5.6.2019 Britteinsaarten kierros 11 pv

Lontoo Tilbury (Iso-Britannia) – Amsterdam (Alankomaat) – Kirkwall (Orkneysaaret, Iso-Britannia) – Portree (Skyen saari, Iso-Britannia) – Tobermory (Mullin saari, Iso-Britannia) – Dublin (Irlanti) St. Mary’s (Scillynsaaret, Iso-Britannia) – St. Peter Port (Guernsey, Kanaalisaaret) – Honfleur (Ranska) – Lontoo Tilbury (Iso-Britannia)

Suuntaa Britteinsaarten syrjäisille, luonnonkauniille pikkusaarille ja letkeän elämänmenon Irlantiin. Hemmottele itseäsi hienoilla maisemilla, charmikkailla kaupungeilla sekä risteilylaivalla lomailemisen vaivattomuudella ja ihanuudella. Ensin matkataan hilpeään Amsterdamiin, jossa ilahduttavat kanaalit ja vanha arkkitehtuuri. Orkneysaaria leimaavat esihistorialliset nähtävyydet. Skotlannin Ylämailla järvet ja linnat tihkuvat omintakeista mystiikkaa. Skyen ja Mullin saarten kauneus kumpuaa kukkuloista, mahtavista vuorista ja rantajyrkänteistä, nummista ja hiekkarannoista. Vehreässä Irlannissa astut kaupungin tuttavalliseen tunnelmaan – Dublinissa on komeaa, vanhaa nähtävää ja mukavia irkkupubeja. Risteilyn loppupuolella viivähdät vielä saarten rauhassa. Scillynsaarten hienouksia ovat valkoiset rantahietikot ja upea subtrooppinen puutarha. Guernseyn saarella on St. Peter Portin soma pikkukaupunki mukulakivikatuineen ja linnoineen. Hienon loppusilauksen risteilylle antaa Ranskan sievä Honfleur, jonka näkymistä ovat inspiroituneet monet tunnetut taidemaalarit ja kirjailijat.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Vietä kesäpäivää Honfleurin ja St. Peter Portin pienissä, charmikkaissa satamakaupungeissa, joita kaunistavat mukulakivikujat, somat rakennukset ja viehkeät satamat. St. Peter Portissa voit tehdä verottomia ostoksia. Honfleurissa on kaupan taidetta, antiikkia ja seudun kulinaarisia herkkuja.
 • Samoile uhkeassa puutarhassa ja innostu muinaishistoriasta. Scillynsaariin lukeutuvalla Trescolla sijaitsee Abbeyn upea subtrooppinen puutarha, jossa kukoistavat kasvit ympäri maailmaa. Orkneysaarten aarre on hyvin säilynyt Skara Braen kylä ja arkeologinen alue noin 5000 vuoden takaa.
 • Nauti perinteisten pubien tunnelmasta ja Guinness-oluesta Dublinissa.

Kristina®-matkanjohtajasi

Saura Paananen

Matkaohjelma

Tarkempi matkaohjelma, joka sisältää tiedot eri ohjelmista ja palveluista laivalla jaetaan matkan aikana. Hintaan sisältyvät ateriat on merkitty matkaohjelmaan (A=aamiainen, L= lounas, P=päivällinen, TH=risteilyllä tarjottava täysihoito)

Keskiviikko 5.6. Helsinki – Lontoo, laivaan nousu Tilburyssa. Laiva lähtee klo 16.00

Tervetuloa Kristina®-risteilylle! Matkamme alkaa suoralla reittilennolla Helsingistä Lontooseen. Teemme Lontoon kaupunkikierroksen ja nautimme yhteisen lounaan. Siirrymme Tilburyyn, jossa m/s Columbus odottaa. Lähdemme illalla merelle. (L,P)

Torstai 6.6. Amsterdam (Alankomaat) klo 09.00 – 20.00

Amsterdam tunnetaan polkupyöristään ja kanavistaan. Alankomaiden pääkaupunki on samanaikaisesti niin omalaatuinen kuin hurmaava. Itse keskusta ei ole ulkonäöltään muuttunut kovinkaan paljon 1600-luvun kulta-ajoista. Kauniit harjakattoiset talot ja vanhat, alun perin kauppiaiden rakennukset sekä puiden reunustamat kanavat ja niitä yhdistävät lukemattomat sillat sopivat levollisesti kaupunkikuvaan. Amsterdamia pidetään myös Euroopan taidepääkaupunkina ja keskustasta voikin löytää lukuisia upeita gallerioita ja museoita kuten Alankomaiden kansallismuseon Rijksmuseumin, Van Goghin museon ja juutalaisvainoja kuvanneen ja kokeneen Anne Frankin talon. Amsterdamin keskustan ympärille rakennettu vanha puolustusrintama on lisätty UNESCOn maailmanperintöluetteloon vuonna 1996 ja alue on nykyään Alankomaiden yksi kalleimmista asuinalueista. (TH)

