8.6.2019 Romanttinen Reinjoen laakso ja Hollanti 6 pv

Strasbourg – Rüdesheim – Köln – Düsseldorf – Amsterdam

Aloita kesä Reinin varren kutsuvilla kaupungeilla ja mahtavilla luontomaisemilla. Ihastele jokilaivan kyydistä vehreitä kukkuloita linnoineen ja viiniviljelmineen. Leppoisaa matkantekoa siivittävät laivan ihanat herkut ja makunystyröitä kutkuttava Riesling. Tällä matkalla on aikaa ottaa rennosti ja nautiskella. Viihtyisä laiva lähtee matkaan Ranskan charmikkaasta Strasbourgista. Kaupungin sydämestä löydät kanavien halkomat historialliset korttelit, kesäkukkien koristamat pientalot ja idylliset ravintolakujat. Viinin ja romantiikan ystävä viihtyy pienessä ja suloisessa Rüdesheimissa, sen vanhoilla kujilla ja viinituvissa. Kölnissä odottelee mahtaileva katedraali, mutta sitä leimaa myös maineikas olutkulttuuri ja hyväntuulinen ilmapiiri. Matkan kruunaa värikäs Amsterdam, joka on todellinen ilo silmälle kauniine kanavineen ja siltoineen. Voit poiketa kelluvan kukkatorin väri- ja tuoksukimaraan, seurailla timantinhiojien työskentelyä ja kuljeksia kapeiden tiilitalojen lomassa, joiden ilme ei ole juuri muuttunut satoihin vuosiin.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Maista Rüdesheimissa pikkukaupungin nimikkokahvia. Sen valmistuskin on hauska ohjelmanumero; kupissa poltetaan ensin paikallista Asbach-brandyä sokerin kanssa, sitten lisätään kahvi ja kermavaahto.
 • Nauti Reinin kauneimmista maisemista laivan kyydistä. Rüdesheimista alkava, yli 60 kilometriä pitkä jokilaakson osuus on Unescon maailmanperintölistalla. Luonnonkaunista miljöötä koristavat upeat linnat, somat viinikylät ja rinteillä levittyvät viiniviljelmät.
 • Koe Amsterdam veden suunnalta, kanavaristeilyllä. Veneen kyydistä voi katsella historiallisen keskustan elämänmenoa, kauniita taloja ja vesireittien varteen parkkeerattuja persoonallisia asuntolaivoja.

Kristina®-matkanjohtajasi

Ralf Löfström

Matkaohjelma

Hintaan sisältyvät ateriat on merkitty matkaohjelmaan (A=aamiainen, L= lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito).

Lauantai 8.6. Helsinki – Zürich – Strasbourg

Lento Zürichiin, kuljetus Neuhausen am Rheinfalliin, missä sijaitsevat Euroopan suurimmat putoukset. Lounas nautitaan paikallisessa ravintolassa. Bussimatka jatkuu Strasbourgiin, missä kaupunkikierroksella näemme tärkeimmät nähtävyydet ja viehättävän keskustan. Kuljetus m/s Gerard Schmitter -laivalle, laivaannousu klo 18 ja majoittuminen hytteihin. Tervetulotilaisuus ja miehistön esittäytyminen. (L,P)

Sunnuntai 9.6. Strasbourg – Rüdesheim

Aamupäivä risteillään ohilipuvia maisemia seuraten kohti Rüdesheimia, missä iltapäivällä turistijuna vie tutustumaan viiniviljelmiin ja maistelemme viiniä paikallisessa viinikellarissa. Mekaanisen Musiikin Museossa automaattisen pianon, käsinveivattavien posetiivien ja mahtavan orkestrionin sävelmät tuovat mieleen entisajan tunnelman. Takaisin laivalle voit kuljeskella pitkin viehättäviä katuja ja halutessasi palata illallisen jälkeen kuuluisalle Drosselgasselle nauttimaan elävästä musiikista, paikallisista viineistä ja Rüdesheimkahvista. (TH)

