Lauantai 31.12. Mindelo, Kap Verde


DAY SPA MAREN KAUTTA TÖIHIN

Kävin äsken laivan parturissa, siellä laivan parturi-kampaaja ”Uuno” siisti minun kutrini edustuskelpoiseen kuntoon. Laivan Spassa työskentelee myös kaksi kosmetologia sekä hieroja, joiden hoidoissa voi hemmotella itseään vaikka merimatkan aikana. Tarjolla on monenlaisia kasvohoitoja, manikyyrissä voi laittaa kynnet kuntoon, pedikyyrissä voi huoltaa jalat ja erilaisissa hieronnoissa voi rentouttaa jumiutuneita paikkoja. Risteily on kiireetöntä matkustamista ja nautiskelua.

parturissaTänään on uudenvuodenaaton kunniaksi pöytiin tarjoiltu juhlaillallinen, kävimme äsken ravintolapäällikkö ”Arskan” kanssa läpi menukortit sekä illalliseen kuuluvat viinit, Chardonnay, Carmenere ja espanjalainen solera sherry – hyvältä vaikuttaa. Keittiö valmistelee keittiöpäällikkö ”Eeron” johdolla illallista, veitset heiluvat kuin Aram Hatšaturjanin 1942 valmistuneessa Gajane-baletin Miekkatanssissa – onneksi vain leikkuulautaa vasten. Illalla, ennen vuoden vaihtumista, on tarjolla kuohujuomaa aurinkokannella.

Lasia kallistaessa voi katsoa vaikka Orionin tähtikuviota, joka näkyy melkein suoraan yläpuolellamme. Tulossa on varmasti mieleen jäävä ilta kaikille.

Riku

HIEMAN TUULISTA MUTTA MUUTEN MUKAVAA

Ensimmäinen päivä Kap Verdellä takana. Teimme 3 erilaista retkeä ja päivän huipennus oli paikallisten järjestämä kapverdeläinen ilta sataman läheisessä ravintolassa: maukasta ruokaa, näyttävä capoiera-esitys ja rentoa musiikkia. Sääkin meitä suosii: on ihanan lämmintä, joskin hiukan tuulista. Tarkkana saa olla hattujen ja muiden irtotavaroiden kanssa. Eräs risteilyvieraamme olikin kirjannut leikkisästi laivan päiväkirjaan:

”Yläkannella puuskia, jossa silmälasit lensivät päästä. Saa varoa!”

Tällekin päivälle on luvassa +25 astetta. Illalla ”lekotamme” köydet ja on aika kääntää keula kohti Karibiaa. Ja sehän alkaa Uuden Vuoden vastaanottajaisten merkeissä!

Bloggasi,
Pipsa

2130 MERIPENINKULMAA

Eilen perjantaina meillä oli henkilökunnan kanssa yhteinen tilaisuus, jossa oli mukava muistella, mitä kaikkea olemme yhdessä tehneet suomalaisen risteilymatkustuksen parissa. Esille tulivat ensimmäiset matkat Solovetskin saarelle Vienanmerellä, Huippuvuorten risteily ja matka yli 80 astetta pohjoista leveyttä. Suezin kanavasta purjehdimme ensimmäistä kertaa marraskuussa 2007.

KARIBIA ODOTTAA

Koko laivan henkilökunta on odottavalla ja innostuneella mielellä tulevasta merimatkasta. Tänään täällä Kristina Katarinalla on tavallisuudesta poikkeava uudenvuoden aatto. Viimeiset lähtövalmistelut alkaa olla tehty ja laiva on valmiina lähtöön.

2130 meripeninkulmaa eli lähes 4000 kilometriä, 6,5 vuorokautta ja Antiguan saari siintää horisontissa. Merimatkalle on luvattu tasaista säätä. Pasaatituulien on ennustettu puhaltavan noin 10 m/s. Atlantilla on aina jonkin verran maininkia ja alkumatkallemme on luvattu mainingin korkeudeksi 3-4 metriä.

