9.6.2019 Norjan Vuonot 14 pv

Newcastle – Bergen – Olden – Molde – Honningsvåg – Alta – Tromssa – Bodø – Flåm – Newcastle

Ihaile keskiyön aurinkoa Jäämeren rannalla, nauti Pohjolan kesän kuulaudesta ja luonnon jylhyydestä – Pohjois-Norjaan ja vuonoseudulle suuntautuva risteily tuo juhannukseen aivan erityistä taikaa. Englannista lähtevä laiva kiinnittyy ensin ihastuttavaan Bergeniin Voit nousta köysiradalla näköalapaikalle ja samoilla historiallisessa hansakorttelissa, jonka liikkeissä myydään käsitöitä ja perinteisiä matkamuistoja. Oldenin vuonoseutua koristavat vihreillä rinteillä lepäävät idylliset maatilat. Romdalsvuonon suuta ja rannikkoa täplittäviä pikkusaaria ihaillaan Moldesta, ruusujen kaupungista. Maailman pohjoisimmasta kaupungista Honningsvågista on vain lyhyt matka Euroopan mantereen pohjoiskärkeen, Nordkappiin. Vehreä Alta on piristävä pysähdyskohde matkalla kohti pohjoista. Nuorekas ja viihtyisä Tromssa taas lumoaa arktisella ilmapiirillään. Bodøn luonnonkauneuteen ovat ihastuneet monet taiteilijat ja käsityöläiset, sekä ylväät merikotkat. Vuonon pohjukassa olevasta Flåmista voit lähteä kuuluisalle junamatkalle vuorten syliin, vielä on edessä joutilas meripäivä ennen paluuta Newcastleen.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Koe Jäämeren rannikon arktinen tunnelma ja rauhoittavat, karunkauniit luontomaisemat. Vieraile Nordkappin jylhällä niemellä, Manner-Euroopan pohjoispinteessä, ja anna raikkaan merituulen tuivertaa.
 • Helli itseäsi meripäivinä; nauti monipuolisen risteilyaluksen palveluista ja puitteista, kuten spa:sta, kuntosalista ja lasikaton alla kimaltavasta sisäuima-altaasta. Katsele illan tullen elokuvia taivasalla huopiin kääriytyneenä.
 • Ihaile vuonomaisemia, lumilakisia vuoria ja vesiputouksia Flåmin elämyksellisellä junamatkalla. Juna kipuaa merenpinnan tasolta yli 800 metrin korkeuteen ja pujahtaa matkalla moneen tunneliin.

Kristina®-matkanjohtajasi

Minna Särmö

Matkaohjelma

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Hintaan sisältyvät ateriat on merkitty matkaohjelmaan (A=aamiainen, L= lounas, P=päivällinen, TH=risteilyllä tarjottava täysihoito)

Sunnuntai 9.6. Helsinki – Manchester. Laivaan nousu Newcastle upon Tynessä. Laiva lähtee klo 16.00

Tervetuloa Kristina®-risteilylle! Matkamme alkaa suoralla reittilennolla Helsingistä Manchesteriin. Bussi vie meidät Newcastleen, jossa nousemme laivaan. Matkalla laivalle nautimme lounaan paikallisessa ravintolassa. (L,P)

Maanantai 10.6. Päivä merellä

Vietämme rentouttavaa meripäivää nauttien m/s Marella Explorerin palveluista. (TH)

Tiistai 11.6. Bergen (Norja) klo 07.00 – 16.00

Historiaa, perinteitä ja pikkukaupunki-ilmapiiriä huokuva Bergen on Norjan toiseksi suurin kaupunki. Bryggen – hansalaituri on ollut keskeinen osa kaupunkia vuosisatojen ajan, kuten vilkas kalatorikin. Bryggeniä on mukava tutkiskella myös omatoimisesti: sen kapeat kadut kätkevät taakseen pieniä putiikkeja ja mukulakivisiä käytäviä. Vieraile Floyen-vuoren huipulla ainutlaatuisella köysiratajunalla ja ihaile komeaa Bergenin kaupunkimaisemaa 320 metrin korkeudesta. Bergen on myös kuuluisan säveltäjän Edvard Griegin kotikaupunki.

Keskiviikko 12.6. Olden* (Norja) klo 08.00 – 18.00

Oldenin hurmaavaa kylää reunustavat vehreät niityt sekä värikkäät kukat. Kokonaisuutta täydentävät iloisesti solisevat purot, jotka kiemurtelevat talojen välissä. Olden on myös retkien lähtöpaikka kuuluisalle Briksdalin jäätikön osalle, joka sijaitsee vesiputousten ja korkeiden vuortenhuippujen välissä. Oldenin keskustassa sijaitsee vanha, vuonna 1759 rakennettu kirkko, jonka penkeissä ja ovenpielissä on hyödynnetty samalla paikalla aikaisemmin 1300-luvulla sijainneen sauvakirkon puuosia. Lähellä kirkkoa on myös ompelukonetehtailija William Singerin vanha koti. (TH) *maihinnousu venekuljetuksella

