Pohjois-Saksan helmet 6 pv

Koe samalla matkalla viihdyttävä risteily Itämerellä ja virkistävä kaupunkiloma kiehtovassa Berliinissä. Rattoisaa laivamatkaa rytmittävät kiireettömät ateriat ja monipuolinen, hyväntuulinen ohjelma. Meripäivien välissä saat nauttia kahden päivän ajan Pohjois-Saksan charmista ja upeista nähtävyyksistä.

Matkan kohokohtia on vierailu Ludwigslustin tyylikkäässä palatsissa ja sen huikean koristeellisissa sisätiloissa. Huippuhetkiä tarjoaa myös moni-ilmeinen ja alati muuttuva Berliini, johon ehdit tutustua kaikkina vuorokauden aikoina. Berliini on täynnä taidetta, kulttuuria ja mielenkiintoista arkkitehtuuria. Kaupunkikierroksella näet tärkeimmät maamerkit ja historialliset nähtävyydet. Shoppailullekin on aikaa – kuuluisa, ylellinen Kurfürstendamm-ostoskatu kiehtoo pelkillä näyteikkunoillaan. Ehkä katselet Berliiniä myös veden suunnasta, jokiristeilyllä. Bussimatkalla takaisin laivalle Travemündeen poikkeat illalliselle Schweriner-järven rannalle. Lopulta on edessä vielä rentouttava päivä mukavalla laivalla.

 

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Kuljeskele Ludwigslustin upean koristeellisessa palatsissa. 1700-luvulta juontuvaa, museoksi muutettua herttuoiden palatsia koristavat taidekokoelmat ja kullanhehkuiset, juhlavat huoneet.
 • Tutustu Berliinin vaikuttavaan lähihistoriaan; moniin kuuluisiin nähtävyyksiin ja maamerkkeihin, kuten mahtipontiseen Brandenburgin porttiin ja Berliinin muurin muistomerkkiin.
 • Nauti laivalla olosta; herkullisista aterioista, monenlaisesta viihde- ja tietopainotteisesta ohjelmasta ja kiireettömyydestä – tunnelma risteilyllä on rauhallinen ja aikuismainen.

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Hintaan sisältyvät ateriat on merkitty matkaohjelmaan (A=aamiainen, B=brunssi, L= lounas, P=päivällinen)

Tiistai          

Lähtö Helsingistä, Vuosaaren satamasta klo 17.00. Illallinen (sis. ruokajuomat) ja iltaohjelmaa. (P)

Keskiviikko, Päivä merellä – Ludwigslust               

Brunssi ja illallinen (ei ruokajuomia). Tieto- ja viihdeohjelmaa merimatkan aikana. Laiva saapuu Travemündeen klo 21.30. Siirtyminen hotelliin Ludwigslustiin, yöpyminen. (B, P)

Torstai, Ludwigslust – Berliini

Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen opastettu kierros Ludwigslustin upeassa Palatsissa. Iltapäiväksi suuntaamme Berliiniin, jossa lyhyt pysähdys Olympia Stadionilla ja vapaa-aikaa Kurfürstendammilla omatoimista lounasta tai ostoksia varten.  Kolmen ruokalajin illallinen (sis. yhden ruokajuoman) Berliinin keskustassa, jonka jälkeen kuljetus hotellille. (A, P)

Perjantai, Berliini – Schwerin – Travemünde

Aamiainen hotellissa ja opastettu kaupunkikierros Berliinissä. Vapaa-aikaa joko ostoksille tai lisämaksulliselle retkelle. Illallinen Schwerinissä (sis. yhden ruokajuoman), jonka jälkeen paluu Travemündeen ja laivaannousu. (A, P)

 

Päivän ohjelmaan sisältyy opastettu kaupunkikierros Berliinissä. Tämän lisäksi voit osallistua lisämaksulliselle retkelle seuraavasti:

 • Spree-jokiristeily (audio-opastus) ja vierailu Berliinin katedraalissa (n.2h), hinta 28€ (min. 10 henkilöä)

 

Retkihinta sisältää pääsymaksut, opastuksen ja kuljetuksen. Suosittelemme retken varaamista hyvissä ajoin ennakkoon, viimeistään 7 arkipäivää ennen matkaa; laivalla retki on saatavilla vain rajoitetusti tai se saattaa olla loppuunmyyty jo aiemmin. Retki järjestetään, mikäli minimiryhmäkoko on varattuna ennen matkan alkua.

Lauantai – Päivä merellä

Laiva lähtee klo 3.30. Päivä merellä. Brunssi ja illallinen laivalla (sisältää ruokajuomat). Tieto- ja viihdeohjelmaa päivän mittaan. Illallisen jälkeen Kristina®-matkanjohtajan järjestämää ohjelmaa. (B, P)

SunnuntaiHelsinki

Tulo Helsinkiin, Vuosaaren satamaan klo 9.30 (A)

