7.10.2019 Tonavan risteily 1 vko

Budapest (Unkari) – Bratislava (Slovakia) – Dürnstein (Itävalta) – Melk (Itävalta) – Linz (Itävalta) – Wien (Itävalta) – Budapest (Unkari)

Rentoudu viikko mukavalla jokilaivalla, ympärilläsi syksyyn pukeutunut, kaunis Tonava. Nauti upeista pääkaupungeista, hienoista historiallisista nähtävyyksistä ja joenvarren levollisista maisemista. Risteily alkaa ihastuttavasta kylpyläkaupungista Budapestista. Bratislavasta kohtaat pastellinsävyisen vanhankaupungin, joka on oikea herkkupala autottomine katuineen ja komeine aukioineen. Sitten huomion vievät jokea reunustavat jyrkät rinteet, viinitarhat ja rauniolinnat. Niiden lomassa on pieni, idyllinen Dürnstein ja Melkin maineikas barokkiluostari. Linzistä voit lähteä retkelle retkelle Tsekin puolella sijaitsevaan Ceske Krumloviin. Wienin hienostunut ilmapiiri on aivan omansa. Katsele suurellista arkkitehtuuria, aisti klassikkokahviloiden tunnelmaa ja vietä iltaa klassisen musiikin konsertissa. Viikon päätteeksi saavutaan jälleen Budapestiin. Kulje kävelykadun kaupoissa ja kahviloissa, poikkea kauppahalliin ja linnakukkulan vanhoille kujille.

Esiintyjävieraana Maria Lund

 

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Levähdä laivalla ihastuttavia jokivarren maisemia katsellen. Sivuille jäävät joenvarren kylät ja aprikoosipuutarhat, viiniviljelmät ja rauniolinnat.
 • Ihastele komeaa, koristeellista barokkiarkkitehtuuria pitkin matkaa, kuten Bratislavassa Komein yksittäinen nähtävyys lienee Melkin linnoitusmainen luostari kauniine kirkkoineen ja arvokkaine kirjastoineen.
 • Herkuttele Wienissä leivoskahveilla. Nauti perinteikkäästä kahvilakulttuurista vaikkapa kaupungin vanhimmassa kahvilassa, ylellisessä Cafe Frauenhuberissa tai huippusuositussa Café Sacherissa.

Kristina®-matkanjohtajasi

Tapio Reingoldt
Minna Särmö

Matkaohjelma

Hintaan sisältyvät ateriat on merkitty matkaohjelmaan (A=aamiainen, L= lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito).

Maanantai 7.10. Helsinki – Budapest

 • Lento Budapestiin. Lounas paikallisessa ravintolassa ja vapaa-aikaa. Kuljetus satamaan, jossa m/s Swiss Diamond odottaa. Laivaan nousu ja majoittuminen hytteihin. Miehistön esittäytyminen tervetulotilaisuudessa. (L,P)

Tiistai 8.10. Budapest

Tonavan kahtia jakama, Unkarin pääkaupunki Budapest on historiallisten kylpylöiden ja kahviloiden sekä upeiden näköalojen kaupunki. Joen toisella rannalla kohoaa Budan vehreä linnavuori; vastarannalla levittyy modernimpi Pest vilkkaine ostoskatuineen, kauppahalleineen ja kahviloineen. Katukuvaa hallitsee komea arkkitehtuuri – valtava parlamenttitalo on erityisen näyttävä kokonaisuus. Tunnelmallisimmillaan Budapest on illan tullen, kauniisti valaistuna.

 • Aamiaisen jälkeen teemme Budapestin kaupunkikierroksen. Puolen päivän jälkeen laiva lähtee kohti Slovakiaa. (TH)

Keskiviikko 9.10. Bratislava

Slovakian pääkaupunki Bratislava toimi myös Unkarin kuningaskunnan pääkaupunkina 1500–1700-luvuilla. Sen viehättävässä historiallisessa keskustassa on paljon kaunista katseltavaa; vanha kaupunginportti, komeita palatsiaukioita ja kirkkoja. Kävelykatuja reunustavat pastellinväriset rakennukset ravintoloineen ja kahviloineen. Päänähtävyys on kukkulan päällä oleva linna, mistä avautuu hienot näköalat. Myöhemmin iltapäivällä risteily jatkuu.

