4.9.2019 Dourojoen risteily 1 vko

Oporto (Portugali) – Régua (Portugali) – Vega de Teron (Espanja) – Barca d’Alva (Portugali) – Salamanca (Espanja) – Ferradosa (Portugali) – Pinhão (Portugali) – Oporto (Portugali)

 

Jokiristeily Dourolla on makumatka verrattomiin maisemiin. Ihastu historiallisiin kaupunkeihin, pengerviljelmien koristamiin kukkuloihin ja hedelmäiseen portviiniin. Anna Portugalin vietellä!

Hurmaava Oporto johdattelee viikon tunnelmiin. Kauniisti ikääntynyt kaupunki on kaihoisaa fadoa, kaakelein koristeltuja kirkkoja ja hämyisiä portviinikellareita, joihin sopii poiketa maistiaisille. Sieltä nouset laivaan, joka johtaa yhä uusiin houkutuksiin. Se vie Bragan ja Vila Realin puutarhoille ja linnoituksille, kirkoille ja kartanoille. Pinhãon seudulla, viininviljelysseudun sydänmailla, levittyvät silmänkantamattomiin ulottuvat köynnökset. Ehkä poikkeat päiväksi Espanjaan, näyttävään Salamancaan, jota leimaa renessanssiarkkitehtuuri ja ikivanha yliopisto. Ferradosasta pääset tilalle siemailemaan vuosikertaviinejä. Lamegon pyhiinvaelluskaupungin silmäteränä on katedraali ja sinne johtava pitkä, koristeellinen portaikko. Viikon päätteeksi palaat Oportoon. Saat katsella kaupunkia ja joen yli kaartuvia vanhoja, kuvauksellisia siltoja vielä kertaalleen iltavalaistuksessa.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Tutustu portviinin tekoon vanhoissa tunnelmallisissa viinikellareissa, jotka sijaitsevat joen varrella Porton kupeessa. Kierrokset päättyvät maistiaisiin.
 • Nauti historiallisen viininviljelysseudun idyllisistä maisemista risteilyveneen kyydissä. Mutkittelevan joen varrella levittyvät valkoiseksi kalkitut kylät ja kukkulat, joiden jyrkkiä rinteitä koristavat viiniviljelmät.
 • Kulje Salamancan historiallisessa vanhassakaupungissa, joka on UNESCOn maailmanperintökohde. Näe ikivanha, maineikas yliopisto, kaksi komeaa katedraalia ja istahda lasilliselle yhdelle Espanjan kauneimmista aukiosta – Plaza Mayorille.

Kristina®-matkanjohtajasi

Pekka Virtanen

Matkaohjelma

Hintaan sisältyvät ateriat on merkitty matkaohjelmaan (A=aamiainen, L= lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito).

Keskiviikko 4.9. Helsinki – Oporto

Lento Oportoon. Kuljetus lounaalle paikalliseen ravintolaan, hieman vapaa-aikaa ja siirtyminen satamaan, missä m/s Infante D. Henrique odottaa. Laivaannousu ja majoittuminen hytteihin. Miehistön esittäytyminen tervetulotilaisuudessa. Illallisen jälkeen retki öiseen Oportoon. (L, P)

Torstai 5.9. Oporto

Kaupunkikiertoajelu Oportossa, joka on yksi Euroopan vanhimpia kaupunkeja. Sen historiallisen keskustan korttelit, kapeat labyrinttimäiset kadut, talot holvikäytävineen ja upeat kirkot ovat UNESCOn maailmanperintölistalla. Parhaiten kaupunki kuitenkin tunnetaan portviinistään. Sitä valmistetaan rypäleistä, joita kasvatetaan Dourojoen rannoille levittäytyvillä viljelmillä. Vila Nova de Gaiassa vierailemme viinikellarissa, jossa tämä erinomainen viini kypsyy hitaasti ja saavuttaa ”kallisarvoisen nektarin” makunsa. Iltapäivällä kaupunkiin voi tutustua omatoimisesti. Fado-ilta. (TH)

Perjantai 6.9. Oporto – Régua

Retki Portugalin valtion syntysijoille, Guimaraesiin, jonka historiallinen keskusta on UNESCOn maailmanperintökohde. Paluu laivaan Leverinhossa, minne laiva on siirtynyt retken aikana. Risteilemme Réguaan ihaillen upeita maisemia. Matkalla ohitamme kahdet sulut: Crestuman sekä 36 metriä korkean Carrapatelon. Saavumme illalla Réguaan. Iltaa voi viettää tanssien laivalla tai kävellen öisessä kaupungissa. (TH)

Lauantai 7.9. Régua – Vega De Teron

Retki Vila Realiin, joka on kuuluisa uskonnollisten arkkitehtuurityyliensä monimuotoisuudesta. Kuljemme Solar de Mateuksen –  kauniissa puutarhassa ennen paluuta laivalle Pinhãossa. Iltapäivällä jatkamme risteilyä 700 metriin kohoavien porrastettujen viiniviljelmien läpi ja ohitamme Valerian ja Pocinhon sulut ennen saapumistamme Vega de Teroniin illalla. Laivalla Flamenco-ilta. (TH)

Sunnuntai 8.9. Barca d’Alva & Salamanca (Espanja)

Aamulla lähdetään retkelle Espanjan puolelle Salamancan kaupunkiin, joka on valittu UNESCOn maailmanperintökohteeksi arkkitehtuuristen aarteidensa ansiosta. Lounas paikallisessa ravintolassa. Vapaa-aikaa. Paluu Barca d´Alvaan, jossa laiva on yön laiturissa. Viihdeohjelmaa. (TH)

