9.7.2019 Islanti & Färsaaret 12 pv

Liverpool (Iso-Britannia) – Dublin (Irlanti) – Reykjavik (Islanti) – Isafjordur (Islanti) – Akureyri (Islanti) – Klaksvik (Färsaaret) – Torshavn (Färsaaret) – Liverpool (Iso-Britannia)

Ihastu pohjoisen eksotiikkaan! Näe Islannin parhaat palat ja turmeltumattomat Färsaaret. Risteilyä sävyttävät erikoiset luonnonihmeet, huikeat maisemat ja syrjäisten seutujen salaperäisyys. Meripäivien aikana on aikaa nauttia laivan ohjelmasta, mukavuuksista ja rauhaisasta ilmapiiristä; tämä risteily on suunnattu vain aikuisille. Matkan päätähti Islanti on omaperäisine nähtävyyksineen aivan omaa luokkaansa. Reykjavíkin ulkopuolella odottavat geysirit, jäätiköt ja vesiputoukset. Eristäytyneillä ja rauhaisilla Länsivuonoilla kohoilee vuonojen pirstoma, karunkaunis vuoristo. Akureyrin ympäristöstä löydät höyryäviä tasankoja, kummallisia laavamuodostelmia ja tulikuumina kuplivia mutalähteitä. Färsaarilla mykistää avaruus ja rauha. Kaikkialla on merestä nousevia, ruohon peittämiä vuorenrinteitä, joita koristavat vesiputoukset ja laiduntavat lampaat. Kylät ovat väripilkkuja. Risteilyä höystävät lähtö- ja paluusatamana toimiva Liverpool sekä Dublin – kiertele historiallisia nähtävyyksiä, piipahda pubiin ja nauti leppoisasta tunnelmasta.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Ihastele upeita vuonomaisemia. Islannin Länsivuonoilla vuoret ovat jylhiä ja lumen hunnuttamia, Färsaarilla on pehmeämpiä piirteitä ja syvänvihreitä nurmia.
 • Nauti Islannin tuliperäisen luonnon nähtävyyksistä; oudon kiehtovista laavakentistä, höyryävistä tasangoista ja geysireistä.
 • Vietä aikaa pienissä ja kodikkaissa pääkaupungeissa. Reykjavíkin värikkäissä pientaloissa on paljon putiikkeja ja kahviloita. Tórshavnissa vanhoissa kortteleissa on somia turvekattoisia puutaloja ja erinomaisia ravintoloita.

Kristina®-matkanjohtajasi

Tapio Reingoldt

Matkaohjelma

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Hintaan sisältyvät ateriat on merkitty matkaohjelmaan (A=aamiainen, L= lounas, P=päivällinen, TH=risteilyllä tarjottava täysihoito)

Tiistai 9.7. Helsinki – Manchester (Iso-Britannia) – Liverpool (Iso-Britannia). Laiva lähtee klo 20.00

Tervetuloa Kristina®-risteilylle! Matkamme alkaa suoralla reittilennolla Manchesteriin, jossa teemme risteilyn hintaan sisältyvän kaupunkikierroksen ja nautimme yhteisen lounaan. Bussikuljetus Liverpooliin, jossa m/s Magellan odottaa. (L,P)

Keskiviikko 10.7. Dublin (Irlanti) klo 07.00 – 18.00

Irlannin pääkaupunki Dublin esittelee historiasta ja kulttuurista kiinnostuneille monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Kaupungin monet pubit tarjoavat oivallisen pakopaikan arjesta ja tutustuttavat samalla kaupungin vieraanvaraisuuteen upeiden vanhojen rakennusten ohessa.  Dublinin historiaa varjostaa pitkä miehitys ja köyhyys, joka on väistynyt vasta viime vuosikymmeninä ja se näkyy edelleen ajoittain kaupungin katukuvassa. Ehkä Dublinin parasta antia matkaajalle on juuri kaupungin välitön tunnelma ja tämän vihreän saaren hyväntuuliset ihmiset. (TH)

Retkipaketin retki (sis. hintaan): Dublinin kaupunkikierros ja Guinness Storehouse (n. 4 h)

Torstai 11.7. Päivä merellä

Vietämme rentouttavaa meripäivää nauttien m/s Magellanin palveluista. (TH)

Perjantai 12.7. Päivä merellä

Vietämme rentouttavaa meripäivää nauttien m/s Magellanin palveluista. (TH)

Lauantai 13.7. Reykjavik (Islanti) klo 07.00 – 19.00

Reykjavik maailman pohjoisimpana pääkaupunkina on sekä elinvoimainen keskus että portti upean luonnon äärelle. Rikas kulttuurielämä, monet ensiluokkaiset ravintolat ja vilkas yöelämä houkuttelevat kävijöitä Reykjavikiin. Vain hetken ajomatkan päässä kävijä voi kohdata koskemattoman Islannin luonnon vastakohtaisuudet: reheviä laaksoja ja karua ylämaata, jotka vaihtuvat upeista vesiputouksista mahtaviin jäätikköihin. (TH)