 • Laiva saapuu Bratislavaan aamulla. Kaupunkikierroksella näemme Bratislavan tärkeimmät nähtävyydet. Risteily jatkuu iltapäivällä. (TH)

Torstai 10.10. Dürnstein – Melk

Dürnsteinin suloinen itävaltalaiskylä sijaitsee lumoavista maisemistaan kuulussa Wachaun laaksossa. Myös kylän sijainti Tonavan mutkassa, kukkuloiden ja viinitarhojen ympäröimänä on mitä idyllisin. Dürnsteinin päänähtävyys on korkealla kukkulalla lymyävä Kuenringerburgin rauniolinna, jossa Englannin kuningas Rikhard Leijonamieltä pidettiin vankina 1100-luvulla. Keskustan katseenvangitsijana on vanhan luostarikirkon vaaleansininen torni. Kylän gourmet-kaupoista voi ostaa muun muassa seudun viinejä ja aprikooseista tehtyjä tuotteita.

 • Vapaa-aikaa omatoimiseen tutustumiseen. Sään salliessa voit halutessasi lähteä patikoimaan kukkulalle matkanjohtajan johdolla. Viivymme Dürnsteinissa puoleen päivään asti. Risteily jatkuuupeaa Wachaun laaksoa pitkin kohti Melkiä

 

Monien myyttien ja historiallisten tarinoiden värittämä, maalauksellisen kaunis Wachaun laakso seurailee Tonavaa yli kolmenkymmenen kilometrin matkalla Itävallassa, Melkin ja Kremsin kaupunkien välissä. Historiallisista monumenteistaan ja erinomaisista valkoviineistään tunnettu idyllinen, kukkulainen laakso on Unescon maailmanperintökohteisiin lukeutuvaa kulttuurimaisemaa. Joen varrella on kaupunkeja ja kyliä. Jyrkkiä rinteitä koristavat aprikoositarhat ja viiniviljelmät sekä vanhat palatsit, luostarit ja linnat, tai niiden kuvaukselliset rauniot.

 

Melkin pieni itävaltalaiskaupunki lepää Tonavan varrella kauniissa, vihreissä maisemissa. Melk tunnetaan ennen muuta komeasta benediktiiniluostaristaan, joka on vallannut kallioisen kukkulan laen kuin linnoitus. Luostarin historia juontuu 1000-luvulle, joskin nykyrakennukset ja niiden loistelias barokkityyli ovat 1700-luvulta.

 • Laiva saapuu Melkiin iltapäivällä. Retki Melkin luostariin. Matka jatkuu kohti Linziä. (TH)

Perjantai 11.10. Linz

Itävallan kolmanneksi suurin kaupunki, Tonavan rannalle asettunut Linz huokuu luovuutta ja innovatiivisuutta. Sen päänähtävyyksiä ovat tulevaisuutta henkivä sähköisen taiteen keskus ja modernintaiteen museo. Vireän nykykulttuurin vastapainoksi Linzissä on myös kaunis keskiaikainen vanhakaupunki kirkkoineen, sisäpihoineen ja pastellinvärisine barokkirakennuksineen. Alueella on pikkukauppoja ja kahviloita, joissa voi herkutella perinteisellä Linzin tortulla. Linzin maamerkkinä on korkealla kukkulalla oleva kirkko, jonka kupeesta avautuu hieno näköala.

 • Saavumme Linziin aamuyöllä. Kaupunkiin voi tutustua omatoimisesti tai osallistua lisämaksulliselle retkelle. Laiva lähtee Illalla kohti Wieniä.
 • Lisämaksullinen kokopäiväretki: Český Krumlov (99 €) sis. lounaan.