Perjantai 7.6. Päivä merellä

Vietämme rentouttavaa meripäivää nauttien m/s Columbuksen palveluista. (TH)

Lauantai 8.6. Kirkwall (Orkneysaaret, Iso-Britannia) klo 08.00 – 18.00

Orkneysaaret muodostuvat yhteensä 70 eri saaresta. Viljavat pellot, kanervien verhoamat nummet ja järvet maalaavat näiden saarten maisemaa. Kirkwall on Orkneyn hallinnollinen keskus, jota hallitsevat St. Magnuksen katedraalin hiekkakiviset muurit. Kirkwall on todellinen teiden risteyskohta yhdistäen idän ja lännen. Kesäisin delfiinit ja valaat uiskentelevat rannikon vesissä ja useat tuhannet merilinnut pesivät dramaattisilla jyrkänteillä, jotka syöksyvät rannikolta suoraan mereen. Yksi ehdottomia nähtävyyksiä on Skara Brae, hämmästyttävän hyvin säilynyt kivikautinen kylä, joka oli asutettuna ja edelleen hylättynä jo yli 5000 vuotta sitten. (TH)

Retkipaketin retki: Muinainen Orkney, puolipäiväretki 4 h

Sunnuntai 9.6. Portree* (Skyen saari, Iso-Britannia) klo 07.00 – 19.00

Skotlannin Sisä-Hebrideillä sijaitseva Skye on yksi alueen parhaista käyntikohteista. Se houkuttelee vierailijoita etenkin syrjäisellä sijainnillaan sekä mystisellä ja vuoristoisella tunnelmallaan. Skyen maisemat ovat vertaansa vailla ja niiden näkeminen saa aikaan väistämättä romanttisuuden ja kaipuun tunteita. Saaren pääkaupunki on Portree, joka on rakentunut kuvankauniin sataman ympärille, jota reunustavat värikkäät talot. Kylä itsessään huokuu vanhanajan charmia. Yksi nähtävyyksistä on Àros Centre, jossa teatteriesitysten, konserttien ja elokuvien lisäksi on näyttely Skyen historiasta ja luonnosta. (TH) *maihinmeno venekuljetuksella

Maanantai 10.6. Tobermory* (Mullin saari, Iso-Britannia) klo 07.00 – 16.00

Tobermory, alunperin kalasatamaksi 1700-luvun lopussa perustettu kaupunki on samalla Mullin saaren keskus ja pääkaupunki. Värikkäästi maalatut talot pääkadun varrella sekä metsäiset kukkulat kaupungin lahdella antavat Tobermorysta lähes postikorttimaisen kuvan. Vilkas kalasatama tarjoaa satamapaikkoja myös jahdeille ja yhteyslautoille, jotka kulkevat Kilchoanin saarelle.  Mullin saari on tunnettu sen luonnostaan. Monet vierailijat matkustavat tänne nähdäkseen vilauksen harvinaisista meri- ja maakotkista. Muita alueella tavattavia eläimiä ovat saukko, ruisrääkkä, sekä joukko lintu- ja nisäkäslajeja. Mullin merialueet tarjoavat tärkeän ruokailualueen valaille, delfiineille sekä jättiläishaille. Viime vuosina kaupungista on tullut myös suosittu häiden viettopaikka sen romanttisen ilmapiirin vuoksi. (TH)  *maihinmeno venekuljetuksella

Tiistai 11.6. Dublin (Irlanti) klo 08.00 – 17.30

Irlannin pääkaupunki Dublin esittelee historiasta ja kulttuurista kiinnostuneille monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Kaupungin monet pubit tarjoavat oivallisen pakopaikan arjesta ja tutustuttavat samalla kaupungin vieraanvaraisuuteen upeiden vanhojen rakennusten ohessa.  Dublinin historiaa varjostaa pitkä miehitys ja köyhyys, joka on väistynyt vasta viime vuosikymmeninä ja se näkyy edelleen ajoittain kaupungin katukuvassa. Ehkä Dublinin parasta antia matkaajalle on juuri kaupungin välitön tunnelma ja tämän vihreän saaren hyväntuuliset ihmiset. (TH)