Retkipaketin retki: Briksdalin jäätikkö, puolipäiväretki (n. 3,5 h)

Torstai 13.6. Molde (Norja) klo 08.00 – 16.00

Saavumme Moldeen, joka on vuonon rannalla sijaitseva, lumihuippuisten vuorten ympäröimä pikkukaupunki. Hedelmällisen maaperän ja suotuisan ilmaston ansiosta Molde tunnetaan ruusujen kaupunkina. Molden nähtävyyksiin kuuluu muun muassa Romsdalen ulkoilmamuseo. (TH)

Perjantai 14.6. Päivä merellä

Vietämme rentouttavaa meripäivää nauttien m/s Marella Explorerin palveluista. (TH)

Lauantai 15.6. Honningsvåg (Norja) klo 09.00 – 18.00

Honningsvågiin tullaan usein vierailemaan ennen kaikkea Nordkappin vuoksi, jonka majesteetilliset rantakalliot nousevat yli 300 metrin korkeuteen meren pinnasta tarjoten upean panoraamanäkymän pohjoiselle pallonpuoliskolle. Noin 2500 asukkaan Honningsvåg on ensisijaisesti kalastajakylä, jota värittävät maalatut puutalot. Keskustasta löytyy hopeaseppiä sekä muita käsityöläisten putiikkeja. Kesäaikaan kylästä löytää myös mukavia ravintoloita ja kahviloita. (TH)

Sunnuntai 16.6. Alta (Norja) klo 08.00 – 19.00

Alta on Finnmarkin läänin suurin kylä, joka levittäytyy Altavuonon rannoille. Alun perin saamelaisten asuttamalla Altalla on mielenkiintoinen historia. Kalliokaiverrusten mukaan ensimmäiset asutukset alueella ajoittuisivat noin 4200 – 500 vuotta ennen ajanlaskumme alkua.  Toisen maailmansodan jälkeen Altaa uudelleenrakennettiin ja esimerkiksi satama on suhteellisen uusi. Altan arkkitehtuuriisiin nähtävyyksiin kuuluvuat Revontuli-katedraali ja Sorrisnivan igluhotelli. Sanotaan myös, että Altan alueella on maailman parhaat lohikalastusvedet. (TH)

Maanantai 17.6. Tromssa (Norja) klo 08.00 – 14.00

Kaukana pohjoisessa sijaitsevaa Tromssaa ympäröivät lumihuippuiset vuoret, satunnaiset saaret, vuonot ja arktiset maisemat. Tätä upeaa näkymää pääsee parhaiten ihailemaan kaapeliautolla, joka vie Stosteinen-vuoren huipuille. Jäämeren katedraali on ehkä Tromssan tunnetuin maamerkki upeine lasimaalauksineen. Tromssa on myös Norjan saamelaisten asuinaluetta. (TH)

Retkipaketin retki: Tromssan kohokohdat – kaapeliauto ja Jäämeren katedraali (n. 2,5 h)

Tiistai 18.6. Bodø (Norja) klo 09.00 – 18.00

Pohjois-Norjassa, rannikon pätkälle levittäytynyt Bodø on erityislaatuinen paikka. Toisin kuin yleensä puhuttaessa norjalaisesta maisemasta, Bodøn näkymää hallitsevat sieltä täältä nousevat vuorenhuiput, yksittäiset saaret ja kimmeltävä meri. Täällä on koettavissa myös maailman voimakkain vuoroveden muodostama virtaus, Saltstraumen. Bodøssa on norjalainen ilmailumuseo sekä Nordland-museo, joka kertoo seudun mielenkiintoisesta historiasta – saamelaisista, toisesta maailmansodasta sekä viikinkiajasta. Kaupunki itsessään tarjoaa mukavia ravintoloita, kahviloita sekä kauppakeskuksia. Bodøn kirkko on tunnettu 12 metriä korkeasta lasimaalauksesta. (TH)

Keskiviikko 19.6. Päivä merellä

Vietämme rentouttavaa meripäivää nauttien m/s Marella Explorerin palveluista. (TH)

Torstai 20.6. Flåm* (Norja) klo 06.00 – 17.00

Hurmaava Flåm on noin 500 asukkaan kylä, joka sijaitsee 204 km pitkän Sognevuonon sivuhaaran, Aurlandsvuonon perällä. Koska Flåm sijaitsee keskeisellä paikalla vuonojen Norjassa, se on samalla hyvin suosittu risteilylaivojen vierailukohde. Flåmsbana, Flåmin rautatie on tunnettu yhdestä maailman jyrkimmästä ja kauneimmasta reitistään. Flåmin alueen kuvankaunis Naeroy-vuono on myös UNESCOn maailmanperintölistalla. (TH) *maihinmeno venekuljetuksella

Retkipaketin retki: Flåmin rautatie & Vatnahalsen, (n. 3,5 h sis. kahvin ja vohvelin)

Perjantai 21.6.Päivä merellä

Vietämme rentouttavaa meripäivää nauttien m/s Marella Explorerin palveluista. (TH)