Lauantai 12.10. Wien

Itävallan pääkaupunki, hurmaava Wien, tekee vaikutuksen historiallisilla nähtävyyksillään ja kulttuuritarjonnallaan. Sitä komistavat keisarilliset palatsit, kauniit puistot ja puutarhat sekä vanhankaupungin sokkeloiset kujat. Hienostuneissa perinnekahviloissa viivähdetään kakkupalan ääressä. Wienin elämyksiä on käydä oopperassa tai klassisen musiikin konsertissa. Toisaalta kaupunki on muutakin kuin menneen maailman tunnelmointia; Wienistä löytyy myös modernia kaupunkikulttuuria ja taidemuseoita sekä hyvät ostosmahdollisuudet.

 • Laiva saapuu aamulla Wieniin. Aamupäivällä Wienin kaupunkikierros. Iltapäivän ja illan voit viettää vapaa-aikaa tai lähteä lisämaksullisille retkille. Laiva jatkaa kulkuaan puolen yön jälkeen. (TH)
 • Lisämaksullinen iltapäiväretki: Schönbrunnin linna (49 €)
 • Lisämaksullinen iltaretki: Wieniläisen residenssiorkesterin klassisen musiikin konsertti (72 €)

Sunnuntai 13.10. Budapest

 • Päivä vierähtää jokivarren maisemia katsellen, matkanteosta ja seurasta nauttien. Budapestiin saavutaan myöhään iltapäivällä. Vapaa-aikaa. (TH)

Maanantai 14.10. Budapest

 • Matkatavarat jätetään laivalle säilytykseen. Matkanjohtajan seurassa voit kulkea kauppahallille. Alakerrassa on tarjolla elintarvikkeita, mutta myös yläkerrassa voit tehdä tuliaisostoksia. Vapaata aikaa. Yhteinen lounas paikallisessa ravintolassa. Kuljemme takaisin laivalle. Kuljetus lentokentälle ja lento Helsinkiin. (A, L)

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolento 7.10.2019
AY1251 Helsinki 09.35 – 10.55 Budapest

Paluulento 14.10.2019
AY1256 Budapest 19.00 – 22.20 Helsinki

 

Hinnat € / hlö

Hytti 2 hlö 1 hlö
1. kansi (keula- tai peräosa) 1 925 2 325
1. kansi (keskiosa) 2 025
2. kansi 2 225 2 435
1. kansi (tilavampi hytti) 2 505

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Swiss Diamond **** -laivalla kahden hengen hytissä
 • Reittilennot turistiluokassa Helsinki – Budapest – Helsinki
 • Ohjelma ja täysihoito (aamiaiset, lounaat, illalliset) laivalla
 • Ruokajuomat laivalla: talon viini, hanaolut, mehut, virvoitusjuomat
 • Matkaohjelman mukaiset retket, jotka tulkataan suomeksi
 • Lounas Budapestissa tulo- sekä paluupäivänä
 • Kuljetukset lentokenttä – laiva – lentokenttä
 • Lentokenttäverot ja satamamaksut
 • Kristina® –matkanjohtajien palvelut

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

 

Maria Lund

Maria on syntynyt Saksassa vuonna 1983. Hän muutti Suomeen 2004. Yksityisiä lauluopintoja 14-vuotiaasta alkaen. Pianon- ja harpunsoitonopintoja 1991-2001. Tanssiharrastus on seurannut mukana aina.

Vierailijakiinnityksiä mm. Tampereen Teatteriin, Teatteri Eurooppa Neljään, Seinäjoen kaupunginteatteriin, Seinäjoen Kesäteatteriin, Kartano Kievariin, Tampereen Työväen Teatteriin, Jyväskylän Kaupunginteatteriin ja Turun Samppalinnaan.

