30.7.2019 Seinen risteily ja Maihinnousurannikko 6 pv

Pariisi – Les Andelys – Honfleur – Duclair – Rouen – Pariisi

Vietä kesää nautinnollisella jokiristeilyllä Seinellä – lähde tutkimusmatkalle kauniiseen Normandiaan, herkkusuiden maakuntaan ja pyörähdä Pariisissa. Tutustu joenvarren pikkukaupunkeihin ja kuuluisien taidemaalareiden ikuistamiin maisemiin. Ensimmäinen risteilypäivä vie Les Andelysiin ja 1400-luvulta juontuvaan komeaan museolinnaan. Seuraavana aamuna herätyksestä vastaa Englannin kanaalin rannalla, Seinen suulla sijaitseva charmikas Honfleur, josta suuntaat kokopäiväretkelle historialliselle maihinnousurannikolle. Duclairista pääset vanhojen luostareiden romanttisille raunioille, iltapäivällä on vuorossa keskiajalta juontuva Rouen ja sen komeat kirkot. Risteilyn kruunaa nähtävyyskierros Pariisissa ja ihastuttava ilta metropolin sydämessä, tunnelmallisten valojen tuikkeessa.

Elämysvinkkejä risteilylle

 • Kuljeksi Rouenin historiallisessa kaupungissa, jossa on paljon hienoa arkkitehtuuria ja taidetta, sekä ennen kaikkea kirkkoja. Suklaapuodeissa saat suun makeaksi.
 • Lumoudu Pariisissa Seinen rantojen kauniista näkymistä ja nähtävyyksistä – monet kaupungin maamerkeistä ja merkittävimmistä rakennuksista kohoavat joen tuntumassa. Katsele niitä tunnelmallisella jokiristeilyllä tai kävelyretkellä rantakaduilla.

Kristina®-matkanjohtajasi

Saura Paananen

Matkaohjelma

Hintaan sisältyvät ateriat on merkitty matkaohjelmaan (A=aamiainen, L= lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito).

Tiistai 30.7. Helsinki – Pariisi

Lento Pariisiin, maailman suosituimpaan matkakohteeseen. Kuljetus M/S Botticelli –laivalle, laivaannousu klo 18.00 ja majoittuminen hytteihin. Miehistön esittäytyminen tervetulotilaisuudessa. Illallisen jälkeen viihdeohjelmaa pariisilaisittain.    (P)

Keskiviikko 31.7. Pariisi – Les Andelys – Honfleur

Aamupäivä vietetään jokivarren vaihtuvia maisemia katsellen ja Roche Guyonin alueeseen tutustuen. Iltapäivän puolella poistumme laivasta Les Andelysissä ja teemme retken Martainvillen linnaan, 1400-luvulla vaikuttaneen pankkiirin ylelliseen maaseutukotiin. Nykyisin linnassa toimii Normandian perinteitä ja taiteita esittelevä museo. Risteily jatkuu Honfleuriin. (TH)

Torstai 1.8. Honfleur & Maihinnousurannikko

Kokopäiväretki maihinnousurannikolle Point du Hoc´iin, jossa tapahtui sotahistorian suurin meriteitse tehty valtausoperaatio 6. kesäkuuta 1944. Näemme Omaha Beachin sekä vaikuttavan amerikkalaisten sotilashautausmaan Colleville-sur-Merissä. Lounas paikallisessa ravintolassa.  Arromanchesin museossa näemme filmin ”The Price of Liberty” – Vapauden hinta. Laiva yön Honfleurin satamassa. (TH)

Perjantai 2.8. Honfleur – Duclair – Rouen

Retkikohteemme Jumiègesin luostari perustettiin v. 654. Viikinkien tuhottua luostarin heidän jälkeläisensä vuorostaan kunnostivat sen 1000-luvulla. Luostarista tuli kuuluisa Victor Hugon kuvailtua niitä Ranskan kauneimmiksi raunioiksi. Luostarin alueella kulkiessamme näemme myös Pyhälle Pietarille omistetun kirkon pylväskäytävän ja rauniot. Seuraava tutustumiskohteemme on samalla vuosisadalla perustetun Saint Wandrillen luostarin alue. Rakennusten klassinen arkkitehtuuri on vaikuttava. Vuodesta 1931 asti ovat benediktiinimunkit asuttaneet luostaria, jonka päärakennuksen näemme ulkopuolelta.

Retken aikana laiva on siirtynyt Roueniin, missä iltapäivällä kuljemme historialliseen keskustaan, näemme mm. katedraalin sekä Place du Vieux-Marché -aukion, missä Jeanne d´Arc poltettiin roviolla. M/s Botticelli jatkaa risteilyä kohti Pariisia. Juhlailta laivalla.  (TH)

Lauantai 3.8. Pariisi

Risteilemme ohi Poissyn ja Chatoun kaupunkien. Saavumme Pariisiin läpi La Défence –kaupunginosan, joka on yksi maailman suurimmista liiketoiminnankeskuksista ja jonka modernit betoni- ja lasirakennukset sekä pilvenpiirtäjät ovat vaikuttava vastakohta historialliselle keskustalle. Aikaisin iltapäivällä laiva kiinnittyy jälleen Grenellen laituriin. Bussikierroksella näemme komean Champs Elysées -bulevardin, Riemukaaren, Latinalaiskorttelin sekä muita Pariisin tärkeimpiä nähtävyyksiä.  Illallisen jälkeen m/s Botticelli vie risteilylle yövalaistuun Pariisiin (veden korkeuden sen salliessa). Valaistut rakennukset ja sillat näyttäytyvät komeina, katulamppujen valossa jokivarren penkeillä parit kietoutuvat toisiinsa, värikkäästi valaistujen ravintoloiden musiikki kantautuu joelle – suurkaupunki sykkii elämää myös yöllä… (TH)