Maanantai 9.9. Barca d’Alva – Ferradosa – Pinhão

Lähdemme aamulla aikaisin kohti Ferradosaa ohittaen Pocinhon ja Valerian sulut. Ferradosasta lähdetään retkelle paikalliselle viinitilalle, missä maistelemme vuosikertaviinejä. Matkan varrella näemme upeita maisemia. Palaamme laivaan Pinhãossa. Vanhalla rautatieasemalla kannattaa käydä ihailemassa upeita azulejos-kaakeleita. Juhlailta laivalla. (TH)

Tiistai 10.9. Pinhão – Oporto

Bussiretki Lamegoon, jossa tutustumme Nossa Senhora Dos Remedioksen pyhättöön ja katedraaliin. Paluu laivaan Réguassa. Jatkamme matkaa ja iltapäivällä risteilemme läpi suurien sulkujen. Saavumme Oportoon illalla. Illan kansanperinne-esityksessä perinteisiin asuihin pukeutunut ryhmä esittää portugalilaisia lauluja ja tansseja. (TH)

Keskiviikko 11.9. Oporto – Helsinki

Laivastanousu ja kuljetus keskustaan. Vapaa-aikaa vierailla vaikka kauppahallissa hankkimassa maistuvia tuliaisia. Kuljetus kentälle ja lento Helsinkiin. (A)

Lentoaikataulut sitoumuksetta

MENOLENNOT 4.9.2019
LH855 HELSINKI KLO 6:15 – 7:55 FRANKFURT
LH1176 FRANKFURT KLO 9:30 – 11:10 OPORTO

PALUULENNOT 11.9.2019
LH1179 OPORTO KLO 16:40 – 20:20 FRANKFURT
LH854 FRANKFURT 21:10 – 00:30 HELSINKI (12.9.)

 

Huomioithan, että matkustajilla tulee olla voimassa oleva matkavakuutus.

Hinnat € / hlö

Hytti 2 hlö 1 hlö
1. kansi 2 295 2 695
2. kansi 2 415 2 935
3. kansi 2 445 2 965

Hintaan sisältyy

 • Reittilennot economy-luokassa Helsinki – Frankfurt – Oporto, Oporto – Frankfurt – Helsinki
 • Matkaohjelman mukaiset lentokenttä- ja satamakuljetukset
 • Tulopäivän lounas Oportossa
 • Risteily m/s Infante D. Henrique -laivalla kahden hengen hytissä
 • Täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat, illalliset ruokajuomineen)
 • Juomat baarista (viini, olut, virvoitusjuomat, ei kuitenkaan viinilistan viinit ja samppanja)
 • Kapteenin tervetulotilaisuus
 • Matkaohjelman mukaiset retket, jotka tulkataan suomeksi
 • Ohjelma laivalla
 • Laivan satamamaksut, lentoverot sekä muut viranomaismaksut
 • Kristina®-matkanjohtajan palvelut

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Retket

Risteilyn hintaan sisältyvät retket

 • Öinen Oporto
 • Oporton kaupunkierros & viininmaistelu
 • Guimaraes & Braga – ”Portugalin Rooma”
 • Vila Real & Solar de Mateuksen puutarha
 • Salamanca
 • Oporton viinit -retki
 • Lamegon kaupunkikierros

 

Infante don Henrique

Infante don Henrique

Vuonna 2003 rakennettu m/s Infante don Henrique risteilee pääasiallisesti Douro-joella. Laivassa on 71 hyttiä, jotka majoittavat 142 matkustajaa. Alus tarjoaa mukavan kotoisat puitteet matkanteolle niin hytin kuin yleisten tilojen ja ranskalaisen ruoan osalta.

Laivan muut matkustajat ova pääosin ranskalaisia tai muualta Euroopasta ja Yhdysvalloista. Kristina Cruisesin suomalainen matkanjohtaja pitää huolen myös siitä, että opastukset ja laivalla jaettava tieto on riittävässä määrin saatavilla myös Suomen kielellä.

Lyhyt varustamoesittely

Palvelut

Lounge-bar sijaitsee keskimmäisellä kannella. Ravintolasali sijaitsee pääkannella. Laivalla on tilava aurinkokansi kansituoleineen sekä matkamuistomyymälä. Langaton internetyhteys on asiakkaiden käytössä veloituksetta.

Majoitus

M/S Infante don Henriquen kaikki hytit ovat ikkunallisia. Hyttien varustukseen kuuluvat suihku & wc, hiustenkuivaaja, satelliitti-TV, radio ja tallelokero. Kaikki hytit ovat ilmastoituja. Hyttikuvat ovat viitteellisiä.

 

Tekniset tiedot ja laivakartta

Rakennettu: 2003
Pituus: 
75 metriä
Leveys:
 11,4 metriä
Ilmastointi ja sähkö: 
Kyllä, 220V
Hissi: Kyllä
Matkustajamäärä:
 142
Aluksen lippuvaltio:
 Ranska
Matkustajahyttejä: 
71 ulkohyttiä

Huomioitavaa

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Retkillä ja lentokentillä on usein paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
 • Juomarahaa toivotaan maksettavan kansainvälisen tavan mukaisesti n. 6-8 €/asiakas/päivä. Risteilyn lopussa hyttiin jaetaan kirjekuori, jota voit käyttää halutessasi huomioida laivan henkilökuntaa.
 • Vedenkorkeus joessa, mahdolliset sulutukset, tuuli ja sää vaikuttavat laivan liikennöintiin ja tästä johtuen muutokset risteilyn aikataulussa ja reitissä ovat mahdollisia.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka mahdollisesti ylittävät maksamasi ennakkomaksun. Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Matkan vähimmäisosallistujamäärä on 15 hlö.

 

Kristina Cruisesin erityis- ja peruutusehdot

Yleiset matkapakettiehdot

 

HYVÄ TIETÄÄ MATKUSTAJILLE