 

Merkittävimmät roolit:

West Side Story (Maria)

My Fair Lady (Eliza)

Kaunis Veera (Veera)

Laulu tulipunaisesta kukasta (Kyllikki)

Sound of Music (Maria)

Guys and Dolls (Adelaide)

Tulitikkuja lainaamassa (Kaisa Karhutar)

Liz (nuori Liz)

Piukat Paikat (Sugar)

Shrek (Fiona)

Jekyll&Hyde-musikaali (Lucy)

Sister Act – Nunnia ja konnia (Deloris van Cartier)

John the Baptist (Queen Herodias)

Viulunsoittaja katolla (Hodel)

Hair (Sheila)

 

Lisäksi Maria on Universal Music Finlandin artisti. Hänen levynsä ”Ajan Sävel” myi kultaa 2009.
Maria Lundille myönnettiin Kullervo Linna palkinto 2010.

Maria asuu Hankasalmella. Harrastuksiin kuuluu yleinen sekoilu pienten lasten ja koiran kanssa sekä kuntoilu/lenkkeily.

Retket

Risteilyn hintaan sisältyy neljä retkeä. Tämän lisäksi voit osallistua lisämaksullisille retkille, Lisämaksullisten retkien vähimmäisosallistujamäärä on 20 henkilöä. Suosittelemme varaamaan retket ajoissa, sillä paikkoja on rajoitetusti. Retket tulkataan suomeksi.

8.10. Tiistai

Sisältyy hintaan: Budapestin kaupunkikierros (n. 3 h)

Ajamme rantatietä ohi Gellert-kukkulan Budan linnavuorelle, mistä avautuu komeat maisemat jokilaaksoon ja vastarannalle. Kuljemme viehättäviä vanhoja kujia Kalastajalinnakkeelle. Ylitämme joen Ketjusiltaa pitkin ja tutustumme Pestin puolella sijaitseviin tärkeimpiin nähtävyyksiin.

 

9.10. Keskiviikko

Sisältyy hintaan: Bratislavan kaupunkikierros (n. 3 h)

Maisemaa hallitsee korkealla kukkulalla sijaitseva komea linna. Historialliset rakennukset, kuten barokkiaikaiset palatsit, goottilainen katedraali ja viehättävät aukiot luovat vanhankaupungin erityisen tunnelman, josta nautimme tutustumiskierroksella

 

10.10. Torstai

Sisältyy hintaan: Melkin luostari (n. 3 h)

Vuoren rinteellä kohoava, 1700-luvun alussa rakennettu luostari on Itävallan barokkitaiteen symboli. Retkellä käydään myös luostarin vaikuttavassa kirkossa sekä maailmankuulussa kirjastossa.

11.10. Perjantai

Lisämaksusta: Český Krumlov • kokopäiväretki, sis. lounas • 99 €
Tsekin puolella n.1,5 tunnin ajomatkan päässä Vltavajoen uoman laaksossa on Český Krumlov, joka sijaintinsa ansiosta on säilyttänyt keskiaikaiset rakennuksensa ja onkin syystä UNESCOn maailmanperintökohde. Böömin metsien helmenä tunnettu pikkukaupunki huokuu historiaa, perinteitä ja kulttuuria. Kolme vahvaa kuninkaallista sukua ovat hallinneet Český Krumlovin linnaa. Ravintolassa lounaan kyytipoikana voit halutessasi siemailla paikallista olutta. Paluumatka laivalle taittuu viehättäviä maisemia katsellen.

12.10. Lauantai

Sisältyy hintaan: Wienin kaupunkikierros (n. 3 h)

Bussin ikkunasta näemme Wienin tärkeimmät nähtävyydet, kuten Oopperatalon, Hofburgin palatsin, Parlamenttitalon, Kaupungintalon sekä Kansallisteatterin. Kuljemme kaupungilla, jossa jää myös hieman vapaa-aikaa, jonka voit käyttää kahvitteluun tai vaikka käymällä Pyhän Tapanin katedraalissa.

 

Lisämaksullinen iltapäiväretki: Schönbrunnin linna (49 €)

Vierailu Itävallan kauneimpaan ja tunnetuimpaan palatsiin Schönbrunniin. Habsburgien hallitsijasuvulle kuulunut barokkilinna puistoalueineen saavutti kuuluisuutta keisarinna Sissistä tehdyn elokuvan myötä. Linnan oppaan seurassa näet palatsin loisteliaimmat huoneet ja voit käydä puistossa kävelyllä omatoimisesti.

