Der Kleine Prinz

Perinteisempää jokiristeilytuotetta edustava kolmen tähden jokilaiva m/s Der Kleine Prinz risteilee Tonavalla. Laiva on noin 93 metriä pitkä ja siinä majoittuu yhteensä vain 86 matkustajaa. Laivan kaikki hytit ovat todella tilavia (16 m2). Pienen kokonsa ansiosta m/s Der Kleine Prinzella vallitsee hyvin kotoisa ja yhteisöllinen tunnelma matkustajien ja henkilökunnan kesken. Laivan muut matkustajat ovat pääosin saksalaisia tai muualta Euroopasta. Kristina Cruisesin suomalainen matkanjohtaja pitää huolen myös siitä, että opastukset ja laivalla jaettava tieto on riittävässä määrin saatavilla myös Suomen kielellä.

Palvelut

Pääkannella sijaitsevat vastaanottotiski sekä tuloalua. Ylemmällä kannella löytyvät ravintolasali sekä Lounge-Bar laivan keulasta. Tilava ja osittain katettu aurinkokansi on varusteltu kansituolein. Laivalla on myös pieni matkamuistomyymälä.

Majoitus

M/S Der Kleine Prinzen hytit ovat erittäin tilavia ja ikkunallisia. Jokaisen hytin koko on 16 m2. Hytin varustukseen kuuluvat suihku & wc, hiustenkuivaaja, TV, tallelokero sekä puhelin laivan sisäiseen käyttöön. Kaikki hytit ovat ilmastoituja. Huom. hyttikuvat ovat viitteellisiä.

Hyvä tietää

Ateriat ja juomat

Risteilyn aikana matkaasi sisältyy täysihoito – aamiaiset, lounaat, illalliset ja kapteenin illallisen runsas menu aperitiiveineen – sekä juomapaketti laivalla: puna-, valko-, rosee- ja kuohuviini laseittain, olut, baarista kahvi/tee sekä tietty valikoima viskiä, vodkaa ja giniä, virvokkeita. Tarkempi juomalista on nähtävissä laivalla.  Baarin jääkaapissa on tarjolla vettä. Useimpina päivinä laivalla tarjotaan myös kello viiden tee keksien kera.

Ateriat tarjotaan laivan ylemmällä kannella sijaitsevassa ravintolassa. Huom! Erikoisruokavalion saanti laivalla on epävarmaa. Mikäli joudut noudattamaan erikoisruokavaliota, ilmoita siitä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

Aurinkokansi

Tilava ja osittain katettu aurinkokansi on varustettu kansituolein.

Ensiapu

Apua tarvitessasi ota yhteys laivan purseriin.

Hissi

Laivalla on hissi.

Hytti

M/S Der Kleine Prinzin kaikki hytit ovat ikkunallisia. Jokaisen hytin koko on 16 m2. Hyttien varustukseen kuuluvat suihku & wc, hiustenkuivaaja, TV, tallelokero ja puhelin laivan sisäiseen käyttöön. Kaikki hytit ovat ilmastoituja.

Internet

Wi-Fi on käytettävissä laivalla veloituksetta. Yhteyden toimivuus vaihtelee. Saat salasanan vastaanotosta.

Lounge

Laivan yläkannella keulassa sijaitsee lounge, jonka yhteydessä on panoraamabaari ja tanssilattia.

Maksuvälineet

Risteilyn aikana kaikki juomapakettiin kuulumattomat juomaostokset kirjataan hyttitilille, joka maksetaan risteilyn lopussa käteisellä tai luottokortilla (Visa tai Mastercard). Tarkistathan, että luottokorttisi sallii internetostot. Muut palvelut, kuten pesula tai myymälä maksetaan käteisellä (euro). Laivalla ei voi nostaa käteistä rahaa.

Myymälä

Laivalla on pieni matkamuistomyymälä. Maissa ostoksia tehdessäsi otathan huomioon tullimääräykset, joista tarvittaessa saat lisätietoa Tullista tai heidän nettisivuiltaan www.tulli.fi.

Palveluraha

Palvelurahaa toivotaan maksettavan kansainvälisen tavan mukaisesti 6-8 eur / asiakas / päivä. Risteilyn lopussa hyttiin jaetaan kirjekuori. Halutessasi huomioida laivan henkilökuntaa voit viedä kirjekuoren vastaanotossa sijaitsevaan laatikkoon. Palvelurahat jaetaan kaikkien miehistön jäsenten kesken.

Pukeutuminen

Matkan aikana voit pukeutua rennosti. Retkiä varten suositellaan ottamaan mukaan hyvät kävelykengät. Varaudu myös vaihteleviin sääolosuhteisiin, viileämpiin iltoihin sekä ilmastoituihin sisätiloihin. Illalliselle voi pukeutua juhlavammin.

Risteilyaikataulu

Vedenkorkeus joessa, sulutukset, tuuli ja sää vaikuttavat laivan liikennöintiin ja tästä johtuen muutokset risteilyn aikataulussa ovat mahdollisia. Tarkistathan aikataulun tiedotteista laivan ilmoitustaululta.

Roskaaminen

Ethän heitä mitään yli laidan.

Sähkö

220 V (eurooppalainen standardi).

Tupakointi

Tupakointi on sallittua aurinkokannella siihen osoitetuissa paikoissa.

Turvallisuus

Hytissä olevaan laivan pelastuskaavioon on merkitty punaisella poistumisreitit hytistäsi. Pelastusliivit ovat hytin vaatekaapissa. Niiden oikea pukeminen esitetään risteilyn alussa. Yleisen hälytysäänen kuullessasi poistu hytistä välittömästi ja toimi miehistöltä saatavien ohjeiden mukaan.

Risteilyn aikana tullaan mahdollisesti alittamaan matalia siltoja. Tilaa sillan ja laivan väliin saattaa jäädä hyvin vähän. Kiinnitä huomiota laivalla annettaviin

 

Tekniset tiedot ja laivakartta

Rakennettu: 1992, uudistettu vuosina 1997, 2006, 2010, 2014 ja 2017
Pituus: 
93 metriä
Leveys:
 11 metriä
Ilmastointi ja sähkö: 
Kyllä, 220V
Hissi: kyllä
Matkustajamäärä:
 86
Aluksen lippuvaltio:
 Saksa
Matkustajahyttejä: 
43 ulkohyttiä