Retkipaketin retki (sis. hintaan): Kultainen kierros, kokopäiväretki (n. 8 h, sis. lounaan ja juoman)

Sunnuntai 14.7. Ísafjörður (Islanti) klo 09.00 – 18.00

Länsivuonojen alue sijaitsee Pohjois-Islannissa. Ísafjörður on tämän alueen suurin satamakaupunki, jonka pääelinkeino on ollut ja on edelleen kalastus. Vuorten ympäröimä kaupunki on lähes täydellinen luonnonsatama. Lähellä risteilyalusten kiinnittymislaitureita on merimuseo, joka sijaitsee yhdessä Isafjordurin vanhimmista rakennuksista. Ísafjörður on mukava paikka vierailla etenkin kesäisin, jolloin yöt ovat valoisia. Matkamuistoiksi voi hankkia vaikka paikallisia käsitöitä. (TH)

Maanantai 15.7. Akureyri (Islanti) klo 08.00 – 17.00

Akureyri sijaitsee 60 kilometriä pitkän Islannin pisimmän vuonon Eyjafjördurin perällä. Alun perin postiasemaksi perustettu Islannin pohjoisosan pääkaupunki Akureyri on nykyään houkutteleva kylä värikkäine taloineen ja puutarhoineen. Täällä sijaitsevat myös maailman pohjoisin kasvitieteellinen puutarha sekä golfkenttä. Retkiä tehdään usein upeiden maisemien ääreen kuten Godafossin vesiputoukselle. Kylän keskustassa on monia museoita, gallerioita sekä näyttelyjä, jotka esittelevät Akureyrin monipuolista kulttuuria sekä Islantia kokonaisuudessaan. ”Arts Alley” on kylän pääkatu, jonka varrella ovat myös parhaat ravintolat ja galleriat. (TH)

Retkipaketin retki (sis. hintaan): Pohjoisen helmet, kokopäiväretki (n. 7-8 h) sis. lounaan

Tiistai 16.7. Päivä merellä

Vietämme rentouttavaa meripäivää nauttien m/s Magellanin palveluista. (TH)

Keskiviikko 17.7. Klaksvik (Färsaaret) klo 12.00 – 18.00 – Torshavn (Färsaaret) tulo klo 20.00

Färsaarten toiseksi isoin kylä ja Borðoyn saarella sijaitseva Klaksvik lumoaa ympäröivillä vuorilla, kauniilla lahdella ja rosoisilla kallioilla. Paikalliset pitävät Klaksvikiä Färsaarten kaupallisena keskuksena. Tämän huomaa nopeasti kävellessään kylän keskustassa, kun vastaan tulee kauniita rakennuksia, perinteisiä maatiloja, vilkas satama sekä Christinaskirkjanin moderni kirkko, joka on rakennettu perinteisellä norjalaisella tyylillä. Vaikka Klaksvik sijaitsee saarella, se on yhteydessä Färsaarten pääsaareen vaikuttavalla 6300 metriä pitkällä tunnelilla, joka yhdistää Klaksvikin ja Leirvíkin kylät. (TH)

Torstai 18.7. Torshavn (Färsaaret) lähtö klo 16.00

Torshavn, on Färsaarten keskus ja samalla maailman pienin pääkaupunki. Täällä vierailija ei juutu ruuhkiin tai törmää kansainvälisiin vaateketjuihin. Elämä Torshavnissa on mutkatonta ja rauhallista. Useat yksityiset yrittäjät tarjoavat palvelujaan ja suosittu matkamuisto Torshavnista onkin paikallisen käsityöläisen kutoma villapaita. Vieraile kalasatamassa katsomassa kalastajia työnsä parissa tai sukella vanhan kaupungin kapeille kujille, joita reunustavat vanhat, turvekattoiset rakennukset. Kaupungissa on myös muutama vierailemisen arvoinen museo. (TH)

Perjantai 19.7. Päivä merellä

Vietämme rentouttavaa meripäivää nauttien m/s Magellanin palveluista. (TH)

Lauantai 20.7. Liverpool (Iso-Britannia) tulo klo 07.00 – Paluulento Helsinkiin Manchesterista

Saavumme aamulla Liverpooliin. Aamiaisen ja laivastanousun jälkeen teemme Liverpoolin kaupunkierroksen ja vietämme hieman vapaa-aikaa ennen kuljetusta lentokentälle. (A)

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolento 9.7.2019
AY1361 Helsinki 8.20 – 9.20 Manchester