 

Lisämaksullinen iltaretki: Wieniläisen residenssiorkesterin klassisen musiikin konsertti (72 €)

Ilta alkaa kuljetuksella vanhaan Wieniläiseen Paviljonkiin, missä saat nauttia residenssiorkesterin esittämistä Wolfgang Amadeus Mozartin ja Johann Straussin valloittavista sävellyksistä. Unohtumattoman illan jälkeen kuljetus takaisin laivalle.

 

Retkipaketti 199 €

 • 11.10. Český Krumlov • kokopäiväretki (n. 10 h), sis. lounas
 • 12.10.  Schönbrunnin linna • iltapäiväretki (n. 3 h)
 • 12.10. Wieniläisen residenssiorkesterin klassisen musiikin konsertti • iltaretki (n. 3 h
Swiss Diamond

Swiss Diamond

Vuonna 1996 rakennettu ja 2015 peruskorjattu upea m/s Swiss Diamond toivottaa sinut tervetulleeksi Euroopan joille! Aluksen ystävällinen 31 hengen miehistö ja intiimi tunnelma tekevät matkanteosta kotoisaa ja rentouttavaa. Laivan kaikissa hyvin varustelluissa ulkohyteissä on panoraamaikkunat, joten kauniiden maisemien seuraileminen on vaivatonta. Swiss Diamondilla pääset Kristina Cruisesin matkassa Tonavalle.

Palvelut

Monipuoliset ja maukkaat ateriat nautitaan laivan tilavassa ravintolassa. Ruby-kannella aluksen keulassa sijaitsevat Panorama Lounge sekä baari, jossa jutellaan päivän tapahtumista ja nautitaan ohjelmasta. Ruby-kannelta löytyy myös pieni kirjasto. Aurinkokannen lisäksi laivalla on myös infrapunasauna sekä pieni matkamuistomyymälä.

 

 

Majoitus

M/S Swiss Diamondin kaikissa ulkohyteissä on panoraamaikkuna sekä TV, radio, minibaari, tallelokero, hiustenkuivain, suihku ja WC. Kaikki hytit ovat ilmastoituja.

 

Tekniset tiedot ja laivakartta

Rakennettu: 1996, peruskorjattu vuonna 2006, uudistettu 2015
Pituus:
 101 metriä
Leveys:
 11,4 metriä
Syväys:
 1,3 metriä
Ilmastointi:
 Kyllä
Hissi:
 Kyllä
Matkustajamäärä:
 123
Miehistöä:
 31
Aluksen lippuvaltio:
 Sveitsi
Matkustajahyttejä:
 69 ulkohyttiä

Huomioitavaa

 • Varmistathan passin/henkilökortin voimassaolon ja kunnon. Mikäli tarvitset uuden passin/henkilökortin, hankithan sen ajoissa.
 • Retkillä ja lentokentillä on paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Laivan satamapaikasta johtuen, kävelyä keskustaan saattaa olla yli kilometri. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
 • Palvelurahaa toivotaan maksettavan kansainvälisen tavan mukaisesti n. 6-8 €/asiakas/päivä
 • Vedenkorkeus joessa, mahdolliset sulutukset, tuuli ja sää vaikuttavat laivan liikennöintiin ja tästä johtuen muutokset risteilyn aikataulussa ja reitissä ovat mahdollisia.
 • Erityisruokavalion huomioiminen laivalla on epävarmaa. Mikäli joudut noudattamaan erityisruokavaliota, ilmoitathan siitä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. 1.7.2018 alkaen tehtyihin matkavarauksiin sovelletaan Kristina Cruises Oy:n 1.7.2018 voimaan tulleita erityis- ja peruutusehtoja.  Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Matkan vähimmäisosallistujamäärä on 80 hlö

 

Kristina Cruisesin erityis- ja peruutusehdot

Yleiset matkapakettiehdot

 

HYVÄ TIETÄÄ MATKUSTAJILLE