Hinnat € / hlö

Lähdöt 23.4., 1.10., 15.10.
Hytti 2 hlö   1 hlö
B-luokka sisähytti (erilliset vuoteet) 655 830
A-luokka ulkohytti (erilliset vuoteet) 735 965
A-luokka ulkohytti (parivuode) 810 1 065
LUX-luokka ulkohytti (parivuode) 905 1 205
Junior Suite 1 065 1 515
Owner’s Suite 1 125 1 625
Lähdöt 7.5., 21.5., 17.9.
B-luokka sisähytti (erilliset vuoteet) 685 860
A-luokka ulkohytti (erilliset vuoteet) 765 995
A-luokka ulkohytti (parivuode) 840 1 095
LUX-luokka ulkohytti (parivuode) 935 1 235
Junior Suite 1 095 1 545
Owner’s Suite 1 155 1 655
Lähdöt 4.6., 25.6., 20.8., 3.9.
B-luokka sisähytti (erilliset vuoteet) 725 900
A-luokka ulkohytti (erilliset vuoteet) 805 1 035
A-luokka ulkohytti (parivuode) 880 1 135
LUX-luokka ulkohytti (parivuode) 975 1 275
Junior Suite 1 135 1 585
Owner’s Suite 1 195 1 695
Lähdöt 23.7., 6.8.
B-luokka sisähytti (erilliset vuoteet) 755 930
A-luokka ulkohytti (erilliset vuoteet) 835 1 065
A-luokka ulkohytti (parivuode) 910 1 165
LUX-luokka ulkohytti (parivuode) 1 005 1 305
Junior Suite 1 165 1 615
Owner’s Suite 1 225 1 725

Hintaan sisältyy

 • Risteily Helsinki – Travemünde – Helsinki Finnlinesin Star-luokan laivalla valitussa hyttiluokassa.
 • Hotellimajoitus Ludwigslustissa ja Berliinissä aamiaisineen
 • Puolihoitoruokailut laivalla (brunssi/aamiainen, illallinen)
 • Illallinen Berliinissä ja Schwerinissä
 • Opastettu kaupunkikierros Berliinissä ja opastettu kierros Ludwigslustin palatsissa
 • Bussikuljetukset Saksassa
 • Kristina®-matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan
ROPAX-laivat Finnlines

ROPAX-laivat Finnlines

Modernit, vuonna 2006 ja 2007 valmistuneet ja sykysllä 2016 yleisiltä tiloiltaan uudistetut Star-luokan alukset liikennöivät Helsingin ja Travemünden välillä. Aluksia kutsutaan ROPAX-laivoiksi, joka on kansainvälinen termi matkustaja-rahtilaivoille, joissa matkustajille on miellyttävät tilat niin majoittumiseen, ruokailuun kuin ajanviettoon ja alemmilla kansilla kuljetetaan rahtia pääsääntöisesti perävaunuissa ja rekkoina. Mukaan laivaan otetaan myös henkilö- ja linja-autoja. Matkustajamäärä Suomen ja Saksan välisissä Finnlinesin Star-luokan ROPAX laivoissa on max. 550.

Laivat liikennöivät Suomen lipun alla ja niiden henkilökunta on pääosin suomalaista.

Palvelut

Kaikki Star-luokan alusten palvelut sijaitsevat kätevästi kannella 11. Laivan maukkaat ateriat nautitaan buffet-pöydästä aluksen avarassa ja valoisassa Mare Balticum keularavintolassa. Makumaailma rakentuu niin saksalaisen kuin suomalaisen keittiön suosikkeihin. Valikoima on runsas, josta löytyy vaihtoehtoja moneen makuun.

Bar Navigaressa nautitaan illasta maittavien juomien ja Kristina®-ohjelmien parissa. Myös Star Café & Vista Lounge ovat matkustajien käytössä aluksen peräosassa, josta avautuu käynti myös peräkannelle, Terrazzolle. Sekä naisille että miehillä on omat saunaosastot porealtaineen. Saunojen vieressä sijaitee hierojan salonki. Laivalla on myös hyvin varustettu myymälä, Sailor’s Shop, jonka tarjonnassa on mm. makeisia, matkamuistoja, tekstiilejä, alkoholijuomia, pientä purtavaa, kosmetiikkaa ja koruja. Lapsille ja nuorille löytyvät upeat tilat viihtymiseen ja Gymstick Gym -liikuntatilan isoista ikkunoista kelpaa katsella avaraa merinäköalaa. Kuntoilulaitteiden käyttö on saunatilojen tapaan maksutta kaikkien matkustajien saatavilla.

 

Majoitus

Star-luokan laivoissa on 201 hyttiä, jotka sijaitsevat kansilla 7, 8 ja 9. Kaikissa hyteissä on WC/suihku, puhelin, TV. Ylempien hyttiluokkien varustukseen kuuluvat lisäksi minibaarin antimet sekä tuoreet hedelmät.

Hyttikuvat ovat viitteellisiä.

Tekniset tiedot ja laivakartta

Tyyppi: ro-ro/matkustaja
Rakennusvuosi 2006, 2007. Yleisten tilojen uudistus 2016.
Rakennuspaikka Ancona
DWT 9653 t
Pituus 218,8 m
Leveys 30,5 m
Syväys 7,0 m
Nopeus 25 solmua
Kaistametrejä 4216 m


Matkustajia 554
Hyttejä 201
Jääluokka 1A Super
Vakaajat: kyllä

Laivat liikennöivät Suomen lipun alla ja niiden henkilökunta on suomalaista.

 • Tälle matkalle tarvitaan passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Ajokortti ja KELA-kortti eivät ole matkustusasiakirjoja. Lapsella on oltava oma passi tai henkilökortti. Tarkista ajoissa, että passisi/henkilökorttisi on ehjä ja riittävän kauan voimassa.
 • Retkillä on jonkin verran kävelyä. Maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matkan onnistumiseksi ja oman viihtyvyyden takaamiseksi edellytämme kaikilta matkustajilta riittävää liikuntakykyä.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. 1.7.2018 alkaen tehtyihin matkavarauksiin sovelletaan Kristina Cruises Oy:n 1.7.2018 voimaan tulleita erityis- ja peruutusehtoja.  Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Matkan vähimmäisosallistujamäärä on 20 hlö.

Kristina Cruisesin erityis- ja peruutusehdot

Yleiset matkapakettiehdot