8.6.2019 Purjelaivaristeily Länsi-Välimerellä 1 vko

Cannes (Ranska) – St. Margherita (Italia) – L’lle Rousse (Korsika, Ranska) – Bastia (Korsika, Ranska) – Portoferraio (Elba, Italia) – Porto Vecchio (Korsika, Ranska) – Porto Cervo (Sardinia, Italia) – Rooma (Italia)

 

Tällä risteilyllä tunnet Välimeren läsnäolon jokaisella hengenvedolla. Seilaat upealla purjelaivalla Ranskan ja Italian hienostuneisiin rannikkokaupunkeihin ja luonnonkauniille saarille. Matkaa maustavat maalaukselliset maisemat ja nautinnolliset ateriat laivalla.

Viikko alkaa glamourin silaamasta Cannesista; rantabulevardilla vuorottelevat palatsimaiset hotellit, huippumuotiliikkeet ja urheiluautot. Värikkäiden talojen koristama Santa Margherita on tyylikäs italialainen rantalomakohde, ja sieltä on lyhyt matka ihastuttavaan Portofinoon. Seuraavina päivinä tutustut vuoristoisen komeaan Korsikaan, saaren hiekkarantoihin ja viihtyisiin kaupunkeihin, kuten Bastiaan, jossa on komeita barokkikirkkoja ja kaunis vanha satama. Elballa saa aistia vanhan maailman tunnelmaa. Voit vierailla palatsissa ja huvilassa, joissa saarelle karkoitettu Napoleon muinoin asui. Sardiniassa odottaa ylellinen Smaragdirannikko loisteliaine huviloineen. Kiertomatkan kruununa on historiaa, kulttuuria ja kauneutta pursuava, hurmaavan kiihkeästi elävä Rooma.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Patikoi upean Portofinon maisemissa. Kaupunkia koristavat värikkäät rantatalot, sataman huvijahdit ja kallionkielekkeelle rakennetut huvilat. Noin viiden kilometrin kävelyreitti San Fruttuosta seurailee merenrantaa ja paikoin on portaita.
 • Vietä Korsikalla aikaa Porto Vecchion viehättävässä, muurien suojaamassa vanhassakaupungissa. Kujilla ja aukioilla on kahviloita, viinibaareja ja putiikkeja. Tai lähde rannalle; lähistöllä levittyy Ranskan kauneimpiin lukeutuva valkea hiekkaranta, Palombaggia.
 • Nauti matkanteosta komealla purjelaivalla. Maissa vietetyn päivän vastapainoksi on ihana siemailla lasillinen kylmää aurinkokannella, virkistyä uima-altaissa ja katsella hitaasti loittonevia satama- ja rannikkonäkymiä.

Kristina®-matkanjohtajasi

Ulla Rantamo

Matkaohjelma

Hintaan sisältyvät ateriat on merkitty matkaohjelmaan (A=aamiainen, L= lounas, P=päivällinen, TH=risteilyllä tarjottava täysihoito)

Lauantai 8.6. Helsinki – Cannes (Ranska) Laiva lähtee klo 22.00

Tervetuloa Kristina®-risteilylle! Matkamme alkaa suoralla reittilennolla Helsingistä Nizzaan, Ranskaan. Siirrymme linja-autolla lentokentältä Cannesiin ja nousemme laivaan. Royal Clipper lähtee merelle iltakymmeneltä. (P)

Sunnuntai 9.6. St. Margherita (Italia) klo 12.00 – 18.00

St. Margherita on elegantti lomakeskus, joka levittäytyy Genovasta itään. Kaupungin vapaa-ajan keskus on sen venesatama, jonka ympäristössä on useita baareja ja ravintoloita sekä tyylikkäitä putiikkeja. Ennen kuin St. Margheritasta kasvoi lomailijoiden suosima kohde, se sai elantonsa kalastuksesta. Castello di Santa Margheritan 1550-luvulla rakennettu linna sijaitsee myös sataman läheisyydessä. Linna rakennettiin alun perin torjumaan kaupunkia merirosvojen hyökkäyksiltä. Kaupungin kuvauksellista keskusaukiota Piazza Mazzinia ympäröivät värikkäät rakennukset. (TH)

