Elbe Princesse 2

Vuonna 2018 rakennettu Elbe Princesse 2 edustaa suhteellisen uutta tyyliä jokiristeilylaivoissa ja on lähes identtinen pari vuotta nuoremman sisarensa Elbe Princessen kanssa. Laiva on suuniteltu navigoimaan Elben ja Vltava-jokien haasteellisia ja matalia vesireittejä Berliinin ja Prahan välillä. Siipirattaat mahdollistavat laivan kulkemisen alle metrin syväyksellä. Elbe Princesse 2 on sisustettu CroisiEurope -varustamon mannermaisesti, mutta modernisti. Aluksen noin 80:tä matkustjaa palvelee 15 hengen miehistö.  Yleiset tilat ravintoloineen ja baareineen ovat helposti saavutettavissa ja laaja aurinkokansi tarjoaa mukavat puitteet matkan seuraamiselle.

Tunnelma ja kanssamatkustajat laivalla

Tunnelma laivalla on Eurooppalainen ja myös muut matkustajat tulevat pitkälti saksankielisistä maista ja ranskasta. Kanssamatkustajat ovat keskimäärin yli 50-vuotiaita, mutta laivan mielenkiintoinen reitti houkuttelee myös nuorempia matkustajia.

  • Laivan koko: Pieni – 80 matkustajaa
  • Kristinan luokitus: 4 tähteä

Palvelut

Ruokailu ja ravintolat

Ateriat tarjoillaan laivan 1. kannella sijaitsevassa ravintolassa. Laivahenkilökunnan pääpalvelukieli on ranska ja englanti. Erikoisruokavalion saanti laivalla voi olla epävarmaa. Mikäli joudut noudattamaan erikoisruokavaliota, ilmoita siitä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

Eurooppalaista aamiaista (kroisantteja, sämpylöitä, hilloja, keitettyjä/paistettuja munia, pekonia jne) on tarjolla on yleensä klo 07.30 – 09.00.  Lounas ja päivällinen sisältää yleensä neljä ruokalajia (keitto, alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka). Päivän menun voi nähdä aulan infotaululla.

Ravintola Elbe Princesse II CroisiEurope©Oliver Asmussen
Ravintola CroisiEurope©Oliver Asmussen

Baarit ja yleiset tilat

Laivalla on yksi baari/lounge, joka sijaitsee ylemmällä kannella. Täällä kokoonnutaan iltaisin nauttimaan juomista, hyvästä seurasta ja kertaamaan päivän tapahtumia. Aurinkokannella löytyy reilusti tilaa ja aurinkotuoleja maisemien tarkkailuun Laivan perässä siipirataspyörien takana on pieni patio, jossa on muutamia tuoleja.

Lounge Elbe Princesse II CroisiEurope©Oliver Asmussen
Lounge CroisiEurope©Oliver Asmussen
Aurinkokansi Elbe Princesse II CroisiEurope©Oliver Asmussen
Aurinkokansi CroisiEurope©Oliver Asmussen

Aktiviteetit ja viihde

Risteilyn tärkeimpiä aktiviteetteja on matkan seuraaminen ja kohteisiin tutustuminen. Päivät kuluvat retkillä ja kohteissa, iltaisin loungessa soitetaan musiikkia ja tanssitaan viihteestä vastaavan johdolla. Jollain matkoilla mukana voi olla myös erikoisesiintyjiä.

Muut palvelut

Sisääntuloaulassa on pieni matkamuistomyymälä sekä yleiset WC-tilat.

Majoitus

Hyttien varustukseen kuuluvat TV, puhelin (sisäpuhelut), kylpyhuone (suihku ja WC), pyyhkeet, tallelokero sekä säädettävä ilmastointi ja hiustenkuivain. Alemman kannen hyteissä on iso panoraamaikkuna. Ylemmän kannen hyteissä on avattava lasiovi ranskalaisella parvekkeella.

Ikkunallinen hytti ylempi kansi Elbe Princesse ll CroisiEurope©Oliver Asmussen
Ikkunallinen hytti ylempi kansi CroisiEurope©Oliver Asmussen
Ikkunallinen hytti paakansi Elbe Princesse ll CroisiEurope©Oliver Asmussen
Ikkunallinen hytti paakansi CroisiEurope©Oliver Asmussen

Hyvä tietää

Internet ja matkapuhelin

Matkustajien käytössä on maksuton WiFi-verkko loungessa/baarissa. Internetyhteys saattaa kuitenkin pätkiä ja olla hidas riippuen aluksen sijainnista ja sujuvaa yhteyttä ei voida taata. Euroopan alueella oman matkapuhelinoperaattorin nettipaketin tarjoama yhteys on yleensä helpoin, vaivattomin ja edullinen tapa internetyhteydelle. Kannattaa myös tarkistaa oman matkapuhelinoperaattorin nettipakettien ominaisuudet, sillä datan käyttö EU:n alueella on nykyään selvästi edullisempaa kuin ennen.