Retkipaketin retki: Dublinin kaupunkikierros ja Guinness Storehouse, puolipäiväretki 4 h

Keskiviikko 12.6. St. Mary’s* (Scillynsaaret, Iso-Britannia) klo 08.30 – 20.00

Scillyn saaret sijaitsevat vain vajaan 50 kilometrin päässä Cornwallin rannikosta. St. Mary’s on tämän Iso-Britannian ainoan saariston isoin asuttu saari, joka tarjoaa kävijälleen rauhallisia vesiä ja upeita merimaisemia. Saaren aktiivisena keskuksena pidetään houkuttelevaa kylää Hugh Townia. Läheinen Trescon saari on suosittu retkikohde, jossa sijaitsee upea Abbeyn puutarha esitellen noin 20 000 eksoottista lajia, jotka elävät subtrooppisessa ilmastossa. (TH)  *maihinmeno venekuljetuksella

Retkipaketin retki: Trescon luostaripuutarha 2,5-3 h

Torstai 13.6. St. Peter Port* (Guernsey, Kanaalisaaret) klo 07.00 – 19.00

St. Malon lahdella sijaitseva Guernseyn saari on niin lähellä Normandiaa, että sen voisi kuvitella kuuluvan Ranskalle. Toisaalta Guernsey on vain reilun sadan kilometrin päästä Ison-Britannian pääsaaresta. Yhdessä Hermin, Sarkin sekä Alderneyn kanssa Guernsey muodostaa saariston, joka on Ison-Britannian eteläisin kohta. Guernseytä on vaikea verrata mihinkään. Se on brittiläinen, mutta juuret löytyvät Ranskasta. Kukoistavasta modernista yhteisöstä löytyy silti paljon vielä perinteitä. Meren ympäröimä Guernsey on kuuluisa etenkin sen meijeriteollisuudesta. Satama, jossa pysähdymme, on saaren pääkaupunki St. Peter Port. Kaupunki on ollut vilkas satama jo Rooman ajoista lähtien ja katsellessa sen mukulakivikatuja ja viehättävää venesatamaa, on helppo huomata, miksi St. Peter Portia pidetään yhtenä Euroopan kauneimmista kaupungeista. (TH) *maihinmeno venekuljetuksella.

Perjantai 14.6. Honfleur (Ranska) klo 08.00 – 17.45

Taiteilijoiden rakastama Honfleur on yksi kauneimmista Côte Fleurien pienistä satamakaupungeista, jossa on edelleen aistittavissa merenkulun pitkät perinteet. Keskustassa on nähtävissä vielä paljon renessanssin aikaista värikästä arkkitehtuuria etenkin 1600-luvun Vieux Bassin, vanhan sataman alueella. Honfleurista on tullut suosittu kohde etenkin sen jälkeen kun Pont de Normandie, maailman suurin vinoköysisilta, Le Havren ja ylemmän Normandian välillä avattiin. Yksi Honfleurin nähtävyyksistä on 1400-luvulla kokonaan puusta rakennettu Pyhän Katarinan kirkko sekä 1600-luvulta oleva kappeli, jolta on upeat näkymät kaupunkiin, Seinen suistoon sekä Normandian sillalle. (TH)

Lauantai 15.6. Tilbury tulo klo 09.00 – Paluulento Suomeen

Saavumme aamulla Tilburyyn. Aamiaisen jälkeen siirrymme bussilla Lontooseen, jossa vapaa-aikaa ennen kuljetusta lentokentälle. (A)

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolento 5.6.2019
AY1331 Helsinki 08.00 – 09.10 Lontoo Heathrow

Paluulento 15.6.2019
AY1338 Lontoo Heathrow 18.05 – 23.00 Helsinki

Huom. Lentoaikataulut ovat paikallista aikaa.