Retki: Patikkaretki San Fruttuosista Portofinoon, puolipäiväretki (n. 4,5 h)

Maanantai 10.6. L’lle Rousse, Korsika (Ranska) klo 11.00 – 18.00

Korsikan luoteisrannikolla sijaitseva L’Île Rousse perustettiin 1700-luvulla kilpailemaan läheisen Calvin kaupungin kanssa. Kaupungin keskusaukiota reunustavat plataanipuut sekä jättimäiset yli 120 vuotta vanhat palmut. Ranskan Rivieran tuovat mieleen myös kauniit kukkapuutarhat, mahtava vaaleanpunainen merenrantahotelli sekä pienet putiikit. L’Île Rousse on vaurastunut viinin ja oliiviöljyn viennillä ja kaupunki tunnetaan edelleen menestyksekkäästä satamastaan. Tänä päivänä suurin liikenne muodostuu kuitenkin lomailijoista, joita houkuttelevat läheiset rannat sekä Korsikan koskematon maaseutu. (TH)

Tiistai 11.6. East Corsica beach, Korsika (Ranska) klo 08.00- 13.00
Bastia, Korsika (Ranska) klo 14.00 – 19.00

Aamupäivällä teemme pysähdyksen itäisen Korsikan rannikolla, joka levittäytyy Porto Vecchiosta aina Bastiaan asti. Tällä välillä on upeita kultahietikkoisia rantoja.

Iltapäivän kohde Bastia on yksi Korsikan charmikkaimmista kaupungeista, jonka keskusaukion ympärille levittyvät kahvilat kutsuvat piipahtamaan. Mukulakivipäällysteisiä katuja pitkin voi shoppailla yhdessä paikallisten kanssa tai käydä esimerkiksi St. Jean Baptisten katedraalissa, jossa sijaitsee yksi Euroopan vanhimmista astronomisista kelloista. Bastiaa ympäröi myös monet Korsikan parhaista viinitiloista sekä Cap Corsen niemen luonnonsuojelualueet ja salaiset rannat. Kaupunkia vartioivalta 1500-luvun linnoitukselta on upeat näkymät Bastian vanhaan satamaan. (TH)

Retki: Kävelyretki Korsikan legendat, puolipäiväretki (n. 3 h)

Keskiviikko 12.6. Portoferraio, Elba (Italia) klo 08.00 – 18.00

Elban saari tunnetaan ehkä kaikkein parhaiten Napoleonin ensimmäisen maanpaon näyttämönä. Loukkaavan liikanimen, ”Elban keisari”, saattelemana hänet lähetettiin saarelle 1000 miehen vartioimana. Kymmenen kuukautta maanpaosta Napoleon keräsi pienen armeijan ympärilleen, pakeni ja palasi takaisin Ranskaan. Saarella moni varmasti ihmettelee, miksi Napoleon halusi pois Elbalta, sillä metsäiset vuorimaisemat, vehreä maaseutu ja upeat rannat suorastaan kutsuvat jäämään. Risteilylaivojen pysähdyspaikassa Portoferraiossa voit aistia vielä menneen maailman tunnelmaa kävelemällä vuosisatoja vanhojen linnoitusten raunioilla tai tutkimalla kylän kapeita kujia. (TH)

Torstai 13.6. Porto Vecchio, Korsika (Ranska) klo 12.00 – 19.00

Porto Vecchio on kylä Korsikan eteläosassa. Linnoitus ja vanhakaupunki sekä venesatama ovat Porto Vecchion kaksi aluetta, johin kannattaa tutustua. Vanhankaupungin juuret ovat 1700—luvulla, jolloin Korsikaa johtivat genovalaiset. Pienen venesataman ympäristössä on useita kahviloita ja ravintoloita, jotka houkuttelevat istahtamaan ja nauttimaan iltapäivästä. (TH)

