillut jättäen jäljelle torneja ja pilareita muistuttavia pystysuoria kalkkikivipylväitä, jotka kohoavat jopa 150 m korkeuteen. Kivipilarit sijaitsevat 140 km päässä Jakutskista ja niitä on jokivarressa 80 km matkalla. Halutessasi voit kiivetä Lenan pilareille, ohjeistus halukkaille ennen saapumista luonnonpuiston alueelle (varusteina urheilullinen vaatetus ja tukevat kengät). Paikallisen shamaanin tervetulorituaalin myötä saavumme luonnonpuiston alueelle ja halukkaat voivat nousta kallion huipulle. Kapteenin cocktailtilaisuus, viihdemusiikkia salongissa. (TH)

Perjantai 24.8. Buotamajoen suualue

Tänään laiva on kiinnittynyt Buotamajoen suulle (418 m pitkä Lenan sivujoki). 40-30 tuhatta vuotta sitten primitiiviset mammuttien ja biisonien metsästäjät asuivat alueella. Sukupuuttoon kuolleitten lajien alkuperäisille alueille palauttamiseen tähtäävän maailmanlaajuisen projektin ansiosta tuotiin alueelle Kanadasta ensimmäinen biisoni vuonna 2006. Nykyisin tämän Venäjän ainoan biisonipuiston alueella, kooltaan n. 100 hehtaaria, on noin 90 yksilöä. Biisonit ovat villejä. Lähin aitaus on noin kilometrin päässä laivalta. Paikallinen eläinlääkäri ja eläinten hoitaja tekevät parhaansa houkutellakseen biisoneita nähtäväksemme. (TH)

Lauantai 25.8. risteillen Lenajoella

Risteilemme pohjoiseen läpi keski-Jakutian laajojen alankojen, missä joen syvyys on noin 16-20 m. Lenan kaksi suurinta sivujokea ovat Aldan ja Vilyui ja päivän aikana ohitamme näiden jokien suut. Näemme myös henkeäsalpaavat ensinäkymät Verhojanskvuoristosta. Joki levenee risteillessämme satoja kilometrejä halki asumattomien erämaiden. (TH)

Sunnuntai 26.8. Zhigansk 

Pian napapiirin ylitettyämme saavumme Zhiganskiin, noin 3000 asukkaan pikkukaupunkiin, jonka linnoitus on perustettu v. 1632. Rantaudumme maihin pienellä lautalla. Kaupungin nuoriso toivottaa meidät tervetulleiksi esittämällä perinteisiä tansseja. Kuljemme kaupungilla, vierailemme etnografisessa museossa, jonka esineistön paikalliset asukkaat ovat koonneet ja ortodoksisessa kirkossa. (TH)

Maanantai 27.8. Kyusyur

Pieni kaukaisen pohjolan siirtokunta Kyusyur perustettiin, kun evenkien ja jakuuttien paimentolaiskansat luopuivat vaeltavasta elämäntavastaan ja asettuivat aloilleen. Miehet hoitavat poroja, kalastavat ja metsästävät ja naiset työskentelevät hoiva- ja sosiaalialoilla. Ankaralla ilmastolla ja voimakkailla tuulilla on ollut suuri vaikutus alueen rakennuksiin ja katuihin. Toisen maailmansodan aikana kymmenien, ehkä jopa satojen tuhansien ihmisten traagisena kohtalona oli Stalinin hallinnon karkottamina joutua töihin kalatehtaille Kyusyuriin ja sen lähialueille. Tuhannet heistä kuolivat ankaran ilmaston, kovan työn ja alkeellisten olosuhteiden uuvuttamina. Ulkomaisia matkailijoita tuovan laivan saapuminen kaksi kertaa vuodessa on yhtä merkittävä tapahtuma asukkaille kuin turisteille. Paikalliset lapset valmistelevat ja harjoittelevat pitkään perinteikästä laulu- ja tanssiesitystään, jonka sitten jännittyneinä ja innokkaina saavat esittää.  (TH)