Sunnuntai 4.8. Pariisi – Helsinki

Laivastanousu aamulla, kuljetus kentälle ja lento Helsinkiin. (A)

Lentoaikataulut sitoumuksetta

Menolento 30.7. AY1575
Helsinki 12.15 – Pariisi 14.20 

Paluulento 4.8. AY1574
Pariisi 12.20 – Helsinki 16.15

Hinnat € / hlö

Hytti 2 hlö 1 hlö
1. kansi 1 880 2 185
2. kansi 1 985 2 290

Hintaan sisältyy

 • Risteily m/s Botticelli –aluksella valitussa hyttiluokassa
 • Reittilennot economy-luokassa Helsinki – Pariisi – Helsinki
 • Ohjelma ja täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat ja illalliset ruokajuomineen)
 • Juomat baarista (ei samppanja eikä viinilistan juomat)
 • Matkaohjelman mukaiset retket, jotka tulkataan suomeksi
 • Kuljetukset lentokenttä – laiva – lentokenttä
 • Lentokenttäverot ja satamamaksut
 • Kristina®-matkanjohtajan palvelut

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Retket

Risteilyn hintaan sisältyvät retket

 • Martainvillen linna
 • Point du Hoc, maihinnousurannikko
 • Luostariretki
 • Rouenin kävelykierros
 • Pariisin kaupunkikierros
 • Iltavalaistu Pariisi risteillen (veden korkeuden salliessa)
Botticelli

Botticelli

M/S Botticelli on rakennettu vuonna 2004 ja se risteilee pääasiallisesti Seinejoella. 75 ulkohyttiä tarjoavat tilat yhteensä 151 matkustajalle. Mukava ilmapiiri, ystävällinen henkilökunta ja maittava ranskalainen ruoka luovat mainiota tunnelmaa risteilyn aikana .Laivan muut matkustajat ova pääosin ranskalaisia tai muualta Euroopasta ja Yhdysvalloista. Kristina Cruisesin suomalainen matkanjohtaja pitää huolen myös siitä, että opastukset ja laivalla jaettava tieto on riittävässä määrin saatavilla myös Suomen kielellä.

Lyhyt varustamoesittely

Palvelut

Ylemmällä kannella sijaitsevat sekä Lounge-bar keulassa sekä ravintolasali perässä. Samalla kannella sijaitsee myös vastaanotto. Laivalla on myös tilava aurinkokansi kansituoleineen sekä matkamuistomyymälä. Langaton internetyhteys on asiakkaiden käytössä lisämaksusta.

Majoitus

M/S Botticellin kaikki hytit ovat ikkunallisia. Yläkannen hytit avattavalla panoramaikkunalla. Hyttien varustukseen kuuluvat suihku & wc, hiustenkuivaaja, satelliitti-TV, radio ja tallelokero. Kaikki hytit ovat ilmastoituja.

Tekniset tiedot ja laivakartta

Rakennettu: 2004
Pituus: 
110 metriä
Leveys:
 11,4 metriä
Ilmastointi ja sähkö: 
Kyllä, 220V
Hissi: Ei
Matkustajamäärä:
 151
Aluksen lippuvaltio:
 Ranska
Matkustajahyttejä: 
75 ulkohyttiä

Huomioitavaa

 • Varmistathan passin voimassaolon ja kunnon. Mikäli tarvitset uuden passin, hanki se ajoissa.
 • Retkillä ja lentokentillä on usein paljon kävelyä, maasto ja eri kävelytasot voivat olla vaihtelevia. Kierroksiin saattaa sisältyä myös jyrkkiä portaita. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
 • Juomarahaa toivotaan maksettavan kansainvälisen tavan mukaisesti n. 6-8 €/asiakas/päivä. Risteilyn lopussa hyttiin jaetaan kirjekuori, jota voit käyttää halutessasi huomioida laivan henkilökuntaa.
 • Vedenkorkeus joessa, mahdolliset sulutukset, tuuli ja sää vaikuttavat laivan liikennöintiin ja tästä johtuen muutokset risteilyn aikataulussa ja reitissä ovat mahdollisia.
 • Kristina Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, sovelletaan tKristina Cruises Oy:n  erityis- ja peruutusehtoja.  Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksesi mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta. On hyvä huomioida, että eri vakuutusyhtiöillä tämä vaihtelee erittäin merkittävästi. Matkustaja on aina ensisijaisesti vastuussa itse itsestään ja omaisuudestaan. Matkustajavakuutus korvaa vakuutusehtojen mukaan mm. odottamattomia ja äkillisiä sairastumisia ja tapaturmia. Jos matkustajalla ei ole vakuutusta tai kyse ei ole esim. äkillisestä sairastumisesta, vastaa matkustaja itse kuluistaan. Vakuutuksen lisäksi suosittelemme hankkimaan KELA:sta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin, jolla pääsee EU- ja Eta-maissa hoitoon myös pitkäaikaissairauden niin vaatiessa. Matkavakuutuksissa näitä tilanteita on voitu rajata. Sairaalassa annetun hoidon hinta voi myös ylittää matkavakuutuksen hoitokaton.
 • Matkan vähimmäisosallistujamäärä on 15 hlö.

 

Kristina Cruisesin erityis- ja peruutusehdot

Yleiset matkapakettiehdot

 

HYVÄ TIETÄÄ MATKUSTAJILLE