Perjantai 14.6. Porto Cervo, Sardinia (Italia) klo 10.00 – 18.00

Porto Cervo Costa Smeraldan sydämessä kerää kesällä yhteen monia kuuluisuuksia ja VIP-vieraita. Tämän tasokkaan lomakohteen monet hienot ravintolat, luksusliikkeet ja rakennukset ovat saaneet vaikutteita niin Kreikasta, Pohjois-Afrikasta, Italiasta kuin Espanjasta. Porto Cervon venesatama on Välimeren yksi isoimmista. Eikä ihme, sillä tämän luksuskohteen tunnelman kruunaa rannikon upeat maisemat. (TH)

Retki: Smaragdirannikon makuja, puolipäiväretki (n. 4h)

Lauantai 15.6. Civitavecchia, Rooma (Italia) tulo klo 07.00. Paluulento Suomeen

Satamakaupunki Civitavecchia on ennen kaikkea portti Rooman ikuiseen kaupunkiin, joka tarjoaa kävijöilleen aina jotain erikoista. Tässä historiallisessa, seitsemälle kukkulalle rakennetussa kaupungissa on monia tunnettuja nähtävyyksiä ja museoita lähes jokaisen kulman takana. Muodista kiinnostuneille lukuisat liikkeet antavat tutkimisen aihetta pidemmäksikin aikaa. Rooman kestosuosikkinähtävyydet ovat Colosseum, Espanjalaiset portaat ja Pietarin kirkko.

Laivasta noustuamme matkaamme Civitavecchiasta Roomaan, jossa teemme kaupunkikierroksen sekä vietämme omatoimisesti vapaa-aikaa ennen lentokentälle ja paluulennolle siirtymistä. (A)

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolento 8.6.2019 AY1603
Helsinki 17.10 – 19.35 Nizza

Paluulento 15.6.2019 AY1766
Rooma 18.40 – 23.00 Helsinki

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Hinnat € / hlö

Hytti 2 hlö  1 hlö
Kategoria 6, sisähytti 3 380
Kategoria 4, ulkohytti 2 995
Kategoria 3, ulkohytti 3 105
Kategoria 2, ulkohytti 3 215
Yhden hengen sisähytti, kategoria 6 2 755

Hintaan sisältyy

 • Reittilennot economy-luokassa Helsinki – Nizza, Rooma – Helsinki
 • Matkaohjelman mukaiset lentokenttä-/satamakuljetukset
 • Risteily m/s Royal Clipper laivalla valitussa hyttiluokassa
 • Valikoima retkiä matkaohjelman mukaisesti
 • Täysihoito laivalla (aamiainen, lounas, iltapäivän välipala laivalla ja illallinen)
 • Tervetuliais-cocktailit ja kapteenin ilta
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Laivan monipuoliset vesiurheilumahdollisuudet (pl. laitesukellus)
 • Palvelumaksut laivalla
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Kristina® matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Retket

Risteilyn hintaan sisältyy valikoima retkiä, jotka tehdään yhdessä Kristina®-matkanjohtajan sekä paikallisoppaan/-saattajan kanssa ja opastetaan/käännetään suomeksi. Kohteissa, joissa ei ole suomenkielistä retkeä, voi tutustua omatoimisesti kohteeseen matkanjohtajan avustuksella. Tarkemmat tiedot retkistä valmistuvat noin 2 kuukautta ennen matkaa.