Tiistai 28.8. Tiksi

Yön aikana risteilemme Stolbin saarelle, jolta Lenajoen suuri suistoalue alkaa. Sään salliessa suuntaamme hieman etelään, Tiksin kaupunkiin. Tiksi on Jakutian tasavallan portti merelle. Kaupunki pääsi kartalle v. 1930, kun neuvostoalukset alkoivat säännöllisen liikennöinnin. Kaupunkiin voi liikennöidä vuodessa vain 2,5 kuukauden ajan. Talvisaikaan aurinko ei nouse alkaen marraskuun 19. päivästä aina tammikuun 21. päivään asti, kun taas kesällä aurinko ei koskaan laske alkaen toukokuun 11. päivästä heinäkuun 31. päivään asti. Neuvostoaikana Tiksi oli yksi Jakutian kauneimmista ja vauraimmista kaupungeista. Nykyisin kaupungissa on vain n. 5000 asukasta. Tutustumme kaupunkiin ja vierailemme museossa, jossa on paikallisten taiteilijoiden maalauksia sekä kerrotaan alueen tutkimusmatkailijoiden retkistä. Yksi heistä oli amerikkalainen, traagisen lopun kohdannut Delong. (TH)

Keskiviikko 29.8. Risteillen Lenajoen suistoalueella ja joen kapeinta osuutta

Suistoalueella joki jakautuu, mutkitellen ohi saarien, leventyen 30 km levyiseksi ennen yhtymistään Laptevinmereen ja Pohjoiseen jäämereen. Laajin jokiuoma on Trofimov, jota pitkin 70% Lenan vedestä virtaa mereen. Seuraavaksi suurimmat jokiuomat ovat Olenek sekä 106 km pitkä Bykov, joka yhdistää Lenajoen meren rannalle Tiksin kaupunkiin. Täällä jokea ympäröi arktinen tundra.

Suistoalueen jälkeen jokiuoma kapenee vain n. 2 km levyiseksi väyläksi. Jyrkät ja miltei aavemaiset kalliot kurkottavat yli tumman veden. Ikimuistoista näkymää voit katsella laivan mukavasti laivan salongissa tai kahvia nautiskellen laivan baarissa. (TH)

Torstai 30.8. Siktyakh  

Kolmen vuosisadan ajan on noin 300 asukkaan viehättävä pieni kylä sijainnut Lenajoen korkealla rantapenkereellä. Paikallisten asukkaitten mukaan Katariina Suuren lähettiläät perustivat kylän, jotta saivat kerättyä alkuperäiskansoilta turkiksia veroina. Niiltä ajoilta kylässä on ränsistynyt ortodoksikirkko. Kylän jakuutin kielinen nimi tarkoittaa märkää tai kosteaa. (TH)

Perjantai 31.8. Napapiiri

Tänään ylitämme napapiirin toistamiseen ja jätämme arktisen alueen taaksemme. Napapiirikyltti tervehtii meitä vasemmalla rannalla. Juhlimme tilaisuutta venäläisittäin – nautimme hieman vodkaa ja sään salliessa rantaudumme ja vietämme aikaa kyltin luona. (TH)

Lauantai 1.9. Risteillen takaisin kohti Jakutskia

Teemme matkaa pitkin Lenajokea napapiiriltä jälleen kohti Jakutskia ohi sivujokien suiden ja suistomaiden sekä saarien. Zhiganskin ja Viluyjoen suun välistä aluetta kutsutaan ”40 saaren maaksi”. Laivalla luentoja ja viihdeohjelmaa. (TH)

Sunnuntai 2.9. Vihreä pysähdys

Hiljaisuus päivän välietapissamme tarjoaa kulkijalle mahdollisuuden rauhoittua omien ajatusten äärelle. Nautimme vapaa-ajasta luonnossa, kunnes kuvainnollinen Ystävyyden tuli on sytytetty ja useilla kielillä lauletut laulut soivat onnistuneen risteily kunniaksi järjestetyssä päätösjuhlassa.  (TH)

Maanantai 3.9. Sottintsyn ulkoilmamuseo

Sottintsyn ulkoilmamuseo sijaitsee paikalla, johon venäläiset kasakat perustivat ensimmäisen siirtokuntansa. Myöhemmin he siirtyivät joen toiselle rannalle ja tästä kehittyi Jakutskin kaupunki.

Museo esittelee ikivanhaa, perinteistä venäläistä ja jakutialaista puuarkkitehtuuria. Näemme kodin välineistöä, jakuuttien vaatteita ja ortodoksien muistomerkkejä. Idyllinen maisema ja historialliset rakennukset tekevät museovierailusta vaikuttavan. (TH)

Tiistai 4.9. Jakutsk – Helsinki

Jakutskiin saavutaan aikaisin aamulla. Laivastanousu, kuljetus kentälle ja lento Helsinkiin. (A)

 

Matkahaku

Yhdellä matkalla monta matkaa

Maisemat vaihtuvat, voit nähdä yhdellä lomalla jopa kymmenkunta kohdetta. Matkaan pääset kanssamme kaikkina vuodenaikoina, juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Mukanasi on aina suomalainen Kristina-matkanjohtaja.

X