Paluulento 20.7.2019
AY1366 Manchester  17.50 – 22.30 Helsinki

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa

Hinnat € / hlö

Hytti 2 hlö 1 hlö
Kategoria 2, Sisähytti Plus 5. kansi 2 685
Kategoria 4, Sisähytti Premiuim 7. kansi 2 920
Kategoria 5, Sisähytti Superior 6. kansi 3 215
Kategoria 6, Ulkohytti 4. kansi 2 995
Kategoria 7, Ulkohytti 5. tai 6. kansi 3 440
Kategoria 9, Ulkohytti Superior 6. kansi 3 330

Hintaan sisältyy

 • Reittilennot economy-luokassa Helsinki – Manchester, Manchester – Helsinki
 • Matkaohjelman mukaiset satama- ja lentokenttäkuljetukset
 • Risteily m/s Magellan laivalla valitussa hyttiluokassa
 • Täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat, illalliset, välipalat)
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Kaupunkikierros ja lounas Manchesterissa
 • Kaupunkikierros Liverpoolissa
 • Kristina®-retkipaketti (3 retkeä)
 • Risteilyn tervetulo- ja päätöstilaisuudet sekä kapteenin gaalaillallinen
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Palvelumaksut laivalla
 • Kristina®-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Retket

Risteilyn hintaan sisältyy Kristina® retkipaketti. Retket tehdään yhdessä matkanjohtajan ja paikallisoppaan kanssa ja opastetaan suomeksi. Tarkemmat tiedot retkistä saat noin 2 kuukautta ennen matkaa.

Magellan

Magellan

M/S Magellanin tilavat yleiset tilat, leveät käytävät ja laaja puinen aurinkokansi luovat puitteet upeille brittiläiseen tyyliin toteutetuille maisemaristeilyille, joita laiva tarjoaa. Silti Magellanista löytyy sopivan kotoista tunnelmaa, jota ei megaluokan laivoissa tapaa. Täältä et löydät kiipeilyseiniä, luisteluratoja etkä lapsia. Kaikki Magellanin risteilyt ovat tarkoitettu vain aikuisille. Vuonna 1985 rakennettuun ja vuonna 2010 uusittuun laivaan mahtuu 1250 matkustajaa, joiden hyvinvoinnista huolehtii ystävällinen ja avulias 570-jäseninen henkilökunta.

Lyhyt varustamoesittely

Palvelut laivalla

M/S Magellan tarjoaa perinteisen risteilykokemuksen tilavassa ympäristössä. Laivalla on kaksi pääravintolaa Waldorf & Kensington, joissa tarjoillaan kahdessa kattauksessa risteilyn makuelämyksiä aamiaisesta illalliseen. Vapaampaan ruokailuun soveltuu Raffles Bistron buffetpöydät. Laivan keulassa sijaitsevassa Magellan Show-loungessa nähdään upeita illan esityksiä sekä tietysti kuunnellaan englanninkielisiä luentoja. Meripäivinä aikaa voi viettää jossain Magellanin loungessa/baarissa nauttien virkistäviä juomia. Tilava Spa-osasto on valmiina monipuolisine palveluineen. Tarkemmat tiedot palveluista, hinnoista ja ohjelmista selviävät laivalla.

Majoitus

M/s Magellanilla on 726 matkustajahyttiä. Kaikissa hyteissä on ilmastointi, vaatekaappi, hyvin säilytystilaa TV, wc, suihku, hiustenkuivaaja ja tallelokero. Hyttien hinnoittelu vaihtelee kansien ja hytin sijainnin mukaan. Hyttikuvat ovat viitteellisiä.

Tekniset tiedot ja laivakartta

Rakennettu: 1985, uudelleen rakennettu vuonna 2010
Pituus:
 221 metriä
Leveys:
 28 metriä
Syväys:
 7,8 metriä
Bruttovetoisuus (GRT):
 46 052
Ilmastointi:
 Kyllä
Hissi:
 Kyllä
Matkustajamäärä:
 1250
Miehistöä: 570
Alusrekisteri: Bahama
Matkustajahyttejä:
 726
Aluksen kieli:
 Englanti
Valuutta aluksella: 
Englannin punta

Huomioitavaa

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 3 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Retkillä ja lentokentillä on paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
 • Pidätämme oikeuden reittimuutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. *Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, joka vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja tukevia jalkineita.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. 1.7.2018 alkaen tehtyihin matkavarauksiin sovelletaan Kristina Cruises Oy:n 1.7.2018 voimaan tulleita erityis- ja peruutusehtoja. Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Matkan vähimmäisosallistujamäärä on 15 hlö.

 

Kristina Cruisesin erityis- ja peruutusehdot

Yleiset matkapakettiehdot

 

HYVÄ TIETÄÄ MATKUSTAJILLE