Hinnat € / hlö

Hytti 2 hlö 1 hlö
Kategoria 1, Sisähytti 5. kansi 2 295
Kategoria 3, Sisähytti Superior 10. kansi 2 475
Kategoria 5, Sisähytti Superior 10. kansi 2 785
Kategoria 7, Ulkohytti 6. kansi 2 690
Kategoria 7S, Ulkohytti 6. kansi 3 080
Kategoria 8, Ulkohytti Plus 8. tai 9. kansi 2 810

Hintaan sisältyy

 • Reittilennot economy-luokassa Helsinki – Lontoo Heathrow, Lontoo Heathrow – Helsinki
 • Matkaohjelman mukaiset satama- ja lentokenttäkuljetukset
 • Risteily m/s Columbus laivalla valitussa hyttiluokassa
 • Täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat, illalliset, välipalat)
 • Viihde ja ohjelma laivalla
 • Kristina®-retkipaketti (3 retkeä)
 • Risteilyn tervetulo- ja päätöstilaisuudet sekä kapteenin gaalaillallinen
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Palvelumaksut laivalla
 • Kristina®-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Retket

Risteilyn hintaan sisältyy Kristina® retkipaketti. Retket tehdään yhdessä matkanjohtajan ja paikallisoppaan kanssa ja opastetaan suomeksi. Tarkemmat tiedot retkistä saat noin 2 kuukautta ennen matkaa.

Columbus

Columbus

M/S Columbus on upea keskikokoinen risteilylaiva, joka tekee risteilyjä pääasiassa Iso-Britanniasta. Laivalla koet perinteisen brittiläisen risteilykokemuksen. Avarat yleiset tilat, ystävällinen henkilökunta ja herkulliset ruokaelämykset tekevät risteilylomasta nautinnollisen. Suhteessa megaluokan lomakeskustyyppisiin laivoihin M/S Columbus tarjoilee riittävästi laiva-aktiviteetteja kuitenkin sopivan kotoisassa ja kokoisessa ympäristössä. Laivaan mahtuu noin 1400 matkustajaa. Kaikki m/s Columbuksen risteilyt on tarkoitettu vain aikuisille.

Lyhyt varustamoesittely

Palvelut

Waterfront ravintolassa voi valita täyden englantilaisen aamiaisen, maistella herkullista lounasta ja nauttia vaikkapa viiden ruokalajin päivällisen. Erikoisravintolat Fusion ja The Grill kutsuvat kokeilemaan jotain erilaista.  Laivan Buffet-ravintola kulkee nimellä the Plantation Bistro. Lisäksi laivalla on yhteensä seitsemän eri loungea ja baaria, joissa voi nauttia juomista ja laivaohjelmista. Risteilyn show-esityksiä seurataan Palladium Show Loungessa. Laivalta löytyy myös kirjasto, Spa-osasto, kuntosali ja muutamia myymälöitä. Tarkemmat tiedot palveluista, hinnoista ja ohjelmista selviävät laivalla.

Majoitus

M/s Columbuksella on 775 matkustajahyttiä. Kaikissa hyteissä on ilmastointi, vaatekaappi, hyvin säilytystilaa TV, wc, suihku, jääkaappi, hiustenkuivaaja ja tallelokero. Hyttien hinnoittelu vaihtelee kansien ja hytin sijainnin mukaan. Hyttikuvat ovat viitteellisiä.

Tekniset tiedot ja laivakartta

Rakennettu: 1988, merkittävä uudistus vuonna 2015, seuraava uudistus vuonna 2017
Pituus:
 247 metriä
Leveys:
 32 metriä
Syväys:
 8,2 metriä
Bruttovetoisuus (GRT):
 63 786
Ilmastointi:
 Kyllä
Hissi:
 Kyllä
Matkustajamäärä:
 1400
Alusrekisteri: Bahama
Matkustajahyttejä:
 775
Aluksen kieli:
 Englanti
Valuutta aluksella: 
Englannin punta

Huomioitavaa

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Tällä risteilyllä passin tulee olla voimassa vähintään 3 kk matkan jälkeen. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Retkillä ja lentokentillä on paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
 • Pidätämme oikeuden reittimuutoksiin. Sääolosuhteet saattavat vaikuttaa risteilyreittiin ja aikatauluun. *Joissain satamissa laiva ei välttämättä pääse kiinnittymään laituriin ja jää ankkuriin. Tällöin maihinmeno tapahtuu venekuljetuksella, joka vaatii normaalia fyysistä kuntoa ja tukevia jalkineita.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. 1.7.2018 alkaen tehtyihin matkavarauksiin sovelletaan Kristina Cruises Oy:n 1.7.2018 voimaan tulleita erityis- ja peruutusehtoja. Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Matkan vähimmäisosallistujamäärä on 15 hlö.

 

Kristina Cruisesin erityis- ja peruutusehdot

Yleiset matkapakettiehdot

 

HYVÄ TIETÄÄ MATKUSTAJILLE