Jotta saavumme Antigualle aikataulun mukaisesti 7.1.2012, keskimääräiseksi matkanopeudeksi on laskettu 13.3 solmua. Vuorokaudessa on siis tarkoituksena purjehtia noin 330 mpk, joka on runsas 600 km. Laivassamme on neljä pääkonetta ja käytämme alkumatkasta niistä kolmea.

mastoTänään siis köydet irtoavat klo 19.00 laivan aikaa ja merimatka voi alkaa.

Tervetuloa Atlantille!

Kippari,
Mikko

NYT LÄHDETÄÄN

Enää on pari tuntia aikaa siihen, kun Kristina Katarinan köydet irtoavat Mindelon satamasta. Me kaikki olemme päättäneet seistä kannella, parhaissa vaatteissamme, ja skoolata kuohuvalla, kunhan irtoamme laiturista!

Odotamme malttamattomina lähtöä. Arvailemme tuulta, sen suuntaa, keinutusta ja keskustelemme asiantuntevasti kaikesta mahdollisesta, mitä tulemme seuraavan kuuden päivän aikana kokemaan.

Osa henkilökunnasta tapasi eilen Mindelossa Atlantin ylitykselle muutamia viikkoja sitten lähteneen souturyhmän huoltoveneen kapteenin. Huoltovene oli piipahtanut Kap Verdelle tankkaamaan ja lähtee meidän kanssa jälleen tavoittamaan soutajia, jotka soutavat 4-6 viikkoa Atlantin yli, soutajien määrästä riippuen. Mekin saatamme siis tavata urheat soutajat jossain vaiheessa matkaamme. Yhdessä soutuveneessä on naisjoukkue ja siinä on mukana myös suomalainen tyttö!

Erkki LehtimakiYlitystä odottavine joukossa on vaasalainen Erkki Lehtimäki, joka on omien sanojensa mukaan hurahtanut Kristina Cruisesiin. Heti kun hän näki lehdessä ilmoituksen tästä matkasta, päätös oli selvä. Kadulla käveli samana päivänä vastaan hyvä ystävä Lasse Siermala ja Erkki kertoi päätöksestään ylittää Atlantti m/s Kristina Katarinalla. Ja Lasse oli heti valmis sotaan! Muutamia risteilyjä hän on myös tehnyt perheensä naisväen kanssa, mutta naiset tykkäävät shoppailla, joten Atlantin ylitys ei naisväkeä houkutellut.

-Tämä on historiaa tietenkin laivalla, mutta myös minulle. Ei koskaan suomalainen risteilyalus meillä suomalaisilla lastattuna ja Suomen lippu ahterissa ole Atlantia ylittänyt!

Erkin matka on alkanut hyvin. Nyt hän tunnustaa, että hieman jännittää ja on varautunut siihen, että alkumatkasta ainakin keikutaan.

SE ALKOI VOITOSTA

Erkin Kristina-historia alkoi siitä, kun hän esittelytilaisuudessa Vaasassa voitti lahjakortin, jolla sai puoli risteilyä. –Tämä on sellainen, johon joko hurahdetaan tai sitten ei. Minä hurahdin! Pidän siitä, että satamat vaihtuvat ja koska en puhu kieliä, minulle sopii se, että täällä pärjää suomella. Erkki ei osallistu usein retkille, vaan ottaa mieluummin satamasta taksin ja käy ystäviensä kanssa omatoimisesti tutustumassa kohteisiin.

Meri ja purjehtiminen ovat aina olleet Erkin sydäntä lähellä. Hän on Pohjanlahden laivastokillan aluksen päällikkö. Kilta omistaa 10,5 metriä pitkän vanhan merivoimien apuraivaajan, jolla koulutetaan killan nuorisoa navigoimaan ja tehdään retkiä Merenkurkun saaristoon. Erkki on myös toiminut konemestarina koululaiva Röytällä kolmena kesänä.

-Nyt toivon ylitykseltä, että ainakin muutamana päivänä aurinko paistaisi ja olisi pläkä! 

-Kirsti-

Matkahaku

Kristina®-matkanjohtaja aina mukana

Takaamme asiakkaillemme suomalaisen, kokeneen matkanjohtajan palvelut. Risteilysi alkaa jo Helsinki-Vantaan lentoasemalta tai kotisatamastasi matkanjohtajamme johdolla. Yhden matkanjohtajan kanssa matkustaa 15–40 lomailijaa.

X