Juomapaketti

Risteilyn hintaan sisältyy juomapaketti. Tähän sisältyy lähes kaikki juomat baarista ja ravintolasta koko risteilyn ajan (viini, olut, virvoitusjuomat, tee, kahvi ja valikoima väkeviä alkoholijuomia). Drinkkilistassa on merkitty juomat lisämaksusta (kuten samppanja ja erikoisviinit).

Käsihygienia

Käsihygieniasta huolehtiminen on tärkeä osa risteilyn onnistumista. Laivalla on desinfiointiaine-annostelijoita, joita on tärkeää käyttää etenkin ruokailujen ja WC-käyntien yhteydessä käsienpesun rinnalla.

Maksuvälineet / risteilytili

Laivan valuutta on euro. Maksuvälineenä käyvät käteinen, Amex, Visa ja Master Card.

Debit- ja luottokortissasi saattaa olla käytössä rajoituksia verkkomaksukelpoisuudessa sekä aluerajauksia, jotka estävät kortin käytön ulkomailla. Suosittelemme varmistamaan tämän omasta pankista ennen matkan alkua.

Neuvonta

Laivan neuvonta sijaitsee ylemmällä kannella.

Palveluraha

Palvelurahaa toivotaan maksettavan kansainvälisen tavan mukaisesti n. 6-8 eur/asiakas/päivä. Risteilyn lopussa hyttiin jaetaan kirjekuori, jota voit käyttää halutessasi huomioida laivan henkilökuntaa.

Pesulapalvelu

Laivalla ei ole erillistä pesulapalvelua.

Pukeutuminen

Pukeutuminen laivalla on rentoa eikä erillistä pukukoodia ole. Risteilyn aikana on yleensä yksi gaalailta, jolloin toivotaan hieman siistimpää pukeutumista. Tämä voi tarkoittaa miehillä kauluspaitaa ja siistejä housuja, naisilla esimerkiksi mekkoa/hametta tai pitkiä housuja ja sopivaa yläosaa. Kannattaa varautua myös vaihteleviin sääolosuhteisiin, viileämpiin iltoihin sekä ilmastoituihin sisätiloihin. Retkiä varten suositellaan ottamaan mukaan hyvät kävelykengät.

Risteilyaikataulu

Vaikka risteilyt pyritään toteuttamaan aina suunnitellun aikataulun mukaisesti, luonnonolot, lakot tai muut tekniset ongelmat esimerkiksi satamissa saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. Vedenkorkeus joessa, mahdolliset sulutukset, tuuli ja sää vaikuttavat laivan liikennöintiin ja tästä johtuen muutokset risteilyn aikataulussa ja reitissä ovat mahdollisia. Pidätämme oikeuden reittimuutoksiin. Viime kädessä muutoksista päättää aluksen päällikkö.

Sähkö ja adapteri

220 V. Hytissä on eurooppalainen pistoke

Terveys ja turvallisuus

Apua tarvitessasi ota yhteys laivan purseriin tai Kristina Cruises -matkanjohtajaan.

Hytissä olevasta laivan pohjapiirustuksesta löydät tiedon lähimmästä varauloskäynnistä, joka on merkitty vihreällä. Yleisen hälytysäänen kuullessasi poistu hytistä välittömästi ja toimi miehistöltä saatavien ohjeiden mukaan.

Risteilyn aikana tullaan mahdollisesti alittamaan matalia siltoja. Tilaa sillan ja laivan väliin saattaa jäädä hyvin vähän. Kiinnitä huomiota laivalla annettaviin kuulutuksiin, noudata annettuja ohjeita ja poistu aurinkokannelta ennen matalien siltojen alitusta.

Tupakointi

Tupakointi on sallittua ainoastaan ulkokansilla ja aurinkokannella

Tekniset tiedot ja laivakartta

Rakennettu: 2018

Pituus: 101,4 metriä

Leveys: 10,6 metriä

Syväys: 0,9 metriä

Ilmastointi: Kyllä

Hissi: Kyllä

Matkustajamäärä: 81

Miehistöä: 15

Aluksen lippuvaltio: Ranska

Matkustajahyttejä: 72 ikkunallista hyttiä