Maanantai 10.6. Rüdesheim – Köln – Düsseldorf

Aamupäivän aikana näemme legendaarisen 133 m korkean Lorelei-kallion risteillessämme läpi UNESCON maailmanperintökohteeksi nimetyn romanttisen Reinin jokilaakson. Majesteettiset linnat, mysteeriset rauniot ja kuuluisat viiniviljelmät elävöittävät maisemaa. Keskiajasta alkaen on Köln ollut vilkas kaupan ja teollisuuden, kuin myös kulttuurin ja uskonnon keskus. Komean ja kuuluisan katedraalin rakentaminen kesti viiden vuosisadan ajan. Kaupunkiin tutustutaan omatoimisesti. Voit kulkea historiallisen keskustan viehättävillä kujilla ja halutessasi käydä maistamassa tunnettua paikallista olutta Kölschiä. Laivalla juhlailta. (TH)
Laiva pysähtyy yöksi Düsseldorfiin.

Tiistai 11.6. Düsseldorf – Amsterdam

Päivä vietetään leppoisasti risteillen kohti Amsterdamia. Ympärillä avautuvaa luontoa, vaihtuvaa maisemaa ja liikennettä joella voit halutessasi seurata aurinkokannella, missä käytössäsi on sekä pöytäryhmiä että aurinkotuoleja. Illalla Amsterdamissa paikallinen alus vie risteilylle katsomaan kaupungin idyllisimpiä näkymiä historiallista keskustaa rajaaville neljälle suurelle kanavalle (selostus nauhalta, ei suomenkielistä). (TH)

Keskiviikko 12.6. Amsterdam

Ainutlaatuisessa Amsterdamissa voit nähdä romanttisia kanavia, maailmankuuluja museoita sekä historiallisia nähtävyyksiä. Kaupungilla on aina uutta tarjottavaa kävijälleen. Bussikierroksen ensimmäinen pysähdys on Hollannin korkeimmalla puisella De Gooyer -tuulimyllyllä, joka kurkottaa 26,6 m korkeuteen. Retki jatkuu timanttialueelle, missä näemme kuinka taitavien hiojien käsissä raakatimantit muuttuvat jalokiviksi ja saamme tietoa timanttien arvon määrityksestä. Kuljemme Bloemenmarkt -kukkatorille, missä tuhansien kukkien ja lukuisten lajikkeiden kauneus ja tuoksu huumaa! Kuljetus takaisin laivalle. Iltapäivän ja illan voit viettää kaupungilla omatoimisesti. (TH)

Lisämaksullinen retki: Volendam ja Zaanse Schans ● iltapäiväretki ● 48 eur
Toimeliaiden kalastajien ansiosta on Volendamin kylä säilyttänyt luonteensa yli kuuden vuosisadan ajan. Tutustumme kuuluisan Gouda-juuston valmistukseen ja saamme myös maistaa sitä. Siirrymme bussilla Zaanse Schansin ulkoilmamuseolle, missä näemme perinteisiä taloja, latoja ja tuulimyllyjä. Voit kulkea alueella omatoimisesti ja käydä katsomassa kuinka perinteisiä puukenkiä valmistetaan. Vierailun arvoinen on myös puukenkämuseo, missä on Hollannin suurin ja vaikuttavin kokoelma.   

Torstai 13.6. Amsterdam – Helsinki

Laivastanousun jälkeen kuljetus kentälle ja lento Helsinkiin. (A)

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolento 8.6. AY1511
Helsinki 07:55 – Zürich 09:45