Lauantai 22.6. Newcastle upon Tyne tulo klo 06.00 – Paluulento Suomeen

Saavumme aamulla Newcastleen. Aamiaisen ja laivasta nousun jälkeen teemme siirrymme bussilla Manchesteriin ja teemme kaupunkikierroksen ennen yhteistä lounasta. Paluulento Suomeen. (A,L)

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolento 9.6.2019
AY1361 Helsinki 8.20 – 9.20 Manchester

Paluulento 22.6.2019
AY1366 Manchester 17.50 – 22.30 Helsinki

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Hinnat € / hlö

Hytti 2 hlö  1 hlö
Sisähytti 4. tai 5. kansi 2 395
Ulkohytti 4. tai 5. kansi 2 580
Ulkohytti 8. tai 9. kansi 2 650
Parvekehytti 8., 9. tai 10. kansi 2 785
Parvekehytti (isompi parveke) 9.-12. kansi 2 825
Junior Suite Parvekehytti 3 075
Yhden hengen sisähytti 2 710
Yhden hengen ulkohytti 2 775

Hintaan sisältyy

 • Reittilennot economy-luokassa Helsinki – Manchester, Manchester – Helsinki
 • Matkaohjelman mukaiset lentokenttä-/satamakuljetukset
 • Tulopäivän lounas
 • Manchesterin kaupunkikierros ja lähtöpäivän lounas
 • Risteily m/s Marella Explorer laivalla valitussa hyttiluokassa
 • Täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat, illalliset, välipalat)
 • Juomapaketti laivalla (hanaolut, talon viini, valikoima virvoitusjuomia, drinkkejä, väkeviä alkoholijuomia ja aperitiiveja)
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Risteilyn tervetulo- ja päätöstilaisuudet sekä kapteenin gaalaillallinen
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Palvelumaksut laivalla
 • Muut matkaohjelmassa mainitut kuljetukset
 • Kristina®-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Retket

Risteilylle myydään Kristina® retkipaketti. Retket tehdään yhdessä matkanjohtajan ja paikallisoppaan kanssa ja opastetaan suomeksi. Tarkemmat tiedot retkistä saat noin 2 kuukautta ennen matkaa.

 

Marella Explorer

Marella Explorer

Marella Explorer liittyi Marella Cruises -varustamon laivastoon vuonna 2018. Tällä maltillisen kokoisella laivalla matkustaa kerrallaan noin 1900 matkustajaa. Brittiläisille markkinoille suunnattu alus tarjoaa laajan valikoiman aktiviteettia sekä viihdettä moneen makuun. Laivalla on 10 ravintolaa ja 10 baaria, jotka tarjoavat sekä perinteisiä ruokailuvaihtoehtoja että erikoisravintolojen elämyksiä. Elokuvateatteri, urheilukansi sekä Spa pitävät huolen, että meripäivinä ei aika käy tylsäksi.

 • Laivatyyppi: lomaristeilylaiva – enemmän laivaviihdettä ja matkustajia
 • Laivan koko: maltillinen, 1814 matkustajaa
 • Kanssamatkustajat: pääasiassa brittiläisiä
 • Kristina®-luokitus: 3+ tähteä

Lyhyt varustamoesittely

Palvelut

Marella Explorer tarjoaa monipuolisen kattauksen palveluja, viihdettä sekä yleisiä tiloja.  Laivalla on kymmenen eri ravintolaa, myös baareja on tarjolla useita. Tarkemmat tiedot kaikista palveluista ja tarjonnasta selviävät laivalla.

Majoitus

Kaikissa Marella Explorerin hyteissä on ilmastointi, hiustenkuivaaja. taulutelevisio, vaatekaappi sekä  tallelokero. Huom. hyttikuvat ovat viitteellisiä.

Tekniset tiedot ja laivakartta

Rakennettu: 1996 Meyer Werft, Papenburg Saksa. Uudistettu säännöllisesti.
Pituus:
 262,5 metriä
Leveys:
 32,2 metriä
Syväys: 
7,7 metriä
Bruttovetoisuus (GRT):
 76 998
Ilmastointi:
 Kyllä
Hissi:
 Kyllä
Matkustajamäärä:
 1 924
Miehistöä: 750
Alusrekisteri: Malta
Matkustajahyttejä:
 962 
Aluksen kieli:
 Englanti
Valuutta aluksella:
 Englannin punta

Marella Explorer laivakartta (PDF)

Huomioitavaa

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 3 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Retkillä ja lentokentillä on paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
 • Pidätämme oikeuden reittimuutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, joka vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja tukevia jalkineita.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. 1.7.2018 alkaen tehtyihin matkavarauksiin sovelletaan Kristina Cruises Oy:n 1.7.2018 voimaan tulleita erityis- ja peruutusehtoja. Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Matkan vähimmäisosallistujamäärä on 15 hlö.

 

Kristina Cruisesin erityis- ja peruutusehdot

Yleiset matkapakettiehdot

 

HYVÄ TIETÄÄ MATKUSTAJILLE