Royal Clipper

Royal Clipper

Inspiroituneena legendaarisesta vuonna 1902 valmistuneesta, tuolloin maailman nopeimmasta ja suurimmasta Preussen-purjelaivasta, vuonna 2001 valmistunut s/y Royal Clipper erottuu nykyaikana edukseen ollen suurin ja ainoa 5-mastoinen täystakiloitu purjelaiva. Levittäessään kaikki 42 purjetta Royal Clipper on vaikuttava näky. Vaikka aluksen ulkonäkö saattaa antaa toisen vaikutelman, laiva on sisältä täysin nykyaikaisin navigointivälinein varusteltu täysiverinen ja tasokas risteilylaiva. Purjehtimisen tuntu tuo matkantekoon mielenkiintoisen lisävivahteen. Kun tähän lisätään laivan ystävällinen ja hyvä palvelu, mukavat hytit ja rentouttavat yleiset tilat ja tilavat aurinkokansitilat uima-altaineen, tarjoilee vain 227-paikkainen Royal Clipper matkustajilleen mahtavia elämyksiä.

Lyhyt varustamoesittely

 

Palvelut

Laivan atrium yhdistää ravintolasalin, joka levittäytyy kahteen tasoon. Yhden kattauksen illalliset tarjoillaan ystävällisessä, mutta joskus hieman hälyisässä ympäristössä. Laivalla on paljon kansitilaa ja kolme pienempää uima-allasta. Piano Loungessa esiintyvät laivan duo sekä vierailevat artistit. Observation Lounge laivan keulassa antaa hyvä mahdollisuudet matkan seuraamiseen. Yksi Royal Clipperin erikoisuuksista on Captain Nemo Lounge, jonka vedenalaiset ikkunaventtiilit avaavat näkymät vedenalaisen elämän seuraamiseen, kun laiva on ankkuroituna. Samassa tilassa sijaitsevat myös kuntosali ja Spa. Lisäksi purjelaivan ominaisuuksien kuuluen, laivalla on mahdollisuus kiivetä turvallisesti mastojen eri tähystyspisteille.

Majoitus

Kaikissa hyteissä on wc/suihku, televisio, DVD-soitin, puhelin, säädettävä ilmastointi, tallelokero, hiustenkuivaaja. Laivan sähköjännite on 220V. Useassa hytissä on kaksi erillistä alavuodetta, jotka ovat yhdistettävissä parivuoteeksi. Joissain hyteissä on oma pieni parveke. Hyttiluokkien suurin erottava tekijä on niiden sijainti laivalla. Mitä korkeampi kategoria, sitä ylempänä tai keskemmällä laivaa hytti sijaitsee. Tarkemmat hyttiluokkien sijainnit löydät klikkaamalla laivan pohjapiirrosta sivun alalaidassa.

S/Y Royal Clipperin risteilyille ovat yleensä myynnissä hyttikategoriat 4,3 & 2

Tekniset tiedot ja laivakartta

Rakennettu: 2000
Pituus: 
134 metriä
Leveys: 
16,5 metriä
Syväys:
 5,6 metriä
Bruttovetoisuus (GRT):
 5000
Ilmastointi: Kyllä
Hissi: 
Ei
Matkustajamäärä: 
227
Miehistöä:
 106
Alusrekisteri:
 Malta
Aluksen kieli: 
Englanti
Valuutta aluksella:
 Euro
Mastot: 5 mastoa, 42 purjetta

 

Huomioitavaa

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 3 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Retkillä ja lentokentillä on paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.Laivalla ei ole mahdollisuutta esimerkiksi rollaattorin/pyörätuolin käyttöön.
 • Pidätämme oikeuden reittimuutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. *Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, joka vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja tukevia jalkineita.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. 1.7.2018 alkaen tehtyihin matkavarauksiin sovelletaan Kristina Cruises Oy:n 1.7.2018 voimaan tulleita erityis- ja peruutusehtoja.  Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Matkan vähimmäisosallistujamäärä on 15 hlö.

 

Kristina Cruisesin erityis- ja peruutusehdot

Yleiset matkapakettiehdot

 

HYVÄ TIETÄÄ MATKUSTAJILLE