Paluulento 13.6. AY 1302
Amsterdam 11:55 – Helsinki 15:15

Hinnat € / hlö

Hytti 2 hlö 1 hlö
1. kansi 1 965 2 295
2. kansi 2 065 2 395
3. kansi 2 095 2 425

Hintaan sisältyy

 • Risteily tasokkaalla m/s Gerard Schmitter -aluksella valitussa hyttiluokassa
 • Reittilennot economy-luokassa Helsinki – Zürich, Amsterdam – Helsinki
 • Matkaohjelman mukaiset satama- ja lentokenttäkuljetukset
 • Ohjelma ja täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat ja illalliset)
 • Risteilyn tervetulotilaisuus ja gaalaillallinen
 • Juomat baarista (viini, olut, virvoitusjuomat, ei kuitenkaan viinilistan viinit ja samppanja)
 • Tulopäivän lounas
 • Matkaohjelman mukaiset retket, jotka tulkataan suomeksi
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Kristina® –matkanjohtajien palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Retket

Risteilyn hintaan sisältyvät retket

 • Strasbourg
 • Rüdesheim
 • Amsterdamin kanavaristeily
 • Amsterdamin bussikierros

Lisämaksullinen retki (kansainvälinen) ● iltapäiväretki ● 48 eur

 • Volendam ja Zaanse Schans

Retket tulkataan suomeksi. Toteutuminen edellyttää min. 20 lähtijää.
Lisämaksullinen retki Volendam ja Zaanse Schans on kansainvälinen, ei suomenkielistä opastusta.

Gérard Schmitter

Gérard Schmitter

Tyylikäs, vuonna 2012 rakennettu m/s Gérard Schmitter risteilee Reinjoella. Laivalla on pituutta 110 metriä ja 88 ulkohytissä majoittuu 164 matkustajaa. Laivan muut matkustajat ovat pääosin ranskalaisia tai muualta Euroopasta. Kristina Cruisesin suomalainen matkanjohtaja pitää huolen myös siitä, että opastukset ja laivalla jaettava tieto on riittävässä määrin saatavilla myös Suomen kielellä.

Lyhyt varustamoesittely

Palvelut

Keskimmäisellä kannella sijaitsee laivan ravintolasali, vastaanottotiski sekä Lounge-Bar. Yläkannen peräosassa sijaitsee lisäksi pienempi lounge-bar, josta on käynti myös ulos. Tilava aurinkokansi on varusteltu kansituolein. Laivalla on myös pieni matkamuistomyymälä. Langaton internetyhteys on asiakkaiden käytössä lisämaksusta.

Majoitus

M/S Gérard Schimitterin kaikki hytit ovat ikkunallisia. Alimman kannen hytit valoventtiileillä, keskimmäisen ja ylimmän kannen hytit panoraamaikkunoin. Hyttien varustukseen kuuluvat suihku & wc, hiustenkuivaaja, satelliitti-TV, radio ja tallelokero. Kaikki hytit ovat ilmastoituja.

Tekniset tiedot ja laivakartta

Rakennettu: 2012
Pituus: 
110 metriä
Leveys:
 11,4 metriä
Ilmastointi ja sähkö: 
Kyllä, 230V
Hissi: Kyllä
Matkustajamäärä:
 176
Aluksen lippuvaltio:
 Ranska
Matkustajahyttejä: 
88 ulkohyttiä

Huomioitavaa

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Retkillä ja lentokentillä on usein paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
 • Juomarahaa toivotaan maksettavan kansainvälisen tavan mukaisesti n. 6-8 €/asiakas/päivä. Risteilyn lopussa hyttiin jaetaan kirjekuori, jota voit käyttää halutessasi huomioida laivan henkilökuntaa.
 • Vedenkorkeus joessa, mahdolliset sulutukset, tuuli ja sää vaikuttavat laivan liikennöintiin ja tästä johtuen muutokset risteilyn aikataulussa ja reitissä ovat mahdollisia.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. 1.7.2018 alkaen tehtyihin matkavarauksiin sovelletaan Kristina Cruises Oy:n 1.7.2018 voimaan tulleita erityis- ja peruutusehtoja.  Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Matkan vähimmäisosallistujamäärä on 15 hlö.

 

Kristina Cruisesin erityis- ja peruutusehdot

Yleiset matkapakettiehdot

 

HYVÄ TIETÄÄ MATKUSTAJILLE